Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

900 de producători din Slobozia vând cereale fără certificate agricole. Primarul Alexandru Niţu spune că aceştia o fac pe cont propriu, şi că vor urma anchete la sânge!

Avatar

Publicat

in

Legea producătorilor agricoli s-a schimbat, ceea ce ar trebui să însemne că cei care comercializează diferite produse agricole, trebuie să deţină un certificat agricol eliberat în urma unei anchete făcute de reprezentanţii Camerei Agricole şi a primăriei unde îşi desfăşoară activitatea. Comuna Slobozia, din judeţul Argeş are înregistraţi 900 de producători agricoli, fiind cea mai mare din zonă. Realitatea este însă alta, aşa cum mărturiseşte chiar primarul comunei, Alexandru Niţu:” Noi am fost repartizaţi pe lângă societatea Dan Bred, numai că această societate nu are în obiectul de activitate şi acest lucru. Aşa că, urmează o anchetă serioasă făcută la cei 900 de producători agricoli, să terminăm cu intermediarii de cereale. Deocamdată, nimeni din Slobozia nu are certificat de producător agricol eliberat recent, cine mai merge în târguri o face pe propria răspundere. Amenzile sunt de sute de milioane, repet, Primăria Slobozia nu a eliberat nici un certificat de producător până acum,în baza noilor prevederi legislative. Oricum, nu mai merge pe SRL, trebuie să fie constituiţi în Societăţi Comerciale.” Reamintim cititorilor care sunt paşii pentru a obţine certificatul de producător agricol. Iată care sunt demersurile necesare: Producătorul agricol să meargă la primărie, pentru a solicita eliberarea documentelor. La rândul său, primăria este obligată prin lege să elibereze documentele solicitate de agricultor în termen de 5 zile de la înregistrarea cererii, sau să motiveze de ce nu le poate elibera.
Următoarea procedură este verificarea producătorilor agricoli. Urmează ca în funcție de rezultatul verificărilor, să se elibereze producătorului cele două documente.
De asemenea, primăria centralizează cererile primite de la producători și le transmite Consiliului Județean. Pe baza solicitărilor comunicate de primari, consiliile judeţene/Consiliul General al Municipiului Bucureşti solicită Companiei Naţionale „Imprimeria Naţională” – S.A. tipărirea necesarului de carnete de producător. După ce le primește de la Consiliul judeţean sau Consiliul General al Municipiului Bucureşti, primăria eliberează documentele producătorilor, contra cost, stabilirea sumei revenind autorităților locale.
Aşadar, cei care se aventurează să vândă cereale în târgurile din judeţ, după ce au cumpărat cu sacul de la vecini, trebuie să se aştepte la consecinţele impuse de noua lege, care se anunţă foarte dură.

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate

ACTUAL

Lider PSD: ‘Datoria guvernanților este să găsească o soluție. Am avut doar petarde, promisiuni, dar lucruri concrete nu s-au întâmplat’

Avatar

Publicat

in

De

Senatul dezbate, luni, propunerea legislativă care prevede acordarea unui stimulent de risc personalului din învăţământ, pe durata stării de alertă, iar liderul senatorilor PSD, Radu Preda, afirmă că este ”o propunere legislativă foarte bună”. ”Datoria guvernanţilor este să găsească o soluţie”.

Senatul dezbate, luni, propunerea legislativă care prevede acordarea unui stimulent lunar de 2.000 de lei personalului din învăţământ, pe durata stării de alertă, iar liderul senatorilor PSD, Radu Preda, a fost întrebat, ce părre are despre faptul că premierul a anunţat deja că nu sunt bani şi că legea va fi atacată la CCR.

”Cu siguranţă, decizia domnului Orban nu este surprinzătoare pentru nimeni pentru că până astăzi nu am avut pe lista de priorităţi a Guvernului niciun ajutor pentru nimeni. Am avut doar petarde, promisiuni, dar lucruri concrete nu s-au întâmplat”, a afirmat Radu Preda.

Publicitate

Potrivit acesruia, legea este foarte bună pentru profesorii care trebuie să-şi cumpere tot felul de materiale.

”Datoria noastră ca şi partid de opoziţie este să punem pe masa guvernanţilor o propunere legislativă pe care noi o considerăm foarte bună, iar datoria guvernanţilor este să găsească o soluţie”, amai afirmat Preda.

Propunerea legislativă pentru acordarea unui stimulent de risc pentru personalul din învăţământ pe întreaga durată a stării de alertă şi urgenţă, ca urmare a riscului răspândirii coronavirusului COVID-19, a fost iniţiată de Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, Robert Cazanciuc, Cosmin Radu Preda şi Alfred Simonis.

”Cadrele didactice, precum şi personalul didactic auxiliar şi personalul nedidactic din învăţământul preuniversitar şi universitar de stat, din învăţămantul particular acreditat şi din unităţile de învăţământ preuniversitar inflinţate în structura instituţiilor de învăţământ superior, vor primi un stimulent de risc în cuantum de 2.000 de lei lunar, respectiv de 1.500 de lei lunar acordat pe toată durata stării de alertă şi a stării de urgenţă, pentru implicarea şi expunerea în faţa riscului răspândirii coronavirusului COVID-19”, prevede documentul, notează news.ro

Citeşte şi:

Ultimă oră! Protestatarii și-au pus corturile în Piața Victoriei: De azi înainte, rămânem în protest maraton

EXCLUSIV Document. Lovitură pentru un șef din Poliție! DNA îl anchetează pentru dare de mită

Acuze devastatoare la adresa USR: ‘Oameni din echipa de campanie consumă droguri și se mândresc cu asta’

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate
Citeste mai mult

ACTUAL

Face senzație! Simona Halep câștigă al treilea turneu consecutiv

Avatar

Publicat

in

De

Simona Halep, numărul 2 mondial, a câștigat fără emoții turneul WTA de la Roma, dotat cu premii  totale de 2.098.290 dolari.

În finală, jucătoarea noastră a spulberat-o pe cehoaica Karolina Pliskova, care a abandonat în setul secund.

Publicitate

Primul set a fost câștigat de Simona cu 6-0.

În setul al doilea, Pliskova a abandonat la scorul de 2-1 pentru Simona, acuzând o accidentare.

Anterior, Simona Halep a câștigat turneele de la Dubai și Praga.

Următoarea reprezentație pe care o va da cea mai bună jucătoare de tenis, din toate timpurile, a României va fi la Roland Garros.

În cazul în care va câștiga turneul de Mare Șlem de la Paris, Halep va reveni pe primul loc mondial.

Vezi și

Traian Băsescu îl desființează pe Nicușor Dan: Câte am aflat despre el, după ce au apărut înregistrările, mă cutremură

Foto. Dan Bucura publică dovada și o face de râs pe Clotilde Armand: Ea trebuie să citească, inclusiv atunci când filmează un clip electoral

Paparazzii au turnat-o! După ce consumă alcool, candidata PNL-USR-PLUS la Primăria Sectorului 4

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend