Conecteaza-te cu noi

Educatie

800 de elevi din întreg județul au chiulit astăzi la proba scrisă la Limba și literatura română din cadrul simulării pentru examenul de evaluare națională

Publicat

in

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Școlar al Județului Argeș (ISJ), astăzi, la proba scrisă la Limba și literatura română din cadrul simulării evaluării naționale, aproximativ 800 de elevi nu s-au prezentat la examen. Este un semnal de alarmă atât pentru elevi cât și pentru profesori.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Un elev a anunțat stări de anxietate la sesiunea specială de Bacalaureat din cauza fricii de a nu avea Coronavirus.

Publicat

in

Un candidat care a participat la sesiunea specială de Bacalaureat a anunțat că s-a confruntat cu stări de anxietate provocate de frica care a pus stăpânire pe acesta.

Dan este unul dintre cei 12 elevi din Capitală care astăzi a participat la sesiunea specială a Bacalaureatului. Acesta a povestit pentru Mediafax că s-a confruntat cu stări de anxietate, fiindu-i teamă să nu fie infectat cu virusul COVID-19, dar și să nu îi infecteze pe cei din familia sa.

Acesta a ratat prima etapă a Bacalaureatului din cauza virusului, fiind suspect de infecție cu COVID-19, fapt ce i-a dat emoții foarte mari. La examenul de astăzi nu a venit singur, ci însoțit de prietenul său, Tibi, care l-a așteptat în fața liceului.

„Am avut stări febrile, greaţă, vărsături, stări de anxietate foarte, foarte mari. Am fost foarte nervos perioada aceasta. M-am certat şi cu părinţii, şi cu prietenii. În primul rând mi-a fost frică să nu am acest virus, să nu îi infectez pe părinţii mei, pe fraţii mei. Sunt sportiv de performanţă şi îmi doream foarte tare să încep antrenamentele şi acest virus m-a afectat. Dar am avut noroc cu prietenul meu, Tiberiu, care a fost lângă mine, m-a susţinut”, a spus Dan.

La proba de Limba și Literatura Română, de luni, au participat 141 de liceeni. Aceasta este sesiunea special organizată pentru elevii care au stat în izolare, carantină sau au avut febra peste 37,3 în prima etapă.

Foto: GdS

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Învățământul de la distanță nu a prins bine pentru elevii din România. Unii elevi nici nu au intrat la orele online!

Publicat

in

Karina Caramihai, președinta Consiliului Municipal al Elevilor din Capitală afirmă că școala online a reprezentat mai degrabă un haos, decât o formă de educație potrivită pentru elevi. Absolventă a clasei a XI-a, tânăra spune că deși istoria este una dintre materiile din care va da bacalaureatul anul viitor, nu a făcut nici măcar o lecție în semestrul al doilea de școală. Conștientă de problemele sistemului de educație și de stresul care se acumula odată cu orele online, aceasta a decis să învețe singură.

De asemenea, Karina a menționat pentru Mediafax că nici elevii de la Liceul Tehnologic Constantin Brâncuși nu au reușit să învețe pentru bac.

„Vorbim despre foarte mulţi elevi din mediul rural, care până acum nu au avut acces la digitalizare şi le va fi greu să asimileze informaţii predate în mediul online. Dacă este să discutăm despre cadrele didactice, aici la fel, foarte multe încă nu sunt pregătite să livreze conţinuturi în acest mediu. Este mult mai greu să fii atent în mediul online, dar şi să predai. Tocmai din acest motiv trebui găsite tot felul de metode interactive de predare. Nu este la fel ca la clasă, să scrii pe tablă”, a declarat Karina Caramihai, pentru Mediafax.

Premierul Ludovic Orban nu exclude ca școlile să rămână închise și din toamnă în cazul în care vor crește îmbolnăvirile cu virusul COVID-19.

Clar este nevoie de o reformă în învățământ. Copiii fac școală pentru a se educa, nu pentru a reprezenta un număr într-un sistem învechit.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend