Conecteaza-te cu noi

Campulung

8 militari din Câmpulung răniți, azi, în Afganistan !

Avatar

Publicat

in

MAPN a anuntat in urma cu putin timp ca, ayi dimineata, in jurul orei 9:00 opt militari din Batalionului 30 Protecţia Forţei “Vulturii Carpaţilor” din Câmpulung Muscel au fost răniţi în Afganistan, în timpul unei misiuni în zona de responsabilitate, fiind ţinta unui autovehicul capcană. Se pare că aceștia erau în patrulare.

Ministerul Apărării Naționale anunță că soldații au primit primul ajutor, iar acum se află internați la spital, în stare stabilă.

“Opt militari din Batalionului 30 Protecţia Forţei “Vulturii Carpaţilor” din Câmpulung Muscel au fost răniți luni, 30 aprilie, în Afganistan, în jurul orei 9.00, ora României, în timpul unei misiuni în zona de responsabilitate, fiind ținta unui autovehicul capcană (VBIED – Vehicle-Borne Improvised Explosive Device).

Militarilor li s-a acordat primul ajutor la fața locului, după care au fost evacuați la spitalul militar din Kandahar, unde se află în stare stabilă. Numele lor vor fi făcute publice după anunțarea familiilor.
Conducerea Ministerului Apărării Naționale este informată permanent despre starea răniților.

Militarii din Câmpulung Muscel execută o misiune în Afganistan în perioada februarie – august 2018. Aceștia execută, în teatru, misiuni specifice de asigurare a protecţiei forţei din Baza Aeriană Militară Kandahar şi misiuni de instruire, consiliere şi asistenţă a Forţelor Naţionale Afgane. Unitatea militară din Câmpulung Muscel a mai executat misiuni în Kosovo (în anii 2005 şi 2007) şi Afganistan (în anul 2008).”

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Vezi ce hotărâri au fost luate azi, în ședința susținută de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă

Avatar

Publicat

in

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a hotărât înființare a trei noi fluxuri de vaccinare dar și permiterea spitalelor covid din Județul Argeș să trateze pacienți non-covid.

În ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență au fost adoptate următoarele hotărâri:

-Permiterea spitalelor covid, din județul Argeș, să trateze și pacienți non-covid, în acest sens fiind aprobat un număr de paturi non-covid pentru fiecare unitate spitalicească COVID. Acestă soluție propusă de CJSU vine în întâmpinarea pacienților cu afecțiuni, altele decât covid, dar permite și revenirea în regim de urgență la statutul de spital covid, în cazul în care există o creștere accelerată a numărului de cazuri și a numărului de pacienți covid. Direcția de sănătate publică așteaptă de la spitale ultimele propuneri pentru eliberarea avizului de funcționare a spitalelor în regim mixt, aviz care se dorește să fie valabil începând cu 1 martie;

-Înființarea a trei noi fluxuri de vaccinare, cu vaccinul Pfizer, în localitățile Câmpulung, Mărăcineni, Izvoru;

-Trecerea școlilor, din localitățile Cuca și Dobrești, din scenariul galben în scenariul verde.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Creștere alarmantă a cazurilor noi confirmate, în Argeș!

Avatar

Publicat

in

Instituția Prefectului Argeș informează că, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică, situația epidemiologică din județ se prezintă astfel:

-persoane aflate în carantină instituționalizată: 5;
-persoane ieșite din carantină instituționalizată: 1.507;
-persoane aflate în izolare/carantină (anchetă epidemiologică): 781, dintre care 336 în carantină la domiciliu și 445 în izolare;
-persoane ieșite din izolare/carantină (anchetă epidemiologică): 42.163;
-persoane internate în spital: 157 (ieri 143);
-persoane internate la ATI: 26 (ieri 30);
-persoane vindecate: 19.994 (ieri 19.969);
-persoane diagnosticate pozitiv: 21.078 (ieri 21.005);
-cazuri nou confirmate, în ultimele 24 de ore: 73 (ieri 38);
-numar teste RT-PCR efectuate în spitalele publice: 90.750 (444 în ultimele 24 de ore);
-număr de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu prima doză: 20.454 (394 în ultimele 24 de ore);
-număr de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu a doua doză (rapel): 14.584 (24 în ultimele 24 de ore);
-persoane decedate de la începutul pandemiei: 639 (ieri 639).
Datele despre incidența pe localități, prezentate sub forma unei hărți interactive, sau prin grafice, precum și multe alte informații utile, despre situația epidemiologică și despre măsurile de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2, sunt disponibile accesând site-ul: https://www.covidarges.ro/

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend