Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

75% dintre absolvenții Universității Româno-Americane (URA) ajung să profeseze în domeniul pentru care s-au pregătit

Publicat

in

Universitatea Româno-Americană (URA) nu oferă doar o diplomă, ci „Dă culoare viitorului tău”! Fie că știu exact ceea ce își doresc să facă pe mai departe sau se bazează pe îndrumarea părinților, facultatea este o etapă esențială în viitorul absolvenților de liceu și nu numai.

75% dintre absolvenții Universității Româno-Americane (URA) ajung să profeseze în domeniul pentru care s-au pregătitFoto: Universitatea Româno-Americană

O pregătire de calitate, în care cunoștințele teoretice se îmbină cu abilitățile practice, le oferă la final tinerilor mult mai mult decât o simplă diplomă. La URA li se oferă o șansă reală pe piața muncii din România sau din străinătate, astfel încât să ajungă să profeseze în domeniul pentru care s-au pregătit, fără compromisuri sau “soluții de avarie”.

Tinerii care aleg URA au șansa de a studia în România, în condiții și după modelul promovat de mari universități de renume la nivel internațional. Mai mult decât atât, instituția a fost evaluată de către ARACIS cu calificativul „Grad de încredere ridicat” pentru a treia oară consecutiv, o reconfirmare a faptului că aceasta oferă educație și cercetare la un înalt standard de calitate, într-un climat intern stimulativ intelectual atât pentru studenți, cât și pentru corpul profesoral.

„Cursurile predate de profesori cu experiență, cursurile extracurriculare susținute de profesori străini care predau la universități de prestigiu din America, Asia sau Europa, dezbaterile din timpul seminariilor sau implicarea în proiectele de voluntariat desfășurate în cadrul Universității Româno- Americane m-au ajutat să mă dezvolt și să aplic corect și eficient informațiile acumulate pe parcursul celor 5 ani de studii. URA a fost prima și singura mea opțiune. Am fost convinsă că experiența, implicarea și know-how-ul profesorilor îmi vor dezvolta gândirea analitică și mă vor ajuta să privesc totul dintr-o altă perspectivă. Universitatea Româno-Americană crește viitori lideri și oameni de business, te învață ce înseamnă munca în echipă, te responsabilizează și te pregătește pentru momentul în care urmează să te întâlnești cu provocările primului job”, a declarat Ioana Oprescu, absolventă a Facultății de Relații Comerciale și Financiar-Bancare Interne și Internaționale, specializarea Afaceri Internaționale, promoția 2019, și a masterului de Management – Marketing, ce lucrează în momentul de față în calitate de Consultant comunicare și PR la The Public Advisors.

În data de 20 iunie 2022 încep înscrierile la URA, una dintre cele mai performate universități din România. Pentru anul universitar 2022 – 2023, tinerii pot opta pentru una dintre cele 7 facultăți, respectiv:

  • Facultatea de Drept
  • Facultatea de Informatică Managerială
  • Facultatea de Educație Fizică, Sport și Kinetoterapie
  • Facultatea de Afaceri Internaționale
  • Facultatea de Finanțe și Contabilitate
  • Facultatea de Management – Marketing
  • Facultatea de Turism și Managementul Ospitalității

„Universitatea Româno-Americană se bucură de aprecierea absolvenților și a mediului de afaceri deopotrivă, un rezultat al dorinței noastre de a promova un sistem educațional la standarde internaționale, bine ancorat în realitățile pieței muncii. Practic, studenții noștri nu obțin doar o diplomă, ci cunoștințe și abilități care le permit să își construiască o carieră de succes în domeniul pe care și l-au ales și pentru care s-au pregătit”, afirmă Prof.univ.dr.habil. Costel Negricea, Rectorul Universității Româno-Americane.

La URA programele de studii sunt actualizate în mod constant pentru a răspunde cu brio cerințelor pieței. Toate detaliile despre oferta educațională, beneficiile oferite și calendarul de admitere sunt disponibile pe website-ul Universității, www.rau.ro.

Articol susținut de Universitatea Româno-Americană

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Tanczos: Europa a impus o nouă taxă de carbon. Benzina-motorina și centrala de acasă pentru gaz sunt cele două elemente care vor fi taxate

Publicat

in

De

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, anunţă că o „taxă pe carbon” va fi introdusă, la nivel european, începând cu anul 2027, pentru cei care folosesc, în transporturi şi pentru spaţiile locative, combustibili care produc emisii de carbon. Tanczos Barna subliniază că România va fi ţară „net beneficiară”, urmând a plăti un miliard de euro taxe şi a primi şase miliarde din fondul care va constituit prin plata acestor taxe, relatează News.ro.

Tanczos BarnaFoto: Agerpres

Ministrul Mediului a arătat că o „propunere extrem de controversată, mult discutată” a fost adoptată la nivelul Uniunii Europene, fiind vorba despre o taxă care va fi utilizată pentru alimentarea unui Fond social de climă.

„Taxă nouă. Europa, în momentul de faţă, a impus tuturor statelor membre o taxă nouă de carbon. (…) Sunt două elemente: benzina-motorina, plus centrala de acasă pentru gaz sunt cele două elemente care vor fi taxate pentru a colecta pentru Fondul social de climă sumele care se reintroduc în economie, sub formă de subvenţie sau sub formă de sprijin pentru tranziţie, pentru cumpărarea altor centrale, altor soluţii, pompe de căldură, fotovoltaice ş.a.m.d.”, a afirmat Tanczos Barna, miercuri seară, la Euronews România.

Ministrul a adăugat că a existat o „dispută” în ceea ce priveşte suma care va constitui acest fond social de climă, arătând că s-a stabilit, la nivel european, suma de 59 de miliarde de euro, bani care vor fi folosiţi cu precădere în zonele în care „această tranziţie în zona locativă şi transport are un impact semnificativ asupra cetăţenilor care suferă de sărăcie energetică”.

El a adăugat că „probabil taxele vor fi, pe litru, undeva între 50 de bani şi un leu”.

„România va beneficia de aproape şase miliarde de euro din acest Fond social de climă, o să fim o ţară net beneficiară, adică vom contribui cu un miliard, vom primi şase – groso modo, o să fie 5,8 – 5,9, probabil în plaja aceea – vom putea folosi 35% din acest fond pentru a compensa la nivelul cetăţenilor plata taxei, adică în familiile unde veniturile se situează la un anumit nivel, nu s-a stabilit încă nivelul acesta, se va putea veni cu un sprijin direct la cetăţean, la familie, la gospodărie pentru a acoperi acest plus de cheltuială. În plus, din diferenţa de 65% se pot finanţa diverse tehnologii de reducere a emisiilor de carbon”, a explicat Tanczos Barna.

Ministrul a precizat că acest program va începe în anul 2027 şi va dura opt ani.

În acest context, ministrul a subliniat nevoia unor „soluţii mai eficiente” pentru încălzirea apartamentelor, el arătând că a stabilit, împreună cu ministrul Dezvoltării, că pentru blocurile de locuinţe noi cu mai mult de şase apartamente „se va impune o centrală comună”. Decizia se va referi „strict la proiectele viitoare” şi nu şi la cele care au primit deja aprobări.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Inflația încetinește în Germania (+ 7,6%), accelerează în Belgia (+ 9,6%) şi crește în Spania (10%).

Publicat

in

De

Rata inflației din Germania crește în continuare, chiar dacă mai puțin decât fusese estimat. În iunie, prețurile de consum au crescut în medie cu 0,1% față de luna mai, în timp ce se aștepta o creștere de + 0,3% , scrie presa italiană.

InflatieFoto: Dreamstime.com

Anual, indicele prețurilor de consum marchează o creștere de 7,6% față de procentul estimat de 8% și de cel + 7,9% înregistrat în luna mai.

Creșterile preţurilor bunurilor energetice (+ 38%) și produselor alimentare (+ 12,7%) rămân foarte puternice. Subvențiile guvernamentale pentru transport și combustibili au contribuit la limitarea ratei inflației.

În Spania, preţurile au crescut mai mult decât fusese stimat, indicele general situându-se acum la 10%, în creștere bruscă de la procentul de 8,5% din luna mai. Prețurilor au urcat vertiginos și în Belgia, unde inflația a crescut la 9,65%, cel mai ridicat nivel din octombrie 1982 . Vineri, ISTAT va publica prima estimare a evoluției prețurilor italiene, iar Eurostat va comunica date referitoare la întreaga zonă euro.

Datele vor fi evaluate cu atenție de Banca Centrală Europeană care, pentru ședința sa din 21 iulie a anunțat deja o creștere a dobânzilor, prima în 11 ani. Scopul BCE este de a readuce inflația din zona euro la aproximativ 2%, valoare considerată optimă.

Creșterea dobânzilor drenează lichidități din sistemul financiar, suma de bani în circulație fiind unul dintre factorii care pot contribui la creșterea generalizată a prețurilor.

„Nu cred că vom reveni la o situație de inflație scăzută. Scenariul a fost schimbat de o serie de forțe dezlănțuite de pandemie și de situația geopolitică”, a declarat miercuri președintele BCE, Christine Lagarde. (Rador)

sursă foto: dreamstime.com

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend