Conecteaza-te cu noi

DIVERSE

PITESTI – 700 maidanezi adunați în aproape două luni – niciunul eutanasiat!

Avatar

Publicat

in

MAIDANEZI LA TRIBUNALLa conferința de presă săptămânală a Primăriei Municipiului Pitești, edilul-șef Tudor Pendiuc a ținut să prezinte jurnaliștilor un bilanț al activității de ridicare a câinilor fără stăpân din oraș. „Din 11 noiembrie de când a început această activitate, am adunat la biobaza noastră 694 de câini fără stăpân”, a declarat primarul Pendiuc. Tot el a precizat și ce s-a întâmplat cu patrupedele culese de pe străzi: 625 de câini au fost adoptați de către Asociația „Ute Langenkamp Iubiți Maidanezii” (AULIM), 25 au fost adoptați de către persoane fizice, 41 au rămas în biobază, iar 3 au murit din cauza naturale. „Niciun câine nu a fost eutanasiat”, a dorit Tudor Pendiuc să-i liniștească pe toți iubitorii de câini din municipiul Pitești.

 

Comenteaza cu profilul de FB

Dezvaluiri

Pun stop traseismului? Un politician ajuns la al 6-lea partid, pe listele lui Ludovic Orban

Avatar

Publicat

in

De

Dezvăluire Bugetul.ro. De-a lungul timpului, liberalii au declarat în repetate rânduri că vor pune stop traseismului în România. Chiar premierul Ludovic Orban a declarat, în trecut, că liberalii vor depune un proiect de lege pentru a interzice traseismul politic. Cu toate acestea, pe listele Partidului Național Liberal pentru alegerile parlamentare, prezidat de Ludovic Orban, găsim un politician ajuns la al 6-lea partid.

Concret, pe lista PNL Dâmbovița pentru Camera Deputaților, pe poziția a doua îl găsim pe Liviu Ioan Balint, actual deputat de Sălaj.

El a fost membru PDL, UNPR, PMP, PSD, Pro România, iar acum este membru PNL.

Balint a intrat în Parlament în anul 2016, de pe listele partidului fondat de Traian Băsescu – PMP. A prins „vremea de aur” a lui Liviu Dragnea, iar, după ce fostul șef PSD a intrat la închisoare ( n.r. – a stat în PSD în perioada septembrie 2017 – august 2019), a avut grijă să se transfere la Pro România (august 2019 – ianuarie 2020) .

Ulterior, în ianuarie 2020, a intrat în Partidul Național Liberal, pe care îl va reprezenta la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Așadar, Liviu Ioan Balint a bifat 4 partide doar în actualul legislativ.

Între 2004 și 2009, Balint a fost la PDL, iar în 2010 a trecut în barca UNPR-ului lui Gabriel Oprea, pe care a părăsit-o pentru a intra în Parlament, de pe listele PMP.

Ce declara Ludovic Orban când se afla în Opoziție, iar PSD-ul era la Putere

Vom depune un proiect de lege pentru a combate traseismul politic, o chestiune care este solicitată de 90% din societatea românească şi cred că este momentul să punem piciorul în prag şi să arătăm clar cine vrea perpetuarea traseismului politic şi cine nu vrea perpetuarea traseismului politic. În ce ne priveşte pe noi, vom iniţia un proiect de lege pentru a interzice traseismul politic, iar parlamentarii care îşi părăsesc partidul pe listele căruia au fost aleşi, să îşi piardă mandatul”, spunea Ludovic Orban, în vara anului 2017.

Vezi și

Scandal de proporții! Guvernul, propuneri controversate la Romgaz: Un controlor de trafic, un specialist în asfaltare și un angajat de la AEP

EXCLUSIV Firma mamei secretarului Violetei Alexandru solicită bani de la Guvern!

Medicul Virgil Musta, avertisment dur: ‘Secția noastră de ATI este plină. Încă nu am ajuns să alegem, dar să știți că nu suntem departe’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Dezvaluiri

Ludovic Orban (PNL), Alexandru Rafila (PSD) și Vlad Voiculescu (USR-PLUS) – Trioul cu iz de Securitate!

Avatar

Publicat

in

De

Potrivit unui sondaj CURS, realizat în perioada 08-11 octombrie, PNL, PSD și USR-PLUS ocupă primele trei poziții în preferințele alegătorilor.

Întrebați cu ce partid ar vota la alegerile parlamentare, 32% dintre români au răspuns cu Partidul Național Liberal (PNL), 31% – cu Partidul Social Democrat (PSD) și 12% cu Alianța 2020 USR-PLUS.

Ieri, Alexandru Rafila, de la PSD, a confirmat că tatăl său a fost șef al Securității Arad și că este cel pe care Lucia Hossu-Longin îl acuză că ar fi „executat 27 de ţărani, în mijlocul satelor ce se opuneau colectivizării”, după cum am scris AICI.

Ei bine, nici PNL și nici USR-PLUS nu duc lipsă de reprezentanți care sunt urmașii unor foști șefi sau colaboratori ai Securității.

Premierul Ludovic Orban, fiu și nepot de Securiști

Scriitorul Fabian Anton, cel care a realizat interviul cu torționarul Franț Țandără, face o dezvăluire importantă astăzi.

Ludovic și Leonard Orban sunt fiii lui Ludovic Orban, cândva (prin 1953 mai exact) sublocotenent și șef birou II la Ministerul Securității Statului, Regiunea Stalin.
Șeful lui Ludovic Orban (tatăl) era pe atunci   celebrul colonel Ambruș Coloman, un torționar vestit pentru brutalitatea sa, avansat ca director al Direcției Ministerul Securității Statului, Regiunea Stalin, ca mulțumire adusă pentru că, între 1948 – 1951, pe cînd era director al Direcției Regionale a Securității Timișoara, a coordonat, alături de maiorii Aurel Moiș și Zoltán Kling, represiunea împotriva grupurilor de partizani anticomuniști din Munții Banatului și Mehedințiului.
Ludovic Orban (tatăl) a fost și unul din anchetatorii arhimandritului Teofil Părăian, de la mănăstirea Brâncoveanu – Sîmbăta de Sus, după cum mi-a mărturisit, pe vremuri, chiar marele duhovnic, se precizează pe fabiananton.ro.

Una din dovezile despre implicarea lui Ludovic Orban (tatăl) în această poveste se găsește în volumul 61 din dosarul nr. 7358 DMRU.

În ceea ce-l privește pe unchiul celebrilor frați Ludovic și Leonard Orban acesta este nimeni altul decît Imre Orban (zis si Emeric Orban), născut la 3 octombrie 1920, în Odorheiul Secuiesc, fiul lui Domokoș și Julianna.
Imre Orban a fost angajat inițial între 1948 – 1950 la Direcția Regională Brașov/Stalin a Securității Statului unde, în 1951 va fi numit locotenent major, în 1954, căpitan și șef serviciu și în 1955 locțiitor șef birou.
Imre Orban va fi trecut în rezervă la data de 29 februarie 1956. Despre Imre Orban a scris și Bugetul.ro în trecut, după ce în spațiul public au apărut informații că acesta ar fi fost tatăl actualului premier. 

Tatăl lui Vlad Voiculescu, colaborator al Securității, după cum a dezvăluit Bugetul.ro, în luna martie

În anul 2015, Curtea de Apel București a hotărât că Vasile Voiculescu Iulian, tatăl lui Vlad Voiculescu, este colaborator al fostei Securități, după cum am dezvăluit, în exclusivitate, în luna martie.

Vezi și EXCLUSIV BUGETUL.RO Tatăl lui Vlad Voiculescu, colaborator al Securității! (Documente)

Bugetul.ro l-a contactat pe Vlad Voiculescu, pentru a-i cere un punct de vedere, iar ex-candidatul PLUS la alegerile locale ne-a precizat că nu comentează în niciun fel.

Vasile Voiculescu Iulian (foto) a turnat la Securitate, sub numele conspirativ „Victor”. El a fost racolat la 06.08.1978, pe când era student la Facultatea de Învățământ Pedagogic Galați și avea 22 de ani, la acea dată semnând un Angajament și fiindu-i atribuit numele conspirativ „Victor”.

La dosarul întocmit de CNSAS împotriva tatălui lui Vlad Voiculescu apar două note informative.

Prima e din 1.07.1982, pe când avea 26 de ani și era profesor. El l-a turnat pe un membru al formației corale „Cântarea Brănișteană”, pentru că a ascultat „emisiunile religioase transmise în zilele de Paști la postul de radio Europa Liberă”.

Într-o discuție telefonică pe care am avut-o în urmă cu circa o lună și jumătate cu un membru al formației corale <Cântarea Brănișteană> – este vorba de o persoană venită recent de la corul din Pucioasa, în vârstă de cca. 40 de ani, posesor al unui autoturism Dacia 1300 – am aflat că acesta a audiat emisiunile religioase transmise în zilele de Paști la postul de radio <Europa Liberă> (n.n. – subl. ofițer). Acesta era impresionat de calitatea acestor emisiuni. Am mai înțeles că are ca pasiune muzica. Urmează să reiau discuțiile cu acesta, pentru clarificarea acestor date și stabilirea poziției lui prezente, după începerea repetițiilor, când voi avea contact cu el”, a precizat tatăl lui Vlad Voiculescu în nota informativă furnizată, la acea vreme, Securității.

O altă notă informativă furnizată de Vasile Voiculescu Securității a vizat o persoană care a spus un banc pe temă politică. 

„Prin acel banc, respectivul „a ironizat unele persoane din conducerea de partid și de stat”, se arată în nota informativă, semnată de „Victor”, la 26.01.1984.

În urmă cu o săptămână, cu ocazia spectacolului omagial prilejuit de sărbătorirea Unirii Principatelor, la care a participat și corul din Brănești, la Târgoviște, am fost de față când numit NJ a spus, printre alte glume, și un banc pe temă politică. Prin acest banc, respectivul a ironizat unele persoane din conducerea de partid și de stat. Printre alții a fost de față și C.S., care nu s-a angrenat în discuții (n.n. – subl. ofițer). Am remarcat și cu alte ocazii că numitul C.S. evită comentariile politice”, a precizat „Victor”, pentru Securitate.

 

Ce a declarat Ludovic Orban cu privire la tatăl său

Ludovic Orban a declarat, în cadrul emisiunii 100% (Realitatea TV), raspunzand întrebarilor de final, ca Securitatea a incercat sa-l racoleze in perioda cand se afla in armata, dar ca a refuzat categoric. „Am si suferit de pe urma acestui refuz fiindca mi s-a violat corespondenta si a trebuit sa rad diferite chestii uscate de pe faianta de la WC”, a declarat Orban, scria HotNews.ro, în 2006.

Orban a recunoscut ca tatal sau a fost angajat al Securitatii, avand gradul de capitan in rezerva, dar spune ca a incheiat orice colaborare cu Securitatea inainte de a se naste el.

Ce a spus Alexandru Rafila cu privire la tatăl său

Rafila a povestit că tatăl său s-a născut în URSS pentru că bunicul său patern era prizonier de război acolo și a subliniat că tatăl său nu este responsabil de masacrul celor 27 de țărani care au fost uciși în 1949 pentru că au refuzat să își predea proprietățile, după cum am scris AICI.

Vezi și Informația care aruncă-n aer alegerile parlamentare! Tatăl lui Alexandru Rafila, torționar?

Rafila susține că în timpul masacrului tatăl său fusese deja exclus din Securitate și din Partidul Comunist în momentul masacrului pentru că era considerat element dușmănos pentru că nu îndeplinise niște sarcini.

Foarte multe dintre informații nu sunt adevărate. Tata a terminat Medicina în 1960, eu m-am născut în 1961, iar evenimentele la care faceți referință s-au petrecut în 48-49.
Tata a lucrat până în iunie 1949 în Securitate. Eu am aflat despre aceste lucruri când eram student, nu știu foarte multe. Da, este adevărat.
Bunicul meu a fost prizonier în Rusia și s-a întors cu un copil, tatăl meu. În Memorialul Durerii nu a fost obiectiv cu tatăl meu.
Dincolo de lucrurile pe care le-a făcut tatăl meu și cu care eu nu sunt de acord, colaborarea cu Securitatea este absolut condamnabilă.
Moartea țăranilor s-a întâmplat după ce tatăl meu a fost dat afară din Securitate, a fost dat afară și de la Medicină pentru că a fost considerat element dușmănos.
El nu a fost implicat în acel masacru. Sunt afectat emoțional, nu văd unde este vina mea (…) Nu încerc să îi găsesc nicio scuză, nu există nicio scuză pentru apartenența la Securitate”, a declarat Alexandru Rafila, la B1 TV.

Reamintim că, în luna martie când reporterul Bugetul.ro l-a contactat pentru a-i cere un punct de vedere, Vlad Voiculescu nu a vrut să comenteze faptul că tatăl său a colaborat cu Securitatea. Ulterior, el a postat un mesaj pe pagina de socializare.

Vezi și

EXCLUSIV Firma mamei omului Violetei Alexandru solicită bani de la Guvern!

Medicul Virgil Musta, avertisment dur: ‘Secția noastră de ATI este plină. Încă nu am ajuns să alegem, dar să știți că nu suntem departe’

EXCLUSIV Abuz al Poliției Române! Un fost colaborator acuză: ‘Asta înseamnă hărțuire, teroare!’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend