Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

7 ZILE ÎN ROMÂNIA – campioana dezastrului euroscepticismului

Publicat

in

Duminică, după excluderea din partid, deputatul acuzat că și-ar fi agresat soția a anunțat că nu va demisiona și din Parlament, după ce, cu doar două zile în urmă, se angajase la acest gest, „spre binele colegilor […] și al românilor care cred în AUR”. De unde și concluzia că, ori binele colegilor și românilor nu mai este dependent de acest gest, ori pur și simplu omul s-a răzgândit. În ambele cazuri, el denotă nivelul „schimbării” aduse de „partidele noi”. În aceeași zi, a apărut în media un presupus angajament de colaborare cu Securitatea, care ar fi fost semnat de Ion Țiriac în 1963. Celebrul afacerist nefiind implicat în politică, știrea a murit în aceeași zi. No comment.

NATIONAL

Oficial – România trimite armament în Ucraina

Publicat

in

România se numără printre cele 17 țări membre ale Uniunii Europene care au semnat proiectul de achiziție în comun de muniție ce ar urma să fie furnizată Ucrainei, informează Rador.

E un plan în trei etape de transfer către Ucraina, a un milion de obuze, în valoare de două miliarde de euro în următoarele 12 luni. Şeful diplomației europene, Josep Borrell, care a salutat decizia Consiliului miniștrilor europeni de externe și ai apărării, a precizat că, practic, statele care au semnat planul vor furniza muniție Ucrainei din stocuri proprii, urmând să fie compensate cu 60% din valoarea lor.

Citeste mai mult

NATIONAL

Mai multe ţări UE, printre care România, vor sancţionarea oligarhilor proruşi din Republica Moldova (POLITICO)

Publicat

in

Mai mulţi miniştri de externe europeni, între care cel al României, au cerut luni ca UE să-i sancţioneze pe oligarhii implicaţi în „încercările de destabilizare” din Republica Moldova şi Georgia, pe fondul temerilor tot mai mari legate de amestecul Rusiei, relatează POLITICO, potrivit news.ro.

„Aceste două ţări se confruntă cu încercări de destabilizare care necesită cea mai mare vigilenţă din partea noastră şi iată de ce ar trebui să începem să luăm în considerare să îi vizăm pe cei responsabili pentru aceste încercări”, a declarat ministrul francez de externe, Catherine Colonna, înaintea unei reuniuni a miniştrilor de externe din UE.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend