Conecteaza-te cu noi

FUN

7 trucuri pentru a deveni expert in limbajul trupului

Publicat

in

Cu totii stim ca tonul face muzica, cu alte cuvinte conteaza mai mult cum spui decat ceea ce spui. Poti fi cel mai inteligent om de pe pamant  insa oamenii nu te vor asculta in cazul in care vorbesti sau te comporti asemeni unui robot.

Comunicarea eficace inseamna influentare, indiferent ca te adresezi unei multimi sau unei singure persoane. Exista cateva trucuri legate de limbajul corpului care te vor ajuta sa captezi atentia oamenilor asupra spuselor tale. Ele fac diferent dintre a fi auzit si a captiva pe cineva.

Iata 7 trucuri pentru a deveni expert in limbajul trupului.

  1. Drept, dar nu rigid

Postura este unul dintre primele lucruri pe care le va observa cineva la tine. Cheia este sa stai drept, fara sa lasi aparenta de rigid. Trebuie sa emani incredere si putere si sa stai ca si cum te-ai afla sub inspectia unui grad superior. Daca postura denota slabiciune, cu umerii in jos si capul plecat atunci oamenii iti vor observa slabiciunea. Daca te plimbi rigid, atunci oamenii vor crede ca esti arogant. Asadar stai drept, relaxeaza-ti umerii si tine capul sus.

  1. Strangere de mana

Daca esti barbat, primele lucruri pe care le-ai invatat este ca atunci cand cunosti pe cineva sa-i strangi mana. Insa strangerea de mana nu este o batalie a vointelor. Nu trebuie sa incerci sa zdrobesti mana celeilalte persoane, desi poate exista un timp in care strangerea va fi mai ferma decat de obicei. Ca de exemplu, atunci cand intalnesti pentru prima oara un baiat care iti va scoate fiica in oras. In circumstante normale, vrei ca strangera ta de mana sa fie ferma, fara a fi zdrobitoare. O strangere de mana poate transmite o multime de mesaje asa ca fii atent sa transmiti exact ce vrei.

  1. Pozitia corespunzatoare a corpului

Modul in care iti tii corpul influenteaza conversatia. O postura deschisa spre interlocutor indica o urma de vulnerabilitate ceea ce te face sa fii perceput drept o persoana abordabila. Daca, trupul tau este usor intors de la omul cu care vorbesti, vei lasa impresia ce esti inchis sau in defensiva.

  1. Nu te sprijini de lucruri

Unii oameni au tendinta de a se sprijini de ceva atunci cand se afla intr-o conversatie. Insa, simplul act de a te sprijini cu umarul sau mana de un perete da senzatia de prea familial. Nu uita ca trebuie sa transmiti un mesaj cu intregul corp, iar daca acesta este „Nu pot sta pe picioarele mele”, oamenii nu te vor asculta.

  1. Fii atent la fata ta neutra

Daca vrei sa castigi puncte in plus, zambeste-le oamenilor cand ii intalnesti. In caz contrar vei lasa impresia de om rau, inchis, unuia ce nu-i place compania semenilor sai.

  1. Contact vizual constructiv

Contactul vizual este, probabil, cel mai important aspect al limbajului trupului la care oamenii nu sunt foarte atenti. Daca vorbesti cu oamenii, iar ochii tai trec de la un lucru la altul, vei parea inselator sau distant. Daca, insa, te holbezi in ochii celuilat pe intreaga durata a conversatiei vei parea un criminal in serie. Gaseste linia subtire dintre intensitate si diversiune astfel incat contactul vizual sa intareasca ceea ce spui.

  1. Fii atent la limbajul corpului interlocutorului

Un aspect important al limbajului corpului este sa fii atent la limbajul corpului celeilalte persoane, la fel de mult pe cat esti atent la al tau. Una dintre tehnicile care functioneaza foarte bine este oglindirea, sa faci ceea ce face el/ea. Daca interlocutorul isi incruciseaza bratele, fa si tu la fel. Foloseste limbajul trupului sau pentru a-l acorda cu al tau.

Comenteaza cu profilul de FB

FUN

Bancul zilei: Veniturile unui ministru

Publicat

in

 

– Ați fost ministru în ultimii ani, cu un salariu de bugetar. De unde aveți atîția bani?
– Din noptieră.
– Dar cine-i pune acolo?
– Soția.
– Dar ea de unde-i ia?

– Îi dau eu.
– Dar dumneavoastră de unde-i aveți?
– Domnule anchetator, v-am spus doar: din noptieră.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

FUN

Bancul zilei: Despre miniștri și ministere

Publicat

in

O doamnă cu voce suavă dă telefon la un minister.
– Bună ziua, aș vrea să vorbesc cu domnul ministru.
– Cine sunteți?
– Sunt Lola, fosta lui colegă de liceu.

– Minți ca o nenorocită, ministrul nostru nici măcar nu a făcut liceul!
*****
Bulă, la revederea de 20 de ani, se adresează foștilor săi profesori de liceu:
– Măi, stimați profesori, mă tot frământă o întrebare: Chiar atât de imbecil eram în liceu, de mă tot lăsați corigent?
– Vai, dar se poate, domnule ministru!?

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend