Conecteaza-te cu noi

INFO IMOBILIAR

7 motive pentru care ar trebui să investeşti în jgheaburi şi burlane

Avatar

Publicat

in

Jgheaburile de ploaie îndeplinesc multe funcţii importante şi, pe termen lung, vor aduce beneficii considerabile casei tale. De la reducerea factorilor care pot deteriora o casă până la menţinerea bunurilor uscate, investiţia în jgheaburi şi burlane este una

inteligentă. Iată câteva motive pentru care merită să îţi îmbunătăţeşti casa cu un sistem de jgheaburi şi burlane: 

Te protejează de aversele de ploaie

Imaginează-ţi ce ar însemna ca atunci când intri sau ieşi din casă pe vreme ploioasă să fii nevoit să eviți apa care se scurge de pe acoperiş. Jgheaburile colectează apa de ploaie de pe acoperiş şi o transferă pe pământ fără a permite revărsarea acesteia. Scopul unui sistem de jgheaburi şi burlane este de a colecta apa de ploaie de pe acoperiş şi a o direcţiona într-un mod controlat cât mai departe de casă.

Te ajută să eviţi inundaţiile din subsol

Fără jgheaburi, ploaia se va strânge în jurul fundaţiei casei şi se va infiltra în subsolul acesteia, provocând inundaţii. Sistemul de jgheaburi şi burlane direcţionează într-un mod controlat apa departe de casă într-un mod eficient. Acest lucru se datorează burlanelor care aduc apa cât mai aproape de sol şi mai departe de casă.

Creează un aspect mai îngrijit al casei

Apa care curge în mod necontrolat de pe casa stropeşte pereţii, care se vor murdări după fiecare ploaie. Jgheaburile şi burlanele colectează eficient apa de ploaie şi te vor ajuta să menţii casa curată, fără a fi nevoie să depui efort suplimentar.

Previn deteriorarea zidurilor

Exteriorul casei poate fi placat cu diverse materiale care nu sunt impermeabile, precum lemnul, placajul sau hârtia gudronată. Cu un sistem de jgheaburi şi burlane poţi avea siguranţa că apa este colectată şi direcţionată eficient, cât mai departe de ziduri, care vor fi protejate.

Te protejează de mucegai

Exteriorul casei poate aduna multă umiditate în timpul ploilor, ceea ce favorizează apariţia mucegaiului în locurile cu o ventilaţie proastă. Mucegaiul este greu de îndepărtat şi deloc benefic pentru sănătate. Din fericire, jgheaburile şi burlanele diminuează riscul ca apa de ploaie să se scurgă pe pereţi şi reduc simţitor şansele de dezvoltare a mucegaiului.

Elimină insectele

Ţânţarii sunt atrași de zonele umede. Fără un sistem de jgheaburi şi burlane care direcţionează apa de ploaie cât mai departe, casa ta va fi o atracţie pentru insecte. Instalând, însă, jgheaburi şi burlane care colectează şi canalizează apa departe de pereţi şi de fundaţia casei, poţi să fi sigur că ai aplicat măsuri de protecţie suplimentare împotriva insectelor nedorite.

Protejează zona din jurul casei

Dacă nu ai instalat un sistem de jgheaburi şi burlane, apa care cade pe casă în timpul ploilor va curge în curte, deteriorând considerabil zona din jurul casei şi stricând orice amenajare. În plus, cantităţile mari de apă pot eroda solul, provocând slăbirea fundaţiei casei. Din fericire, jgheaburile şi burlanele pot controla cantitatea de apă, care ajunge în curte şi poate fi direcţionată cât mai departe de fundaţie şi de zona din jurul casei.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

KLANAR IMOBILIARE INFORMEAZĂ : ACUM E MOMENTUL SĂ VINZI și să CUMPERI! SCAD prețurile în 2021 ? Piața imobiliară din Argeş, în impas

Avatar

Publicat

in

De

– Pe fondul crizei, apartamentele se vor ieftini in acest an iar terenurile si unele case se vor scumpi

Piața imobiliară din Argeş va funcționa cu două viteze în acest noul an 2021, pe fondul accentuarii crizei economice post pandemie dar si a accentuării discrepanțelor între cele doua mari segmente, locuinte si terenuri. Dacă în Curtea de Argeş, cererea de spații de locuit se va stabiliza in 2021 și nu va mai pune presiune pe ofertă, mentinand un pret constant cu șanse reale de scadere, în Pitesti se anticipeaza aceeași micsoarare usoara a preturilor la apartamente. Tot in Pitesti, datorita infuziei de locuinte noi, mare parte din investițiile in derulare in micile cartiere ar putea fi înghețate, chiar si în domeniul locuințelor unifamiliale, arată o analiză a Klanar Imobiliare, cea mai puternica agentie imobiliara din Argeş.

DE CE VOR SCĂDEA PREȚURILE APARTAMENTELOR LA CURTEA DE ARGEȘ

În Curtea de Argeş, piața imobiliară imobiliară este caracterizată, în continuare, de decalajul dintre cerere și ofertă, asta în condițiile în care deficitul de locuințe la nivel local dă semne de revenire. Cu toate acestea, in 2021, pe fondul anunțatei crize economice majore care îi face deja simțită prezența, prețurile relativ mari ale locuințelor în comparație cu alte oraşe similare din regiune vor suferi scaderi majore.

MOTIVELE CARE VOR DUCE LA SCĂDEREA PREȚURILOR APARTAMENTELOR IN CURTEA DE ARGEȘ
  1. Potrivit Klanar Imobiliare, cea mai puternica agentie imobiliara din Argeş, în 2021, cererea de locuințe în Curtea de Argeş va rămâne la un nivel ridicat, dar nu așa de ridicat ca in ultimii ani. “Acesta ar fi primul motiv care va genera o scadere a preturilor apartamentelor. Vorbim de faptul ca in ultimul an, din cauza restrictiilor impuse de pandemie, a scazut dramatic numarul nuntilor si implicit numarul noilor familii tinere care ar fi putut acumula de pe urma acestor evenimente importante banii necesari pentru a spera la achizitia unei locuințe”, declară Narcisa Uță, managerul Klanar Imobiliare, cea mai puternică agenție imobiliară din Argeș

2. Un alt motiv care va duce la scaderea preturilor este generat tot de pandemia de COVID. Vorbim de faptul ca veniturile potentialilor clienti nu numai ca nu vor creste, dar, potivit previziunilor analistilor economici, vor scadea in 2021, nemaivorbind de faptul ca multi argeseni au serioase probleme la serviciu, de aici nesiguranta locului de munca dar , mai ales, nesiguranta unor surse de venit constante si sigure. Asta va conduce la renuntarea temporara la investitii imobiliare, astfel ca va genera scadere a cererii si implicit scadere a pretului de vanzare a apartamentelor.

3. In ultimii ani, circa 40% din apartamentele din Curtea de Arges erau cumparate prin intermediul bancilor care ofereau creditel specializate. “Tot pandemia, asa cum spuneam mai sus, a generat nesiguranta locului de munca dar , mai ales, nesiguranta unor surse de venit constante si sigure, doua elemente cheie in accesarea unui credit imobiliar. In aceste conditii, si numarul celor care se vor incadra pentru obtinerea unui astfel de credit va scadea in 2021 iar asta va conduce la o scadere a cererii si implicit a pretului de vanzare”, spune Narcisa Uță, managerul Klanar Imobiliare, cea mai puternică agenție imobiliară din Argeș

4. In fine, un ultim argument care indica o scadere a preturilor este legat chiar de aceleasi probleme arătate mai sus cu care se confrunta si cei care au apartamente de vanzare. Nu vorbim de toti, dar in buna parte multi, in special cei care au imprumuturi la banci sau cei care au o alta investitie imobiliara in derulare – o casa in constructie, se vor vedea nevoiti de a mai scadea un pic la pret tocmai pentru a vinde proprietatile si evita alte probleme.

Una peste alta, spun reprezentantii Klanar Imobiliare, cea mai puternică agenție imobiliară din Argeș, 2021 va fi un an in care nu prea se poate vorbi de achiziția de apartamente ca de o investiție imobiliară gen afacere ci , mai mult, de o achiziție necesară, una care va necesita eforturi financiare mult mai mari decat de obicei.

COADĂ LA APARTAMENTE DAR… SE CUMPĂRĂ CU CAP !

Potrivit reprezentantlor Klanar Imobiliare, cea mai puternică agenție imobiliară din Argeș, la inceput de an 2021 cererea inca e mare dar nu se cumpărăr oricum. “Încă din luna noiembrie am revenit la lista cu clienți in asteptare. Sunt cerute foarte mult apartamentele cu doua sau trei camere, la preturi medii intre 27.000 si 45.000 euro. În momentul acesta avem 11 clienti care sunt in asteptare si vor sa cumpere apartamente cu 2 sau 3 camere. Sunt clienti care au banii cash, dar sunt multi care au apelat si la bancile cu care noi avem parteneriate. Si în acest an vom oferi aceleasi facilitati, atat vanzatorilor dar si cumparatorilor. Vorbim de certificatul energetic care va fi eliberat gratuit de noi, de transferul gratuit al tuturor utilitatilor care se va face de echipa agenției dar si obisnuitele facilitati si reduceri la notariate sa bancile cu care noi colaboram. Așadar se cumpără, e listă de asteptare la apartamente dar se cumpără cu cap si cu gandul la un an 2021 imprevizibil si anunțat ca un an al crizei economice. Faptul ca avem lista de asteptare face ca sa vindem rapid apartamentele care ne vin in agentie, de pe o zi pe alta adeseori.“, ne-a declarat Narcisa Uță, managerul Klanar Imobiliare, cea mai puternică agenție imobiliară din Argeș.


Pentru mai multe detalii dar si oferte de vanzare cumparare, evaluari gratuite sau certificate energetice, vino la sediul agentiei KLANAR din spatele Bisericii Sf. Gheorghe sau suna la tel: 0743 237 183 sau 0348 569 111. De asemenea, poti consulta ofertele actualizate si obtine cotatii accesand siteurile detinute de agentia KLANAR la www.arges-imobiliare.ro sau www.maxioferte.ro

VREI O EVALUARE GRATUITA A APARTAMENTULUI TĂU ȘI UN CLIENT IN MAXIM 48 ORE ?

CLICK AICI SI ADAUGA PROPRIETATEA TA – ÎN MAXIM O ORĂ VEI FI SUNAT DE UN AGENT de la KLANAR IMOBILIARE CARE ÎȚI VA PREZENTA UN CLIENT ȘI CEA MAI BUNA OFERTĂ

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Rată sau chirie. Ce să alegi?

Avatar

Publicat

in

De

Întrebarea ”Rată sau chirie?” pare a fi destul de simpla la prima vedere dar în realitate sunt o mulțime de variabile de luat în considerare. Dincolo de această decizie, rămâne personalitatea, stilul tău de viață și valorile tale, care au un procent decisiv în alegerea unei locuințe închiriate sau cumpărate prin credit bancar.

În general această dilemă intervine de cele mai multe ori la începutul vieții de adult și poate deveni o adevărată durere de cap, atunci când nu știi ce este mai bine pentru tine. Iată câteva criterii esențiale, care te vor ghida către alegerea potrivită intre cumpararea unui apartament sau inchirierea lui.

1. Venit vs cheltuieli


Decizia ta pornește de la bugetul pe care îl ai la dispoziție. Înainte de a decide dacă să închiriezi un apartament sau să cumperi, este nevoie să analizezi stilul tău de viață și să ții cont de cheltuilelile de utilități care se vor adăuga ratei sau chiriei lunare.
Important este să ai în vedere avansul necesar cumpărării unei locuințe prin credit bancar, care presupune blocarea banilor pentru o perioadă de timp. Apoi, este necesar să decizi ce buget ai la dispoziție și de ce fel de locuință ai nevoie. În următoarea etapă, pur și simplu compari rata lunară cu cea a unei chirii.
Ține cont de faptul că în postura de chiriaș vei avea doar costuri de chirie, utilități, plus alte cheltuieli personale, pe când atunci când ești proprietar este necesar să plătești rată, impozit, asigurări plus verificări și reparații. Dacă nu poți acoperi toate aceste cheltuieli din bugetul tău lunar, atunci este evident că o eventuală rată va deveni un motiv de stres.

2. Mobilitate


În cazul în care locul tău de muncă presupune activități în alte orașe sau țări, achiziția unui imobil nu este o decizie bună. De asemenea, dacă plănuiești să te muți în viitorul apropiat, sau ești nemulțumit de locul în care trăiești, atunci este necesar să analizezi mai bine varianta unei rate bancare.
În calitate de chiriaș poți oricând să îți schimbi strada, cartierul, orașul sau chiar țara, cu foarte mare ușurință. Poți să fii și proprietar cu rate bancare și să te bucuri de mobilitate, asta atât timp cât îți asumi timpul necesar și costurile pe care le ai atunci cand faci tranzacții imobiliare . O soluție în acest sens este să îți închiriezi imobilul cumpărat și tu să optezi pentru o chirie într-un alt loc dorit de tine.
Pe scurt, ca și chiriaș nu ești legat de nimeni și de nimic atunci când dorești să îți schimbi viața, însă rata bancară presupune un angajament către bancă, a cărui termeni sunt prinși într-un contract, imposibil de încălcat.

3. Oportunitate


Atunci când vine vorba de chirie sau rată bancară, aproape nimeni nu ține cont de oportunitățile pierdute. Atât în cazul unui credit imobiliar, cât și în cazul unei chirii, este nevoie de un cost inițial reprezentat de avans respectiv garanție.
Te-ai gândit vreodată câte oportunități pot să ofere acești bani? Spre exemplu, această sumă poate să fie investită într-o afacere sau în orice alte opțiuni care îți oferă o sursă de venit, respectiv un bun randament. În această situație, garanția este în mod evident o alegere mai ieftină.

Viața nu este colorată în alb și negru, iar deciziile noastre sunt de cele mai multe ori nuanțate. Înainte de a decide între rată sau chirie, trebuie să fii foarte sincer cu tine în ceea ce privește dorințele tale și mai ales banii pe care îi ai la dispoziție. O rată bancară trebuie să fie 33% din venit, iar aceasta este o opțiune bună atâta timp cât îți oferă confort psihic. Indiferent de ce opțiune alegi, în ambele cazuri va fi un proprietar în primul caz banca, iar în al doilea cel care deține locuința. Apartamentul sau casa fac parte din nevoile de bază ale ființei umane, iar alegerea potrivită este cea care îți oferă mulțumire și confort.

Fie că vrei să închiriezi sau să cumperi o locuință iți recomandăm să studiezi cu atenție oferta de pe piața apelând la unele dintre cele mai mari site-uri specializate în anunțuri imobiliare, cum ar fi imobiliare-romania.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend