Conecteaza-te cu noi

LIFESTYLE

7 greșeli de igienă pe care le faci în baia ta

Avatar

Publicat

in

O bună igienă în baia ta te poate feri de multe probleme, infecții sau chiar boli mai periculoase, în anumite circumstanțe. Nimeni nu spune că nu îți faci curat destul în baie, însă unele probleme nu apar din cauză că nu ai șters încă o dată chiuveta, cada și faianța, ci pentru că ai obiceiuri care neglijează câteva aspecte foarte importante ale igienei corecte din baia ta1.

1.Depozitarea periuței de dinți

În primul rând, periuța de dinți trebuie schimbată în mod regulat trimestrial, pentru a fi sigură că respectă normele de igienă. Apoi, încearcă să ții periuța de dinți la o distanță cât mai mare de vasul de toaletă, dar și de chiuvetă, pentru că există riscul ca apa murdară în urmă spălării pe mâini și pe față să ajungă și pe periuța de dinți. Una dintre marile greșeli pe care le poți face este să ții periuța de dinți în același recipient alături de alte periuțe, atât acasă, dar și în vacanță sau în locuri străine. Acest obicei crește semnificativ riscul unor infecții transmise de la alte periuțe de dinți din vecinătate, printre care chiar și hepatita C, o afecțiune extrem de gravă.

2.Folosești prea des același prosop

Prosoapele de piele și de față din baie ar trebui schimbate odată la 3-5 folosiri, mai ales când sunt lăsate să se usuce în baie. Astfel se vor strânge o mulțime de bacterii, ciuperci și celule moarte de piele, adică microbi microscopici care, atunci când prosopul nu este folosit, se înmulțesc.

3.Folosești luni de zile același burete în duș

Buretele pentru baie poate fi foarte eficient în curățare, dar trebuie să realizezi că este în același timp și locul ideal în care bacteriile se pot dezvolta. Fă-ți un reflex din a schimba buretele la fiecare două luni și nu îl mai ține în baie după utilizare, pentru că mediul umed nu este foarte prielnic pentru igienă.

4.Nu te speli pe mâini îndeajuns de mult timp

Cât timp îți ia ție ca să te speli pe mâini? Recomandarea specialiștilor este de cel puțin 20 de secunde, pentru o spălare corectă.

5.Mergi desculță prin baie

Fie că ești în dușul tău de acasă, fie că ești în cel de la sala de sport, folosește mereu o pereche de papuci în baie și evită să mai mergi desculță pe jos. Poți scăpa astfel de ciuperci ale picioarelor și alte infecții.

6.Cureți baia folosind substanțe toxice

Citește cu mare atenție pe etichetă ce conțin substanțele de curățat pe care le cumperi din magazin și urmărește să vezi dacă unele dintre ele nu sunt cumva toxice.

7.Pericolul bețișoarelor de urechi

Ceara produsă de urechi are o utilitate. Aceasta îndepărtează praful și mizeria de timpan și oferă protecție antibacteriană. Atunci când folosești bețișoarele de urechi, nu faci decât să împingi o mare parte din ceară spre timpan, unde se va bloca. Asta nu înseamnă că nu trebuie să te speli deloc în urechi, doar că ar fi mai bine să eviți această soluție sau altele similare, care nu fac decât să producă mai mult rău.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Medicul Emilian Imbri: ‘Cine vine acum la minister e un kamikaze. Domnul Tătaru ar trebui să revină la minister’.

Avatar

Publicat

in

De

Medicul Emilian Imbri, fostul manager al Spitalului Victor Babeș din Capitală, a declarat la Realitatea PLUS că ”La noi carantinarea este un termen doar pe hârtie. Cei care se vaccinează plus cei care trtec prin boală ar trebui să fie 60-70% din populație ca să fim liniștiți”.

”Noi pierdem o luptă cu COVID, nu războiul. Dacă ar fi un meci de fotbal împotriva pandemiei, scorul ar fi 3-2 pentru virus. Acum este o relaxare sau o resemnare care i-a cuprins pe oameni. Ar trebui să facem lucrurile pe care le știm. Trebuie să evităm să ne îmbolnăvim și trebuie să ne vaccinăm. La noi carantinarea este un termen doar pe hârtie. Cei care se vaccinează plus cei care trtec prin boală ar trebui să fie 60-70% din populație ca să fim liniștiți”.

Imbri a mai spus că ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, s-a implicat foarte puțin în campania de vaccinare anti-COVID.

”Ca medic nu poți să nu susții vaccinarea. Fiind medic și dacă vrei să te afirmi medicatic, sigur că o poți face. Nu poți fi medic și să spui că vaccinul nu e bun. Ministrul Sănătății nu s-a implicat mai deloc în campania de vaccinare. Ministrul trebuie să strângă toți factorii la un loc. Cine ar putea accepta această funcție fără să-și riște reputația? Cine vine acum la minister e un kamikaze. Domnul Tătaru ar trebui să revină la minister. Ar putea face rapid o echipă bună”, informează realitatea.net

Citește și:

Medicul Emilian Imbri avertizează: ‘Bătălia cu virusul am pierdut-o. Ce se întâmplă acum e triumful virusului, să știți’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Bilanțul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19! Sub 72.000 de persoane vaccinate, 68 de reacții comune și minore, în ultimele 24 de ore

Avatar

Publicat

in

De

Potrivit datelor puse la dispoziţia Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP-CNSCBT), prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor (RENV), care ţine evidenţa vaccinărilor, situaţia din ziua de 18 aprilie a.c., ora 17.00, este următoarea:

În ultimele 24 de ore, au fost administrate 71.922 de doze de vaccin, dintre care 54.818 – Pfizer, 8.481 – AstraZeneca şi 8.623 – Moderna, potrivit datelor puse la dispoziţie de Institutul Naţional de Sănătate Publică, prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor.

Potrivit unui comunicat al CNCAV, 48.097 de persoane au fost vaccinate cu prima doză, iar 23.825 de persoane şi cu cea de-a doua. De la începutul campaniei de vaccinare, pe 27 decembrie 2020, au fost administrate 4.231.714 de doze unui număr de 2.626.810 de persoane, dintre care 1.021.906 au primit o doză şi 1.604.904 şi pe cea de-a doua.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 68 de reacţii adverse – 12 de tip local şi 56 de tip general. Totodată, de la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 12.891 de reacţii adverse la vaccinurile Pfizer, Moderna şi AstraZeneca, 1.326 de tip local şi 11.565 de tip general.

CNCAV menţionează că 136 de reacţii adverse sunt în curs de investigare.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend