Conecteaza-te cu noi

Administratie

541.236 de argeșeni, așteptați la vot duminică. Toate informațiile legate de organizarea scrutinului prezidențial în Argeș

Avatar

Publicat

in

Pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale, în județul Argeș sunt organizate 518 secții de votare, iar pe listele electorale permanente sunt înscriși 541.236 de cetățeni cu drept de vot.

Cele 596.033 buletine de vot au fost distribuite ieri și astăzi primăriilor din județ, pe bază de programare, urmând să fie păstrate sub pază până la momentul predării către președinții secțiilor de votare, în cursul după-amiezii de sâmbătă, 15 noiembrie. Conform calendarului alegerilor prezidențiale, mâine, la ora 7.00, se încheie campania electorală și tot în ziua de sâmbătă, între orele 18.00-20.00 se primesc de către președinții secțiilor de votare cererile de la cetățenii care doresc și se încadrează pentru votul în urnele speciale (mobile)- persoane netransportabile din cauză de boală sau invaliditate.

Program prelungit la eliberarea de cărți de identitate

Așa cum s-a întâmplat și la turul I, s-a dispus adaptarea programului de lucru cu publicul și eliberarea cărților de identitate cu operativitate persoanelor cu drept de vot. Prefectura anunță că Serviciul Public Comunitar de Evidența a Persoanelor Argeș va funcționa în ziua de 15 noiembrie după un program normal, 8.00- 16.00, iar în ziua scrutinului,16 noiembrie, după caz, în intervalul 8.00- 21.00.

100 de echipe operative pregătite să intervină în cazul incidentelor

În preziua alegerilor și în ziua de 16 noiembrie, pentru paza și protecția secțiilor de votare sunt angrenate efective importante ale Ministerului Afacerilor Interne: 363 lucrători ai Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, 363 lucrători ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș, 132 jandarmi, 11 angajați ai Poliției Transporturi, 10 ofițeri din cadrul Serviciilor Permise și Pașapoarte și 2 lucrători ai Serviciului pentru Imigrări. De asemenea, s-a dispus ca toți șefii de post să asigure permanența la sediile polițiilor rurale, iar alte 100 de echipe operative ale Poliției și Jandarmeriei, cu peste 300 de oameni, vor fi pregătite să intervină pentru gestionarea incidentelor semnalate. De asemenea, vor fi organizate 13 filtre ale Poliției Rutiere. Conform unui Ordin al ministrului afacerilor interne, la sediul Inspectoratului Județean de Poliție va activa pe tot parcursul desfășurării procesului electoral un Centru operațional unde vor ajunge toate sesizările și de unde se vor dispune toate măsurile necesare pentru asigurarea fluxului procesului de votare, centru în care se va afla pe tot parcursul zilei de duminică și prefectul Mihai Oprescu .

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Cine este Ciprian Țurlea, noul viceprimar de la Mioveni

Avatar

Publicat

in

De

De ieri, tânărul social democrat Ciprian Țurlea a intrat în echipa de conducere a Primăriei Mioveni, după ce, cu majoritate de voturi in cadrul sedinței CL, a fost ales în funcția de vicperimar ! Așadar, de ieri, orașul Mioveni are un nou viceprimar, ales cu 12 voturi, în cadrul ședinței de Consiliu Local, o victorie categorică pentru reprezentantul PSD Mioveni! Ciprian_Ţurlea este de profesie inginer şi membru al organizaţiei locale a PSD din anul 2009.

“Mă bucur să fac echipă cu un reprezentat al tinerei generații, care poate avea o viziune mai nouă și modernă asupra unor aspecte, un tânăr implicat de-a lungul anilor în diverse proiecte civice și sociale, activ și în plan politic.În egală măsură, nu trebuie să uităm devotamentul și munca depusă de domnul Aurel Costache, colegul meu alături de care am muncit aproape 20 de ani, pentru dezvoltarea comunității, împreună formând o echipă unită și eficientă!“, a declarat primarul Ion Georgescu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Dispozitive fără de care nu putem trăi

Avatar

Publicat

in

De

Dispozitivele fac parte din viața noastră de zi cu zi. Încă de când ne trezim le utilizăm pentru a ne ușura munca sau a putea duce la bun sfârșit anumite sarcini. Așadar, nu există îndoială asupra faptului că acestea ne-au revoluționat viața și au îmbunătăți-o considerabil. Problema apare în momentul în care ele ne acaparează viața și ne fură prea mult din timpul nostru prețios. Deși sunt foarte utile, este bine să găsim un echilibru între timpul petrecut în compania celor apropiați și cel dedicat acestor aparate. Până atunci, iată care sunt dispozitivele fără de care nu putem trăi.

Telefonul mobil

Au trecut de mult momentele în care telefonul era utilizat doar pentru a efectua apeluri. Telefonul inteligent i-a luat locul și chiar a ajuns să fie un dispozitiv indispensabil, aproape ca o extensie a vieții noastre.

Așadar, unul dintre primele dispozitive de pe listă este fără îndoială telefonul inteligent. Oamenii țin la îndemână acest gadget în orice moment al zilei. Totuși, nu este greu de înțeles de ce fac asta. Dispozitivul inteligent poate fi folosit atât pentru a ține legătura cu cei din jurul nostru, pentru a ne informa, pentru a face poze, pentru a asculta muzică, pentru a încerca diverse aplicații noi, pentru a juca jocuri de cazino sau pentru a testa simulatoare de mașini de curse.

Laptop

Un alt dispozitiv la fel de util este laptopul sau tableta. Din acest motiv, le utilizăm în fiecare zi. Laptopul este ca un prieten fidel pentru că ne oferă posibilitatea să lucrăm de pe el, să vizionăm filme, să stocăm poze, să căutăm informații noi și să intrăm pe diverse rețele de socializare.

Este adevărat, o mare parte dintre aceste acțiuni pot fi duse la bun sfârșit chiar și de pe telefonul inteligent, dar un laptop este mai practic. În trecut nici nu exista posibilitatea de a efectua munca de acasă, dar acum lucrurile s-au schimbat foarte mult. Putem lua laptopul cu noi la birou, în oraș sau la o prezentare importantă.

Ceas inteligent

Pe lângă laptop și telefon, ceasul inteligent a început să câștige din ce în ce mai multă popularitate în ultima vreme. Acest gadget mic, dar util, a fost primit cu brațele deschise de către utilizatorii din întreaga lume.

Pentru a dovedi faptul că este indispensabil lumii moderne trebuie precizat că mulți deținători ai acestui produs îl poartă și în timpul somnului. Însă acest lucru nu este o problemă fiindcă gadgetul a fost conceput pentru a oferi date despre calitatea și durata somnului. Mai mult, trimite și notificări de pe telefon, monitorizează ritmul cardiac și activitatea fizică.

Căști

Pentru mulți muzica este un element care face parte din viața noastră. Ascultăm muzică atunci când facem cumpărăturile, când mergem în oraș, când facem curat sau când mergem spre muncă. Ei bine, din acest motiv viața fără căști pare un real calvar.

Din fericire, în zilele noastre există o gamă variată de căști dintre care putem alege. Avem la dispoziție tradiționalele căști cu fir sau căști wireless, pe care le conectăm direct la telefonul nostru inteligent.

Mai mult, căștile care blochează sunetele exterioare sunt foarte utile în momentul în care călătorim și există alți pasageri mai gălăgioși sau atunci când suntem la muncă și trebuie să ne concentrăm pe o sarcină importantă.

Baterie externă

O mare parte dintre telefoanele inteligente sunt dotate cu o baterie care durează câteva ore bune. Însă de multe ori uităm să ne încărcăm telefonul. În plus, există zile în viața noastră când petrecem mai mult timp departe de casă decât am plănuit inițial. Așadar, în toate aceste momente de „cumpănă” soluția salvatoare este o baterie externă.

Tot ce trebuie să facem este să ne conectăm telefonul la ea și în câteva minute ne vom putea relua deja activitățile. De asemenea, pentru a reduce numărul de gadgeturi pe care le purtăm după noi avem posibilitatea de a achiziționa o husă cu încărcare pe care o atașăm direct la telefon.

Kindle

Acest mic gadget este extrem de util pentru persoanele pasionate de citit. Pe lângă faptul că este mic și poate fi luat fără probleme peste tot, are o capacitate de stocare destul de mare. Cu alte cuvinte, e ca o bibliotecă mobilă la care ai acces constant.

Nu în ultimul rând, această invenție reduce defrișările și are luminozitate care poate fi schimbată în funcție de preferințe.

Poate că există și alte dispozitive care sunt indispensabile vieții cotidiene. Cu siguranță vor apărea și alte aparate la fel de folositoare în anii următori, însă o mare parte dintre acestea sunt prezente în viața oricui.

Sursa imaginii:
1. antstang / Shutterstock.com
2. GaudiLab / Shutterstock.com

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend