Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

5 sfaturi pentru o vacanță exotică fără stres

Publicat

in

Fie că vrei să scapi de stresul acumulat în ultimele luni, fie pur și simplu îți dorești să petreci timp în natură, cât mai departe de casă, există o mulțime de locuri exotice pe care le poți vizita pe tot parcursul anului. Locuri îndepărtate precum Tahiti, Cancun, Bali, Africa sau Mexic, sunt acum la îndemâna tuturor. Acest lucru nu înseamnă însă că planificarea vacanței este una ușoară. Cu puțină răbdare și ajutor specializat, te vei putea bucura de o vacanță exotică pe măsura așteptărilor.

Cunoașterea este cheia pentru o vacanță exotică fermecătoare

Atunci când decizi să mergi într-o vacanță exotică, cunoașterea destinațiilor și a locurilor de cazare reprezintă cheia către o vacanță de neuitat, fermecătoare. Desigur că poți alege vacante exotice pe cont propriu, însă poți întâmpina anumite dificultăți în ceea ce privește rezervarea cazării, biletelor de avion, potrivirea avioanelor și alte astfel de detalii. 

Este important să te bazezi pe cineva ce deține cunoștințe direct de la sursă. O agentie de turism care se ocupă zilnic cu rezervări de vacanțe este cea mai bună modalitate de a te informa legat de toate detaliile unei vacanțe exotice. Un consultant din cadrul agenției te va îndruma să alegi destinația potrivită nevoilor tale, locul de cazare ideal și îți poate oferi informații utile legate de bunul mers al vacanței. 

Economisește timp pentru planificarea vacanței

Planificarea unei vacanțe într-un colț exotic al lumii, necesită mult timp. De la găsirea locației ideale și ulterior a locului de cazare, la rezervarea biletelor de avion și potrivirea curselor, până la găsirea ghizilor și diverselor tururi locale, a celor mai bune restaurante, pot fi elemente care costă timp. 

Un agent de turism însă deține toate aceste detalii și se poate ocupa de rezervările necesare, astfel încât să nu trebuiască să petreci ore cercetând fiecare mic detaliu în parte. 

Mergi fără griji și la sigur

Când planifici o vacanță exotică sau un tur local, îți vei dori o perspectivă detaliată în selectarea destinațiilor. Dubai, Sri Lanka, Vietnam, Tanzania, Mauritius, dar și alte astfel de destinații exotice, sunt țări în care există diferențe lingvistice. Agențiile de turism te vor ajuta să depășești bariera lingvistică, recomandându-ți locații și ghizi locali, unde se vorbește o limbă de circulație internațională. 

În anumite țări exotice, sunt necesare anumite vaccinuri. Te poți informa pe internet privind tipurile de vaccinuri cerute sau poți solicita informații agenției de turism. Agenția este mereu la curent cu ultimele schimbări în ceea ce privește accesul într-o țară străină, așadar este cel mai indicat mijloc de informare. 

Simplifică-ți planurile de călătorie

Atunci când călătorești spre destinații exotice mai puțin cunoscute publicului larg, există puține informații pe internet. Poți alege să mergi fără a avea nici cea mai vagă idee asupra comorilor din Peru, Zanzibar sau insule Seychelles, spre exemplu. Sau te poți informa în prealabil de la consultantul tău de turism, pentru a bifa cele mai interesante obiective și bijuterii. 

Amintește-ți să te relaxezi

Odată ce ai ajuns în mirificul loc ales ca destinație pentru vacanța ta exotică, amintește-ți să renunți la tot ce înseamnă job și stres. Lasă deoparte lucrurile pe care nu le poți controla de la distanță și profită cât mai mult de timpul liber. Păstrează-ți mintea deschisă în fața diverselor situații întâlnite și evită stresul față de lucrurile mărunte. Vacanța exotică reprezintă momentul prielnic în care să te relaxezi și distrezi la cote maxime. 

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Se încing spiritele la nivel mondial! SUA, Regatul Unit, Japonia, Australia și Noua Zeelandă încearcă să oprească influența Chinei în Pacific

Publicat

in

De

SUA, Regatul Unit, Japonia, Australia și Noua Zeelandă  au lansat o nouă iniţiativă de strângere a legăturilor cu ţările insulare din Pacific, unde China încearcă să îşi promoveze propria cooperare economică şi în domeniul apărării.

Cele cinci ţări au difuzat o declaraţie comună privind mecanismul „Partners in the Blue Pacific” (Parteneri în Pacificul Albastru) prin se angajează să caute modalităţi mai eficiente de a face faţă „presiunii în creştere asupra ordinii internaţionale libere şi deschise, bazate pe reguli”, transmite Kyodo.

Documentul menţionează domenii posibile de cooperare cu state cum ar fi Fiji, Micronezia şi Tonga, printre care schimbările climatice, transportul, securitatea maritimă, sănătatea şi educaţia.

Statele Unite şi aliaţii lor, inclusiv Japonia, sunt alarmate de încercările Chinei de a-şi spori influenţa în Pacific prin iniţiative cun ar fi pactul de securitate încheiat în aprilie cu Insulele Solomon. Conform acestuia, Beijingul va putea trimite efective de poliţie, militari şi alte categorii de personal înarmat, iar navele chineze vor putea ancora în insule.

Presa australiană a semnalat şi încercări – deocamdată nereuşite – ale Chinei de a convinge alte state insulare din Pacific să semneze acorduri comerciale, de securitate sau de cooperare poliţienească, ori referitoare la pescuit.

De asemenea, China a militarizat avanposturi în Marea Chinei de Sud şi a efectuat de mai multe ori incursiuni în apele japoneze din jurul insulelor Senkaku din Marea Chinei de Est, controlate de Tokyo, dar revendicate de Beijing.

Noua iniţiativă a aliaţilor SUA urmăreşte să ofere rezultate ţărilor vizate şi să creeze legături mai strânse cu Forumul Insulelor din Pacific, ca principal motor al acţiunilor regionale.

Declaraţia comună anunţă intenţia Washingtonului de a-i invita anul acesta pe miniştrii de externe din cele patru state partenere, pentru o evaluare a progreselor, informează agerpres.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Volodimir Zelenski: ‘Nu vom lăsa războiul Rusiei să ne distrugă. Și vrem să oprim războiul înainte de a distruge viețile oamenilor în alte state ale Europei, Africii, Asiei, Americii Latine’

Publicat

in

De

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a lansat un participanţilor la Festivalul Glastonbury din Marea Britanie pentru sprijin, îndemnându-i să răspândească adevărul despre invazia Rusiei şi să facă presiuni asupra politicienilor pentru a ajuta la restabilirea păcii.

Zelenski, purtând ţinuta militară caracteristică, a atras urale după ce şi-a transmis mesajul preînregistrat de pe două ecrane mari, înainte de concertul trupei Libertines.

Rusia ne-a furat pacea”, a spus el mulţimilor de la Glastonbury.

Nu vom lăsa războiul Rusiei să ne distrugă. Şi vrem să oprim războiul înainte de a distruge vieţile oamenilor în alte state ale Europei, Africii, Asiei, Americii Latine. Toate sunt ameninţate acum.”, a continuat el.

Glastonbury este cea mai mare concentrare de libertate în aceste zile şi vă rog să împărtăşiţi acest sentiment cu toţi cei a căror libertate este atacată”, a spus Zelenski, vorbind în limba engleză.

”Distribuiţi adevărul despre războiul Rusiei. Ajutaţi-i pe ucrainenii care sunt forţaţi să-şi părăsească locuinţele din cauza acestui război. Faceţi presiuni asupra tuturor politicienilor pe care îi cunoaşteţi, pentru a ajuta la reinstaurarea păcii în Ucraina. Timpul este nepreţuit şi fiecare zi se măsoară în vieţi omeneşti”, a adăugat preşedintele ucrainean.

Cu cât ni se alătură mai mulţi oameni în apărarea libertăţii şi adevărului, cu atât războiul Rusiei împotriva Ucrainei se va încheia mai repede”, a continuat el.

Demonstraţi că libertatea învinge întotdeauna!”, a încheiat el, potrivit news.ro.

Vezi și:

Volodimir Zelenski a prins ‘curaj’ după ce a Ucraina a primit statutul de țară candidată la Uniunea Europeană: Ucraina nu mai este o țară terță

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend