Conecteaza-te cu noi

AUTO

5 sfaturi pentru alegerea unui service auto de încredere

Avatar

Publicat

in

Autoturismul proprietate personală reprezintă în egală măsură o investiție consistentă, dar și o responsabilitate pentru posesor. Grija constă în întreținerea corespunzătoare, în așa fel încât mașina să poată fi utilizată o perioadă cât mai îndelungată.

Dincolo de stilul de condus preventiv, întreținere și îngrijire, conducătorul auto mai are o responsabilitate: cea de a se asigura că duce mașina la un service autorizat, indiferent de reparațiile, reviziile sau verificările necesare.

Publicitate

În condițiile în care oferta diversificată a pieței poate pune în încurcătură conducătorii auto, experții Turbo9 – un service auto Iasi specializat pe reparații turbosuflante dar și alte tipuri de servicii – ne oferă câteva recomandări. Iată ce trebuie avut în vedere pentru alegerea unui service auto de încredere:

  • Studiază atent ofertele de pe piață

Poți începe prin a cere recomandări de la familie, cunoștințe și prieteni. Dacă cei care au avut anumite probleme cu mașina au găsit o soluție avantajoasă, cu siguranță ți-o vor recomanda și ție.

În cazul în care nu ai la cine să apelezi, există un alt aliat de nădejde: online-ul. Căutări precum „service auto Iași”, „reparații turbosuflante”, „service motoare” îți vor genera suficiente rezultate. Vei putea compara tarifele, tipurile de serviciișsi astfel vei putea alege soluția cea mai potrivită.

  • Asigură-te că vei avea parte de profesionalism și experiență

Poate să pară destul de dificil, mai ales în condițiile în care ai nevoie pentru prima dată de servicii de întreținere și reparații auto. Online-ul, prin recenziile și testimonialele altor clienți, recomandările primite de la prieteni și cunoștințe sau chiar vizitele personale la diverse service-uri auto te vor lămuri.

Este foarte important să știi că îți lași mașina în grija unor profesioniști, pentru că nimeni nu își dorește să aibă un mecanic neexperimentat sau care nu cunoaște foarte bine domeniul.

  • Prima impresie contează: inspectează service-ul

La fel ca și în oricare altă situație, prima impresie contează foarte mult. Dacă vei ajunge la service și vei observa un spațiu de lucru dezordonat, personal cu un comportament neprofesional și o lipsă gravă a curățeniei și ordinii, e clar că nu ai nimerit unde trebuie.

Pe de altă parte, dacă vei ajunge într-un spațiu bine organizat, igienizat și în care se observă că angajații colaborează foarte bine, vei fi mai tentat să pui mai multe întrebări – ceea ce ne duce la următorul sfat:

  • Pune întrebări!

Există foarte multe lucruri despre care te poți interesa. Întreabă despre prețuri, despre piesele folosite pentru reparații și sursa lor de proveniență, despre cât durează reparația, cât de aglomerat este de obicei service-ul etc. În acest fel vei afla tot ceea ce te interesează și vei ajunge să construiești și o legătură cu personalul care se va ocupa de reparațiile la mașina ta.

  • Cere și oferă transparență

În momentul în care ajungi cu mașina în service, va trebui să ceri, dar și să oferi transparență. E de datoria personalului să îți prezinte deschis costurile reparațiilor, ale pieselor ce trebuie înlocuite și a timpului necesar pentru intervenții. Pe de altă parte, e de datoria celui care ajunge cu mașina în service să răspundă oricăror întrebări ale personalului: când și în ce situație s-a ajuns la defectarea autoturismului, care este stilul propriu de condus, dacă mașina este condusă de o singură persoană sau de mai multe etc.

Toate aceste informații transmise în mod transparent vor crea acel cadru ideal în care situația este cunoscută pe deplin și se vor putea lua astfel cele mai eficiente măsuri pentru aducerea autoturismului în stare bună de funcționare în cel mai scurt timp posibil.

Dacă vei respecta toți pașii de mai sus, cu siguranță vei găsi acel service auto care se pliază perfect pe nevoile tale. Asigură-te că vei colabora cu profesioniști care pot să remedieze orice tip de defecțiune ai avea la mașină, cere și oferă transparență și informează-te corespunzător înainte de a lua orice decizie. Doar în această manieră vei alege soluția ideală, după cum menționează și experții Turbo 9.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Mașinile Hyundai Santa Fe, rechemate de urgență în service, în România, din cauza riscului de incendiu

Avatar

Publicat

in

De

Importatorul Hyundai în România a notificat Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor că demarează o campanie de rechemare în service a peste 5.000 de automoobile Santa Fe, din cauza unei posibile defecțiuni la sistemul electric care ar putea genera un scurt-circuit. Acesta poate afecta sistemul de frânare și control, dar poate fi și o sursă de incendiu. Modelul Hyundai Santa Fe fabricat între 2006 și 2008 va fi rechemat la nivel european, pentru un defect al releului sistemului de control al ABS/ESC, care poate apărea ca urmare a pătrunderii apei în acest modul. În cazul în care acest lucru se produce, este iminentă apariția unui scurt-circuit ce poate genera un incendiu la bord. Mai mult, sistemul de asistență la frânare și sistemul de control al stabilității își pierd funcțiile. În total, Hyundai va trebuie să înlocuiască releul la 319.941 de automobile Santa Fe, din care în România se află 5670 de vehicule. În Europa, numărul mașinilor rechemate se ridică la câteva zeci de mii.

Potrivit importatorului, proprietarii vor primi scrisori de înștiințare, pentru a se prezenta în cel mai apropiat service al mărcii. Durata parației este estimată la 20 de minute. Aceeași defecțiune a fost raportată și la două modele Kia, care utilizează componente identice cu Hyundai. Este vorba despre Carnival, fabricat între 2005 și 2009, precum și Sorento, fabricat între 2005 și 2008. În total, 515.000 de automobile Kia vor fi rechemate la nivel global. Pentru aceste două modele nu a fost încă demarată campania în România. Pentru aceeași defecțiune au mai fost rechemate și modelele Hyundai i30 și Sonata, anterior.

Publicitate

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

DE INTERES! Mașinile cu volan pe dreapta, ce vin din Anglia, ar putea fi imposibil de înmatriculat, potrivit RAR

Avatar

Publicat

in

De

Dacă nu se prelungește perioada de tranziție stabilită în contexul ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, de la încheierea acesteia, respectiv de la începutul anului viitor, mașinile cu volanul pe partea dreaptă, ce provin din această țară, nu vor mai putea fi înmatriculate în țara noastră, informează Registrul Auto Român (RAR).

După cum apare într-un comunicat RAR, citat de agerpres.ro, autoritatea transmite că “[d]at fiind interesul public ridicat pentru situaţia autovehiculelor care provin din UK, în contextul Brexit, precizăm şi cu această ocazie că până la data de 31 decembrie 2020 este în vigoare o perioadă de tranziţie stabilită ca urmare a Acordului de retragere, dar care poate fi prelungită”.

Publicitate

Astfel, până la sfârșitul acestui an, se acceptă, în aceleaşi condiţii de până acum, omologările UE emise de Marea Britanie, adică şi autovehiculele cu volan pe partea dreaptă care provin din această țară vor putea primi cartea de identitate a vehiculului, dacă respectă celelalte condiţii aplicabile.

Apoi, de la 1 ianuarie 2021, în condițiile în care, teoretic, se încheie perioada de tranziție, omologarea emisă de Marea Britanie nu va mai fi valabilă în România, iar vehiculele cu volan pe dreapta, provenite din această țară, vor fi tratate, potrivit comunicatului RAR, “asemenea oricărui alt vehicul care provine dintr-un stat terţ din afara UE şi nu vor mai primi CIV, deci nu vor mai putea fi înmatriculate în România”.

Bineînțeles, dacă ceea ce știm astăzi, respectiv că la sfârșitul anului se încheie perioada de tranziție convenită între UE și autoritățile britanice, se schimbă, iar perioada de tranziție se prelungește, și înmatriculările mașinilor cu volan pe dreapta provenite din Marea Britanie va fi posibilă în continuare, în baza omologării emise de această țară.

După cum confirmă și Registrul Auto, când vine vorba despre mașinile cu volanul pe dreapta deja înmatriculate în România, deținătorii lor pot sta liniștiți, deoarece, în prezent, nu există nicio prevedere legală care să-i oblige la modificarea poziţiei postului de conducere pe partea stângă a mașinii.

Prevederile legale ce vizează omologarea individuală, eliberarea cărții de identitate și certificarea autenticității vehiculelor rutiere se găsesc în Ordinul Ministerului Transporturilor, Construcțiilor și Turismului nr. 2.132/2005. În cazul mașinilor cu volanul pe dreapta, acesta stabilește că ele trebuie echipate cu faruri care emit un fascicul luminos asimetric, orientat spre partea dreaptă a drumului.

De asemenea, același act normativ prevede că omologarea mașinilor cu volan pe dreapta, dar care au suferit deja modificări ale caracteristicilor constructive menționate în CIV” se poate face doar dacă se mută și volanul pe partea stângă a mașinii.

Potrivit RAR, “[p]entru clarificarea poziţiei naţionale cu privire la acest subiect, trebuie precizat că legislaţia din România transpune şi pune în aplicare legislaţia UE în domeniu, legislaţie care nu permite introducerea de interdicţii de natură tehnică referitoare la autovehiculele echipate cu volan pe partea dreaptă. Comisia Europeană consideră că introducerea interdicţiei de înmatriculare a unor astfel de autovehicule constituie o barieră pentru libera circulaţie a mărfurilor, fiind o măsură disproporţionată în raport cu obiectivul public de asigurare a siguranţei rutiere şi protecţiei sănătăţii şi vieţii cetăţenilor UE”.

Așadar, după cum subliniază și RAR, în momentul de față nu se ia în calcul introducerea unei restricții pentru omologarea și înmatricularea mașinilor cu volan pe dreapta, deoarece acest lucru nu ar fi în acord cu legislația europeană, iar România ar risca intrarea în procedură de infringement, aplicată de Comisia Europeană.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend