Conecteaza-te cu noi

AUTO

5 sfaturi pentru alegerea unui service auto de încredere

Avatar

Publicat

in

Autoturismul proprietate personală reprezintă în egală măsură o investiție consistentă, dar și o responsabilitate pentru posesor. Grija constă în întreținerea corespunzătoare, în așa fel încât mașina să poată fi utilizată o perioadă cât mai îndelungată.

Dincolo de stilul de condus preventiv, întreținere și îngrijire, conducătorul auto mai are o responsabilitate: cea de a se asigura că duce mașina la un service autorizat, indiferent de reparațiile, reviziile sau verificările necesare.

Publicitate

În condițiile în care oferta diversificată a pieței poate pune în încurcătură conducătorii auto, experții Turbo9 – un service auto Iasi specializat pe reparații turbosuflante dar și alte tipuri de servicii – ne oferă câteva recomandări. Iată ce trebuie avut în vedere pentru alegerea unui service auto de încredere:

  • Studiază atent ofertele de pe piață

Poți începe prin a cere recomandări de la familie, cunoștințe și prieteni. Dacă cei care au avut anumite probleme cu mașina au găsit o soluție avantajoasă, cu siguranță ți-o vor recomanda și ție.

În cazul în care nu ai la cine să apelezi, există un alt aliat de nădejde: online-ul. Căutări precum „service auto Iași”, „reparații turbosuflante”, „service motoare” îți vor genera suficiente rezultate. Vei putea compara tarifele, tipurile de serviciișsi astfel vei putea alege soluția cea mai potrivită.

  • Asigură-te că vei avea parte de profesionalism și experiență

Poate să pară destul de dificil, mai ales în condițiile în care ai nevoie pentru prima dată de servicii de întreținere și reparații auto. Online-ul, prin recenziile și testimonialele altor clienți, recomandările primite de la prieteni și cunoștințe sau chiar vizitele personale la diverse service-uri auto te vor lămuri.

Este foarte important să știi că îți lași mașina în grija unor profesioniști, pentru că nimeni nu își dorește să aibă un mecanic neexperimentat sau care nu cunoaște foarte bine domeniul.

  • Prima impresie contează: inspectează service-ul

La fel ca și în oricare altă situație, prima impresie contează foarte mult. Dacă vei ajunge la service și vei observa un spațiu de lucru dezordonat, personal cu un comportament neprofesional și o lipsă gravă a curățeniei și ordinii, e clar că nu ai nimerit unde trebuie.

Pe de altă parte, dacă vei ajunge într-un spațiu bine organizat, igienizat și în care se observă că angajații colaborează foarte bine, vei fi mai tentat să pui mai multe întrebări – ceea ce ne duce la următorul sfat:

  • Pune întrebări!

Există foarte multe lucruri despre care te poți interesa. Întreabă despre prețuri, despre piesele folosite pentru reparații și sursa lor de proveniență, despre cât durează reparația, cât de aglomerat este de obicei service-ul etc. În acest fel vei afla tot ceea ce te interesează și vei ajunge să construiești și o legătură cu personalul care se va ocupa de reparațiile la mașina ta.

  • Cere și oferă transparență

În momentul în care ajungi cu mașina în service, va trebui să ceri, dar și să oferi transparență. E de datoria personalului să îți prezinte deschis costurile reparațiilor, ale pieselor ce trebuie înlocuite și a timpului necesar pentru intervenții. Pe de altă parte, e de datoria celui care ajunge cu mașina în service să răspundă oricăror întrebări ale personalului: când și în ce situație s-a ajuns la defectarea autoturismului, care este stilul propriu de condus, dacă mașina este condusă de o singură persoană sau de mai multe etc.

Toate aceste informații transmise în mod transparent vor crea acel cadru ideal în care situația este cunoscută pe deplin și se vor putea lua astfel cele mai eficiente măsuri pentru aducerea autoturismului în stare bună de funcționare în cel mai scurt timp posibil.

Dacă vei respecta toți pașii de mai sus, cu siguranță vei găsi acel service auto care se pliază perfect pe nevoile tale. Asigură-te că vei colabora cu profesioniști care pot să remedieze orice tip de defecțiune ai avea la mașină, cere și oferă transparență și informează-te corespunzător înainte de a lua orice decizie. Doar în această manieră vei alege soluția ideală, după cum menționează și experții Turbo 9.

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate

ACTUAL

DACIA PREZINTĂ NOILE MODELE LOGAN, SANDERO ȘI SANDERO STEPWAY

Avatar

Publicat

in

De

  • Pe 29 septembrie 2020, a treia generație a gamei de succes Logan, Sandero și Sandero Stepway își va dezvălui secretele în detaliu.

Dacia prezintă cea de-a treia generație a modelelor Logani, Sandero și Sandero Stepway. Afișând dimensiuni exterioare comparabile cu cele ale vehiculelor din generația precedentă, acestea oferă, pe lângă design-ul complet nou, un plus de modernitate, de echipamente și de polivalență, fără a uita spiritul și atributele de fiabilitate ale înaintașelor.

Disponibile la un preț la fel de imbatabil, noile modele Dacia reprezintă un răspuns adecvat pentru așteptările unei categorii tot mai numeroase de clienți, pentru care achiziția unei mașini se înscrie într-o tendință de abordare rațională a opțiunilor de consum pe termen lung. Clienții noștri își doresc în special experiența unui produs mai bun, la prețul corect.

Publicitate

În ultimii 15 ani, Dacia a parcurs un drum lung, pornind de la un model unic pentru a ajunge la o gamă completă și diversificată. Devenit un veritabil best-seller, Sandero este, din anul 2017, cel mai vândut model către clienții particulari din Europa. Nu în ultimul rând, Dacia a reușit să genereze în rândurile numeroșilor săi clienți un sentiment de apartenență la o comunitate specială.

Linii contemporane și dinamice

Afișând o lungime ceva mai mare decât a modelului precedent, Noul Logan se remarcă prin silueta complet redesenată. Linia ușor descendentă a pavilionului, cu antena radio amplasată în partea din spate a acestuia, precum și efectul generat de îngustarea graduală a geamurilor laterale conferă vehiculului un aspect dinamic. O serie de elemente estetice ale Noului Logan se regăsesc și pe noile Sandero și Sandero Stepway, printre acestea figurând semnătura luminoasă în formă de Y, ecartul redus între roți și pasajele acestora, precum și noul design al mânerelor de uși.

Noul Sandero beneficiază pe de altă parte de un aspect robust pus în evidență de flancurile bine marcate și de pasajele roților generos dimensionate. Personalitatea mașinii este completată de profilul cu linii fluide, ale cărui repere vizuale sunt reprezentate de parbrizul mai înclinat și de noua formă a pavilionului, aplecat ușor spre spate. Deși garda la sol a rămas neschimbată, Noul Sandero pare mai puțin înalt, mai stabil și mai „așezat”, datorită ecartamentului ușor mărit și a roților bine dimensionate în raport cu pasajele acestora.

Beneficiind de o gardă la sol supraînălțată, Sandero Stepway este modelul recreațional polivalent algamei Dacia. Designul său exterior evocă aventura și evadarea în natură. Din punct de vedere vizual, diferențele față de noul Sandero sunt de acum mult mai ușor de remarcat. Alături de ornamentele specifice dispuse deasupra proiectoarelor de ceață, Noul Sandero Stepway beneficiază de o capotă a motorului cu bosaje proeminente, denumirea modelului fiind vizibilă sub forma unei monograme cromate amplasate în partea de jos a calandrului.

O semnătură luminoasă inedită

Blocurile optice față și spate ale celor trei modele inaugurează noua semnătură în formă de „Y” a mărcii Dacia. Datorită acesteia, a treia generație a gamei Logan, Sandero și Sandero Stepway beneficiază de o identitate puternică. Atât în față cât și în spate, blocurile optice sunt reunite de o nervură orizontală, care accentuează impresia de lățime mai mare a vehiculelor.

Dacia propune astfel o nouă generație de modele emblematice, mai ingenioase, mai accesibile dar la fel de fidele spiritului tradițional al mărcii.

NOTA: Noul Logan va fi comercializat pe următoarele piețe: România, Spania, Noua Caledonie, Tahiti, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Ungaria, Slovacia, Maroc, Bulgaria, Republica Moldova.

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate
Citeste mai mult

ACTUAL

ALERTĂ! Poliția, ample acțiuni de verificare a mașinilor înmatriculate în alte state: Ce nereguli vizează polițiștii

Avatar

Publicat

in

De

Mașinile înmatriculate în străinătate sunt oprite și controlate, în această perioadă, de polițiștii rutieri, pentru a se vedea dacă dețin toate documentele necesare circulației pe drumurile publice din țara noastră, potrivit unui comunicat al Poliției Române.

Mai exact, așa cum reiese dintr-un comunicat publicat miercuri de către MAI, polițiștii rutieri verifică mașinile înmatriculate în străinătate, “în cadrul unei acțiuni desfășurate la nivel național, pentru prevenirea evenimentelor rutiere și faptelor antisociale în care sunt implicate astfel de vehicule”.

Publicitate

În cadrul controalelor, polițiștii verifică existența unei asigurări de răspundere civilă auto (RCA) valide, a unei inspecții tehnice periodice, de asemenea, valide ori dacă mașina este radiată sau figurează ca fiind furată în țara în care a fost înmatriculată.

De exemplu, în doar o săptămână, potrivit informațiilor furnizate de Poliția Română, au fost verificate peste 8.000 de mașini înmatriculate în alte țări. În urma verificărilor, polițiștii au retras 82 de certificate de înmatriculare eliberate de autoritățile din alte state, o parte (44), pentru lipsa inspecției tehnice periodice, iar alta (32), pentru lipsa unei polițe de asigurare RCA valide.

Aceste controale au loc deoarece, după cum transmite Poliția Română, “[î]n primele 6 luni ale anului 2020, autovehiculele înmatriculate în alte state au fost implicate în 447 de accidente rutiere, care avut drept consecințe decesul a 46 de persoane, rănirea gravă a 149 de persoane și rănirea ușoară a altor 463”.

Potrivit Codului rutier în vigoare, pentru a putea circula pe drumurile publice cu o mașină, această trebuie să aibă o asigurare RCA valabilă și, de asemenea, inspecția tehnică periodică efectuată la timp.

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend