Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

5 sfaturi pentru a vorbi cu seful tau despre stres

Publicat

in

Cu totii suntem vinovati ca luam munca acasa cu noi la sfarsitul zilei, indiferent daca asta inseamna sa ne gandim la lista de lucruri de facut in timp ce pregatesti cina, sa raspunzi la e-mailuri de pe telefon sau sa iti toarni foile de calcul de pe laptop.

Surmenajul este doar una dintre numeroasele surse de stres la locul de munca modern si, desi este posibil sa fi acceptat atasamentul constant fata de dispozitivele conectate la internet ca pe un fapt de viata, nu ar trebui sa acceptam stresul cauzat de un echilibru slab intre viata profesionala si viata privata.

De fapt, stresul este mai mult decat o parte nefericita a muncii. Este un pericol pentru siguranta.

Indiferent de industria dvs., este mai important ca oricand sa stiti cum sa discutati despre stres cu cei care au puterea de a-l schimba, si anume, managerul dvs. Aceste cinci sfaturi va vor ajuta sa incepeti un dialog despre stres si surmenaj cu superiorii dvs. Si aici nu este vorba de un salariu net mare ci pur si simplu este normal sa va simtiti bine la locul de munca.

Gasiti sursa stresului dvs

Identificati factorii de stres specifici care sunt cei mai ingrijoratori. Daca o anumita situatie nu va vine imediat in minte, acordati-va un moment pentru a nota tot ceea ce faceti la serviciu si cat timp petreceti fiecarei activitati, inclusiv favorurile pe care le faceti colegilor si raspunzand la e-mailuri.

Acest stres poate aparea in orice domeniu in care activati, iar principala cauza care il declanseaza o reprezinta nemultumirea fata de salariu net pe care il incasati. Exemplu, daca lucrati in domeniul constructiilor accesati calculator salariu constructii pentru a face cateva simulari ale salariului net in functie de brut.

Obtineti momentul potrivit

Aflati cand este timpul sa mergeti la un superior. Daca acest lucru poate fi rezolvat inainte de a vorbi cu managerul dvs., cum ar fi un dezacord cu un coleg, incercati mai intai sa abordati situatia stresanta la un nivel inferior.

Programati o intalnire

Trimite-i managerului un e-mail pentru a stabili o intalnire. Pur si simplu cereti o conversatie de 15-20 de minute pentru a discuta despre performanta dvs. la locul de munca.

Este important sa ai aceste discutii fata in fata, astfel incat preocuparilor tale sa li se acorde greutatea si atentia pe care o merita. E-mailul pe care il trimiteti va constitui inceputul unei urme de hartie pentru a dovedi, daca este necesar, ca ati luat masuri pentru a aborda stresul.

Pastrati-l pe scurt

Pastrati intalnirea scurta si la obiect. Fii clar ce te ingrijoreaza si da exemple. Simti presiune chiar si dupa orele de program? Concentrati-va pe abordarea acestor preocupari, si numai a acestora, in cadrul intalnirii, in timp ce faceti tot posibilul pentru a va tine emotiile departe de ele. Nu este momentul sa ceri o marire sau o promovare! Pentru a vedea grila de salarizare pentru munca prestata accesati calculator salariu net.

Fii pregatit

Vino la intalnire inarmat cu cateva solutii pentru stresul tau la locul de munca. Exprimati-va recunostinta pentru munca dvs. si cereti permisiunea de a va duce la bun sfarsit sugestiile.

Managerul tau poate avea alte solutii pe care ar dori sa le implementeze, dar sugerandu-ti propriile solutii, arati ca esti serios in ceea ce priveste imbunatatirea situatiei stresante, oricare ar fi aceasta.

Odata ce angajatorii dumneavoastra stiu ca stresul este o preocupare, ei pot face o treaba mai buna mentinand volumul de munca la un nivel gestionabil in viitor. Daca dupa o saptamana sau doua va simtiti la fel de stresat ca atunci cand ati avut discutia initiala, nu va fie teama sa programati o intalnire ulterioara. Amintiti-va, sanatatea si siguranta dvs. pot depinde de asta.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

ACTUAL

Valer Dorneanu, președintele CCR, despre schimbarea Constituției: ‘Trebuie făcută cu responsabilitate, cu înțelepciune, cu simțul datoriei față de popor, cu intenția sinceră de a aduce un beneficiu acesteia și nu dintr-o dorință’

Publicat

in

De

Președintele Curții Constituționale, Valer Dorneanu, precizează că revizuirea Constituției ”trebuie făcută cu responsabilitate, cu înțelepciune, cu simțul datoriei față de popor, cu intenția sinceră de a aduce un beneficiu acesteia și nu dintr-o dorință, chiar inspirată, unilaterală”.

„În calitate de garant al supremaţiei Constituţiei (…) îmi permit să vă amintesc faptul că actul fundamental al ţării este o adevărată Biblie şi nu întâmplător fiecare dintre noi începem activitatea depunând jurământul de credinţă cu mâna pe Constituţie şi pe Biblie. Sărbătorim, astăzi, 30 de ani de la ‘momentul 0’, de la borna de stat a democraţiei româneşti, 30 de ani de la debutul unei perioade istorice pentru neamul românesc, a unei epoci dorită a fi de libertate şi speranţă, de încredere şi de entuziasm care să succeadă anilor lungi şi apăsători şi tenebroşi ai comunismului, 30 de ani de la adoptarea Constituţiei României”, a afirmat Dorneanu.

El a amintit că elaborarea unei noi legi fundamentale nu a fost deloc uşoară, având în vedere necesitatea de a scoate societatea din automatismele comportamentale şi atitudinile formate, fără voia sa, sub povara vremurilor, pe parcursul jumătăţii de secol petrecute în regimul comunist. De asemenea, era necesar să se imprime un suflu nou, democratic, în acord cu spiritul european, care să rezoneze cu aspiraţiile şi idealurile Revoluţiei din decembrie 1989 şi să se ofere, în acelaşi timp, mecanisme juridice concrete şi eficiente, care să răspundă aşteptărilor poporului, a explicat preşedintele CCR.

Valer Dorneanu a evidenţiat dorinţa membrilor Adunării Constituante de a elabora o lege fundamentală a statului român care să fie în concordanţă cu standardele internaţionale în materie, care să înglobeze patrimoniul democratic european şi care să înalţe viaţa juridică, politică şi economică a societăţii româneşti la un nivel similar celor al statelor cu sisteme democratice consolidate printr-o îndelungată tradiţie.

„Adunarea Constituantă (…) a avut la dispoziţie pentru acest copleşitor demers creator un termen de 18 luni de la înfiinţare. Să apreciem şi să respectăm acest efort uriaş, realizat cu toată convingerea şi cu bună credinţă. Desigur că, fiind o creaţie umană, Constituţia noastră nu putea fi perfectă, ireproşabilă, dar conţinutul ei reuşeşte să ofere suficiente repere pentru construirea pe baza sa a unui sistem care să permită buna funcţionarea instituţiilor publice şi a vieţii politice, economice în ansamblul său. În timp, pe măsura evoluţiei sociale, a dezvoltării complexului de relaţii interumane şi interinstituţionale, a remodelării peisajului socio-politic, unele aspecte nu au mai corespuns noilor realităţi, diferite de cele avute în vedere în puterea constantă originală. Tocmai pentru acest motiv, a fost înscrisă în Constituţie posibilitatea revizuirii sale, iar anul 2003 a fost momentul în care s-a realizat o astfel de primenire a legii noastre supreme”, a adăugat Dorneanu.

El şi-a exprimat regretul că ideea revizuirii Constituţiei a fost utilizată „nu de puţine ori ca miză electorală”.

„Dar revizuirea Constituţiei trebuie făcută cu responsabilitate, cu înţelepciune, cu simţul datoriei faţă de popor, cu intenţia sinceră de a aduce un beneficiu acesteia şi nu dintr-o dorinţă, chiar inspirată, unilaterală. Din păcate, însă, ideea revizuirii Constituţiei a fost utilizată nu de puţine ori ca miză electorală, lipsită de o serioasă acoperire sub aspectul motivaţiei şi a justificării raţionale, fiind transformată într-un instrument de manipulare în vederea obţinerii de capital electoral din promisiuni irealizabile. O astfel de atitudine distructivă nu face altceva decât să semene îndoială, să inducă o stare de incertitudine cu privire la ordinea constituţională, fragilizând însăşi construcţia democratică a statului. Din fericire, probabil anticipând asemenea iniţiative oportuniste, legiuitorul constant a instituit o procedură complexă de revizuire”, a explicat preşedintele CCR.

Potrivit acestuia, „ar trebui ca în lupta politică să se renunţe la ideea de a se da tot timpul vina pe pretinsele imperfecţiuni ale Constituţiei pentru nearealizările, pentru insuccesele clasei politice”.

„Mecanismul statal va putea funcţiona perfect în baza actualei reglementări constituţionale dacă prevederile Legii fundamentale vor fi respectate atât în litera, cât şi în spiritul lor, domnia legii, care este o exigenţă esenţială a principiului statului de drept, ar trebui să fie un adevărat far călăuzitor pentru toţi participanţii la viaţa publică. (…) La mulţi ani Constituţiei României!”, a transmis Valer Dorneanu, informează agerpres.ro.

Vezi și:

Noua majoritate PSD-PNL-UDMR ar putea schimba Constituția și transforma România în republică parlamentară. Csoma Botond: ‘Cred că după 30 de ani și în România se poate realiza acest lucru’

Florin Cîțu își dorește ca minorii să poată vota la alegeri: ‘În UE vârsta pentru cei care votează este coborâtă la 16 ani’

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

ACTUAL

Se pregătește un nou proiect legislativ pentru implementarea certificatului verde. Marcel Ciolacu: ‘Alexandru Rafila va finaliza în 48 de ore un nou act normativ’

Publicat

in

De

Liderul social-democrat, Marcel Ciolacu, a anunțat că ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, lucrează la o nouă propunere legislativă privind certificatul verde.

El a arătat că se va discuta în coaliţie dacă se va merge pe această variantă sau pe vechiul proiect care se află în Parlament.

Sunt două propuneri: să venim cu un nou act normativ, pe care domnul Rafila nu l-a finalizat până acum, dar în 48 de ore îl va finaliza şi se va discuta. Categoric va exista o propunere, până la sfârşitul anului, să treacă prin Parlament. (…) Momentan proiectul din Parlament nu a trecut nici de Senat (…), a căzut la Senat, deci înseamnă că există un semnal. (…) Domnul Rafila a venit cu o nouă propunere, ceva de prevenire şi când să se introducă acest certificat verde. Îl lăsăm pe domnul Rafila să răspundă exact. Există două variante: să se meargă pe acest proiect de lege sau pe noul act normativ care se va discuta în coaliţie„, a declarat Ciolacu, conform agerpres.ro.

Liderul PSD a subliniat că certificatul verde este prioritar pentru coaliţie.

Vezi și:

Coaliția PSD-PNL-UDMR își propune să aibă până la sfârșitul anului un buget de stat. Marcel Ciolacu: ‘Este important să venim cu o reducere a TVA la gigacalorie pe perioada iernii’

Lovitură pentru aleșii locali! Marcel Ciolacu a făcut anunțul: Se amână acordarea de pensii speciale

România are nevoie de revizuirea Constituției? Marcel Ciolacu: ‘Nu am fi stat acum 2 luni fără guvern, dacă am fi avut acest instrument în Constituție’

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend