Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

5 lucruri de luat in considerare daca vrei sa iti cumperi o statie de incarcare electrica

Avatar

Publicat

in

   Masina ta electrica tocmai ti-a fost livrata. Si acum? Cum functioneaza efectiv incarcarea? Care dintre numeroasele modele de statii de incarcare electrica este cea mai potrivita si ce trebuie avut in vedere atunci cand vrei sa iti cumperi una?

  In cele ce urmeaza, vei afla raspunsul la cele mai importante intrebari, astfel incat sa te bucuri din plin de noul tau automobil electric.

  1. De ce putere de incarcare are nevoie statia de incarcare electrica si cat de repede se poate incarca masina?

 Multe modele de masini electrice se incarca mult mai repede decat altele. Puterea necesara variaza intre 3.7 kW si 22 kW, in functie de incarcatorul incorporat al masinii electrice. Este de la sine inteles ca o masina electrica de 3.7 kW poate fi incarcata la orice statie de incarcare electrica echipata pentru puteri de incarcare mai rapide, dar doar cu maximum 3.7 kW. Cel mai slab punct se refera la puterea maxima de incarcare.

  • Ce mufe are masina electrica?

In Europa, exista doua tipuri de fise standard diferite: tipul 1 si tipul 2. Daca, de exemplu, ai o masina electrica cu mufa de tip 2, aceasta inseamna ca poti utiliza o statie de incarcare cu un cablu de incarcare conectat permanent. In schimb, la aceasta statie nu se poate incarca un model de masina cu mufa de tip 1. Aceasta poate fi incarcata doar la o statie de incarcare cu adaptorul potrivit care este inca destul de scump.

  O statie de incarcare electrica cu priza de tip 2 este cea mai buna alegere in zonele publice, de ex. locuri de parcare pentru hoteluri sau companii.

  • Care producator de statii de incarcare electrica este cel mai potrivit?

  Atunci cand alegi o statie de incarcare pentru masina ta electrica, asigura-te ca este fabricata de un producator de calitate, care a fost omologat si apare pe lista producatorului respectiv de automobile. Acest lucru va asigura compatibilitatea cu masina ta.

  • Functii si accesorii suplimentare: tot ceea ce trebuie sa stii

Daca doresti sa permiti accesul unor terti la statia electrica, fara a oferi pe gratis energie electrica sau daca detii o masina electrica ca masina a companiei, o functie de facturare pentru incarcat electricitatea este recomandata. Exista mai multe posibilitati diferite de a face asta, in functie de cazul de aplicare.

  Daca detii un sistem fotovoltaic pentru generarea de energie electrica, atunci ai posibilitatea de a utiliza energie auto- generata pentru masina ta electrica. Cresterea consumului individual asociat contractelor de distributie mai recente este deosebit de profitabila. Poti utiliza excesul de energie solara prin intermediul managerului de energie smartfox pentru masina electrica. Cu aplicatia web poti monitoriza si controla consumul de energie.

Cuierul pentru cabluri este recomandat pentru fiecare statie de incarcare. Acestea sunt livrate uneori impreuna cu statia sau pot fi achizitionate ca accesoriu. Cablul de incarcare va fi pozitionat intr-un loc sigur, fara a exista riscul de accidente sau de a-l deteriora.

Multe statii de incarcare pot fi integrate cu functia de gestionare a sarcinii. Daca conexiunea electrica nu este configurata suficient pentru a fi utilizata simultan de mai multe statii de incarcare si/sau se incarca mai multe masini in acelasi timp, puterea de incarcare va fi redusa. Daca se incarca o singura masina, inseamna ca intreaga putere de incarcare este disponibila.

  • Cine poate realiza instalatia electrica de montaj?

 Instalarea unei statii de incarcare electrica trebuie facuta numai de un electrician calificat. Inainte de a utiliza o priza existenta pentru a-ti incarca masina, este recomandat sa verifici prizele si cablurile din cladirile mai vechi pentru a te asigura ca incarcarea poate fi efectuata la o putere maxima pe o perioada de cateva ore.

Trebuie sa iei in calcul insa ca nu toti electricienii cunosc cerintele si standardele care trebuie luate in considerare la conectarea unei statii de incarcare pentru masini electrice.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

CCR a respins sesizarea lui Robert Cazanciuc privind conflictul juridic între Senat și ICCJ în cazul dosarului deschis pe numele lui Călin Popescu Tăriceanu

Avatar

Publicat

in

De

Curtea Constituţională a respins, cu majoritate de voturi, cererea formulată de Preşedintele Senatului şi a constatat că nu există un conflict juridic de natură constituţională între Parlament – Senatul României.Robert Cazanciuc a sesizat Curtea Constituţională, după ce Parchetul General i-a deschis lui Călin Popescu-Tăriceanu, fostul președinte al Senatului, un dosar penal de abuz în serviciu.

„Curtea Constituţională a respins, cu majoritate de voturi, cererea formulată de Preşedintele Senatului şi a constatat că nu există un conflict juridic de natură constituţională între Parlament – Senatul României, pe de o parte şi Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică, pe de altă parte. Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică preşedintelui Senatului şi Ministerului Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică”, arată un anunţ de presă al CCR.

Judecătorii CCR au amânat în mai multe rânduri pronunţarea asupra acestui conflict.

Părţile implicate în conflict şi-au exprimat punctele de vedere într-un plen al CCR care a avut loc pe 8 iulie.

Astfel, reprezentantul Senatului a argumentat că există un astfel de conflict deoarece s-a produs o confuzie între rolul preşedintelui Senatului şi al Biroului permanent, în sensul în care nu şeful Senatului decide asupra sesizărilor formulate de justiţie, ci procedura prevede o aprobare în Biroul permanent al forului legislativ.

De cealaltă parte, reprezentantul PÎCCJ a susţinut că Parlamentul şi-a exercitat abuziv şi discreţionar rolul în raport cu alte instituţii ale statului.

Pe 29 mai, preşedintele interimar al Senatului Robert Cazanciuc a sesizat CCR privind un conflict juridic între Parlament şi PÎCCJ, din cauza ingerinţei directe a unei structuri a Ministerului Public în activitatea Legislativului, în contextul urmăririi penale declanşate împotriva fostului preşedinte al Senatului Călin Popescu Tăriceanu. El este acuzat de abuz în serviciu pentru că nu a supus aprobării plenului vacantarea mandatului de senator al social-democratului Cristian Marciu, declarat incompatibil de ICCJ pentru că în 2010 a fost simultan consilier judeţean şi acţionar al unei firme de construcţii.

Cristian Marciu a fost declarat incompatibil de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) în martie 2015, prin decizie definitivă.

Instanţa a stabilit că senatorul a fost în stare de incompatibilitate începând din 2010, când a ocupat funcţia de consilier judeţean şi vicepreşedinte al CJ Giurgiu şi calitatea de acţionar al unei firme de construcţii, SC Profi Crim Construct, fiind înregistrat şi ca PFA.

În martie 2017, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a cerut Senatului să vacanteze mandatul lui Marciu (PSD) din cauza incompatibilităţii.

Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, în luna ianuarie a acestui an, că i s-a adus la cunoştinţă că este suspect într-un dosar de abuz în funcţie, în legătură cu mandatul unui senator care se afla în incompatibilitate, informează news.ro

Citește și:

Dezvăluire-bombă a lui Gheorghe Piperea! Cum face bani doctorul Virgil Musta din testarea pentru Covid

E oficial! Vârsta de pensionare va fi redusă pentru o anumită categorie

Ieșire de ultimă oră a lui Carmen Tănase: ‘Opriți-vă, psihopaților, cu panica asta aiurea!’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ciolacu: ‘Am venit, împreună cu colegii mei, cu cea mai bună listă de candidați în fața românilor. Sunt mândru de toți’

Avatar

Publicat

in

De

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că ”Sunt mândru de toți reprezentanții Partidului Social Democrat de pe toate listele din România. De departe avem cele mai bune soluții în fiecare domeniu”.

„Am venit, împreună cu colegii mei, cu cea mai bună listă de candidaţi în faţa românilor, cei mai buni specialişti şi cei mai capabili de a reîntoarce România pe drumul corect (…) Provocarea principală a României, mai ales după ultimele raportări, rămâne în continuare sănătatea; sănătatea este cheia atâta a educaţiei, cât şi a locurilor de muncă (…) Partidul Social Democrat, da, a venit în Parlament cu foarte mulţi reprezentanţi ai domeniului medical, în schimb sunt prea puţini în acest moment cei care pot scoate România din această criză sanitară.

Repet, sănătatea oamenilor nu poate nimeni să o dea înapoi. Dacă vom avea timp să redresăm economia, să plătim împrumuturile aberante făcute de actuala guvernare, sănătatea, în schimb, nu o vom putea redresa decât în timp real. Sunt mândru de toţi reprezentanţii Partidului Social Democrat de pe toate listele din România. De departe avem cele mai bune soluţii în fiecare domeniu”, a declarat Marcel Ciolacu.

În context, acesta a subliniat că lista PSD Buzău pentru alegerile parlamentare conţine numele unor specialişti consacraţi din mai multe domenii de activitate.

„Astăzi la Buzău am venit cu o listă în care regăsim pe Andi Cristea, fost europarlamentar, specialist în relaţii internaţionale şi în fonduri europene, am venit şi cu managerul Spitalului Judeţean, care ştie în timp real ceea ce se întâmplă, am venit şi cu domnul Ţepeluş Laurenţiu, directorul adjunct al celui mai important colegiu din Buzău şi unul dintre cele mai importante colegii din România, fiindcă următoarea provocare după sănătate va fi educaţia, am venit cu senatorul Lucian Romaşcanu, deja la al doilea mandat, cu doamna profesor Zbârnea Liliana şi dânsa la al doilea mandat, am venit cu o listă de buzoieni pentru buzoieni, cu oameni care până acum au făcut echipă atât cu primarul municipiului Buzău, domnul Constantin Toma, cât şi cu preşedintele Consiliului Judeţean.

Vreau să vă reamintesc că împreună cu primarul municipiului, cu preşedintele Consiliului Judeţean şi cu echipa de parlamentari am adus în ultimii ani peste două miliarde în judeţul Buzău, ritmul de dezvoltare atât al judeţului, cât şi al municipiului este unul clar, nu trebuie să facem sondaje de opinie, e suficient să mergem pe stradă şi lumea ne spune că direcţia în care se îndreaptă în acest moment atât judeţul, cât şi municipiul este direcţia corectă”, a mai spus Marcel Ciolacu, conform agerpres.ro.

Citește și:

Dezvăluire-bombă a lui Gheorghe Piperea! Cum face bani doctorul Virgil Musta din testarea pentru Covid

E oficial! Vârsta de pensionare va fi redusă pentru o anumită categorie

Ieșire de ultimă oră a lui Carmen Tănase: ‘Opriți-vă, psihopaților, cu panica asta aiurea!’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend