Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

5 lucruri de luat in considerare daca vrei sa iti cumperi o statie de incarcare electrica

Avatar

Publicat

in

   Masina ta electrica tocmai ti-a fost livrata. Si acum? Cum functioneaza efectiv incarcarea? Care dintre numeroasele modele de statii de incarcare electrica este cea mai potrivita si ce trebuie avut in vedere atunci cand vrei sa iti cumperi una?

  In cele ce urmeaza, vei afla raspunsul la cele mai importante intrebari, astfel incat sa te bucuri din plin de noul tau automobil electric.

  1. De ce putere de incarcare are nevoie statia de incarcare electrica si cat de repede se poate incarca masina?

 Multe modele de masini electrice se incarca mult mai repede decat altele. Puterea necesara variaza intre 3.7 kW si 22 kW, in functie de incarcatorul incorporat al masinii electrice. Este de la sine inteles ca o masina electrica de 3.7 kW poate fi incarcata la orice statie de incarcare electrica echipata pentru puteri de incarcare mai rapide, dar doar cu maximum 3.7 kW. Cel mai slab punct se refera la puterea maxima de incarcare.

  • Ce mufe are masina electrica?

In Europa, exista doua tipuri de fise standard diferite: tipul 1 si tipul 2. Daca, de exemplu, ai o masina electrica cu mufa de tip 2, aceasta inseamna ca poti utiliza o statie de incarcare cu un cablu de incarcare conectat permanent. In schimb, la aceasta statie nu se poate incarca un model de masina cu mufa de tip 1. Aceasta poate fi incarcata doar la o statie de incarcare cu adaptorul potrivit care este inca destul de scump.

  O statie de incarcare electrica cu priza de tip 2 este cea mai buna alegere in zonele publice, de ex. locuri de parcare pentru hoteluri sau companii.

  • Care producator de statii de incarcare electrica este cel mai potrivit?

  Atunci cand alegi o statie de incarcare pentru masina ta electrica, asigura-te ca este fabricata de un producator de calitate, care a fost omologat si apare pe lista producatorului respectiv de automobile. Acest lucru va asigura compatibilitatea cu masina ta.

  • Functii si accesorii suplimentare: tot ceea ce trebuie sa stii

Daca doresti sa permiti accesul unor terti la statia electrica, fara a oferi pe gratis energie electrica sau daca detii o masina electrica ca masina a companiei, o functie de facturare pentru incarcat electricitatea este recomandata. Exista mai multe posibilitati diferite de a face asta, in functie de cazul de aplicare.

  Daca detii un sistem fotovoltaic pentru generarea de energie electrica, atunci ai posibilitatea de a utiliza energie auto- generata pentru masina ta electrica. Cresterea consumului individual asociat contractelor de distributie mai recente este deosebit de profitabila. Poti utiliza excesul de energie solara prin intermediul managerului de energie smartfox pentru masina electrica. Cu aplicatia web poti monitoriza si controla consumul de energie.

Cuierul pentru cabluri este recomandat pentru fiecare statie de incarcare. Acestea sunt livrate uneori impreuna cu statia sau pot fi achizitionate ca accesoriu. Cablul de incarcare va fi pozitionat intr-un loc sigur, fara a exista riscul de accidente sau de a-l deteriora.

Multe statii de incarcare pot fi integrate cu functia de gestionare a sarcinii. Daca conexiunea electrica nu este configurata suficient pentru a fi utilizata simultan de mai multe statii de incarcare si/sau se incarca mai multe masini in acelasi timp, puterea de incarcare va fi redusa. Daca se incarca o singura masina, inseamna ca intreaga putere de incarcare este disponibila.

  • Cine poate realiza instalatia electrica de montaj?

 Instalarea unei statii de incarcare electrica trebuie facuta numai de un electrician calificat. Inainte de a utiliza o priza existenta pentru a-ti incarca masina, este recomandat sa verifici prizele si cablurile din cladirile mai vechi pentru a te asigura ca incarcarea poate fi efectuata la o putere maxima pe o perioada de cateva ore.

Trebuie sa iei in calcul insa ca nu toti electricienii cunosc cerintele si standardele care trebuie luate in considerare la conectarea unei statii de incarcare pentru masini electrice.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

ATENȚIE! Drumul Județean 703 E, Pitești – Băbana, închis pentru 10 zile în zona Trivale

Avatar

Publicat

in

De

Consiliul Județean Argeș informează că, în perioada 18 ianuarie – 29 ianuarie (inclusiv sâmbătă 23 ianuarie), pe DJ 703 E, Pitești – Băbana, zona Trivale, în intervalul orar 09.00 – 12.00, circulația rutieră va fi întreruptă în totalitate ca urmare a lucrărilor de toaletare a arborilor situația în zona drumului, lucrări executate de Direcția Silvică Argeș. Porțiunea de drum închisă va fi de la intersecția drumului județean cu breteaua de drum Găvana  – Trivale până la intersecția cu DC 163 Ciocănăi – Moșoaia.  

Ca variante ocolitoare avem DC 163, Ciocănăi  – Moșoaia, și DN 67 B, Pitești – Moșoaia – Poiana Lacului.  

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

HAI LA STAT! PIMĂRIILE Nucșoara și Bogați ANGAJEAZĂ personal – VEZI DETALII

Avatar

Publicat

in

De

Primaria comunei Bogaţi organizează concurs pentru ocuparea unei funcţii publice de execuţie vacante din cadrul aparatului de specialitate al primarului. Este vorba de un post Consilier achiziţii publice la compartimentul ADMINISTRATIE SI STARE CIVILA din Primăria comunei Bogați. Data de sustinere a probei scrise: 18.02.2021, ora 10:00. Locaţia de desfăşurare a concursului: sediul Primăriei comunei Bogaţi, comuna Bogaţi, sat Bogaţi, nr. 133, judeţul Argeş. Informatii despre concurs la: Olaru Alina Mariana, inspector superior tel/fax 0248655003 e-mail: primaria_bogati@yahoo.com.

Condiţii de participare

– studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalenta
– vechime in specialitatea studiilor necesare ocuparii functiei publice- nu este cazul

Și la Nucșoara e nevoie de personal

Și primăria comunei Nucşoara organizează concurs pentru ocuparea unei funcţii publice de execuţie vacante din cadrul aparatului de specialitate al primarului. Aici se angajeaza un inspector la compartimentul FINANCIAR – CONTABIL, TAXE SI IMPOZITE din cadrul primăriei Nucșoara. Data de sustinere a probei scrise: 18.02.2021, ora 10:00
Locaţia de desfăşurare a concursului: sediul Primariei comunei Nucsoara, judetul Arges.

Informatii despre concurs la: Tefeleu Ionela Manuela- inspector principal tel 0248/582013 fax 0248/582090 e mail primaria_nucsoara@yahoo.com

Condiţii de participare

– studii universitare de licenta absolvite cu diploma de licenta sau echivalenta in domeniul economic
– vechime in specialitatea studiilor – minimum 5 ani

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend