Conecteaza-te cu noi

DIVERSE

3 Trucuri simple prin care poti prelungi durata de viata a masinii tale

Avatar

Publicat

in

Mobilitatea a devenit o caracteristica foarte accentuata si fara de care cu greu ne-am putea imagina cum ar arata lumea zielor noastre. Indiferent ca vorbim despre masini, gadget-uri sau alte obiecte de natura asemanatoare, un lucru este cert: mobilitatea este astazi o parte din noi. In mod constant ne vedem nevoiti sa alergam dintr-o parte intr-alta, astfel ca in situatiile de aceasta natura, masinile ne sunt niste aliati de nadejde. Mereu la indemana noastra, oferindu-ne experiente de condus unice, masinile si-au depasit de foarte multa vreme statutul de moft, devenind necesitati stricte. Buna functionare a unui autovehicul este intr-o mare masura un aspect conditionat de modul in care alegem sa ingrijim propriile masini. Desi trebuie sa fim in totalitate constienti de faptul ca masinile sunt in fond alcatuite din piese si accesorii cu o durata de viata limitata, astfel ca indiferent de ce vom face, mai devreme sau mai tarziu, va fi necesar sa investim pentru a le inlocui pe cele uzate. O intretinere corespunzatoare insa, poate prelungi semnificativ durata de viata a unei masini.

            Buna intretinere a unei masini nu presupune costuri ridicare, ci de cele mai multe ori este vorba despre lucruri simple, pe care le putem face fiecare dintre noi acasa. Lcrurile sunt cu atat mai simple azi daca ne gandim la faptul ca in mediul online exista numeroase magazine de profil care ne intampina cu produse pe care le putem utiliza in intretinerea corespunzatoare a masinii. Pentru a face totul mult mai usor, am pregatit pentru tine 3 trucuri simple care te pot ajuta sa prelungesti durata de viata a masinii tale.

            Igienizeaza masina in mod regulat.

            Pastrarea curateniei in interiorul si exteriorul masinii reprezinta cu certitudine o modalitate simpla prin care te vei putea bucura pentru vreme indelunagta de buna functionare a masinii. Intretinuta in mod corespunzator, urmele de uzura vor aparea mult mai greu. In prezent ai la dispozitie o multitudine de solutii prin care poti face acest lucru. De la cele mai eficiente spray-uri auto, pana la cele mai puternice aspiratoare special concepute pentru igienizarea masinii, pe toate acestea le poti regasi cu mare usurinta atat in mediul online cat si in cel offline.

            Fa o verficiare tehnica periodic.

            Desi masinile sunt concepute in asa fel incat sa fie cat mai fiabile, anumite componente pot ceda mai devreme decat ne-am putea astepta. Placutele de frana, uleiul, cureaua de distributie sau lichidul de racire sunt doar cateva aspecte care necesita o atentie mai deosebita. Circuland cu o masina cu piese uzate, risti sa uzezi si alte componente mai importante si mai costisitoare. Daca nu te pricepi foart bine, poti apela oricand la un service in acest sens.

            Adopta un stil de condus defensiv.

            Indiferent daca esti un iubitor de viteza si adrenalina sau nu, este important sa iei in calcul faptul ca un stil de condus sportiv uzeaza mult mai devreme componentele masinii decat o face un stil de condus defensiv. Dincolo de acest aspect, un stil de condus mai sportiv iti poate punea viata ta si a altor participanti la trafic intr-un real pericol. Mai mult decat atat, este destul de probabil ca pe lista cheltuielilor neasteptate sa se regaseasca si cele aferente serviciilor de constatare daune.Alege intotdeauna sa fii cat mai prudent!

Comenteaza cu profilul de FB

Dezvaluiri

EXCLUSIV Clotilde Armand l-a executat rapid pe șeful Poliției Locale Sector 1, dar nu se grăbește să-i găsească un înlocuitor

Avatar

Publicat

in

De

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat, în urmă cu o săptămână, că l-a demis pe șeful Poliției Locale Sector 1, Ionuț Deaconu.

Pare că aceasta a fost singura grijă a edilului Clotilde Armand, anume să-l demită pe șeful Poliției Locale, primarul negăsindu-i încă un înlocuitor.

De altfel, nici până azi, Armand nu spus nimic în acest sens.

Până la această oră, angajații Poliției Locale Sector 1 nu au fost anunțați în privința viitorului șef și nici dacă se va desfășura vreun concurs pentru ocuparea acestei funcții.

Atribuțiile lui Ionuț Deaconu au fost preluate de directorul general adjunct al Poliției Locale Sector 1, State Răzvan Florin.

Deocamdată, nu a preluat nimeni funcția. I s-a făcut o delegare de atribuții domnului director general adjunct State Răzvan”, a precizat, pentru Bugetul.ro, reprezentantului Biroului Mass-Media de la Poliția Locală Sector 1.

Anunțul făcut de Clotilde Armand, la 17 noiembrie:

Directorul Administrației Domeniului Public Sector 1, directorul Poliției Locale Sector 1 și directorul Direcției de Investiții vor fi demiși începând cu data de astăzi. Aceste 3 direcții moștenite în forma actuală de la vechea administrație au creat un deficit de peste 700 milioane de lei în acest an și pun în dificultate bugetul local.

Incompetența, neglijența și achizițiile publice suspecte nu mai au ce căuta în această instituție. Repet: am zero toleranță față de cei care au ales să fenteze legea și nu-și îndeplinesc atribuțiile.”, anunță Armand, pe Facebook.

Vezi și

SURSE A fost scandal la întocmirea listelor USR-PLUS! Liderul PLUS care a lucrat în Poliție, dar ar fi omis să le spună colegilor de alianță de acest job

Veste bună pentru angajații cu datorii la creditori. De ce beneficii ar putea avea parte

Veste mare! O nouă categorie de angajați va avea parte de condiții de muncă speciale

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Dezvaluiri

EXCLUSIV Lovitură pentru RCS&RDS! ANPC a amendat gigantul Digi! Cum își înșală clienții

Avatar

Publicat

in

De

Gigantul RCS&RDS (Digi) a fost amendat de către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, spun sursele Bugetul.ro. Conform informațiilor noastre, divizia RCS&RDS care se ocupă de furnizarea energiei electrice a fost amendată cu 20.000 de lei de ANPC, pentru practici comerciale incorecte/înșelătoare.

Informațiile intrate în posesia Bugetul.ro, sunt confirmate parțial și de șeful Corpului de Control al directorului ANPC, comisarul-șef Sorin Susanu, care anunță, joi, că un mare operator privat de furnizare a energiei electrice „a fost sancționat cu o amenda de 20000 lei si cu decizie de suspendare a practicilor comerciale incorecte/înșelătoare”.

Trebuie precizat că Sorin Susanu nu face, însă, public și numele companiei amendate.

Avertismentul dat de șeful de la Protecția Consumatorului

Sorin Susanu explică astăzi cum sunt înșelați consumatorii de marii operatori privați de energie electrică.

Mulți consumatori sunt ademeniți in aceasta perioada sa-si reînnoiască contractele de furnizare a energiei si le sunt promise numeroase avantaje, dar, în anumite cazuri, situatia este total diferita, ajungându-se chiar sa fie induși in eroare de clauzele contractuale si, in final, sa plătească mai mult.
Analizam cu maxima atentie potențialele practici comerciale incorecte din acest domeniu și, din păcate, descoperim si nereguli.

Un astfel de exemplu este al unui mare operator privat de furnizare a energiei electrice, care a fost sancționat cu o amenda de 20000 lei si cu decizie de suspendare a practicilor comerciale incorecte/înșelătoare.

Din analiza contractului de furnizare a energiei electrice încheiat cu consumatorii se constată că aceștia nu beneficiază de indicarea exactă a tarifului aferent energiei electrice consumate, astfel în Anexa nr.2 la contract – Preț și Tarife, se indică: energie electrică activă 325 lei/ Mwh și tarif rezervare 0,2 lei/zi, precum și o listă de tarife reglementate, funcție de tipul distribuitorului de energie electrică (tarif distribuție), respectiv tarif serviciu de transport, cogenerare înaltă eficiență, accize, certificate verzi, tarif serviciu de sistem. De asemenea, în “Condiții generale”–parte integrantă a Contractului de furnizare, se indică la art.4(1) „Clientul va plăti furnizorului c/v energiei electrice consumate la prețul din Anexa 2 la prezentul contract, tarifele reglementate prevăzute în Anexa 2, c/v certificatelor verzi, contribuția pentru cogenerare de înaltă eficiență și acciza conform Anexei 2”. Menționăm că toate aceste tarife nu reprezintă o informare clară și completă asupra tarifului final plătit de consumatorul mediu, acesta fiind definit ca “acel consumator considerat că este rezonabil informat, atent și precaut, ținând seama de factorii sociali, culturali și lingvistici”, conform Legii 363/2007.Totodată, menționăm că toate tarifele anterior enumerate, nu conțin TVA, deși operatorul economic face această mențiune în subsolul tabelelor cu tarife. Operatorul economic include în tariful energiei electrice componenta “tarif rezervare” în lei/zi, deși facturarea energiei electrice se face lunar, de asemenea nu definește pentru consumator ce reprezintă acest tarif de rezervare.
Tot la Anexa nr.2- Preț și Tarife, valorile tuturor tarifelor sunt exprimate în lei/Mwh, deși factura emisă consumatorului mediu indică la tarife lei/Kwh.

Aspectele descrise sunt susceptibile să inducă în eroare consumatorul mediu, determinându-l să ia o decizie de tranzacționare (încheiere contract) pe care altfel nu ar fi luat-o, și reprezintă o practică comercială înșelătoare.
Având în vedere cele manționate, se constată că operatorul economic a încălcat prevederile art.6, alin.1, lit.d) din Legea 363/2007 și se sancționează conform art.15, alin.1, lit.b) coroborat cu art.17, alin.2, lit.c) din Legea 363/2007.”, spune Sorin Susanu.

Vezi și

SURSE A fost scandal la întocmirea listelor USR-PLUS! Liderul PLUS care a lucrat în Poliție, dar ar fi omis să le spună colegilor de alianță de acest job

Veste bună pentru angajații cu datorii la creditori. De ce beneficii ar putea avea parte

Veste mare! O nouă categorie de angajați va avea parte de condiții de muncă speciale

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend