Conecteaza-te cu noi

Fără categorie

3 pozitii sexuale ideale pentru un penis mic

Publicat

in

Nu dispera si nu te gandi sa-ti parasesti iubitul prea repede! Indiferent de marimea penisului, femeile isi doresc doar ca sexul cu partenerul lor sa le ofere orgasme. Chiar si un penis de marime sub medie poate sa faca acest lucru, pe cand un penis prea mare poate sa iti ofere uneori neplaceri si chiar durere.
Nu ignorati preludiul: Convinge-ti partenerul sa aiba rabdare cu tine si sa iti stimuleze fiecare zona erogena a corpului. Nu grabiti lucrurile! Sarutati-va, mangaiati-va si rezistati cat de mult puteti fara penetrare.
Puneti in practica pozitiile potrivit: O data ce v-ati incalzit asa cum trebuie, pregatiti-va pentru niste pozitii care fac ca penisul sa se simta mai mare si ca penetrarea sa fie mai intensa.


Impact profund

Pune-ti partenerul sa stea in genunchi langa pat, in timp ce tu stai intinsa pe spate, cu picioarele ridicate pe umerii lui. Aceasta pozitie faciliteaza penetrarea profunda si iti garanteaza orgasmul.
Pozitia cainelui

Cu siguranta stii aceasta pozitie! Are avantajul ca transforma si cel mai mic penis intr-unul cu dimensiuni indeajuns de mari cat sa te stimuleze profund. Asa ca, stai in genunchi si lasa-ti umerii si capul in jos, astefel incat doar bazinul sa ramana sus. Tine-ti picioarele apropiate si lasa-ti iubitul sa te aduca in al noulea cer.
Pozitia jockeului

Intinde-te pe burta, departeaza-ti picioarele si ridica-ti usor abdomenul, sprijinindu-te de genunchi. Partenerul trebuie sa stea in sezut si te penetreze din spate. Aceasta pozitie este foarte intima si cat se poate de eficienta.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

Fără categorie

Împreună pentru Raul!

Publicat

in

„În urmă cu exact un an de zile, bunul și dragul nostru prieten Raul, în vârstă de doar 31 ani, a pășit într-una din cele mai grele încercări din viața lui. Acuzând dureri din ce în ce mai intense la mâna dreaptă, ulterior a decis să facă niște investigații, iar diagnosticul care a venit în urma lor a fost unul de necrezut pentru el și cei dragi ai lui: Sarcom Epitheloid, o formă rară de cancer. Au urmat lungi investigații, tratamente, chimioterapie și intervenții chirurgicale, atât în țară, cât și la o clinică privată din Viena (unde s-a făcut și o intervenție de amputare – a se vedea în poze), iar în luna octombrie a acestui an, exact când lucrurile păreau să meargă tot mai bine, Raul a început să aibă din nou simptome, așa că, repetând analizele, a aflat vestea grea că boala a recidivat. Acum, șansa lui Raul este un tratament pe care îl poate face în SUA, cu un medicament care poartă numele de: ❗️Tazemetostat (Tazverik)❗️ Singura problemă este că o singură cutie din acest medicament costă circa 20.000$, iar el are nevoie de cel puțin 2 cutii. Așadar, doar costurile pentru acesta ar ajunge la aprox. 40.000$, la care se vor adăuga toate investigațiile și terapiile care vor mai fi necesare.”, scriau prietenii lui Raul în luna noiembrie 2022, reușind atunci să strângă banii pentru medicamentele pe care le va achiziționa în America. Cu toate acestea, viza s-a obținut foarte târziu, abia spre finalul lunii ianuarie, iar zborul spre SUA a fost programat pentru data de 4 februarie. Între timp însă, boala a mai avansat și alte investigații, tratamente și operații s-au mai făcut aici în țară și în Viena, lucruri care l-au costat iarăși în jur de 20.000€.

Contactându-i pe cei din America, a aflat cu stupoare însă și faptul că acolo costurile spitalizarii vor fi imense, ajungând cu mult peste suma de 100.000€, sumă care este cu mult peste puterile lui financiare. „Eu știu că, acolo unde omul nu poate, poate Dumnezeu. Și mai știu că, acolo unde este Dumnezeu sunt și oamenii Lui, care, mână de la mână, fac mereu minuni pentru semenii lor. Suma este imensă…însă sunt convinsă că ÎMPREUNĂ putem face MINUNI! 🙏 Noi, prietenii lui, apelăm cu toată inima la toți cei care îl cunosc pe Raul și știu ce om deosebit este, dar și la cei care nu-l cunosc, în speranța că vor avea inimile deschise către el, să facă cel mai frumos gest din lume: să ofere „VIAȚĂ” unui OM. Va rugam sa ne ajutați să îi redăm viața și sănătatea bunului nostru prieten!” scriau prietenii lui Raul zilele trecute pe o rețea de socializare.

Donatiile se pot face în următoarele conturi: RON: RO69BTRLRONCRT0124938101 EURO: RO19BTRLEURCRT0124938101 BANCA TRANSILVANIA TITULAR: BIRĂU RAUL ANDREI USD: RO23BTRLUSDCRT0124938101 Swift code BTRLRO22 BANCA TRANSILVANIA TITULAR: BIRĂU RAUL ANDREI REVOLUT: RO98BREL0005515313310100 Nume: BIRĂU RAUL ANDREI Sau ID: @birau0zaz Sau tel.: +40743845931 (valabil pentru BT PAY sau REVOLUT) – numărul personal al lui Raul❗️ Sau pentru donații internaționale: IBAN: LT49 3250 0006 7715 0561 BIC: REVOLT21 Beneficiary: Birau Raul Andrei PayPal: https://www.paypal.me/raulbirau În cazul donațiilor din partea Societăților Comerciale, acestea se pot face printr-un contract de sponsorizare prin intermediul Clubului Lions Oradea. Pentru mai multe detalii legate de acest tip de donație vă rugăm să trimiteți un email la adresa: 💻 secretariat@lions-oradea.ro sau 📲 rares@helion.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

Fără categorie

Cum se poate fluidiza traficul într-un oraș sufocat de mașini

Publicat

in

Pe parcursul anului 2022, CMMTB S.A. a lucrat la proiecte esențiale pentru traficul din Capitală ce au în vedere, la finalizarea acestora, un trafic civilizat pentru participanți, fie ei pietoni, sau șoferi. Anul trecut, Compania Municipală Managementul Traficului București S.A. a fost solicitată pentru prestări servicii atât de entități din domeniul public, cât și de clienți privați. De asemenea, CMMTB S.A. a oferit și servicii de proiectare pentru semaforizarea rutieră în scopul devierii traficului rutier pentru realizarea de lucrări.

CMMTB S.A. a finalizat mai multe axe importante pentru fluidizarea traficului, scopul fiind includerea intersecțiilor extrem de tranzitate de participanții la trafic în BTMS (sistemul de management al traficului din București).

În anul 2022, au fost efectuate lucrări  de semaforizare, dezafectare instalații de semaforizare/cablu și studii de fezabilitate pentru: Bd. Timișoara, Calea 13 Septembrie,  axa Camil Ressu cu Theodor Pallady, intersecția str. Doamna Ghica cu Șos. Colentina București aferentă obiectivului Pasaj Doamna Ghica, Șos Virtuții, Pasaj Ciurel București, str. Turnu Măgurele, Calea Floreasca cu str. Bălănescu Rosetti, Calea Floreasca cu str. Gaetano Donizetti, str. Barbu Văcărescu cu Str. Gioacchino Rossini, Bd. Uverturii x str. Dreptății, Bd. Iuliu Maniu x Acces Imprimeria Națională, str. Ciurel x str. Petre Popavăț, Calea Giulesti x str. Prunaru, Calea Giulesti x str. Copșa Mică x str. Migdalului, Calea Giulești x str. George Valsan, intersecții Sos. Antiaeriana x str. Vasile Cojocaru, Șos. Antiaeriana x str. Triunghiului, Splaiul Unirii x Abatorului, Sos. Antiaeriana x STB Manea Serban, str. Radu Beller x Popa Marin x Alexandru Șerbanescu x Capâlna, Piața Eroii Revoluției si Pasajul Pietonal, dar și în Municipiul Alexandria.

De asemenea, în Municipiul București, s-a intervenit pentru trasarea marcajelor de treceri de pietoni, dar și parcări, montarea indicatoarelor și a stâlpilor.

Tot în anul 2022, la nivelul companiei au fost primite sau redirecționate în vederea analizei și emiterii unui punct de vedere o serie de sesizări, petiții și note de comandă, ce au fost repartizate spre soluționare compartimentelor abilitate. Principalele subiecte ale solicitărilor au fost modificarea diagramelor de semaforizare, în sensul reanalizării și optimizării timpilor de semaforizare, semnalarea unor deficiențe și defecțiuni ale echipamentelor, solicitări de semaforizare în puncte lipsite de această facilitate, propuneri de fluidizare a traficului, dar și solicitări ale Brigăzii Rutiere și instanțelor de judecată în sensul furnizării de documente doveditoare speficice, în cazul unor accidente rutiere.

De asemenea, echipa de intervenții a Companiei Municipale Managementul Traficului București S.A. a fost prezentă pe teren ori de câte ori a fost nevoie. Fie că au fost sesizări prin note de comandă, fie prin call-center, CMMTB S.A. a intervenit prompt pentru a remedia problemele apărute, fără a fi in vreun fel afectată circulația. Prevenția este importantă, astfel că CMMTB S.A. a fost prezentă constant în teren pentru acțiuni corective și a verificat echipamentele asigurându-le mentenanță preventivă, grija pentru echipamente fiind prioritară.

’Suntem conștienți cât de important este pentru șoferi și pentru pietoni să aibă parte de un trafic civilizat, mai ales în situația din Capitală în care, conform datelor oficiale, numărul mașinilor a depășit numărul locuitorilor, ceea ce face ca gestionarea traficului să fie și mai dificilă. Mai mult decât atât, Municipiul București este un magnet rutier, ce atrage trafic din toată țara, desigur, trafic justificat din punct de vedere administrativ, economic și turistic. Este cunoscută deja misiunea companiei și anume aceea de a fluidiza traficul în orele de vârf, dar și în zilele cu trafic intens, prin soluții smart de semaforizare, scurtarea timpilor petrecuți în trafic, luarea de măsuri pentru eliminarea congestiilor, intervenția rapidă în cazul defecțiunilor și utilizarea de tehnologii moderne și cât mai puțin poluante, așadar pot spune că CMMTB acționează în consecințăPot garanta că anul acesta CMMTB va avea o activitate la fel de intensă ca în 2022, colegii noștri lucrând deja la extinderea sistemului de management al traficului pe noi artere de circulație’’, a declarat Radu Nicolescu, director general adjunct CMMTB S.A.. conform evz.ro.

Compania Municipală Managementul Traficului București S.A. asigură principalele cerinţe pentru participanţii la trafic cu obiectivul unei circulații rutiere fluente, precum şi îmbunătăţirea calităţii serviciilor, creşterea confortului, obţinerea de economii de energie, protecţia mediului, în conformitate cu politica europeană ce are în vedere o nouă cultură a mobilităţii urbane.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend