Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

3 motive pentru care nu v-ati angajat dupa un interviu extraordinar

Avatar

Publicat

in

Un interviu in acest climat economic este ca si cum ati observa un curcubeu intr-o zi ploioasa. Dar, atunci cand aceste interviuri nu se transforma in oferte de locuri de munca, va intrebati: „Ce fac gresit?” Sau mai rau: „Ce este in neregula cu mine?”

Un interviu in acest climat economic este ca si cum ati observa un curcubeu intr-o zi ploioasa. Dar, atunci cand aceste interviuri nu se transforma in oferte de locuri de munca, va intrebati: „Ce fac gresit?” Sau mai rau: „Ce este in neregula cu mine?”

Vestea buna este faptul ca primiti interviuri, ceea ce demonstreaza ca aveti potentialul de a obtine o oferta de munca. Dar asta este ceea ce te face confuz. Stii ca ai ce trebuie pentru a excela in rolurile pentru care intervievezi si te simti bine la finalul interviurilor, dar este clar ca ceva te impiedica sa fii angajat. In primul rand te vei gandi la salariu brut pe care l-ai cerut ca fiind prea mare. Insa, cu ajutorul aplicatiei calcul salariu net poti afla cu exactitate ce inseamna salariu net, brut, care este diferenta dintre ele si plaja salariala pentru jobul pe care il prestezi.

Iata trei motive surprinzatoare pentru care interviurile dvs. nu se transforma in oferte de locuri de munca:

Crezi ca CV-ul tau este biletul tau de aur

Multe dintre sfaturile pe care le auziti despre cautarea unui loc de munca se concentreaza pe CV-ul dvs., atat de mult incat, pana cand trimiteti un CV care va atrage un interviu, credeti ca munca grea s-a incheiat. Presupuneti din greseala ca, din moment ce CV-ul dvs. v-a trecut prin usa, nu mai trebuie sa pictati imaginea despre ceea ce puteti face pentru companie. O alta problema ar putea fi ca va concentrati prea mult pe CV-ul dvs. in interviuri. Va atingeti experienta rand cu rand, in loc sa va subliniati valoarea.

Fiecare oportunitate din procesul de angajare, de la cerere pana la interviul final, este o sansa de a va comercializa in mod constant si de a arata de ce sunteti cea mai buna persoana. Nu presupuneti ca transmiterea valorii dvs. in interviuri este excesiva deoarece ati trimis CV-ul dvs. de prea multe ori.

Nu ai aratat ca esti o persoana potrivita culturii

Potrivirea culturala este una dintre cele mai ignorate calitati pe care candidatii uita sa le demonstreze, dar este una dintre calitatile de top pe care angajatorii le cauta atunci cand angajeaza noi talente. Companiile cu culturi sanatoase nu cauta doar pe cineva care sa poata face treaba. Ei doresc, de asemenea, pe cineva care sa se alinieze la valorile companiei si care ar fi o completare excelenta pentru echipa. Afisarea potrivirii culturii dvs. devine si mai esentiala pe masura ce avansati la etapele finale ale procesului de interviu. In acest moment, mai ales intr-o perioada in care majoritatea interviurilor se desfasoara pe Zoom si angajatorii nu sunt in masura sa intalneasca candidatii in persoana, daca ti se lipseste nota in acest domeniu, primesti oferte de locuri de munca printre degetele tale.

Dar poti repara asta. inainte de a lucra impreuna, am avut odata un client care a obtinut 13 interviuri de angajare la companii uimitoare, dar a ajuns sa nu primeasca niciuna dintre ofertele de munca dorite. Ea a primit feedback ca este minunata, dar s-a concentrat prea mult pe abilitatile tehnice, ceea ce a incurcat-o, deoarece credea ca ar trebui sa faca asta. Dar, odata ce a inteles cum sa demonstreze ca este atat o potrivire pentru rol, cat si o potrivire pentru cultura, a obtinut in cele din urma trei oferte de locuri de munca, iar una a fost la o companie care a respins-o anterior.

Pareai nesigur in loc sa fii increzator

Este posibil sa nu va dati seama, dar angajatii managerilor observa cand nu sunteti sigur cu privire la valoarea dvs. De exemplu, chiar daca aveti o experienta buna si stiti ca puteti face treaba daca credeti ca trecerea de la un rol axat pe respectarea resurselor umane la un rol diferit in HR este un salt urias, nu veti aparea la fel de increzatori fii in interviurile tale pentru ca, in secret, speri sa nu observe ca incerci sa faci un salt urias. Dar, in realitate, schimbarea de cariera pe care o cautati s-ar putea sa nu fie atat de mare pe cat credeti, mai ales daca ati reusit deja sa obtineti un interviu pentru rolul respectiv cu experienta dvs.

Dar, daca nu aveti incredere deplina in voi pentru a face treaba sau daca nu v-ati convins pe deplin ca meritati oportunitatea, probabil va autosabotati ofertele de locuri de munca si le aratati managerilor de angajare ca nici ei nu ar trebui sa aiba incredere in voi.

Indiferent cat de multe interviuri sunt in procesul de angajare, fiecare interviu de angajare este o alta oportunitate de a aparea, de a iesi in evidenta si de a va comunica valoarea. Daca va tratati CV-ul ca pe un bilet de aur, daca nu aratati ca sunteti o persoana care se potriveste cu cultura sau ca sunteti nesigur cu privire la impactul pe care il puteti avea, atunci pierdeti ofertele de locuri de munca care ar fi putut fi ale dvs. Dar, orice speranta nu se pierde. Daca sunteti dispus sa va schimbati abordarea si sa va imbunatatiti in aceste domenii, puteti obtine in continuare o oferta de munca uimitoare la o companie pe care o veti iubi.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Vârsta de pensionare are parte de modificări! Cine sunt cei vizați

Avatar

Publicat

in

De

La Senat se află în dezbatere o propunere legislativă prin care se dorește reducerea vârstei de pensionare pentru încă un domeniu industrial.

Locurile de muncă vizare sunt cele din domeniul producției de energie electrică și termică despre care inițiatorii legii spun că sunt deosebit de periculoase pentru starea de sănătate a salariaților, în condițiile în care muncă se desfășoară în majoritatea timpului la temperaturi extreme, în spații puțin ventilate sau în medii cu puternice degajări de pulberi.

Inducția electromagnetica din spațiile de producție generează frecvent afecțiuni neurologice și cardiovasculare în rândul angajaților, iar pulberile în suspensie generează afecțiuni pulmonare severe și chiar cancere iremediabile.

În expunere de motive se mai spune că speranța de viață în rândul angajaților din sectorul producției de energie electrică și termică este una dintre cele mai mici din România, ceea ce justifică pe deplin că aceștia să beneficieze de încadrarea lor în condiții deosebite de muncă. Astfel, angajații din acest sector vor putea beneficia, potrivit modificărilor propuse la art.56, de reducerea vârstei de pensionare cu 13 ani și un stagiu de cotizare redus de 25 de ani pentru persoanele care au realizat cel puțin 30 de ani în locurile de muncă din sector.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Klaus Iohannis: România nu are capacitatea pentru testare foarte, foarte mare

Avatar

Publicat

in

De

Președintele Klaus Iohannis a explicat că nici nu se pune problema pentru testarea în masă a populației pentru Covid-19, asta pentru că România nu are capacitatea de a face sute de mii de teste din lipsă de personal și aparatură.

”În primul rând, România nu are capacitatea pentru testare foarte, foarte mare. Testarea în masă ar presupune sute de mii de teste și nu avem capacitatea, nici personalul pentru așa ceva. Nici nu este recomandată testarea în masă. Acest procedeu este recomandat de unii care vor să pară interesanți.

Faptul că am ajuns la 37.000 de teste este de apreciat, având în vedere de unde am plecat.”, a spus Klaus Iohannis

Citește și:

Ieșire de ultimă oră a lui Carmen Tănase: ‘Opriți-vă, psihopaților, cu panica asta aiurea!’

Fostul șofer al lui Ludovic Orban, actual secretar general adjunct al guvernului, deschide lista PNL Teleorman pentru Camera Deputaților

Pun stop traseismului? Un politician ajuns la al 6-lea partid, pe listele lui Ludovic Orban

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend