Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

3 februarie – termenul limită pentru aprobarea bugetului la Curtea de Argeş

Publicat

in

mitrofan222În aceste zile primarul, viceprimarul, consilierii locali dar şi şefii de servicii din Curtea de Argeş lucrează la conturarea bugetului local pentru anul 2014.

Cel mai târziu până la data de 3 februarie acesta trebuie aprobat aşa că aleşii locali se vor aduna în cadrul unei şedinţe extraordinare pentru a-l aproba. Până atunci însă se vor întruni comisiile dar se va organiza şi o dezbatere publică, aşa cum este de altfel prevăzut în lege.

„Acum se pregăteşte şedinţa de consiliu de marţi, unde se vor aproba bugetele societăţilor comerciale care aparţin de Consiliul Local şi aici e vorba de Serviciul Public de Salubritate Urbană şi de SC Aquaaterm. Până pe 3 februarie când este termenul limită de aprobare al bugetului se vor centraliza toate propunerile şefilor de servicii ale consilierilor dar şi ale cetăţenilor din municipiu şi vom încerca să facem o întâlnire cu consilierii înainte de şedinţa extraordinară pentru a pune totul la punct. De asemenea în zilele următoare se va organiza şi o dezbatere publică a bugetului, ce va avea loc în sala mare a primăriei”, a declarat viceprimarul Cristian Mitrofan.

 

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Avertisment teribil pentru Europa! Comisarul european pentru economie: ‘Vom avea o recesiune în această iarnă’

Publicat

in

De

Europa va intra în recesiune la iarnă iar revenirea pe creştere nu se va întâmpla înainte de primăvara anului următor, a declarat luni comisarul european pentru economie, Paolo Gentiloni, informează Reuters.

„Vom avea o recesiune în această iarnă”, le-a spus Gentiloni jurnaliştilor la sosirea la reuniunea Eurogrupului care are loc la Bruxelles.

Europa se confruntă cu cea mai gravă criză energetică din ultimii 50 de ani în contextul în care Rusia a redus livrările de gaze ca reacţie la sancţiunile impuse de Occident Moscovei pentru invadarea Ucrainei. Explozia inflaţiei a intensificat o criză a costului vieţii, aducând economiile europene în pragul recesiunii.

Conform celor mai recente date publicate luna trecută de Eurostat, economia zonei euro a încetinit semnificativ în trimestrul al treilea, când a înregistrat un avans de doar 0,2% comparativ cu trimestrul precedent, după o creştere de 0,8% în trimestrul al doilea comparativ cu primul trimestru. Analiştii sunt de părere că principalul motiv al încetinirii economiei sunt preţurile mari la energie şi mulţi prognozează că economia zonei euro va intra în recesiune la finalul anului şi în primele luni ale anului următor.

Produsul Intern Brut al UE a înregistrat o creştere de 0,2% în trimestrul al treilea faţă de trimestrul precedent, ţările membre cu cel mai puternic avans fiind România şi Cipru, ambele cu o creştere de 1,3%. În ritm anual, Produsul Intern Brut în Uniunea Europeană a crescut cu 2,4%. În acest caz, ţările membre cu cele mai puternice creşteri sunt: Cipru (5,4%), Portugalia (4,9%) şi România (4,7%).

Paolo Gentiloni a mai spus luni că mai sunt necesare câteva luni de discuţii pentru reformarea regulilor bugetare ale UE, în ideea de a da o marjă de manevră mai mare statelor membre în ceea ce priveşte investiţiile.

Modernizarea Patului de stabilitate şi creştere este pe agenda reuniunii miniştrilor de Finanţe din cele 27 de state membre UE, care se desfăşoară luni şi marţi la Bruxelles.

„Vom avea o primă discuţie dar ştim că avem puncte diferite de vedere şi vom avea nevoie de mai multe luni pentru a găsi un consens”, a declarat Paolo Gentiloni, informează agerpres.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ion Cristoiu: ‘Am fost trași pe sfoară dacă nu intrăm în Schengen. Este o decizie a puterilor garante. Aceasta cu Austria este o mare ciudățenie’

Publicat

in

De

Jurnalistul și publicistul Ion Cristoiu a declarat, că intrarea României în Schengen nu are nicio legătură cu condițiile tehnice, pe care România le întrunește de mult timp.

„S-a dus Bode cu doctoratul după el. E o poveste foarte interesantă aici. Știți că nu m-am mirat mereu de slugărnicia noastră în acest război. Slugărnicia noastră în acest război am fost în prima linie. Am vrut pe lângă aducerea lui la NATO cred că ni s-a făgăduit că suntem admiși în schimbul acesta să fim noi la preluare. Problema este în felul următor: eu am fost sigur. Admiterea noastră în Schengen nu are nicio legătură nici cu condițiile tehnice.

Este o decizie a puterilor garante. Au zis gata îi vânăm pe ăștia. D-aia eram atât de sigur. Aceasta cu Austria este o mare ciudățenie. Inițial a fost Olanda. Olanda era cea care își asumă. În spatele Austriei acum sunt alții.”, a explicat jurnalistul Ion Cristoiu în cadrul podcastului „România lui Cristache” de la EVZ Capital.

Migrația – un subiect foarte puternic

„Olanda a invocat până acum statul de drept din România. A venit MCV-ul și probabil că Olanda a zis că am rămas singur, bă altul. A venit această Austrie, care a venit pe ultima sută de metri și au venit cu un argument foarte puternic: migrația, un argument electoral foarte puternic pentru ei, dar și pentru ceilalți din UE. Acum încep să cred că în spatele Austriei, ea nu face de capul ei, ori americanii. Avem varianta: chiar dacă Austria ar fi de acord, deși greu de presupus, avem obstacolul Olanda care cere decuplarea. Decuplarea este următorul lucru: Noi nu avem Schengen pe Dunăre. Toți am vârât bani. Toți au considera că frontieră cu Bulgaria este frontieră inetrnă, deci noi n-am investiti nimic în scheghenizarea frontierea. Dacă ne-ar admite oe noi, deși e greu de presupus, dacă e decuplat noi abia la anul intrăm. Trebuie să vină bani să securizăm graniță după să vină Comisia dacă e bună, e o nebunie.

Am fost trași pe sfoară dacă nu intrăm. Dacă va fi, nu va intra în discuție și narațiunea va fi s-a amânat pentru că în locul puterilor garante, eu nu aș admite România în Schengen pentru că în momentul în care ai admis-o eu n-aș avea încredere în români. Eu am plecat de premisa că din punct de vedere geopolitic trebuie să intre, dar e foarte greu de rupt de Bulgaria.”, a explicat Ion Cristoiu.

Care a fost poziția Olandei

„Narațiunea presei a fost așa: Olanda a zis că ne-am îmbunătățit și că lasă o marjă. A mai rămas o singură piedică Austria și începând cu Cioloș și luând toate site-urile tefeliste au zis la Atena, că acolo avea reuniunea partidelor populare. Iohannis se va întâlni și va discuta. Eu credeam că s-a hotărât. Toată ziua de sâmbătă am așteptat să iasă. Niciunul din ăia n-au zis sâmbătă seara că s-au întâlnit.

Nu a existat subiectul ăsta. Rămân încă odată cu gura căscată. Ambasadorul nostru la Viena a fost preferatul presei: ”bă da nu sună nimeni la el?”. Nu ai cum să nu aflii. Eu nu înțeleg presa. Ministrul de interne al Austriei a participat vineri seara la o emisiune care e alcătuită din trei ziare în care s-a discutat numai despre Schengen. Înseamnă că acest emisiune a fost provocată de ministru.”, a mai adăugat jurnalistul, conform capital.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend