Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

3 din 5 angajați români care își caută un alt job se consideră subapreciați la locul de muncă actual – studiu

Publicat

in

Peste 60% din angajații români care își caută un alt job o fac pentru că se consideră subapreciați la locul de muncă actual, față de media globală de 54%, conform studiului Randstad Workmonitor. Acesta indică o tendință ce poate fi numită “Anul conștientizării asupra parcursului profesional în linie cu așteptările personale” în rândul angajaților, care au dobândit, în urmă pandemiei, o mai mare claritate cu privire la ce își doresc de la viața lor, în plan profesional și personal.

• procentul minim este înregistrat în Luxemburg (34%)
• cel maxim în India (76%),
• la nivelul Europei de Est, în Turcia acesta este de 67%
• în Republica Cehă este de 47%.

“Un salariu competitiv este o condiție necesară, dar nu suficientă. Este util de revizuit pachetul de beneficii, astfel încât acesta să îi susțină pe angajați să integreze cât mai ușor responsabilitățile legate de viață personală și de familie cu acelea de la birou. Totodată, Randstad Workmonitor a identificat o nevoie a angajaților până în acest an mai puțin vizibilă, aceea ca activitatea lor să răspundă unui scop important pentru ei”, a declarat Mihaela Maranca, director general, Randstad România.

• Când iau în considerare o mutare în carieră, angajații se uită la criterii rezultate din întrebările existențiale pe care și le-au adresat în ultimii aproape doi ani, precum o activitate cu sens, program flexibil, lucrul la distanță, stresul minim la locul de muncă și un mediu de lucru sigur.

Conform sursei citate, pachetul de compensații ramâne cel mai important criteriu, dar elementele non-financiare vor fi cele care îi vor diferenția pe angajatori în strategia lor de atragere a forței de muncă.

• 48% din angajații români declară că sunt mulțumiți de situația lor actuală, dar rămân deschiși la noi oportunități.
• Alți 15,7% caută activ un alt loc de muncă, plănuiesc să se pensioneze în curând, și-au schimbat recent locul de muncă, s-au mutat într-o altă industrie sau și-au luat o pauză.
• Doar o treime (33%) dintre ei sunt mulțumiți de situația curentă și nu intenționează să își schimbe locul de muncă.

• Aproape jumătate din angajații români se simt mai stresați de când a izbucnit pandemia

“Peste 80% din angajații români își doresc mai multă flexibilitate la locul lor de muncă și, în general, în cariera lor, față de media globală, de 76%. 70% simt nevoia unor teste de evaluare, din partea angajatorului sau a instituțiilor statului, pentru a înțelege mai bine asupra căror abilități să pună accentul, în dezvoltarea lor, în vreme ce media globală înregistrează un procent de 66% în această direcție, iar rata cea mai ridicată se regăsește în China (94%)”, menționează sursa citată.

De ce țin cont românii când iau o decizie legată de cariera lor

1. Pachetul de compensații și beneficii – 66%
2. Un mediu de lucru sigur – 51%
3. Flexibilitatea programului, pentru a avea timp pentru responsabilități extra-profesionale – 50%
4. Un job cu un nivel de stres acceptabil – 43%
5. Oportunitățile de dezvoltare a carierei – 37%
6. Lucrul pentru un angajator respectat, căruia îi pasă de angajați – 34%
7. Opțiunile de lucru la distanță – 27%
8. Oportunitățile de a-și dezvolta abilități pe termen lung, valoroase pentru piața muncii – 25%
9. O activitate cu sens – 18%
10. Un loc de muncă unde să se poată conecta cu alte persoane – 17%
11. Lucrul pentru o companie în dezvoltare și / sau inovatoare – 17 %
12. Un șef / superior care le reprezintă interesele – 14 %
13. Un loc de muncă unde angajații manifestă grijă și atenție unii față de alții – 14 %

Rezultatele ediției locale din noiembrie au la baza interviuri realizate în trimestrul al III-lea al anului 2021, pe baza unui eșantion format din 800 de angajați români.

Randstad este o companie din domeniul serviciilor de resurse umane, grupul fiind specializat în soluții în domeniul serviciilor flexibile de muncă și resurse umane.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Washingtonul promite o ripostă `fermă` Belarusului dacă ajută Moscova să invadeze Ucraina

Publicat

in

De

Statele Unite au avertizat marţi Belarusul că se expune unei riposte “rapide” şi “ferme” dacă permite Rusiei să-i folosească teritoriul pentru a ataca Ucraina, transmite AFP.

“În acelaşi mod în care i-am spus clar Rusiei că va plăti scump” pentru o eventuală invazie, “în ultimele zile, i-am spus clar şi Belarusului că, dacă permite utilizarea teritoriului său pentru un atac împotriva Ucrainei, va suferi o ripostă rapidă şi fermă din partea Statelor Unite şi a aliaţilor noştri”, a avertizat în faţa presei purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane, Ned Price.

“Dacă ar începe o invazie din Belarus, dacă soldaţii ruşi ar fi staţionaţi permanent pe teritoriul său, NATO şi-ar putea revizui, de asemenea, postura în ţările care se învecinează cu Belarusul”, a mai subliniat el.

Săptămâna trecută, în mijlocul unei confruntări cu Moscova, Washingtonul s-a declarat îngrijorat de un proiect de reformă constituţională din Belarus care ar permite desfăşurarea de arme nucleare ruseşti în această ţară care se învecinează cu Ucraina şi Polonia.

În mod similar, responsabili americani au estimat că exerciţiile militare ruso-belaruse anunţate de Belarus au mers “cu mult dincolo de normal” şi ar putea prevesti o prezenţă militară permanentă a Rusiei în această fostă republică sovietică rămasă unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai Moscovei.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Nancy Pelosi candidează pentru realegerea în Congres

Publicat

in

De

Nancy Pelosi, preşedinta Camerei Reprezentanţilor şi cea mai puternică femeie din Washington, a anunţat marţi că va fi candidată pentru realegerea în Congres, fără a spune dacă doreşte să rămână în funcţia de “Speaker”, notează AFP preluat de agerpres.

“Aceste alegeri sunt cruciale”, a spus această femeie de 81 de ani, despre alegerile legislative de la jumătatea mandatului în care Joe Biden riscă să piardă majoritatea în Congresul american.

“Este în joc democraţia noastră, nimic mai puţin”, a subliniat reprezentanta de California într-un videoclip postat pe Twitter, evocând asaltul asupra Capitoliului de către partizanii lui Donald Trump şi restricţiile adoptate în state republicane privind accesul la vot.

“Dar, după cum se spune, nu stăm în aşteptare, acţionăm”, a pledat acest iscusit tactician, care este membră a Congresului din 1987 şi cunoaşte pe de rost arcanele puterii.

“De aceea, candidez pentru realegere”, a anunţat ea.

Nancy Pelosi a menţinut, totuşi, suspansul cu privire la dorinţa ei de a fi realeasă la şefia Camerei Reprezentanţilor. Aripa stângă a democraţilor se pronunţă de câţiva ani pentru o schimbare a conducerii.

Considerată ca o moderată în circumscripţia ei din San Francisco, Nancy Pelosi este în mare măsură responsabilă pentru adoptarea planului lui Joe Biden privind infrastructura sau a reformei majore a sănătăţii a lui Barack Obama. De asemenea, ştie cum să strângă cu uşurinţă milioane de dolari pentru candidaţii democraţi la alegerile parlamentare.

Conservatorii denunţă, însă, “aroganţa” acestei soţii a unui om de afaceri milionar, Frank Pelosi.

În cei patru ani de preşedinţie a lui Donald Trump, ea şi-a asumat rolul de prim opozant al omului de afaceri republican. Cu un gest spectaculos, ea a rupt în februarie 2020 ultimul discurs despre Starea Uniunii al liderului de la Casa Albă.

Mamă a cinci copii, Nancy D’Alesandro la starea civilă, s-a născut pe 26 martie 1940 la Baltimore într-o familie catolică americană de origine italiană. Tatăl şi fratele său au fost primari ai acestui mare oraş industrial din nord-estul ţării, reaminteşte AFP.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend