Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

3.000 de timișeni s-au RETRAS de pe listele de vaccinare, din cauza AstraZeneca: Fritz le pregătise echipe mobile, dotate cu BMW

Publicat

in

Primarul Timișoarei a pregătit echipe mobile de vaccinare dotate cu BMW-uri pentru a imuniza populația nedeplasabilă, dar și pe cei cu handicap. Însă, nu mai puțin de 3.000 de oameni s-au retras de pe listele de vaccinare, după ce au aflat că urmează să fie imunizați cu AstraZeneca.

Primarul Dominic Fritz a anunţat că opt echipe mobile de vaccinare la domiciliu au devenit operaţionale, de marţi, în Timişoara, pentru cei care nu se pot deplasa, precum şi pentru aparţinătorii acestora, care locuiesc la aceeaşi adresă.

Citește și: Noi MĂRTURII despre crimele de la spitalul din Sibiu: Angajații ATI mizau pe internații fără aparținător

Iniţiativa aparţine municipalităţii, în parteneriat cu Automobile Bavaria Timişoara, fiecare echipă fiind dotată cu un autoturism BMW pentru deplasarea la domiciliul celor imobilizaţi.

“Persoanele vârstnice care nu se pot deplasa sau/şi sunt imobilizate la pat, precum şi aparţinătorii împreună cu care locuiesc şi care doresc să beneficieze de acest serviciu, pot suna la call-centerul Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara (telefon 0356.406.517). Programul de vaccinare la domiciliu, destinat persoanelor vârstnice şi imobilizate la pat din cauza diferitelor afecţiuni, este realizat de Primăria Timişoara împreună cu Direcţia de Sănătate Publică Timiş şi este coordonat de celula interinstituţională creată special pentru vaccinare. Proiectul este realizat în parteneriat logistic cu Automobile Bavaria Timişoara”, a spus Dominic Fritz.

Fiecare echipă de vaccinare este formată din patru persoane, respectiv dintr-un şofer de la Societatea de Transport Public Timişoara, un medic şi doi asistenţi. Persoanele care vor beneficia de acest serviciu vor fi anunţate în prealabil de vizita acestor echipe.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Certificatul verde COVID-19, obligatoriu: De unde și cum se poate obține documentul

Publicat

in

De

Certificatul verde este necesar doar în localităţile unde incidenţa este cuprinsă între 3 şi 6 la mie. Documentul care va deveni vital în zilele viitoare.

Certificatul verde care poate fi descărcat aici: https://certificat-covid.gov.ro/login

Va atesta că persoanele sunt:

– vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare

– au un rezultat negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore

– între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Potrivit deciziei luate de Guvern organizatorii/operatorii economici care desfăşoară activităţi potrivit Hotărârii Guvernului nr. 932/2021 (nn: ref prelungirea stării de alertă) au obligaţia de a scana codul QR de pe certificatul digital al Uniunii Europene privind COVID-19 folosind secţiunea „Verificare reguli interne” din aplicaţia mobilă „Check DCC” pentru verificarea autenticităţii, valabilităţii şi integrităţii certificatului, fără a se reţine niciun fel de date sau informaţii din certificatul verificat.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Dan Puric, Filomelos şi Ribale Wehbé la ‘Zilele Sf. Ier. Dionisie Erhan’, în Parohia Sascut Sat

Publicat

in

De

Manifestările „Zilele Sf. Ier. Dionisie Erhan” de la Parohia Sascut Sat – Schineni din judeţul Bacău se vor încheia vineri cu o conferinţă şi un concert de muzică psaltică, notează Basilica.ro.

Evenimentele încep de la ora 18:00 și vor fi transmise live pe pagina oficială de Facebook a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Conferinţa „Mărturisitorii Ortodoxiei” va fi susţinută de actorul și scriitorul Dan Puric, iar concertul, de Corul Psaltic „Filomelos” din Borzești şi Ribale Wehbé din Liban.

„Nădăjduim ca manifestările culturale şi liturgice organizate de Zilele Sf. Ier. Dionisie Erhan să fie un urcuş duhovnicesc pentru cei care vor lua parte la ele, totodată, rugându-i pe sfinţii ocrotitori – Nicolae, Vasile cel Mare şi Donisie – să fie mijlocitori înaintea tronului dumnezeiesc pentru mântuirea sufletelor noastre”, a declarat Părintele paroh Alexandru Grigoraş.

„Zilele Sf. Ier. Dionisie Erhan” au început în parohia băcăuană, miercuri, 15 septembrie 2021. Parohia Sascut Sat îl cinstește în acest fel pe sfântul basarabean întrucât a avut bucuria de a primi recent un fragment din moaștele sale.

În cadrul manifestării, la patrimoniul parohiei s-au adăugat două racle cu fragmente din moaştele „Sf. Ier. Nicolae” și „Sf. Ier. Vasile cel Mare”. Acestea au fost primite joi în dar de la Parohia „Sf. Irodion de la Lainici” – Padova din Italia.

„Darul vine ca urmare a bunei colaborări şi a înfrăţirii dintre cele două parohii”, a precizat Părintele Alexandru Grigoraş.

Biserica parohială din Schineni este monument istoric clasa B, datând din 1809. A fost construită de boierul Petrache Sturza pe un vechi amplasament monastic. În biserica parohială a slujit Părintele Teodor Atanasiu (+1893), tatăl Episcopului Teodosie (Atanasiu) al Romanului. Părintele Alexandru Grigoraș slujește din 2019 ca paroh al acestei parohii.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend