Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

291 animale sterilizate în campania organizată la Mioveni – Argeş

Publicat

in

O informare adecvată cu privire la beneficiile sterilizării animalului propriu și cerințele legii este primordială în rezolvarea situației animalelor fără stăpân care este generată tocmai de animalele cu stăpân. Informarea responsabilă reprezintă baza, startul, în programele de sterilizare, iar apoi, completată cu programe de sterilizare gratuită deoarece posibilitățile financiare ale deținătorilor, în special al celor din mediul rural, sunt reduse.
 
Toate acestea au fost înțelese de către primăria orașului Mioveni și SEdC Mioveni care și-au manifestat deschiderea față de implementarea unui program de sterilizare, de promovare a adopțiilor câinilor din adăpost, de colaborare în scopul asigurarea unor condiții mai bune pentru cei 400 de câini care se află în prezent în adăpost.
 
„În cadrul parteneriatului pe care îl vom dezvolta cu primăria Mioveni, am organizat la adăpostul public al primăriei Mioveni, în perioada 3-8 septembrie, prima campanie de sterilizare gratuită. Au fost sterilizate de către medicii noștri colaboratori, 291 de animale -124 de câini din adăpost și 167 de câini și pisici cu deținător-.
 
Campania de sterilizare a fost susținută financiar de “Helft Handeln” din Germania, organizația cu care colaborăm deja de câțiva ani în cadrul unor acțiuni de sprijinire a animalelor din România și a deținătorilor lor. Împreună cu organizaţia “Salzburger Initiative 50+” din Austria, de asemenea implicată în campania de sterilizare, va fi implicată în adăpostul public de câini de la Mioveni. “Helft Handeln” nu s-a implicat doar financiar dar și practic, prin participarea efectivă la acţiunile din adăpost cât și prin asigurarea transportului animalelor deținătorilor fără posibilități de transport, la locație, în vederea sterilizării.
 
Un adăpost public implică multe cerințe, fapt pentru care activitatea noastră în adăpost pe timpul campaniei, nu a fost doar de sterilizare ci și de tratare și operare a câinilor cu probleme, de deparazitare și vaccinare a puilor.
 
SEdC Mioveni a dovedit o colaborare exemplară nu numai prin munca de echipă pe care am realizat-o ci și prin demararea rapidă a unor lucrări despre care am discutat, în scopul îmbunătățirii condițiilor de adăpostire a câinilor.
 
Mai mult, Primăria Mioveni și SEdC au lansat campania “Adăpostul nu este acasă”. În cadrul acestei campanii, în data de 23 septembrie, organizează, în parteneriat cu Federaţia Naţională de Protecţie a Animalelor (FNPA), în Parcul Tineretului Mioveni, primul eveniment de adopții dar și concursuri de creație, cu tematică specifică, pentru copii. Îndemnăm pe oricine își dorește un câine ca și animal de companie, SĂ ADOPTE și nu să cumpere! Recunoștința și satisfacția adopției unui animal dintr-un adăpost sunt stări ce nu pot fi regăsite în locația unui comerciant” se arata intr-un comunicat remis redactiei de catre Federaţia Naţională de Protecţie a Animalelor (FNPA).
 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Traian Băsescu, reacție după ce moțiunea simplă împotriva lui Marcel Vela a fost adoptată: El e un dandy tomnatic, dar și-a făcut treaba

Publicat

in

De

Traian Băsescu a declarat, marți seara, la TVR 1, în emisiunea ”România9”, realizată de Ionuț Cristache că Marcel Vela,  care a picat o moțiune simplă, marți, în Senat, că Vela și-a făcut treaba pe perioada stării de urgență, dar a făcut și spectacol în fruntea MAI.

”Vela a făcut și mult spectacol. El e un dandy tomnatic, dar și-a făcut treaba. Cred că va rămâne în guvern, și-a asumat ce era de asumat. A lăsat doctorii să vorbească doctorii, a vorbit el despre carantină, când a fost.”, a declarat, marți seara, la TVR 1, în emisiunea ”România9”, realizată de Ionuț Cristache, europarlamentarul PMP Traian Băsescu.

Vezi și:

Vești mari! Începând cu 31 mai puteți primi bani din partea statului

Document. Fluturașul de salariu care provoacă un cutremur între Poliția Locală și Poliția Română

Lovitură zguduitoare! Cum a pierdut CFR o mulțime de bani europeni. DNA intră pe fir. Nume grele din PSD sunt vizate într-un raport

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

USR, acuzații la adresa Guvernului Orban: Se opun unei legi esenţiale pentru lupta cu Mafia Pădurilor

Publicat

in

De

Uniunea Salvaţi România precizează că proiectul pentru înfiinţarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Mediu (DIIM), cunoscută şi sub numele DNA-ul Pădurilor, a generat „dezbateri intense” în comisiile de specialitate de la Senat şi că reprezentanţii Guvernului Orban s-au opus în mod repetat acestei propuneri legislative.

Conform unui comunicat al USR, proiectul a primit aviz favorabil în Comisiile pentru agricultură, în cea pentru apărare şi cea de muncă şi aviz negativ în Comisiile pentru ape şi păduri, respectiv de administraţie.

„Tăierile ilegale de păduri, poluarea, deşeurile, contaminarea şi secarea râurilor sunt lucruri care nu mai pot fi ignorate, indiferent câte sute de milioane şi chiar miliarde de euro ajung în buzunarele infractorilor, corupţilor şi susţinătorilor lor politici. De aceea nu înţeleg lipsa totală de flexibilitate şi opoziţia Guvernului Orban şi a reprezentanţilor Ministerelor Mediului, respectiv Justiţiei în discuţiile din comisii. Încă de la Camera Deputaţilor, argumentele lor au fost desfiinţate, dar au venit şi la Senat, fix cu aceeaşi placă. Nu ai cum să spui că actuala organizare a procurorilor e suficientă, că trebuie îmbunătăţită doar pe ici, pe acolo, că există o reţea informală de procurori care schimbă informaţii pe cazurile legate de mediu ori că sunt suficiente atribuţiile Gărzilor de Mediu şi Forestieră şi ale Poliţiei, în condiţiile în care fenomenul infracţional în domeniu creşte”, a declarat senatorul USR Mihai Goţiu.

Acesta a prezentat datele dintr-un răspuns oficial primit de la Ministerul Justiţiei, conform căruia, în timp ce volumul de lemn dispărut din păduri fără acte s-a dublat, numărul de dosare trimise în instanţă şi de condamnări pentru infracţiuni la regimul silvic a scăzut cu aproape 50%.

„Datele Inventarului Forestier Naţional (IFN), ciclul 1, arătau, în 2015, că volumul de lemn dispărut anual era de 8,8 milioane de metri cubi pe an. Patru ani mai târziu, datele IFN, ciclul 2, arată că cifra a ajuns la 20 de milioane de metri cubi anual. Comparativ, în 2017, procurorii au trimis instanţelor 631 de dosare legate de infracţiuni la regimul silvic şi au existat 534 de persoane condamnate definitiv. În 2018, am avut 459 de dosare noi trimise în instanţă şi 441 persoane condamnate, iar în primul semestru din 2019, au fost 209 de noi dosare şi 219 persoane condamnate”, precizează USR.

Mihai Goţiu se întreabă „care e eficienţa reţelei informale de procurori de care vorbeşte Ministerul Justiţiei”, dacă la „un volum dublu de lemn furat”, există cu 50% mai puţine dosare penale în instanţă şi persoane condamnate.

„Şi atunci, cât de credibile mai sunt afirmaţiile ministrului Mediului, Costel Alexe, că ar avea toleranţă zero faţă tăierile ilegale de păduri, dar ministerul pe care îl conduce, Ministerul Justiţiei şi Guvernul Orban, în ansamblul lui, se opun unei legi esenţiale pentru lupta cu Mafia Pădurilor?”, mai întreabă senatorul USR.

Legea pentru înfiinţarea DIIM, iniţiată de parlamentarii USR George Dircă, Stelian Ion, Silviu Dehelean, Mihai Goţiu, Cornel Zainea, Allen Coliban şi Daniel Popescu, a fost adoptată de Camera Deputaţilor. După dezbaterile din comisiile avizatoare, săptămâna viitoare, legea va fi discutată în comisiile de raport (Comisia juridică, respectiv mediu), după care va ajunge la votul final, în plen, menţionează Uniunea.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend