Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

28 de mămici trimise în judecată pentru obţinerea ilegală a indemnizaţiilor de creştere a copilului. Prejudiciul creat bugetului de stat

Publicat

in

Mai multe femei din judeţele Suceava, Neamţ, Iaşi şi Botoşani au fost trimise în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava după ce ar fi obţinut ilegal indemnizaţii pentru creşterea copilului, se arată într-un comunicat de presă transmis de procurori.

Potrivit acestora, cele 28 de femei sunt acuzate de săvârşirea infracţiunilor de: înşelăciune, uz de fals (înscrisuri sub semnătură privată şi înscrisuri oficiale), participaţie improprie la fals intelectual, complicitate la înşelăciune în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals intelectual, participaţie improprie la înşelăciune.

Anchetatorii susţin că, în perioada 2016- 2021, mămicile „au indus în eroare Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, prezentând ca adevărată fapta mincinoasă ca ar fi îndeplinit condiţiile de acordare a indemnizaţiei pentru creşterea copilului, reuşind să obţină acest venit prin mijloace frauduloase, folosind adeverinţe de venit falsificate emise de două societăţi comerciale şi adeverinţe privind îndeplinirea stagiului de cotizare emise de Casa Judeţeană de Pensii Suceava, cunoscând că nu atestă împrejurări corespunzătoare adevărului”.

Procurorii precizează că, prin depunerea declaraţiilor de venit către organul fiscal, „inculpatele au determinat pe funcţionarii publici din cadrul Casei Judeţene de Pensii Suceava să comită, fără vinovăţie, infracţiunea de fals intelectual, prin emiterea de adeverinţe privind stagiul de cotizare al celor 28 de inculpate cu date care nu corespund adevărului”.

Prejudiciul creat bugetului de stat prin activitatea infracţională este de 1.397.009 lei.

„În cauză s-au aplicat măsuri asiguratorii privind sechestrul asupra unor bunuri imobile cu valoarea estimativă de 38.000 euro, pentru a evita ascunderea, distrugerea, înstrăinarea sau sustragerea de la urmărire a bunurilor care pot face obiectul reparării pagubei produse prin infracţiune, până la concurenţa sumei de 1.397.009 lei”, au precizat procurorii din Suceava.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Peste 60.000 de români sunt născuți pe 1 decembrie, de Ziua Națională: Cifrele anunțate de MAI

Publicat

in

De

Peste 60.000 de români sunt născuți pe 1 decembrie, dată în care celebrăm Ziua Națională a României. 60.360 de români s-au născut pe data de 1 decembrie. 31.407 dintre aceștia sunt de sex feminin și 28.953 de sex masculin.

Potrivit datelor transmise de Direcția Generală pentru Evidența Persoanelor, 9.274 dintre românii născuți pe 1 decembrie au vârstele cuprinse între 0 și 17 ani, 3.837 au vârste cuprinse între 18 și 24 de ani, 35.507 între 25 și 65 de ani și 11.742 au peste 65 de ani.

Ministerul Afacerilor Interne le urează La Mulți Ani celor născuți pe 1 decembrie, dar și tuturor românilor, cu ocazia Zilei Naționale!

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Rușii fac prăpăd în Ucraina: prima dată le-au furat operele de artă, apoi au bombardat tot Muzeul de Artă

Publicat

in

De

Prim-vicepreşedintele Consiliului Regional Herson, Iuri Sobolevski, a raportat, miercuri, că armata rusă a atacat muzeul de artă din centrul regional, informează Rador.

„În această dimineață, a fost bombardat Muzeul de Artă ‘Oleksi Șovkunenko’ din Herson. Clădirea a fost avariată – ferestrele au fost sparte, pereții au fost distruși” – a scris oficialul pe o rețea socială.

Ukrinform notează că, în timpul ocupaţiei, rușii au furat cele mai valoroase exponate din muzeele din Herson. Din Muzeul de Artă, armata rusă a furat aproximativ 80% din numărul total de exponate.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend