Conecteaza-te cu noi

POLITICA

26 martie – termen pentru depunerea candidaturilor la europarlamentare

Avatar

Publicat

in

Instituția Prefectului continuă pregătirile pentru alegerile europarlamentare organizate pe data de 25 mai. În acest sens a fost constituită Comisia Tehnică Argeș pentru alegerile europarlamentare, structură condusă de prefectul și subprefectul județului, și din care fac parte reprezentanți ai Consiliului Județean, Autorității Electorale Permanente, Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, Inspectoratului de Jandarmi, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Școlar Județean, Direcția Județeană de Statistică, Biroul de Evidența Populației și Serviciul de Telecomunicații Speciale. De asemenea, la nivel de județ au fost aprobate modelele pentru ștampilele și buletinele de vot ce vor fi folosite la alegerile pentru Parlamentul European. Până pe 25 martie se va stabili și ziua în care se va face tragerea la sorți pentru alegerea judecătorilor care vor face parte din Biroul Electoral Județean. Referitor la candidaturile pentru Parlamentul European, partidele și alianțele politice au ca termen de depunere a candidaturilor data de 26 martie.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Varujan Vosganian spune adio politicii: ‘Am ales să nu candidez la alegerile parlamentare din 6 decembrie’

Avatar

Publicat

in

De

Unul dintre cei mai longevivi parlamentari ai României, Varujan Vosganian, a decis să renunțe la politică,  la numai 62 de ani! După ce a fost deputat, iar apoi senator încă din 1990, Varujan a decis să nu mai candideze pentru un nou mandat în Parlamentul României.

”Am ales să nu candidez la alegerile parlamentare din 6 decembrie. Simt că lumea politică de azi nu mi se potrivește. Sau, ca să păstrez proporțiile, eu nu mă potrivesc lumii politice de azi.”, a anunțat Varujan Vosganian.

Varujan Vosganian, fost ministru în mai multe guverne, făcea parte din ALDE, partid din care a demisionatpentru a se înscrie în Pro România chiar cu scopul de a putea candida la alegerile parlamentare, conform stiripesurse.ro.

Citește și:

Studiu cutremurător! Ce categorie de pacienți riscă fie afectați pentru o perioadă lungă de timp de COVID-19

EXCLUSIV Ascensiune pe bază de familie în Guvernul Orban! În doar câteva luni, de la firmele mamei, a ajuns la Ministerul Muncii, candidat la Primărie, iar acum la Camera Deputaților!

Uluitor! Din ce fac bani generalii Silviu Predoiu, Florian Coldea, Dumitru Dumbravă și Petre Tobă

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

DUMITRU GRECU continuă: candidează pentru a deveni deputat de Argeș – Bogdan Ivan deschide lista PRO România Argeș pentru Camera Deputaților

Avatar

Publicat

in

De

PRO România Argeș a depus ieri listele de candidați pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie. Lista de la Camera Deputaților este deschisă chiar de președintele filialei, Bogdan Ivan.
“Mă bucur că PRO România Argeș reușește să vină ȋn fața alegătorilor cu propuneri de candidați buni, profesioniști și integri, la fel ca și la alegerile locale. Ȋncă de la ȋnființare, ne-am propus să fim alternativa la actuala clasă politică, la partidele care s-au rotit până acum la guvernare, fără prea mari rezultate pentru români și pentru România. Atât la Camera Deputaților, cât și la Senat, avem mulți candidați serioși, bine pregătiți, cu experiență atât ȋn mediul privat, cât și ȋn administrație, care vor și pot să schimbe modul ȋn care s-au făcut lucrurile.
Ne dorim ca Parlamentul să nu mai fie una dintre instituțiile ȋn care cetățenii au cea mai puțină ȋncredere, să demonstrăm că aleșii lor merită să ȋi reprezinte. Viitori parlamentari ai PRO România merg ȋn Legislativ să facă treabă, nu să doarmă sau să chiulească”, a declarat Bogdan Ivan.


Pe locul doi la Camera Deputaților, după președintele filialei, se află Dumitru Grecu, consilier Județean și Vicepreședinte al Federației Patronatelor din Turism.

Pe locul trei este Ionuț Olariu, fost consilier local al Piteștiului, un militant pentru protejarea mediului ȋnconjurător, care, ȋn mandatul său, a avut drept inițiativă instituirea regimului de arie naturală protejată de interes național și declararea ca rezervație natural a pădurii Trivale, pentru ca aceasta să nu fie afectată de interesele imobiliare.


Lista la Senat este deschisă de de Claudiu Daniel Catană, președintele Organizației Naționale de Tineret ALDE. Fost secretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului, Claudiu Catană consideră că Pro România este singura formațiune politică ce poate să facă o opoziție reală la actuala guvernare.
“Vrem să demonstrăm că suntem o adevărată forță în politica românească. Noi suntem singurii capabili să facem o reală opoziție la actuala guvernare condusă de PNL și aliații, care se dovedește a fi dezastruoasă pentru România, și care după 6 decembrie trebuie să plece acasă. Cu un PSD care doar mimează opoziția, Pro România este singura variantă viabilă și credibilă care se luptă pentru drepturile românilor. Suntem Pro Romania și ținem doar cu România. Suntem o echipă tânără cu forță de muncă și dorința de a schimba în bine România. Suntem tineri, determinați și dornici de a a face treabă, de a iniția și promova legi care să ducă la un trai mai bun pentru toți românii”, a afirmat Claudiu Daniel Catană.
Lista de la Senat este completată de Nicolae Stroescu, fost director regional APIA și Marian Fulga, fost vicepreședinte al Consiliului Județean Argeș.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend