Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

21 de bărbaţi din Turcia au fost expulzaţi, cu interdicţie de a reveni cinci ani în România

Publicat

in

Autorităţile române au expulzat 21 de cetăţeni turci, toţi bărbaţi cu vârste cuprinse între 20 şi 44 de ani, după ce în urmă cu o lună au fost prinşi încercând să iasă ilegal din ţară pe la graniţa cu Ungaria, potrivit Agerpres.

Marţi seară, cei 21 de cetăţeni turci, care în această perioadă s-au aflat în custodie publică, au fost escortaţi până la ieşirea din ţară de către poliţişti de imigrări din Arad, a informat, miercuri, Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI).

Conform sursei citate, 15 dintre ei au intrat ilegal în ţara noastră, iar ceilalţi au intrat în mod legal în cursul lunii mai, cu vize turistice.

„Toţi cei 21 de cetăţeni străini au fost depistaţi, în data de 29.05.2022, în tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat cu Ungaria, aceştia fiind luaţi în custodie publică. Ulterior, aceştia au solicitat azil în România, însă cererile lor au fost respinse în procedura de azil ca nefondate”, a informat IGI.

La ieşirea din ţară, pe numele străinilor a fost instituită măsura de nepermitere a intrării în România pentru o perioadă de 5 ani.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Viktor Orban: Guvernul Ungariei va confisca „profiturile suplimentare” făcute de MOL din vânzările de carburanți

Publicat

in

De

Guvernul ungar va reține „profiturile suplimentare” pe care grupul MOL le va face din vânzările de carburanți, a declarat miercuri premierul Viktor Orban pe Facebook, la o zi după ce guvernul său a eliminat plafonarea prețurilor la carburanții auto, pe fondul penuriei de benzină și motorină, transmite Reuters.

Premierul Ungariei, Viktor OrbanFoto: BART MAAT / AFP / Profimedia

„În ultimele zile, sancțiunile petroliere de la Bruxelles au intrat în vigoare și s-a întâmplat ceea ce ne era teamă că o să se întâmple. De acum încolo există prețuri de sancțiuni la benzină în întreaga Europă”, a spus Orban, adăugând că în Ungaria guvernul va lua profiturile suplimentare generate de această situație și le va redirecționa către bugetul de stat.

Situaţia aprovizionării cu combustibili este „critică” în Ungaria, unde cererea a crescut vertiginos, iar achizițiile pe fond de panică a dus la un deficit de ofertă pe piaţă, a afirmat marţi MOL, adăugând că singura soluţie este crearea condiţiilor pentru creşterea importurilor

Furnizorii străini au redus livrările de combustibili către Ungaria de când guvernul a plafonat preţul benzinei şi al motorinei la 480 de forinţi (1,22 dolari) pe litru, în urmă cu un an.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Ronaldo sau Messi? Impresiile lui Edi Iordănescu după meciurile văzute la CM Qatar

Publicat

in

De

Selecționerul echipei naționale de fotbal a României, Edi Iordănescu, a fost prezent la câteva meciuri de la CM Qatar, iar săptămâna aceasta tehnicianul s-a întors în țară.

Edi IordanescuFoto: Alex Nicodim/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Edi Iordănescu a fost în principal pentru a urmări meciurile viitoare adversare a României din preliminariile Euro 2024, dar a avut ocazia să îi vadă și pe Messi și Cristiano Ronaldo la treabă.

Cu ce impresii a rămas Edi Iordănescu de la CM Qatar

Selecționerul echipei naționale a precizat pe Facebook ce a observat la acest turneu final și ce impresii i-au lăsat Messi și Cristiano Ronaldo.

„Țin cu Anglia, ador fantezia brazilienilor, dar nu aș spune Nu nici pentru Messi sau Ronaldo să câștige acest Mondial. Amândoi sunt la ultima experiență la un Campionat Mondial și o să înțelegem după ce se opresc din activitate ce au reprezentat cu adevărat!

Mai mult decât atât, pare că ambii au înțeles că sunt pe final de carieră, dar doar unul reușește să accepte asta. Ne-au oferit prea multe momente deosebite celor care iubim fotbalul și pentru asta măcar unul ar putea să ridice trofeul. După ei urmeaza…..Mbappe!” – a scris acesta pe Facebook.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend