Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

2019, an mai puțin norocos pentru români: mai multe zile libere vor pica în weekend

Avatar

Publicat

in

În anul 2019, românii vor avea mai puține zile libere decât în alți ani și asta pentru că multe sărbători vor pica în weekend și astfel liberele vor fi anulate. De asemenea și pentru restul sărbătorilor va fi destul de dificil de făcut punte pentru a acorda mai multe zile libere consecutiv.

Zilele libere 2019:

Publicitate

1 ianuarie, 2 ianuarie- zilele libere de Anul Nou
24 ianuarie- Ziua Unirii Principatelor

26 aprilie (Vinerea Mare) şi 28, 29 aprilie -Paştele ortodox
1 mai -Ziua Muncii
1 iunie – Ziua Copilului (sâmbăta)
16 iunie (duminica)-Rusalii, 17 iunie (luni)-Rusalii
15 august -Adormirea Maicii Domnului
30 noiembrie- Sfântul Apostol Andrei (sâmbăta)
1 decembrie-Ziua Naţională a României (duminica)
25 decembrie, 26 decembrie-Crăciunul

Un număr de 38 de parlamentari au înregistrat, în Senat, o propunere legislativă care completează Codul Muncii astfel încât până la data de 15 ianuarie, a fiecărui an, Guvernul să stabilească toate minivacanţele de care vor beneficia bugetarii în decursul anului respectiv.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Una dintre marile jurnaliste din România a încetat din viață – FOTO

Avatar

Publicat

in

De

Agenţia de presă Rador anunţă cu profundă tristeţe trecerea la cele veşnice a jurnalistei Adriana Buzoianu, un profesionist de excepţie. Fin cunoscător al actualităţii internaţionale, Adriana Buzoianu a fost realizator şi coordonator al grupului de monitorizare a presei străine din cadrul agenţiei noastre, realizând totodată, periodic, rubrica radiofonică „Revista presei internaţionale”.

Citește și: Update! Pian senior n-a murit, susține ANP

Publicitate

A realizat de asemenea numeroase materiale de autor pentru site-ul Rador, pentru emisiuni ale Radio România, iar în perioada 2014-2020 a participat ca invitat la emisiunile „Sensuri şi contrasensuri ale democraţiei” şi „Pagini de istorie”, difuzate de Radio România Cultural, disecând cu luciditate ultimele evoluţii de pe scena globală. Un om de o mare ţinută intelectuală şi culturală, pasionat şi preocupat de tot ce se întâmplă pe mapamond, cu dorinţa ca lumea să devină un loc mai bun.

Citește și: EXCLUSIV Emi Pian putea fi salvat! Cum îl puteau scăpa cei aflați la fața locului .

content-image

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Pfizer și BioNTech SE au semnat un contract cu Canada pentru livrarea de vaccin experimental anticoronavirus

Avatar

Publicat

in

De

Compania farmaceutică americană Pfizer şi compania germană de biotehnologie BioNTech SE au declarat, miercuri, că au semnat un contract cu Canada pentru livrarea de vaccin experimental anticoronavirus, potrivit rador.ro.

Citește și: EXCLUSIV Emi Pian putea fi salvat! Cum îl puteau scăpa cei aflați la fața locului

Publicitate

Livrările de vaccin experimental BNT 162 sunt planificate să înceapă în 2021, în funcţie de succesul clinic al vaccinului şi de aprobările autorităţilor canadiene din sănătate, se arată în comunicatul emis de cele două companii. Detaliile financiare ale contractului nu au fost făcute publice. Separat, guvernul Canadei a declarat că va anunţa următorii paşi în cadrul eforturilor de achiziţionare a unor vaccinuri împotriva COVID-19. Până acum nu există niciun vaccint anticoronaviurs aprobat, dar 19 vaccinuri sunt testate pe oameni în lumea întreagă.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend