Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

20 de clienți și opt angajați au fost evacuați dintr-un magazin din Timiș, după ce interiorul s-a umplut de fum

Publicat

in

20 de clienți și opt angajați care erau, joi, într-un magazin din localitatea Ghiroda, județul Timiș, au ieșit afară, după ce interiorul s-a umplut de fum ca urmare a supraîncălzirii unor fire sau echipamente electrice.

Potrivit ISU Timiș, pompierii au fost anunțați prin apel la 112 că într-un magazin din comuna Ghiroda a izbucnit un incendiu, potrivit mediafax.ro.

Advertisements

Citește și: Parlamentul a decis! Educația sexuală a fost înlocuită cu ‘educație sanitară’. Cum se va preda în școli

Ajunși la locul intervenției, pompierii au stabilit că nu este vorba de incendiu, ci de o degajare mare de fum, astfel că au verificat toate spațiile imobilului și au constatat că în camera tehnică un detector de fum a declanșat alarma de incendiu.

Degajarea de fum a fost, cel mai probabil, de la o supraîncălzire a unor fire sau echipamente electrice.

Până la sosirea echipajelor de intervenție, din magazin s-au autoevacuat 20 de clienți și 8 angajați.

Pompierii au ventilat încăperile și au verificat toate spațiile pentru a preveni producerea unui incendiu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Nelu Tătaru, după negocierile din Senat: ‘Cine nu stă în carantină va suporta niște sancțiuni’

Publicat

in

De

Nelu Tătaru a negociat aproape 7 ore, în Senat, noua lege a carantinării și izolării. Ministrul Sănătății a anunțat că românii din străinătate care vin din zonele roșii vor sta, în continuare, în carantină, iar cei care nu vor respecta carantina, vor fi amendați. Dacă vreunul dintre cei care vor încălca perioada de carantinare va infecta vreo altă persoană, prin ieșirea în public, va răspunde penal pentru fapta sa.

”Românii care vin din zonele roșii din străinătate intră în carantină, nu pot refuza, dar pot contesta.

Advertisements

Copiii rămân în cadrul familiei cu rude până la gradul 4.

Citește și: Raed Arafat reacționează după ce a fost amenințat cu moartea: Pe mine nu mă afectează deloc. M-am obișnuit

Cine nu stă în carantină, va suporta niște sancțiuni. Dacă vor infecta pe cineva, vor suporta consecințele Codului Penal.

Bunurile carantinate vor fi dezinfectate. Acolo unde nu se poate face dezinfectarea, se va păstra bunul până când va trece pericolul pe cale naturală.

Cei care aplică amenzile sunt aceiași din Legea 55. Vom avea stare de alertă, în continuare, cât va fi nevoie ca să oferim protecție cetățenilor României.”, a declarat Nelu Tătaru.

Citește și: Lovitură pentru proprietarii de mașini! S-ar putea întâmpla din ianuarie 2021 .

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Deputaţii au adoptat Legea pentru recunoaşterea drepturilor veteranilor din teatrele de operaţii, răniţilor, invalizilor şi urmaşilor celor căzuţi la datorie

Publicat

in

De

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, ca for decizional, Legea pentru recunoaşterea drepturilor veteranilor din teatrele de operaţii, răniţilor, invalizilor şi urmaşilor celor căzuţi la datorie. ”Prin adoptarea acestei legi, România se aliniază altor state care promovează un cadru legislativ coerent pentru recunoaşterea meritelor veteranilor din teatrele de operaţii şi personalului participant la misiuni şi acţiuni militare pe teritoriul naţional şi aplicarea de măsuri active în sprijinul răniţilor sau celor care au devenit invalizi în urma participării la astfel de acţiuni, precum şi urmaşilor celor căzuţi la datorie”, afirmă reprezentanţii Ministerului Apărării, anunță news.ro.

”Ministerul Apărării Naţionale salută adoptarea proiectului Legii pentru recunoaşterea meritelor personalului din cadrul sistemului naţional de apărare, ordine publică şi securitate naţională, participant la misiuni şi acţiuni militare sau la alte operaţii în afara teritoriului statului român, precum şi acordarea unor drepturi acestuia şi urmaşilor celui decedat, în şedinţa Plenului Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional, desfăşurată marţi, 14 iulie”, se arată într-un comunicat de presă al MApN.

Advertisements

Citește și: Raed Arafat reacționează după ce a fost amenințat cu moartea: Pe mine nu mă afectează deloc. M-am obișnuit

Ministerul Apărării arată că a sprijinit, prin structurile competente, procesul de elaborare a acestui proiect legislativ, prin care sunt recunoscute meritele militarilor români participanţi la misiuni externe în dezvoltarea relaţiilor internaţionale şi a parteneriatelor strategice ale României.

Astfel, ministerul a susţinut extinderea ariei de aplicabilitate a actului normativ personalului din toate instituţiile din sistemul naţional de apărare, ordine publică şi securitate naţională.

”Prin adoptarea acestei legi, România se aliniază altor state care promovează un cadru legislativ coerent pentru recunoaşterea meritelor veteranilor din teatrele de operaţii şi personalului participant la misiuni şi acţiuni militare pe teritoriul naţional şi aplicarea de măsuri active în sprijinul răniţilor sau celor care au devenit invalizi în urma participării la astfel de acţiuni, precum şi urmaşilor celor căzuţi la datorie”, arată MApN.

Citește și: Vârsta de pensionare are parte de modificări! Cine sunt cei care vor beneficia de noile reguli .

Legea a fost înaintată preşedintelui României, pentru promulgare.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Advertisements

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend