Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

18,865,076 enfranchized citizens, in Electoral Register at end-April

Publicat

in

The Permanent Electoral Authority (AEP) announces that the total number of citizens with the right to vote registered in the Electoral Register on April 30 is 18,865,076, by 4,160 fewer than the last public information from the end of March.

According to an AEP release, the differences appear as a result of the current operations made by the mayors in the Electoral Register, Agerpres.ro informs.

In this sense, between April 1, 22 and April 30, 22,280 persons were removed from the Electoral Register as a result of the death and 54 persons were prohibited from exercising their right to vote or were placed under interdiction.

At the same time, 80 people regained their electoral rights as a result of the expiration of the deregistration period.

The number of voters who turned 18 in the same period is 18,094, and they are registered in the Electoral Register ex officio, by the Permanent Electoral Authority, based on the communication of the Directorate for the Registration of Persons and the Administration of Databases.

AEP also mentions that, out of the total number of Romanian voters listed in the Electoral Register, 18,070,464 have their domicile or residence in the country, and 794,612 have their domicile abroad and are holders of passports.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Opozantul rus Aleksei Navalnîi înfiinţează în închisoare un sindicat cu un singur membru

Publicat

in

De

Disidentul rus Aleksei Navalnîi a înfiinţat un sindicat în colonia penală unde este închis, transmite joi dpa. „Salut, sunt Navalnîi, lider şi fondator al sindicatului cetăţenilor angajaţi în sistemul penitenciar ‘Promzona’ „, a transmis el printr-un mesaj difuzat pe Twitter de echipa sa, anunță agerpres.

Cel mai cunoscut opozant al Kremlinului a explicat că în închisorile din Rusia sunt exploataţi circa 600.000 de oameni, însă a adăugat că la nevoie ar reprezenta cu plăcere şi interesele gardienilor. „Adică de ce nu? Sunt lucrător într-o colonie. Cusător. Iar alţi deţinuţi sunt şi ei muncitori. Iar gardienii sunt şi ei angajaţi ai coloniei. În privinţa drepturilor angajaţilor, nu suntem diferiţi. Putem forma un sindicat pentru a ne apăra drepturile”, a afirmat el.

„În mod normal, poţi fi ucis cu uşurinţă în închisoare pentru aşa ceva”, a continuat seria de mesaje în aceeaşi reţea socială.

Navalnîi susţine că s-a gândit că în trecut i-a încurajat pe alţii să înfiinţeze sindicate, aşa că a considerat că asta ar trebui să facă şi el „chiar dacă e cel mai periculos loc în care să faci aşa ceva, un loc unde sunt interzise explicit grevele, nesupunerea şi întrunirile”.

Potrivit disidentului, cei care intră în grevă sunt în pericol de a fi torturaţi. El spune că deţinuţii, camarazii săi, sunt mai îngrijoraţi de ideea sindicatului decât conducerea penitenciarului. „De câte ori vorbesc despre asta, colegii mei ucigaşi spun, din păcate: ‘Aleksei, termină, te rog. Din cauza ta n-o să ne dea drumul niciodată şi totul se va termina foarte rău’ „.

Aşa că, arată Navalnîi, el însuşi este singurul membru al sindicatului său, însă protestul a dus deja la unele îmbunătăţiri. De exemplu, deţinuţii care lucrează aşezaţi toată ziua la maşinile de cusut au primit scaune normale în loc de taburetele care îi expuneau la accidentări grave ale spatelui.

„Alexei este incredibil de calm”, a spus purtătoarea sa de cuvânt, Kira Iarmîş, referitor la angajamentul lui pentru drepturile deţinuţilor.

Aleksei Navalnîi este considerat de mulţi deţinut politic. În timp ce era eliberat condiţionat după o condamnare anterioară, în august 2020, el a fost otrăvit cu agent neurotoxic Noviciok şi a fost transportat pentru tratament în Germania. La revenirea în Rusia, în ianuarie 2021, a fost arestat chiar pe aeroport pe motiv că nu a respectat controlul judiciar. Între timp, el a fost condamnat la încă nouă ani de închisoare, pentru presupuse fraude.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Ucraina se pregăteşte pentru „o tragedie” la centrala nucleară de la Zaporojie. Ce măsuri iau oficialii de la Kiev

Publicat

in

De

Ministrul ucrainean de interne a declarat joi că Ucraina trebuie să fie pregătită pentru orice scenariu la centrala nucleară de la Zaporojie, acum sub controlul ruşilor, care a fost lovită de bombardamente, inclusiv pentru a evacua oamenii din zonă, potrivit Reuters.

Centrala nucleară ZaporojieFoto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

Oficialii locali ucraineni și cei instalați de Rusia s-au acuzat reciproc pentru o nouă rafală de bombardamente, joi, la centrala nucleară – cea mai mare din Europa – care se află în sudul Ucrainei.

„Centrala se află începând de astăzi nu doar în mâinile inamicului, ci și în mâinile unor specialiști needucați care ar putea permite producerea unei tragedii”, a declarat ministrul de interne Denis Monastirski într-un interviu pentru Reuters.

„Bineînțeles, este dificil chiar să ne imaginăm amploarea tragediei care ar putea avea loc dacă rușii își continuă acțiunile acolo”, a mai spus Denis Monastirski.

Ucraina a avertizat în ultimele zile asupra riscului unui dezastru nuclear de tip Chornobîl.

„Acest lucru înseamnă pentru noi că … trebuie să ne pregătim pentru orice scenariu. Serviciile de urgență ale statului, împreună cu Ministerul de Interne și Ministerul Regiunilor, discută diferite scenarii necesare, inclusiv despre evacuări”, a declarat Monastirski.

—-

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend