Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

18 dintre cele 104 localităţi ale judeţului au rata de infectare cu noul coronavirus zero în Prahova – Alte nouă comune au câte un singur diagnosticat

Avatar

Publicat

in

Un număr de 18 comune din judeţul Prahova raportează indicele de infectare cu virusul SARS-CoV-2 ca fiind zero, în alte nouă localităţi, toate din mediul rural, fiind înregistrat câte un bolnav de COVID-19, potrivit news.ro.

Conform datelor furnizate duminică de Prefectura Prahova, localităţile care au zero rată de infectare cu noul coronavirus sunt: Adunaţi, Ariceştii Zeletin, Boldeşti-Grădiştea, Cărbuneşti, Chiojdeanca, Cocorăştii Colţ, Jugureni, Olari, Păcureţi, Proviţa de Jos, Proviţa de Sus, Râfov, Salcia, Secăria, Şoimari, Talea, Tătaru şi Vadu Săpat.

Totodată, în alte nouă localităţi, toate din mediul rural, este raportat în prezent câte un caz activ de COVID-19.

Pe de altă parte, în comuna Gornet Cricov rata de infectare este de 4,15 la mie.

Citește și: SURSE Fostul prim-ministru Tăriceanu începe PELERINAJUJL la DNA-A pus pe masa procurorilor bunuri pentru acoperirea sechestrul de 800.000 dolari pus de Direcție

Municipiul Ploieşti raportează un indice de infectare de 1,16 la mie, în timp ce al doilea municipiu din judeţ, Câmpina, înregistrează un indice de 1,02.

La nivel judeţean, indicele de infectare este 0,93 la o mie de locuitori.

Conform informaţiilor furnizate de către Direcţia de Sănătate Publică Prahova, până duminică, 24 ianuarie, în judeţ au ajuns 16.461 de doze de vaccin anti SARS-CoV-2.

De la debutul vaccinării, la 31 decembrie, şi până în prezent, au fost înregistrate nouă reacţii de tip alergic apărute în urma administrării serului Pfizer/BioNtech.

“Ultima dintre ele a fost înregistrată la un centru din Ploieşti şi s-a manifestat sub formă de cefalee, stare generală de rău, durere locală şi înroşirea locului injectării. Persoana în cauză a fost ţinută sub observaţie, fără a fi nevoie de internarea acesteia”, informează autorităţile din judeţ.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Joe Biden s-a făcut mic în fața lui Vladimir Putin: Nu a avut curajul să discute despre Crimeea

Avatar

Publicat

in

De

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, nu a abordat tema Crimeii în timpul convorbirii telefonice cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat secretarul de presă al Kremlinului, Dmitri Peskov. În același timp, Peskov a declarat că nu a avut loc o anexare și că trebuie recunoscută aderarea Peninsulei la Rusia, scrie ”Kommersant”.

Publicația amintește că Joe Biden a afirmat că SUA nu va recunoaște niciodată anexarea Crimeii. Potrivit spuselor sale, Washingtonul lucrează la o modalitate de a trage Rusia la răspunere pentru anexarea Peninsulei.

Citește și: Daniel Ghiță, atacat dur: ‘Când nu doarme, face circ! Dovada clară’

”Înțelegeți, este, într-adevăr, chiar imposibil ca anexarea Crimeii să fie recunoscută, a declarat Peskov adresându-se jurnaliștilor. Pentru simplul motiv că nu a existat nicio anexare a Crimeii. A existat reunificarea Crimeii cu Rusia, în conformitate strictă cu toate normele de drept internațional… Pur și simplu, trebuie recunoscut actul de reunificare a Crimeii cu Rusia și faptul că, slavă Domnului, Crimeea a dobândit de destul de mult timp statutul de una dinte regiunile Federației Ruse”.

”Kommersant” menționează că Biden și Putin au discutat telefonic la 26 ianuarie. Întrebat dacă pe durata convorbirii președintele SUA a ridicat problema Crimeii, Dmitri Peskov a răspuns: ”Nu”, scrie vestidinrusia.ro.

Citește și: Tragedie peste tragedie în România: Tată și fică, găsiți carbonizați în casa mistuită de foc. Mama fetiței a reușit să se salveze ,

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

STATISTICĂ Aproape 60% dintre persoanele decedate de COVID-19 în România sunt bărbați, iar cei mai mulți sunt din București

Avatar

Publicat

in

De

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a informat marţi că 33% din totalul deceselor la persoane infectate cu noul coronavirus au fost înregistrate, în săptămâna 22 – 28 februarie, în Bucureşti şi în judeţele Maramureş, Timiş, Arad, Constanţa.

Potrivit raportului săptămânal, 39,7% din totalul cazurilor de infectare sunt din Bucureşti, Timiş, Cluj, Braşov şi Ilfov.

Citește și: Daniel Ghiță, atacat dur: ‘Când nu doarme, face circ! Dovada clară’

De la începutul pandemiei până în prezent, unul din 62 de cazuri a fost înregistrat la personal medical.

Conform INSP, 85,4% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 59,6% la bărbaţi.

Acelaşi raport arată că 95,2% din persoanele decedate aveau cel puţin o comorbiditate asociată.

Citește și: Tragedie peste tragedie în România: Tată și fică, găsiți carbonizați în casa mistuită de foc. Mama fetiței a reușit să se salveze .

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend