Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

18 ambulanțe noi, la Serviciul Județean de Ambulanță Argeș

Publicat

in

Asistența medicală de urgență, în faza prespitalicească, reprezintă o componentă foarte importantă la nivelul sistemului sanitar. În spatele unui apel la 112, se află un om care cere ajutorul, iar primul contact al acestuia este cu echipajele din cadrul serviciilor de urgență. În cele mai multe situații, timpul de intervenție poate face diferența dintre viață și moarte. Din acest motiv, serviciile de ambulanță, care funcționează în regim de lucru continuu, trebuie să aibă la dispoziție toate resursele și toate condițiile, astfel încât să răspundă cu promptitudine și profesionalism tuturor solicitărilor.

În ceea ce privește modernizarea și dezvoltarea Serviciului Județean de Ambulanță Argeș s-au făcut pași importanți. Recent, parcul auto a fost dotat cu 18 ambulanțe noi. Șase ambulanțe sunt de tip 4×4, trei dintre acestea fiind distribuite la subunitățile aflate pe teritoriului județului, pentru a fi folosite mai ales în zonele greu accesibile, respectiv la stațiile de la Rucăr, Domnești și Curtea de Argeș. Cele 18 ambulanțe noi, cu dotări moderne, alături de celelalte deja existente în parcul auto, vor răspunde celor peste 100.000 de solicitări pe an la nivelul județului Argeș. Noile autoturisme de intervenție erau necesare, în condițiile în care, într-o singură tură, pe parcursul a 12 ore, sunt aproximativ 200 de solicitări.

La Serviciul Județean de Ambulanță Argeș s-au făcut investiții importante și în infrastructură. Cu sprijinul Consiliului Județean Argeș, s-au executat lucrări de asfaltare a parcării, amenajare a curții și a garajelor.

„Am apelat la Consiliul Județean și am primit, spre marea noastră bucurie, o gură mare de oxigen. Betonul din curte era foarte deteriorat și era nevoie urgentă de reabilitare. De asemenea, garajele trebuiau înălțate și extinse pentru a fi adaptate noilor ambulanțe. În acest moment, garajele sunt incripționate pentru fiecare mașină în parte și sunt dotate cu cablu de alimentare, astfel încât să fie menținută aparatura din dotare atunci când sunt în staționare.” – Marian Hiru, manager general Serviciul Județean de Ambulanță Argeș.

„Felicit conducerea Serviciului Județean de Ambulanță Argeș pentru implicare și, pe această cale, transmit un mesaj argeșenilor. Așa cum am promis, sănătatea reprezintă prioritatea noastră și facem ceea ce trebuie pentru toți cetățenii județului nostru, dar și pentru cei care tranzitează Argeșul, în așa fel încât administrațiile medicale din unitățile sanitare din județul Argeș să își facă temele și să răspundă la solicitările pe care cetățenii le au.” – Dan Manu, președintele Consiliului Județean Argeș.

Pentru sprijinul acordat Serviciului Județean de Ambulanță și pentru implicarea în dezvoltarea sistemului de sănătate din Argeș, directorul Marian Hiru i-a oferit, în mod simbolic, președintelui Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, o ambulanță în miniatură.

Reînnoirea parcului auto al Serviciului Județean de Ambulanță Argeș continuă. Potrivit conducerii instituției, până la sfârșitul anului sunt așteptate alte patru noi ambulanțe. În total, actualmente, la nivelul județului sunt funcționale 76 de autoturisme de intervenție ale Serviciului Județean de Ambulanță Argeș.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Rareș Bogdan, despre viitorul premier: Cât timp va fi Klaus Iohannis la Cotroceni, PSD nu va da premierul

Publicat

in

De

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, susține că în următorii 4 ani și jumătate, Klaus Iohannis va desemna premierul doar de la PNL. 

”În cazul în care n-ar fi avut un astfel de plan m-aș fi gândit că cei de la PSD și ALDE nu mai fac politică. Este normal ca opoziția să își dorească să răstoarne puterea. Eu vă spun că în următorii 4 ani și jumătate PNL-ul va da premierul. Că se supără unii, că nu le convine, asta este realitatea.

Nu înțeleg exact poziția domnului Tăriceanu. El are un discurs de opoziție, dar au încă oameni în Guvern, au oameni în poziții cheie din domeniul Energiei. Oamenii lui Chițoiu, Gerea sau Tăriceanu conduc în continuare domeniul energetic.

Puteam să îi schimbăm, dar la învestirea în funcție, PNL nu a avut numărul de voturi necesare, iar noi am fost votați și de alte grupuri politice. Practic, PNL-ul guvernează împreună cu alte 7 grupuri politice.

Pentru PSD urmează 4 ani și jumătate de guvernare PNL. Ei ar trebui să gândească planuri pe termen lung, să preia modelul chinezesc, atât de drag lor și să gândească pentru următorul ciclu electoral. O spun pentru a treia oară: cât timp va fi Klaus Iohannis la Cotroceni, PSD nu va da premierul.”, a spus Rareș Bogdan, la Antena 3.

Vezi și:Scandal uriaș în Guvern! Ludovic Orban ar fi țipat la unul dintre miniștrii aflați pe ‘lista neagră’: ‘Iar te răzgândești?!’

EXCLUSIV Trădare pentru #Rezist! Jandarmeria s-a înrolat în USR

EXCLUSIV De necrezut! Ministerul de Interne și Ministerul Sănătății nu răspund la solicitarea LIDL: ‘Se contestă măsurarea temperaturii si se reclamă încălcarea drepturilor fundamentale’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

China spune adevărul! De unde provine coronavirusul

Publicat

in

De

Gao Fu, şeful Centrului pentru Controlul şi Prevenţia Bolilor, a afirmat: „La început am presupus că virusul a plecat de la animalele din piaţă, dar acum pare mai degrabă că piaţa este o victimă”, notează Mediafax.

Ian Birrell notează într-un articol publicat de Daily Mail că „este o mărturisire şoc, mai ales că vine din partea omului de ştiinţă care a arătat categoric către piaţa din Wuhan după ce ţara sa a spus lumii despre virus. Piaţa a fost închisă şi tratată ca o scenă a crimei, în timp ce atenţia a fost concentrată către comerţul cu animale sălbatice. ”

Daily Mail mai notează că Gao Fu a afirmat şi că „coronavirusul exista cu mult înaintea descoperirii”, dar şi că oficialul nu este doar un epidemiolog de top, dar „membru al organului consultativ la nivel politic”. Un studiu efectuat în Wuhan a arătat că 27 dintre primii 41 de oameni diagnosticaţi cu COVID-19 în Wuhan au fost „expuşi” în piaţa umedă din oraş, respectiv doar unul dintre primii 4 prezentaţi cu simptome în luna decembrie.

Pe de altă parte, epidemiologi de top din mai multe ţări, China, Australia şi SUA, sunt de părere că virusul a evoluat treptat, poate chiar în 20 de ani. „Natura a creat un virus care ne-a demonstrat încă o dată că ea este cel mai eficient bio-terrorist cunoscut”, a spus dr. Francis Collins, director al US National Institutes of Health.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend