Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

170 new cases of SARS-CoV-2 infection in over 27,500 tests performed in 24 hours

Publicat

in

These are cases that have not previously had a positive test.

As of Wednesday, 1,082,880 cases of people infected with the novel coronavirus have been confirmed in Romania, and 1,047,528 patients have been declared cured.

To date, 8,666,501 RT-PCR tests and 1,812,025 rapid antigen tests have been processed nationwide.

In the last 24 hours, 11,957 RT-PCR tests were performed (5,208 based on the case definition and medical protocol and 6,749 on request) and 16,557 rapid antigen tests.

Aside from the newly confirmed cases, following the retesting of patients who were already positive, 19 people were reconfirmed positive.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Neutra Elveție resimte puternic criza energetică: măsură prin care se aliniază Uniunii Europene

Publicat

in

De

Elveţia ar putea preveni o penurie de energie prin alinierea la un plan al Uniunii Europene de reducere a consumului de gaze cu 15% în această iarnă, a declarat ministrul Energiei, Simonetta Sommaruga, pentru ziarul SonntagsBlick, transmite Reuters.

Ţările Uniunii Europene au adoptat vineri, în mod oficial, planul de urgenţă al blocului pentru a reduce consumul de gaze vineri, în încercarea de a economisi combustibil pentru o iarnă cu livrări incerte ale Rusiei, informează News.ro.

”Situaţia este gravă”, a declarat Sommaruga pentru ziarul de duminică, adăugând că un apel din partea comisiei de electricitate din Elveţia pentru ca gospodăriile să se aprovizioneze cu lumânări în caz de pene de curent în iarna care vine a fost ”un semnal de alarmă pentru toată lumea”. La sfârşitul lunii iunie, guvernul elveţian a evidenţiat planuri de a aborda o posibilă penurie de gaze naturale în această iarnă şi a spus că ar putea recurge la raţionalizare dacă alte măsuri se vor dovedi insuficiente.

Elveţia, care nu are ieşire la mare, obţine gazed prin intermediul centrelor de tranzacţionare din ţările vecine din UE, iar gazele acoperă aproximativ 15% din consumul total de energie al ţării.

Aproximativ 42% din gaze sunt folosite pentru încălzirea gospodăriilor, iar restul în industrie şi în sectoarele de servicii şi transport, potrivit datelor guvernamentale.

Întrebat dacă Elveţia ar trebui să ia măsuri similare acordului UE care cere tuturor ţărilor din bloc să reducă în mod voluntar consumul de gaze cu 15% în această iarnă, Sommaruga a răspuns: „Asta cu siguranţă ar avea sens. Consiliul Federal va decide”.

Ea a mai spus că guvernul va începe o campanie în acest sens în săptămânile următoare şi că va face eforturi ca încălzirea să fie oprită în clădirile publice.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

China a lansat noi exerciții militare în jurul Taiwanului în timpul vizitei mai multor congresmeni americani pe insulă

Publicat

in

De

China a anunţat luni că a organizat noi exerciţii militare în jurul Taiwanului, unde cinci congresmeni americani se află în prezent în vizită, informează agențiile Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

Presedintele Chinei, Xi JinpingFoto: Xinhua / Profimedia Images

„La 15 august, Teatrul de Est al Armatei Populare de Eliberare chineze a organizat o patrulare de pregătire de luptă interarme şi exerciţii în marea şi spaţiul aerian din jurul Taiwanului”, a declarat comandamentul Teatrului de Est al armatei chineze într-un comunicat.

Anunţul intervine în timp ce un grup de parlamentari americani se află în vizită în insula revendicată de chinezi pentru a se întâlni cu preşedinta Tsai Ing-wen, în ceea ce Beijingul declară că este o încălcare a suveranităţii sale, notează Reuters.

Cei cinci parlamentari americani, conduşi de senatorul Ed Markey, au sosit la Taipei într-o vizită neanunţată duminică noapte, al doilea grup de nivel înalt în vizită după cel al preşedintei Camerei Reprezentanţilor SUA Nancy Pelosi la începutul lunii august, care a declanşat mai multe zile de exerciţii militare chineze.

China se laudă că „descurajează” SUA în privința Taiwanului

Exerciţiile desfăşurate luni în jurul Taiwanului sunt „un factor de descurajare sever pentru Statele Unite şi Taiwan, care continuă să joace trucuri politice şi să submineze pacea şi stabilitatea în Strâmtoarea Taiwan”, a precizat comandamentul Teatrului de Est al Armatei Populare de Eliberare, unitatea militară chineză responsabilă pentru zona adiacentă Taiwanului.

Ministerul chinez al Apărării a declarat într-un comunicat separat că vizita parlamentarilor americani încalcă suveranitatea Chinei şi integritatea teritorială, „expunând pe deplin adevărata faţă a Statelor Unite ce subminează pacea şi stabilitatea în Strâmtoarea Taiwan”.

Vizita lui Pelosi a înfuriat China, care a răspuns cu teste de lansări de rachete balistice deasupra Taipeiului pentru prima dată şi renunţarea la unele linii de dialog cu Washingtonul, inclusiv pe plan militar şi despre schimbările climatice.

Acest ultim grup de parlamentari americani care vizitează Taiwanul avea programată o întâlnire cu Tsai luni dimineaţă. Biroul ei nu a comentat încă acea întâlnire.

Statele Unite nu au legături diplomatice oficiale cu Taiwanul dar sunt obligate prin lege să asigure insulei guvernate democratic mijloace de a se apăra.

Pe același subiect:

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend