Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

13 angajați ai CITO TIGVENI, infectați cu COVID – VEZI Situația infectărilor toate centrele din subordinea D.G.A.S.P.C. Argeș

Avatar

Publicat

in

În contextul situației epidemiologice actuale, DSP Argeș transmite următoarele informații în ceea ce privește situația infectărilor cu noul coronavirus în cadrul centrelor rezidențiale pentru copii și adulți, din subordinea D.G.A.S.P.C. Argeș, valabile, astăzi, 16.11.2020:

Din totalul de 925 deangajați, de la începutul pandemiei, au fost infectați cu noul coronavirus 192 angajați. În acest momentsunt confirmați pozitiv cu COVID-19, 43 de angajați, astfel:

6(șase) la Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Călinești;

2(doi) la Complexul de Servicii Comunitare pentru Copii cu Dizabilități Câmpulung;

2(doi ) la Complexul de Servicii pentru Copii cu Handicap Trivale, Pitești;

13(treisprezece) la Centrul de Integrare prin Terapie Ocupațională Tigveni;

1(unu) la Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Vulturești;

1(unu) la Centrul de Evaluare și Primire în Regim de Urgență Pitești;

1(unu) la Complexul de Servicii pentru Copilul în Dificultate Rucăr;

10(zece) la Casa de Tip Familial Câmpulung;

1(unu) la Complexul de Servicii pentru Copilul în Dificultate Câmpulung;

2(doi) la Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul în Dificultate ”Sf. Constantin și Elena”, Pitești;

3(trei) la Complexul de Tip Familial ”Dumbrava Minunată” Pitești;

1(unu) la Centrul de Îngrijire și Asistență Pitești.

Din totalul de 822 beneficiari, de la începutul pandemiei, au fost infectați cu noul coronavirus 195 de beneficiari. În acest momentsunt confirmați pozitiv cu COVID-19, un număr de 64 beneficiari, astfel:

54(cincizeci și patru) laCentrul de Integrare prin Terapie Ocupațională Tigveni;

1(unu) laCentrul de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Vulturești;

2(doi) la Complexul de Servicii pentru Copilul în Dificultate Rucăr;

5(cinci) la Casa de Tip Familial Câmpulung;

2(doi) la Complexul de Tip Familial ”Dumbrava Minunată” Pitești.

Sunt internați în unități sanitare COVID din județul nostru, un număr de 29 de beneficiari, astfel:

27 de la CITO Tigveni;

1(unu) de la Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Vulturești;

1 (unu) de la Complexul de Servicii pentru Copilul în Dificultate Rucăr.

La nivelul centrelor rezidențiale pentru copii și adulți din subordinea instituției noastre, în acest moment sunt declarate patru(4) focare. Este vorba despre Centrul de Integrare prin Terapie Ocupaţională Tigveni, Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Călinești și Centrul de Tip Familial Găvana Pitești(un apartament din cele 5 ale centrului, focar neînchis încă, prin dispoziția DSP Argeș) și Casa de Tip Familial Câmpulung.

Ținând cont de situația epidemiologică actuală, D.G.A.S.P.C. Argeș a urmat întocmai recomandările transmise de către DSP Argeș, în ceea ce privește măsurile necesare pentru combaterea răspândirii COVID-19 în focarele existente. Dintre acestea enumerăm următoarele:

  • Izolarea cazurilor pozitive, evaluarea clinică și paraclinică în vederea stabilirii diagnosticului, formei clinice, tratamentului;
  • Monitorizarea clinică și paraclinică a cazurilor pozitive;
  • Identificarea contacților direcți și carantinarea acestora;
  • Efectuarea curățeniei și dezinfecției în spațiile în care au fost depistate cazurile pozitive;
  • Respectarea circuitelor;
  • Asigurarea și purtarea echipamentului de protecție personală;
  • Triaj epidemiologic al personalului și declarația pe proprie răspundere, la intrarea în tură că nu a avut contavt direct cu un caz cunoscut de COVID-19;
  • Interzicerea/restricționarea vizitelor;
  • Sistarea/limitarea noilor admiteri în unitățile afectate;
  • Restricționarea transferului de același tip.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Cătălin Mîndroc, candidat PSD Argeș pentru Camera Deputaților: “Este nevoie să sprijinim firmele și producătorii autohtoni!”

Avatar

Publicat

in

De

La doar 34 de ani, a condus mai multe societăți din postura de director general ,societăți din domeniul comerțului intern și internațional , Cătălin Mîndroc este candidat al PSD Argeș pentru Camera Deputaților. Formator de conexiuni cu furnizorii externi, participând în delegații în China, Turcia , Italia, India, Cătălin Mîndroc își propune să își pună experiența în Parlament în sprijinirea producătorilor autohtoni.

“Antreprenor de la o vârstă fragedă, am condus, din postura de director general, societăți pe care am reușit să le dezvolt intr-un termen foarte scurt . Am respectat tot timpul munca și regulile care fac posibilă performanța. Am intrat în politică pentru că România are nevoie acum de lideri competenți, preocupați de viitorul și bunăstarea cetățenilor ei. Consider că pentru o dezvoltare rapidă a țării noastre este nevoie să sprijinim firmele autohtone, producătorii români indiferent de domeniul lor de activitate, să le facilităm o dezvoltare rapidă și solidă, pentru ca aceste societăți să ofere locuri de muncă plătite la nivel european. Voi propune măsuri legislative pentru dezvoltarea IMM-urilor prin acordarea de grant-uri, programe de start-up și acordarea de credite cu dobândă fixă.”, declară Cătălin Mîndroc.

Realizat de Klanar Imob Tour SRL la comanda PSD – Organizatia Județeană Argeș, cod unic de identificare mandatar financiar: 11200020

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Video | Bogdan Ivan (PRO România) – Testarea ȋn masă, singura soluție pentru a limita răspândirea virusului și a evita falimentul țării!

Avatar

Publicat

in

De

Candidatul PRO România Argeș la Camera Deputaților, Bogdan Ivan, a mărturisit zilele trecute că a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus, ȋntr-o postare pe pagina sa de Facebook. Liderul filialei județene a PRO România spune că, cel mai probabil, a intrat ȋn contact cu un alt purtător, care nu avea simptome și că singura variantă prin care se pot evita astfel de cazuri este un program național de testare în masă.

“Am ȋnregistrat acest video cu puțin ȋnainte să aflu că sunt pozitiv și trăiesc acum,situația despre care vorbeam aici. Deși am respectat toate regulile și am avut mare grijă, ȋncă din martie, se pare că nu am reușit să evit coronavirusul. Cel mai probabil, la fel ca majoritatea celor care se află ȋn situația mea, am intrat ȋn contactcu un alt purtător, care nu avea simptome.

Iată de ce acest program național de testare ȋn masă pe care ȋl propune #PRORomânia este atât de important pentru fiecare dintre noi, dar și pentru economia națională. E singura soluție pentru a limita răspândirea virusului și a evita falimentul țării, pentru a deschide școlile, pentru a scădea presiunea pe spitale și pentru a da afacerilor românești o gură de aer”, afirmă Ivan Bogdan.

Realizat de KLANAR IMOB TOUR SRL la comanda PRO ROMANIA ARGES. CMF 11200008

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend