Conecteaza-te cu noi

LIFESTYLE

10 trucuri anti cancer la sân dezvăluite de medicul Angelinei Jolie

Avatar

Publicat

in

Fondatoarea Centrului Pink Lotus, medical Kristi Funk, cea care a devenit cunoscută în 2013 când a tratat-o pe Angelina Jolie, a dezvăluit mai multe trucuri de nutriţie şi stil de viaţă ce te pot ajuta să previi cancerul de sân.

Kristi Funk a vorbit la show-ul TV “Good Morning America” despre cele mai noi studii în lupta împotriva cancerului de sân.

Mamografiile 3D  – extrem de eficiente şi cu o precizie mult mai bună – sunt un pas important în lupta împotriva cancerului. Un studio recent a dezvăluit că acest tip de mamografie are cu 34% mai multe şanse să descopere cancerul la sân, decât mamografia 2D.

Cancerul se ascunde cel mai adesea în ţesut dens, deci poate fi mai greu de observant la o mamografie obişnuită. Pe când cea 3D îi ajută pe medici să aibă o imagine mult mai clară a ţesutului mamar şi să î;I dea seama mult mai rapid dacă este sau nu vorba despre o tumoră malignă.

Dr. Kristi Funk a mai vorbit despre o greşeală des întâlnită cu privire la cancerul de sân: faptul că acest tip de cancer este ereditar. Şi, totuşi, dacă întrebi pacienţii dacă au vreo rudă care are sau a avut cancer de sân, 85% vor răspunde negativ. Iar lumea medicală estimează că doar între 5 şi 10 % dintre femeile cu cancer la sân au moştenit mutaţiile genelor responsabile de cancer la sân.

Tocmai de aceea stilul de viaţă este atât de important. Dieta, exerciţiile fizice, atitudinea faţă de viaţă… lucruri pe care le putem controla.

Şi pentru că alimentaţia este atât de importantă, Dr. Funk recomandă 10 trucuri care reduc riscul de a face cancer la sân.

Mânâncă legume crucifere în fiecare zi

Broccoli, conopidă, kale, varză sau varză de Brussels, toate acestea sunt esenţiale împotriva cancerului la sân. Aceste legume au ingredient care distrug celulele canceroase, transformându-le în adevăraţi super eroi împotriva acestei maladii.

Fructe de pădure

Căpşunile, zmeura, coacăzele, afinele, murele şi orice alte fructe de pădure bogate în antioxidanţi şi fitonutrienţi distrug celulele canceroase, făcându-le pe acestea să se “sinucidă”. Medicul recomandă un shake făcut dintr-o ceaşcă de fructe de pădure congelate, pentru că astfel polifenolii se absorb mai bine în organism.

Consumă turmeric

Activat de piper negru (devine astfel cu 20% mai efficient), turmericul este un superaliment care ajută şi în lupta împotriva cancerului la sân. El poate fi adăugat în shake dimineaţa sau presărat în bolul cu cereale. Pentru că este liposolubil, este important să pui o grăsime sănătoasă în acel shake, de exemplu o lingură de seminţe de cânepă.

Introdu în alimentaţie agrişele

Agrişele pot fi consumate şi ca pudră (“AMPLA powder”). În urma unui studio cu 30 de alimente ce conţin antioxidanţi, s-a descoperit că agrişele au cea mai mare concentraţie, de 70 % mai mare decât fructele goji.

Ghici ciupercă, ce-i?

Ciupercile sunt şi ele o sursă incredibilă de nutrienţi benefice în prevenţia de cancer la sân.

Soia

Chiar dacă ani de zile lumea medicală a blamat soia şi a fost interzisă pacienţilor cu cancer la sân, după 5 studii realizate din 2009, s-a demonstrate contrariul. Tofu, edamame, tempeh sau laptele de soia ajută la prevenţia acestui tip de cancer.

Foloseşte săpun normal

Săpunul antibacterial, omorând toţi microbii, te poate expune mai uşor toxinelor, de aceea Dr. Funk recomandă săpunurile normale.

Mănâncă organic

Este important să alegi variantele organice. Pentru că acele fructe sau legume nu au toxine şi nu conţin substanţe toxice ce au fost associate cu apariţia cancerului la sân.

Fă des curăţenie în casă

Este important să nu stai într-o casă cu mult praf. Aer curat, mobile fără praf, o casă îngrijită reprezintă un mediu mai sigur împotriva cancerului.

Cumpără-ţi plante de apartament

Plantele absorb toxinele din aer, de aceea sunt extrem de importante să le ai în apropiere.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Doina Pană, după ce expertiza a confirmat că a fost otrăvită: ‘Nu e o singură persoană. Din analize a reieșit că a fost ceva programat, nu o singură doză’

Avatar

Publicat

in

De

Fostul ministru al Apelor și Pădurilor, Doina Pană, a declarat că pentru ea este o certitudine că cei are au otrăvit-o fac parte din mafia pădurilor, motivul fiind faptul că măsurile luate în timpul mandatului său le-au produs acestora pierderi de sute de mlioane de euro. 

”Eu am această certitudine și sper să se ajungă la momentul în care să se demonteze acest lucru. Nu direct, dar prin persoane din anturajul meu.
Pentru mine a fost un șoc, știam că mă urăsc, că încearcă să mă discrediteze în toate felurile, dar nu m-am așteptat totuși să meargă atât de departe. Cu sănătatea mi-am revenit, dar psihic încă mai am nevoie de timp…

Au existat entități care pierdeau din cauza măsurilor luate de mine sute de milioane de euro. Au încercat să scape de mine în toate modurile, spunând inclusiv că măsurile pe care le iau încurajează tăierile ilegale. Nu mă pot gândi în altă parte decât acolo. Este un gest… nu găsesc un termen care să îl catalogheze.

Există un bilanț trist în rândul celor catre au apărat pădurile, doi morți au apărut după tentativa de otrăvire a mea, e clar că nu se dau în lături de la nimic.
Bănuiesc și cine a fost în spate și prin intermediul cui. Nu e o singură persoană. Din analize a reieșit că a fost ceva programat, nu o singură doză. Când vorbim de acest lucru e clar că există o mișcare în spate. Nu am putut să supăr pe nimeni în viața mea în așa hal decât pe cei pentru care doar banii contează”, a povestit fostul ministru.

Doina Pană a precizat că înrăutățirea stării sale de sănătate a reprezentat și motivul demisiei sale, la acel moment neștiind că a fost otăvită. În legătură cu plângerea depusă mai târziu, fostul ministru susține că nu a vrut să provoace un scandal internațional la momentul respectiv.

”Inițial am făcut plângere la poliție, de unde a fost trimisă la DIICOT. Regret că nu am făcut plângere în timpul mandatului, dar am zis să nu risc un scandal internațional, cu un ministru de guvern otrăvit.

Am demisionat în 3 ianuarie, când nu știam de unde îmi vine tot răul. Demisia mi-am dat-o din cauza stării de sănătate, aveam o presiune fizică uriașă, dificultăți de concentrare, stare de anxietate, îmi curgea sânge din nas noaptea. M-am tratat la mai multe clinici. Într-un final, cineva a avut ideea să mă trimită la toxicologie, în analizele curente care se fac nu se măsoară metale grele. În 15 ianuarie am aflat că sunt otrăvită.

Anul ăsta, din cauza pandemiei, audieri nu s-au prea putut face. A fost audiată foarte multă lume, aproape toți cei din jurul meu și mulți alții. Am răbdare, trebuie probe și chiar nu mă grăbesc. Am încredere în Dumnezeu și că, până la urmă, se va face lumină și se va afla adevărul”, a adăugat fostul ministru, conform cu realitatea.net

Citește și:

Vești importante de la Casa Națională de Pensii Publice: Au crescut contribuțiile lunare pentru pensii. Cât costă cumpărarea unui singur an de vechime

Mare atenție, români! ANAF vine cu noi proceduri pentru acest tip de taxe. Pe cine va afecta decizia

Vești importante pentru mii de români: Cine se implică în acest tip de proiect poate obține venituri considerabile

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Medic infecționist: ‘Atât fulgii cât și precipitațiile antrenează virusul în atmosferă, cât și la nivelul solului’

Avatar

Publicat

in

De

Medicul Gheorghe Enache de la Spitalul Clinic Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babes”, din București, atrage atenția că poluarea și particulele de praf favorizează coronavirusul, vaccinul rămânând posibilitatea prin care putem opri pandemia.

COVID-19 rezistent la temperaturi înalte

Oscilațiile de temperatură reprezintă o biciure pentru organism. În weekend au fost 15-16 grade, în plină iarnă. Acest lucru ridică probleme și în ceea ce privește coronavirusul, dar și gripa și virozele respiratorii deoarece sunt influențate de aceste schimbări meteorologice . Atât fulgii cât și precipitațiile antrenează virusul  în atmosferă, cât și la nivelul solului. Picăturile de ploaie antrenează și particulele de praf în care se regăsește virisul. Practic, acestea plutec în atmosferă, iar odată cu picăturile de apă sunt antrenate și cad la nivelul solului. Poluarea a varofizat virusul, dacă ne uităm la Milano, orașul cel mai poluat al Italiei, a fost puternic lovit de pandemie. În schimb, zonele premontane unde au existat mai multe ploi au avut rate mai mici de infectare”, explică medicul infecționist Gheorghe Enache.

Cum influență oscilațiile meteo virusul

”Am avut o vară secetoasă, în special în București, am avut mult praf. Odată ce au început ploile, virusul a atins un platou. Există, în schimb, această biciuire a organismului, oscilațiile  între cald și frig, care  favorizeze restul infecțiilor virale, virozele. În această perioadă virozele nu au fost atât de accentuate și datorită măștilorde protecție care ne-au ajutat.Coronavirusul a arătat că poate rezista și la temperaturi de + 70 de grade, dar și de minus 70 de grade. Un exemplu cu temperaturile ridicate este Africa de Sud, acolo unde virusul există chiar cu o formă mutantă”, a mai spus medicul, conform Gândul.ro.

Citește și:

Vești importante de la Casa Națională de Pensii Publice: Au crescut contribuțiile lunare pentru pensii. Cât costă cumpărarea unui singur an de vechime

Mare atenție, români! ANAF vine cu noi proceduri pentru acest tip de taxe. Pe cine va afecta decizia

Vești importante pentru mii de români: Cine se implică în acest tip de proiect poate obține venituri considerabile

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend