Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

10 persoane reţinute pentru eliberarea, în fals, de fişe medicale necesare preschimbării permiselor de conducere

Publicat

in

„În cauză este vorba despre şase femei şi patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 36 şi 69 de ani, care ar fi întocmit în fals fişe medicale necesare preschimbării permiselor de conducere, în contextul în care persoanele beneficiare nu s-ar fi prezentat la clinicile respective şi nu ar fi fost examinate”, informează un comunicat al Inspectoratului Poliţiei Judeţene Ilfov (IPJ Ilfov) transmis, vineri, AGERPRES.
La data de 2 martie, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, în cadrul acestui dosar penal, poliţiştii Serviciului Rutier, împreună cu criminalişti şi poliţişti de la economic, au efectuat cinci percheziţii la cinci locaţii din Bucureşti, iar în urma probatoriului administrat au reţinut patru persoane, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals intelectual şi abuz în serviciu.

De asemenea, la data de 9 martie, poliţiştii de la rutieră au reţinut două persoane, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals intelectual şi abuz în serviciu.

„La data de 23 martie, cele zece persoane reţinute, împreună cu alte două persoane, pentru care nu a fost dispusă măsura reţinerii, au fost prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, care a dispus faţă de acestea, măsura controlului judiciar”, arată sursa citată.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Incendiu de proporții în Timiș: arde un depozite de mase plastice

Publicat

in

De

Echipaje ale ISU Timiş acţionează pentru stingerea unui incendiu care se manifestă, sâmbătă, pe o suprafaţă de 400 metri pătraţi de deşeuri materiale plastice, în comuna Becicherecu Mic. Purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea, a precizat că a fost anunţată Garda de Mediu. La faţa locului s-au deplasat de urgenţă doi ofiţeri şi 15 subofiţeri din cadrul Detaşamentelor 1 şi 2 de Pompieri Timişoara, cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de lucru şi salvare de la înălţime, un container de stingere cu o capacitate de 7000 l apă şi un echipaj SMURD.

Au fost alertate şi Serviciile voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Becicherecu Mic şi Biled, dar şi Serviciul Privat pentru Situaţii de Urgenţă Biarena Sânandrei. Misiunea este în dinamică.

Foto: Arhivă

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Rusia se plânge la TAS: COR și 12 federații contestă interdicțiile de participare la competiții

Publicat

in

De

Comitetul Olimpic Rus (COR) și 12 federații naționale (FN) au depus apeluri la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) pentru ca sportivii și echipele naționale ale țării să fie reintroduse în competițiile internaționale, anunță mediafax.

Alte nouă FN-uri au făcut apel pe plan intern la federațiile internaționale (FI) respective, dar nu și la TAS, potrivit ministrului adjunct al sportului din Rusia.

În urma unei recomandări a Comitetului Internațional Olimpic (CIO) din 28 februarie, mai multe FI au interzis sportivilor și oficialilor din Rusia și Belarus să participe la competiții internaționale din cauza implicării acestor țări în invazia Ucrainei. Doar câteva FI olimpice au permis sportivilor ruși să continue să concureze cu statut de neutri.

Viceministrul rus al sporturilor, Andrey Fyodorov, a prezenta situația apelurilor la TAS în cadrul unei reuniuni a Consiliului Federației, potrivit agenției ruse de știri de stat TASS, și și-a exprimat speranța că deciziile ar putea veni în următoarele luni.

„În prezent, un total de 21 de federații sportive rusești și COR au folosit dreptul de a face apel împotriva deciziilor discriminatorii luate de federațiile internaționale”, a declarat Fyodorov.

„În special, ROC și 12 federații sportive ruse au depus contestații la TAS. Nu a existat încă niciun verdict al TAS. Toate apelurile au fost acceptate. Procedurile pregătitoare sunt în curs de desfășurare. Potrivit informațiilor noastre, deciziile privind apelurile depuse vor fi luate în a doua jumătate a anului. Ne așteptăm ca unele evoluții să înceapă acolo în august sau septembrie.”

Rusia a fost, de asemenea, privată de evenimente, inclusiv de Campionatele Mondiale de volei, înot și hochei pe gheață, ca răspuns la războiul din Ucraina.

Rusia a avut unele succese în apelurile sale împotriva interdicțiilor sportivilor, sancțiunile Federației Internaționale de Sanie și ale Federației Internaționale de Bobsleigh și Skeleton fiind amândouă anulate prin apeluri interne.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend