Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

10.070 șomeri în Argeș – Rata șomajului, aproape 4 %

Avatar

Publicat

in

La sfârșitul lunii septembrie, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Argeș erau înregistrați 10.070 șomeri (din care 5.143 femei), rata șomajului fiind de 3,92%.
Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 4,1%, în această lună acest indicator a înregistrat o scadere cu 0,18 pp.

Din totalul de 10.070 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Argeș, 4.272 erau beneficiari de indemnizţie de şomaj, iar 5.798 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 7.606 șomeri provin din mediul rural și 2.464 sunt din mediul urban.

Șomerii cu studii gimnaziale au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Argeș (29,04%), urmați de cei cu studii liceale sau postliceale (23,49%) și de cei cu studii primare (18,72%). Șomerii cu nivel de instruire profesional/arte și meserii reprezintă 16,21% din totalul șomerilor înregistrați, iar cei cu studii superioare 6,05%. Șomerii fără studii reprezintă 6,49% din totalul șomerilor înregistrați.
Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 2.889 persoane foarte greu ocupabile, 4.574 greu ocupabile, 981 mediu ocupabile și 1.626 persoane ușor ocupabile. Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.


Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Cătălin Mîndroc, candidat PSD Argeș pentru Camera Deputaților: “Este nevoie să sprijinim firmele și producătorii autohtoni!”

Avatar

Publicat

in

De

La doar 34 de ani, a condus mai multe societăți din postura de director general ,societăți din domeniul comerțului intern și internațional , Cătălin Mîndroc este candidat al PSD Argeș pentru Camera Deputaților. Formator de conexiuni cu furnizorii externi, participând în delegații în China, Turcia , Italia, India, Cătălin Mîndroc își propune să își pună experiența în Parlament în sprijinirea producătorilor autohtoni.

“Antreprenor de la o vârstă fragedă, am condus, din postura de director general, societăți pe care am reușit să le dezvolt intr-un termen foarte scurt . Am respectat tot timpul munca și regulile care fac posibilă performanța. Am intrat în politică pentru că România are nevoie acum de lideri competenți, preocupați de viitorul și bunăstarea cetățenilor ei. Consider că pentru o dezvoltare rapidă a țării noastre este nevoie să sprijinim firmele autohtone, producătorii români indiferent de domeniul lor de activitate, să le facilităm o dezvoltare rapidă și solidă, pentru ca aceste societăți să ofere locuri de muncă plătite la nivel european. Voi propune măsuri legislative pentru dezvoltarea IMM-urilor prin acordarea de grant-uri, programe de start-up și acordarea de credite cu dobândă fixă.”, declară Cătălin Mîndroc.

Realizat de Klanar Imob Tour SRL la comanda PSD – Organizatia Județeană Argeș, cod unic de identificare mandatar financiar: 11200020

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Video | Bogdan Ivan (PRO România) – Testarea ȋn masă, singura soluție pentru a limita răspândirea virusului și a evita falimentul țării!

Avatar

Publicat

in

De

Candidatul PRO România Argeș la Camera Deputaților, Bogdan Ivan, a mărturisit zilele trecute că a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus, ȋntr-o postare pe pagina sa de Facebook. Liderul filialei județene a PRO România spune că, cel mai probabil, a intrat ȋn contact cu un alt purtător, care nu avea simptome și că singura variantă prin care se pot evita astfel de cazuri este un program național de testare în masă.

“Am ȋnregistrat acest video cu puțin ȋnainte să aflu că sunt pozitiv și trăiesc acum,situația despre care vorbeam aici. Deși am respectat toate regulile și am avut mare grijă, ȋncă din martie, se pare că nu am reușit să evit coronavirusul. Cel mai probabil, la fel ca majoritatea celor care se află ȋn situația mea, am intrat ȋn contactcu un alt purtător, care nu avea simptome.

Iată de ce acest program național de testare ȋn masă pe care ȋl propune #PRORomânia este atât de important pentru fiecare dintre noi, dar și pentru economia națională. E singura soluție pentru a limita răspândirea virusului și a evita falimentul țării, pentru a deschide școlile, pentru a scădea presiunea pe spitale și pentru a da afacerilor românești o gură de aer”, afirmă Ivan Bogdan.

Realizat de KLANAR IMOB TOUR SRL la comanda PRO ROMANIA ARGES. CMF 11200008

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend