Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

1% din taxele colectate de la sălile de jocuri de noroc şi pariuri ar putea fi acordate Comitetului Olimpic

Publicat

in

Deputatul PNL Gigel Ştirbu anunţă că a depus, marţi, la Parlament, o propunere legislativă privind unele măsuri de sprijin financiar acordate Comitetului Olimpic Sportiv Român (COSR).

“Astăzi am depus o iniţiativă legislativă prin care 1% din sumele colectate în urma taxării sălilor de păcănele şi sălilor de pariuri sportive merge către Comitetul Olimpic Sportiv Român, pentru că COSR este unul din veritabilii ambasadori ai României pe toate meleagurile. Cred că o naţiune trebuie să fie educată şi sănătoasă. O naţiune trebuie să aibă grijă de cultura, spiritul şi tradiţia ei”, afirmă Ştirbu într-o postare pe Facebook, potrivit agerpres.ro.

Potrivit proiectului, care vizează OUG nr. 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, “un procent de 99% din taxele percepute pentru obţinerea licenţei de organizare a jocurilor de noroc şi a autorizaţiei de exploatare a jocurilor de noroc, taxa de acces prevăzută la alin. (4), precum şi din celelalte taxe prevăzute în prezenta ordonanţă de urgenţă se constituie venit la bugetul de stat, iar un procent de 1% din aceste taxe se constituie ca venit al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român”.

“Suma datorată COSR (…) se calculează de către plătitorii de taxe şi se declară în declaraţia fiscală depusă la ANAF, pe un rând distinct, iar plata acesteia se realizează într-un cont de venituri deschis în trezoreria statului pe seama COSR. Creanţele COSR reprezentând 1% din taxele de licenţiere, autorizare, acces şi celelalte taxe prevăzute de prezenta ordonanţa de urgenţă reprezintă creanţe bugetare şi se administrează de către ANAF. Procedura de administrare a creanţelor, inclusiv schimbul de informaţii necesar, se stabileşte prin Ordin comun al Ministerului Finanţelor şi Ministerului Tineretului şi Sportului”, se arată în proiect.

Legea ar urma să intre în vigoare la 1 ianuarie 2022.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Iga Swiatek , calificată în semifinalele turneului WTA de la Ostrava

Publicat

in

De

Jucătoarea poloneză de tenis Iga Swiatek, favorită 1, s-a calificat vineri în semifinalele turneului WTA de la Ostrava (Cehia), dotat cu premii de 565.530 de dolari, după ce a învins-o pe kazaha Elena Rîbakina, cap de serie 7, cu 7-6 (5), 6-2.

Swiatek o va înfrunta în semifinale pe grecoaica Maria Sakkari, cap de serie 4, care a eliminat-o pe cehoaica Tereza Martincova cu 7-5, 6-3.

În celelalte partide, cehoaica Petra Kvitova, favorită 2, a dispus de elveţianca Jil Teichmann cu 6-4, 6-4, iar estonianca Anett Kontaveit a învins-o pe campioana olimpică Belinda Bencic (Elveţia), cap de serie 3, cu 6-4, 6-3, informează Agerpres.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Iohannis și Orban, cu mâna la inimă, în timpul imnului: Florin Cîțu a refuzat

Publicat

in

De

Ce înseamnă echipa câştigătoare? Pe cine au învins? CTP îi răspunde lui Dan Motreanu: ‘A învins partidul, pentru că atât Cîțu, cât și Orban s-au bătut cu PNL-ul. Amândoi au luptat împotriva propriului partid, cu rezultate remarcabile’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend