Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

În plin boicot al românilor asupra BCR și Raiffeisen, First Bank anunță o premieră pe piața din România: Aplicație inedită, după o investiție de 4-5 milioane de euro!

Publicat

in

În urma unei investiții cuprinse între 4 și 5 milioane de euro, First Bank, companie controlată de fondul de investiții american J.C. Flowers, a ajuns să aibă azi o aplicație bancară inedită pe piața din România. Anunțul a fost făcut marți, 13 decembrie, în cadrul unei conferințe de presă la care au participat Mădălina Teodorescu – Vicepreședinte First Bank,  Ionuț Encescu (stânga) – Head Of Products and Digital Innovation, Gabriel Bătăiosu (primul din dreapta lui Ionuț Encescu) – Process Optimization & Digital Adoption Leader, Viorel Ruse – Head Of Marketing & Communications (primul din dreapta).

Vorbim undeva între 4 și 5 de milioane de euro, de la momentul inițial al dezvoltării. Totul este customizat, inclusiv ecranele, fluiditatea procesului. Absolut totul este customizat pentru noi”, a declarat vicepreședintele First Bank, Mădălina Teodorescu, răspunzând la întrebarea reporterului Bugetul.ro privitoare la valoarea investiției făcute.

„Încercăm să aducem și ne gândim să aducem în aplicație acele nevoi care în universul clientului nostru apar și nu vrem să apeleze la o terță. Vrem să-l păstrăm în universul nostru”, a descris Mădălina Teodorescu noua aplicație.

Aplicație inedită, cu CVV dinamic, acces la Ghișeul.ro și deschidere de cont full on-line, fără asistență, fără call-center, în doar câteva minute

Noua aplicație a First Bank îți oferă posibilitatea de a beneficia imediat de un cont și de un card de debit virtual, pe care să-l folosești în efectuarea diferitelor tranzacții. Ori, dacă dorești să ai un card fizic, acesta îți va fi expediat, în câteva zile, prin poștă.

Din aplicația noastră, poți să-ți emiți sau să-ți reemiți cardul și ți-l expedieze acasă. Deci, nu mai trebuie să vii la sucursală, pentru a-ți ridica cardul”, a explicat Ionuț Encescu.

„Deschidere de cont on-line full, din câte știu eu, facem numai noi. Restul interacționează cu Call-Center”, a spus, ulterior, Mădălina Teodorescu.

Din câte știm noi, nu mai există niciun fel de altă bancă, în România, care să ofere deschidere cont, undeva începând cu 5 până la 9 minute. Depinde cât de mult vrei să citești, să te uiți în fiecare pagină și să citești documentele de acolo, finalizând cu deschiderea unui cont curent la care poți să ai acces instant, un card de debit care urmează să-ți fie livrat prin curier, la adresa pe care tu ai selectat-o. Ai și opțiunea, bineînțeles, de a-ți deschide instant un card virtual, de a avea bani în cont și de a și transfera totul în același timp. Nu există niciun fel de restricție în privința asta”, a punctat Gabriel Bătăiosu.

„Suntem singurii care oferim în momentul de față un proces de înrolare într-un timp foarte scurt. Eu am pus cele 9 minute, pentru că eu sfătuiesc clienții să citească. Noi am încercat să simplificăm, dar niște acorduri pe care ni le dăm trebuie să ni le dăm conștient”, a subliniat vicepreședintele First Bank.

Pentru a spori securitatea tranzacțiilor, cardurile au un CVV (n.r. – Card Verification Value) dinamic – o altă premieră pentru piața bancară din România.

Totodată, prin aplicația First Bank, ai acces direct la Ghișeul.ro, pentru a-ți achita taxele și impozitele. Această opțiune mai este oferită doar de CEC Bank.

Citeste mai mult

NATIONAL

Clotilde Armand pierde lupta la BEC: primarul nu a depus probe că s-au fraudat alegerile în Sectorul 1

Publicat

in

Biroul Electoral Central a respins, ca neîntemeiată, cererea de anulare a alegerilor locale din Sectorul 1 formulată de către Clotilde Armand, în calitate de candidat la funcţia de primar de sector din partea Alianţei Dreapta Unită. BEC a argumentat că „sesizările petentului nu cuprind alte motive şi nu sunt însoţite de probe în dovedirea acestora”, conform News.ro.

„Având în vedere cererea formulată de către doamna Clotilde-Marie-Brigitte Armand, în calitate de candidat la funcţia de primar din partea alianţei ADU, înregistrată la Biroul Electoral Central cu nr. 2858C/BEC2024/11.06.2024, prin care a solicitat anularea alegerilor din Circumscripţia Electorală nr. 1, sector 1, Bucureşti, pe considerentul că acesta suspectează o tentativă de fraudare a alegerilor în secţiile de votare/circumscripţia electorală nr. 1, sectorul 1, Bucureşti, Văzând susţinerile petentului potrivit cărora: ‘mai mulţi alegători decedaţi „au votat” la acest scrutin electoral, au existat cazuri de anulare a unor voturi valabil exprimate prin preştampilarea buletinelor de vot pentru Alianţa electorală PSD-PNL; există elemente de vot multiplu, şi care, repetăm în lipsa unei diferenţe majore de voturi între candidaţi, au influenţat în mod decisiv rezultatul alegerilor. …)’ Sesizările petentului nu cuprind alte motive şi nu sunt însoţite de probe în dovedirea acestora”, precizează BEC, în hotărârea de respingere a cererii.

BEC mai spune că, „potrivit dispoziţiilor legale din legea 115/2015, titularul cererii de anulare are sarcina de a dovedi săvârşirea unor fapte de încălcare a legii în legătură cu votarea şi stabilirea rezultatului alegerilor, care, prin gravitatea, amploarea şi finalitatea urmărită prin săvârşirea lor, pot fi considerate fraude electorale şi care, în acelaşi timp, conduc la modificarea atribuirii mandatelor în circumscripţia electorală respectivă”.

Ce trebuia să dovedească Armand

Atât frauda electorală invocată, cât şi consecinţa prevăzută de lege, constând în modificarea atribuirii mandatelor în circumscripţia electorală respectivă, trebuie să rezulte chiar din dovezile depuse odată cu cererea de anulare a alegerilor, mai precizează sursa citată.

Astfel, Biroul Electoral Central nu poate trage concluzia existenţei unei legături de cauzalitate între faptele semnalate de către petenţi şi rezultatul alegerilor, care nu a fost influenţat de situaţiile de fapt descrise şi de aspectele factuale ce nu au legătură cu frauda electorală.

„Totodată, Biroul Electoral Central apreciază că stabilirea şi cercetarea faptelor de natură penală invocate intră în competenţa organelor de urmărire penală, fără a putea constitui în prezent probe ale fraudei electorale în sensul art. 39 alin. (1) lit. h) din Legea nr. 115/2015, cu modificările şi completările ulterioare. Văzând că, potrivit dispoziţiilor legale menţionate, titularul cererii de anulare are sarcina de a dovedi săvârşirea unor fapte de încălcare a legii în legătură cu votarea şi stabilirea rezultatului alegerilor, care, prin gravitatea, amploarea şi finalitatea urmărită prin săvârşirea lor, pot fi considerate fraude electorale şi care, în acelaşi timp, conduc la modificarea atribuirii mandatelor în circumscripţia electorală respectivă, Biroul Electoral Central constată că petentul nu a depus probe care să releve existenţa unor fraude electorale în circumscripţia nr. 1, sectorul 1, Bucureşti”, mai arată sursa menţionată.

Citeste mai mult

NATIONAL

Gafă făcută de NASA: Panică pe Pământ, după ce o simulare a unui accident a fost difuzată din greșeală

Publicat

in

NASA a difuzat miercuri, din greşeală, o simulare a unui exerciţiu în care astronauţi de pe Staţia Spaţială Internaţională erau trataţi pentru „accidente de decompresie”, ceea ce a dus la speculaţii pe reţelele de socializare despre existenţa unei situaţii de urgenţă la bordul laboratorului orbital, informează Reuters și Agerpres.

Statia Spatiala InternationalaFoto: NASA

În jurul orei 22:28 GMT, canalul de YouTube al Administraţiei Naţionale pentru Aeronautică şi Spaţiu (NASA) a difuzat o înregistrare audio în care se putea auzi că un membru al echipajului de pe ISS se confrunta cu efectele unui „accident de decompresie” (DCS), a precizat NASA pe contul oficial deţinut de ISS pe reţeaua de socializare X.

O voce feminină le cerea membrilor echipajului „să îl pună pe comandant înapoi în costumul lui”, să îi verifice pulsul şi să îi furnizeze oxigen, adăugând ulterior că prognosticul său este „fragil”, potrivit unor copii ale înregistrării audio ce au fost publicate pe reţelele de socializare. NASA nu a verificat acele copii şi nici nu a republicat înregistrarea audio.

Mai mulţi pasionaţi ai spaţiului au distribuit pe reţeaua de socializare X un link către înregistrarea audio, cu avertismente că pe ISS ar exista o urgenţă gravă.

„Înregistrare transmisă din greșeală”

„Acea înregistrare audio a fost transmisă din greşeală, de la o simulare în curs de desfăşurare în care membrii echipajului şi echipele de la sol se antrenează pentru diverse scenarii în spaţiu şi nu are legătură cu o urgenţă reală”, precizează mesajul publicat de NASA pe contul ISS de pe reţeaua de socializare X.

„Nu există o situaţie de urgenţă la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale”, se afirmă în acelaşi mesaj.

DCS, care este cauzat de bule de azot sau de alte bule de gaz în fluxul sanguin din cauza unei schimbări a presiunii atmosferice, poate afecta sistemul nervos central şi poate fi fatal. DCS este cunoscută în mod obişnuit sub numele de „sindrom de decompresie”.

Membrii echipajului de pe ISS se aflau în perioada de somn în momentul transmisiunii audio, înainte de a efectua o ieşire în spaţiu joi, la ora 12:00 GMT, a precizat mesajul publicat pe contul deţinut de ISS pe reţeaua de socializare X.

Canalul de YouTube administrat de NASA pentru ISS, unde înregistrarea audio a fost difuzată din greşeală, afişează în prezent un mesaj de eroare, care spune că transmisiunea a fost întreruptă.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend