Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

În Europa se înregistrează cel mai ridicat nivel al consumului de alcool – 8 țări europene sunt în top 10 mondial

Publicat

in

În Europa se înregistrează cel mai mare nivel al consumului de alcool din lume. Datele au fost furnizate de Organizația Mondială a Sănătății, care subliniază că 8 din cele 10 țări în care se consumă cel mai mult alcool se află în Europa,  trei dintre acestea fiind Islanda, Norvegia și Ucraina. OMS reamintește, printre altele, că abuzul de alcool nu numai că provoacă daune economice și pune presiune asupra sistemelor sociale și de sănătate, dar în acelaşi timp constituie şi una dintre cauzele care favorizează apariţia cancerului.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Marcel Ciolacu joacă la rupere: când va merge în Parlament pentru a angaja răspunderea Guvernului (Surse)

Publicat

in

Premierul Marcel Ciolacu a demarat procedurile finale pentru angajarea răspunderii Guvernului în fața Parlamentului pe Legea privind măsurile fiscale.

În cursul zilei de luni va avea loc o ședință de Guvern, în cadrul căreia va fi adoptată legea.

Ulterior, Marcel Ciolacu va lăsa spațiu pentru a se adopta evenuale amendamente, iar în cursul zilei de marți sau cel târziu miercuri dimineață se va merge în Parlament pentru angajarea răspunderii.

Conform procedurilor, din momentul în care Guvernul și-a angajat răspunderea în fața Parlamentului curge un termen de 3 zile pentru depunerea moțiunii de cenzură.

În acest moment, opoziția este divizată, iar șansele unei moțiuni de cenzură sunt foarte mici.

În schimb, premierul Marcel Ciolacu se așteaptă ca această lege să fie contestată la Curtea Constituțională. USR, prin vocea lui Cătălin Drulă, deja a anunțat că va ataca legea la CCR, dar este posibil ca și alte partide să se ralieze demersului USR.

Practic, chiar dacă legea va trece prin angajarea răspunderii, marți, în Parlament este posibil să mai existe modificări ca urmare a unor decizii ale Curții Constituționale.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Prinși la furat, trei tineri au sărit să îl bată cu o bâtă pe păgubit de față cu polițiștii chemați să îi prindă pe hoți

Publicat

in

Două persoane care au furat şapte baloţi din paie de pe un teren extravilan din comuna Colceag au fost reţinute, poliţiştii fiind nevoiţi să tragă un foc de avertisment în contextul în care inculpaţii şi cei care îi însoţeau erau agresivi, informează, luni, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova.

Masina de PolitieFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Potrivit sursei citate, duminică după-amiază, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Mizil au fost sesizaţi de către un bărbat despre faptul că persoane necunoscute i-ar fi sustras cu un atelaj hipo mai mulţi baloţi din paie de pe un teren extravilan din comuna Colceag.

„În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat în zona indicată de apelant, aceştia identificând şi depistând apelantul, un bărbat în vârstă de 37 de ani, la scurt timp fiind observat atelajul în cauză care a fost oprit de poliţişti, în care se aflau 7 baloţi de paie. Cei trei tineri aflaţi în atelaj, cu vârstele de 15, 17 şi 20 de ani, din oraşul Mizil, respectiv din judeţul Ilfov au devenit recalcitranţi, intenţionând să îl lovească pe apelant cu o bâtă din lemn. În acelaşi timp, unul dintre tineri ar fi telefonat pe o altă persoană pentru a veni în sprijin, la scurt timp venind un tânăr în vârstă de 28 de ani, continuând împreună comportamentul agresiv faţă de apelant. Întrucât persoanele în cauză nu au ţinut cont de solicitările poliţiştilor de a înceta activităţile violente, unul dintre poliţişti a efectuat un foc de armă în plan vertical, după ce, în prealabil a efectuat somaţiile legale”, arată IJP.

Ulterior, persoanele în cauză au fost imobilizate şi duse la audieri, două dintre ele, în vârstă de 20, respectiv 28 de ani, fiind reţinute, urmând să fie prezentaţi unităţii de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt şi ameninţare. (Agerpres)

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend