Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Iluminat banda leduri: 3 locuri neobișnuite în care poți să pui benzi LED

Publicat

in

După cum ar trebui să știi deja până acum, orice proiect de amenajare interioară pornește de la schema de iluminat. Sursa de iluminat potrivită într-o încăpere poate completa într-un mod nemaivăzut design-ul general al camerei. Prin alegerea unei temperaturi de culoare poți schimba radical atmosfera locuinței tale la interior. La o simplă apăsare a comutatorului, poți crea intrigă, poți evoca o stare de calm sau seta atmosfera propice lucrului.

Dar, dincolo de culori și intensități, la fel de importante sunt și corpurile de iluminat pe care le alegi. Iluminatul, grație versatilității sale în formă și dimensiune, contribuie la amenajarea cu bun gust a unei case. Printre cele mai des întâlnite corpuri de iluminat amintim becurile și spoturile LED, banda leduri, cât și lustrele LED. Totuși, în cadrul acestui articol, ne-am propus să discutăm despre banda LED și versatilitatea sa în amenajările interioare.

Știai că o poți instala aproape oriunde? Banda leduri este atât de ușor de montat și întreținut, încât aproape nu o să îți vină să crezi cât de simplu poate fi integrată în amenajarea locuinței tale la interior. Variind de la nuanțe de alb cald până la cele alb rece, benzile LED și-au câștigat popularitatea ca produse electrice de uz casnic mulțumită ușurinței cu care pot fi integrate oriunde.

În acest articol, îți vom arăta câteva modalități pe cât de neobișnuite, pe atât de simple de a decora frumos interiorul casei folosind benzi LED. Avantajul benzilor LED este acela că au la bază tehnologia consumului redus de energie electrică, așa încât poți obtine atât un iluminat inteligent din punctul de vedere al costurilor, cât și de calitate cu ajutorul benzilor led.

Cum transformi spatiul interior doar cu banda leduri?

Să presupunem că a venit momentul să faci o schimbare în casă, dar nu dispui de o amplasare prea mare care să îți permită să te joci atât de mult cu spațiul tău. Așa că, cea mai buna alegere pe care o poți face în acest caz este să optezi pentru banda leduri.

Din moment ce pot fi amplasate oriunde, benzile cu LED oferă posibilitatea de accentuare a oricărui spațiu cu o simplă plasare strategică a produsului luminos. Sunt trucul ideal pentru un iluminat de efect la preturi avantajoase, care te va duce mai aproape de amenajarea pe care o urmărești în spațiul tău după doar câteva secunde de la instalare. 

Mai mult, în funcție de locul în care vei alege să plasezi banda leduri, dar și de sursa de alimentare aleasă, te poți aștepta să schimbi radical percepția spațiului, a decorului și a pieselor de mobilier.

Banda LED și temperatura de culoare: Alb cald, rece sau RGB?

Măsura gradului de „căldură”, respectiv de „răcire” a unui corp LED poartă denumirea de temperatură de culoare. Această temperatură se traduce prin tipul de lumină emis de banda leduri. Printre cele mai des întâlnite variații se numără lumina alb-caldă, alb-rece și în cazul în care alegi banda leduri RGB, variații diferite ale nuanțelor de roșu, verde și albastru.

Sursele de lumină LED se bazează pe sistemul de măsură Kelvin. O temperatură caldă este de obicei de 3.000 K sau mai puțin. Pe de altă parte, banda LED „rece” are în mod obișnuit o temperatură de culoare de 4.000K sau chiar mai mare pe scara Kelvin. 

Pe lângă temperaturile clasice de culoare, mai poți opta și pentru banda LED RGB sau RGBW cu o putere la fel de impresionantă ca gama clasică, însă cu o diferență semnificativă în ceea ce privește nuanța luminii emise. 

Banda leduri RGB este prevăzută cu un LED 3 în 1, creat din cip roșu, unul verde și unul albastru. Pe de altă parte, banda leduri RGBW dispune de un al patrulea cip alb, fiind vorba despre un LED 4 în 1.

Acestea pot produce o gamă largă de culori prin combinarea celor 3, respectiv 4 cipuri integrate în banda LED. Doar cu o telecomandă poți schimba nuanța după bunul plac. Prin urmare, integrarea unor benzi LED RGB în amenajarea locuinței, reprezintă o modalitate excelentă de a adăuga o notă personală spațiului tău.

3 locuri neobișnuite în care să pui benzi LED 

Dacă te întrebai cum poți crea atmosfera potrivită în locuința ta doar cu ajutorul schemei de iluminat, iată că a venit momentul să te ajutăm cu un răspuns. Nu este nevoie să investești sume colosale pentru a crea ambientul perfect acasă, iar prin utilizarea unor produse de calitate, te poți aștepta să te bucuri de produsele tale ani de zile de acum înainte.

#1. Banda LED pe întreaga lungime a cabinei de duș

Cu siguranță nu ți-a trecut prin minte că poți instala banda leduri în baie. Și, mai ales, în zona cabinei de duș. Iluminatul cabinei de duș este de cele mai multe ori trecut cu vederea în proiectele de renovare. Dar, dacă stai să te gândești, poate fi interesant să instalezi banda leduri în locul unor scafe direct pe tavanul care încadrează cabina ori la baza podelei cabinei.

#2. Iluminatul cu orientare practică: banda leduri pentru cramă

Iubitorilor de vin le va surâde această idee deosebit de practică pentru iluminarea cu benzi LED a rafturilor pe care sunt așezate sticlele cu vin. Poate fi dificil să vezi produsele în cramă din cauza umbrelor create de sticle și rafturi. Tocmai de aceea, benzile luminoase cu LED-uri facilitează iluminarea tuturor compartimentelor, astfel încât să nu fie nevoie să cauți prea mult vinul perfect pentru a completa savoarea preparatelor.

Deși practică, iluminarea puternică poate altera gustul vinurilor. În schimb, benzile cu LED nu sunt nici pe departe suficient de intense cât să degradeze conținutul, iar din punctul de vedere al decorului banda leduri va evidenția colecția în moduri uimitoare.

#3. Folosește banda leduri pentru iluminarea sertarelor

O altă modalitate ingenioasă de a te folosi de banda leduri este prin integrarea acesteia în sertarele întunecate, aplicând o bandă luminoasă cu LED-uri pe bandă în interior. Pentru a economisi energia, poți alege benzi LED pe bază de senzor de mișcare, astfel încât lumina să fie aprinsă doar atunci când ai nevoie de ea.

Iluminatul de accent reduce anxietatea și înveselește atmosfera, pe lângă faptul că adaugă funcționalitatea necesară și îmbunătățește estetica interiorului unei locuințe. Fie că îți dorești un spațiu de lucru mai bine iluminat sau să creezi o oază de relaxare cu ajutorul surselor de iluminat, instalarea de benzi LED ar putea fi răspunsul pe care îl cauți.

Te invităm chiar acum să descoperi oferta de produse LED pe Electric14.ro și să îți alegi banda leduri potrivită nevoilor tale. Ai o mulțime de variante din care poți alege produsul pe care îl preferi, iar prețurile sunt avantajoase! Așa că, ce mai aștepți? Spor la cumpărături!

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu: ‘Lucrăm în permanență întărirea capacității instituționale’

Publicat

in

Ministrul Muncii și S0lidarității Sociale (MMSS), Simona Bucura-Oprescu, a afirmat, vineri, că se lucrează în permanență pentru întărirea capacității instituționale și în sensul unei cât mai bune cooperări instituționale și intersectoriale.

„Traversăm o perioadă de mari provocări, cu “turbulențe” care se succed cu repeziciune. Trebuie să învățăm din experiențele anterioare și să ne adaptăm politicile publice astfel încât acestea să fie cât mai coerente, incluzive și să asigure un răspuns optim la situațiile de urgență, de orice natură ar fi acestea.

Lucrăm în permanență pentru întărirea capacității instituționale și în sensul unei cât mai bune cooperări instituționale și intersectoriale. Cele două studii ale UNICEF și Băncii Mondiale oferă o privire de ansamblu asupra sistemului de protecție socială și vin și cu soluții de îmbunătățire a situației.

Suntem conștienți însă că mai avem multe de făcut, dar împreună putem gândi și implementa politici publice mai bune. UNICEF și Banca Mondială au multă expertiză, iar ONG-urile au demonstrat că sunt competitive, implicate și pot aduce plus valoare societății. Mulțumesc UNICEF și Băncii Mondiale care ne-au sprijinit ca multe dintre reformele noastre să fie posibile!”, a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu, conform unui comunicat al Ministerului Muncii.

Declarația a fost făcută în contextul a două studii realizate de UNICEF și Banca Mondială: „Către un sistem de protecție socială adaptivă în România” și “Capacitatea de răspuns a protecției sociale din România la situații de urgență”.

„Programele de asistență socială pot juca un rol crucial în ceea ce privește capacitatea de răspuns a României la situații de urgență” –

Este una dintre concluziile a două studii realizate de UNICEF și Banca Mondială privind capacitatea de răspuns la situații de criză a sistemului de asistență socială din România la a căror lansare a participat ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a informat Ministerul Muncii.

Cele două studii – „Către un sistem de protecție socială adaptivă în România” și “Capacitatea de răspuns a protecției sociale din România la situații de urgență” – reliefează exemple de bune practici în acest sens din țara noastră, dar oferă și o serie de recomandări binevenite.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Un urmărit internațional din categoria ‘Most Wanted’, adus în țară de Poliția Română! A fost condamnat pentru proxenetism

Publicat

in

Memet Ali Gener, condamnat la 7 ani și 2 luni de închisoare cu executare, pentru trafic de persoane și proxenetism, a fost adus în țară vineri, 8 decembrie.

O escortă a Poliției Română l-a adus în România din Marea Britanie.

Memet Ali Gener figurează, pe site-ul Poliției Române, ca urmărit internațional din categoria „Most Wanted”.

Astăzi, 8 decembrie 2023, un bărbat, de 32 de ani, urmărit internațional din categoria MOST WANTED, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, proxenetism, trafic de droguri și infracțiuni la regimul armelor, a fost adus în țară, din Marea Britanie, de către o escortă din cadrul Poliției Române.

Bărbatul a fost condamnat la 7 ani și 2 luni de închisoare de către Tribunalul Tulcea.

În luna octombrie 2016, acesta a indus în eroare o femeie, pe care a ținut-o la domiciliul său și a transportat-o în Germania, unde a obligat-o la practicarea prostituției.

Bărbatul va fi introdus într-o unitate de detenție, pentru executarea pedepsei”.

„Condamnat la pedeapsa de 7 ani si 2 luni inchisoare pentru trafic de persoane, proxenetism, infractiuni la regimul armelor, trafic de droguri. In luna octombrie 2016 a indus in eroare o persoana de sex feminin pe care a tinut-o la domiciliul sau si a transportat-o in Germania, unde a obligat-o la practicarea prostitutiei. A introdus in Romania un pistol si grindere pentru maruntirea canabisului. La domiciliul sau a fost pus in evidenta THC”, se precizează pe site-ul Poliției Române.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend