Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

IAR V-A PROSTIT ! Cum cheltuie Primaria lui Panţurescu mii de euro pe sejururi la Mamaia

Publicat

in

– In plin sezon estival, pe banii argeşenilor, Panturescu a trimis oamenii la mare prin intermediul unei firme de partid

Funeraliile regale de la Curtea de Arges au demonstrat ca primaria Curtea de Arges mai are ceva bani la buget. Important este nu cati bani ai ci cum ii cheltui. Schimbarea administratiei in urbea basarabilor ne arata ca zonurile potrivit carora duetul Panturescu – Draghici sunt pusi pe fapte mari cu noile firme prietene, in interesul lor desigur, incep sa se adevereasca. Un set de documente ajuns in redactia ziarului nostru arata clar acest lucru. Pana saptamana viitoare cand va vom demonstra cu acte motivul real pentru care nu se va infiinta Politie Locala la Curtea de Arges ( e vorba de o firma care incaseaza lunar peste 10.000 de euro pentru presupuse servicii de paza), va prezentam astazi , fara prea multe comentarii, cum intelege noul primar sa cheltuie banul public pe niste cursuri de specializare a catorva oameni din primarie. Astfel, conform , facturilor detinute de ziarul nostru, la inceputul lunii august, in plin sezon estival cand toata luma vrea la mare, cativa functionari din primarie au plecat pe litoral. Nu, nu pe banii lor ci ai nostri prin semnatura primarului Panturescu. Pentru ca totul sa para in regula, plecarea la Mamaia sau Eforie Nord, functie de preferintele oamenilor, s-a facut sub pretextul ca acestia pleaca la niste cursuri de specializare. Dar ce cursuri ! Extrem de ieftine, asa cum se vede in factura, dar cu o cazare scumpa de 4 sau 5 stele, asa cum ne arata aceeasi factura. Daca specializarea a costat doar 700, 800 lei, pentru cazarea pentru cele 7 zile primaria a data cu largheţe, aproape de 4 ori mai mult, in total, pentru gazduirea la Mamaia a fiecarui functionar , Pantrurescu semnand o nota de plata de circa 3000 lei. Un calcul simplu ne arata ca pentru o noapte de cazare a unui functionar din primarie, s-a platit din banul public aproximativ 110 Euro pe noapte, adica un hotel de 4 sau 5 stele. Demn de retinut este ca aceste asa zisse cursuri au fost organizate de o firma apropiata de PSD si de familia Draghici, patronii acesteia fiind familia Şelaru, fosti inalti functionari in cadrul ANRMAP. Mai dubios este modul in care au fost selectionati cai cativa angajati ai primariei Curtea de Arges care au plecat, fiecare pe cate aproape 1000 de euro din banul public, in plin seon estival, la Mamaia, cea mai scumpa statiune turistica din Romania.Cine sunt acestia ?  O sa va enervati la maxim dar aflati numele lor din editia urmatoare a ziarului nostru. Pana atunci insa,  asteptam explicatii clare de la primarul Panturescu despre aceste plecari. Nu de alta dar sa dai mii de euro din bugetul local pe asa zise sejururi de specializare pe litoralul romanesc in timp ce orasul are nevoie de acesti bani in cu totul alte scopuri, prea pare ca sfideaza miile de argeseni platitoti de taxe si impozite care au cu totul alte asteptari de la el, in niciun caz risipa banilor publici pe calatorii estivale.

CLICK PE FOTO PENTRU A MARI....

CLICK PE FOTO PENTRU A MARI….

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

ACTUAL

JOCURI PERICULOASE! CA-ul Electromontaj Carpați SA Sibiu a inițiat procedura de insolvență, deși societatea are o situație financiară stabilă și un rating financiar foarte bun

Publicat

in

De

Consiliul de Administrație al Electromontaj Carpați SA Sibiu, ce urmează a fi revocat pe 15 aprilie, încearcă să creeze prejudicii societății, solicitând insolvența unei companii cu o cifră de afaceri de 10 mil. € și contracte cu giganții Transelectrica și Hidroelectrica

Consiliul de Administrație al Electromontaj Carpați SA Sibiu, o companie cu o cifră de afaceri de 10 milioane € în 2022 și contracte cu giganții Transelectrica, Hidroelectrica și Electrica, a solicitat inițierea procedurii de insolvență, deși situația financiară a societății nu impune o astfel de soluție.
Electromontaj Carpați SA Sibiu este unul din constructorii importanți ai Sistemului Energetic Naţional al României, cu o activitate neîntreruptă de 70 de ani în domeniul energiei electice, fiind una dintre primele 5-6 companii de talie mijlocie din țară din punct de vedere al cifrei de afaceri și profitului. Cu o cotă de piață de 50,6% în Sibiu, locul 1 în regiune, și locul 14 în țară, Electromontaj Carpați SA are ca principali clienți companii precum Transelectrica, Hidroelectrica, Electrica și numeroase administrații locale, ceea ce demonstrează impactul pe care societatea îl are în economia României.
Riscul ca Electromontaj Carpați SA să intre în insolvență este calculat ca fiind 0%, potrivit unei analize realizate de risco.ro, în condițiile în care societatea are o situație financiară stabilă și un rating financiar foarte bun, ceea ce înseamnă o capacitate ridicată de a-și achita obligațiile financiare.
În acest context financiar extrem de stabil, este evident că decizia administratorilor societății de a depune, joi, la Tribunalul Sibiu, o cerere de intrare în insolvență reprezintă un act de rea credință de natură a aduce prejudicii noului acționar majoritar al Electromontaj Carpați SA, firma Grampet Logistics, parte a GRAMPET Group.
După achiziția a 70% din pachetul de acțiuni al Electromontaj Carpați S.A. de către Grampet Logistics, administratorii firmei din Sibiu au inițiat, în perioada decembrie 2023 – aprilie 2024, o serie de acțiuni care conțin elementele constitutive ale infracțiunilor de delapidare cu consecințe deosebit de grave prevăzute de art. 295 și 309 Cod Penal, abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave prevăzut de art. 297 și 309 Cod Penal și chiar uzurparea funcției cu consecințe deosebit de grave prevăzută de art. 300 și 309 Cod Penal. Astfel, aceștia au:
ipotecat bunuri ale societății în interesul fostului acționar, fără niciun beneficiu pentru societate;
încercat să cumpere o creanță asupra fostului acționar la valoare nominală, urmând să renunțe la încasarea ei, deși fostul acționar este în insolvență, fiind de notorietate că o creanță asupra unei societăți în insolvență poate fi cumpărată la un discount semnificativ;
au refuzat să convoace Adunarea Generală la cererea acționarilor, faptă considerată infracțiune de art. 275 din Legea 31/1990.
În aceste condiții, Grampet Logistics, în prezent acționar majoritar al companiei Electromontaj Carpați SA, va uza de toate mijloacele legale pentru apărarea intereselor societății și atragerea răspunderii administratorilor ce urmează a fi revocați pentru toate prejudiciile cauzate.

Citeste mai mult

ACTUAL

ALERTĂ MAXIMĂ! SEDIUL DSV ARGEȘ ÎN FLĂCĂRI – MOBILIZARE IMPRESIONANTĂ DE FORȚE – VIDEO

Publicat

in

De

A fost alertă maximă în această dimineață, mai multe echipaje de pompieri au acționat în municipiul Pitești, strada Calea București, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit lasediul DSVSA Argeș

La ajungerea forțelor de intervenție, s-a constatat că incendiul se manifesta la etajul 1 al clădirii, cu degajări mari de fum, unde funcționa un laborator sanitar-veterinar.

Pompierii au acționat pentru stingerea incendiului și degajarea fumului. La fața locului a fost prezent și un echipaj CBRN, care în urma efectuării măsurătorilor, nu a identificat concentrații peste limitele admise ale substanțelor periculoase în atmosferă.

În urma evenimentului au ars elemente de mobilier aflate în apropierea locului în care a izbucnit incendiul și au fost afectați pereții, din cauza degajărilor mari de fum.

Nu au fost victime și nici persoane surprinse în interior.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, de la o unitate interioară a unui aparat de aer condiționat.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend