Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Hummels părăseşte Borussia Dortmund după 13 ani şi 508 meciuri

Publicat

in

Fundaşul Mats Hummels părăseşte Borussia Dortmund după 13 ani şi 508 meciuri jucate în două perioade petrecute la clubul german, relatează bbc.com, potrivit news.ro

Jucătorul în vârstă de 35 de ani a ajuns în finala Ligii Campionilor cu Dortmund în 2012-2013 şi în acest an, când echipa a pierdut în faţa lui Real Madrid.

“A fost o onoare pentru mine să joc pentru BVB atât de mult timp şi să fac parte din călătoria de pe locul 13 în ianuarie 2008 la ceea ce reprezintă Borussia Dortmund astăzi. Acest club şi fanii săi reprezintă ceva foarte special – iar pentru mine chiar mai mult decât atât”, a declarat Hummels.

Hummels a ajuns la Dortmund de la Bayern sub formă de împrumut în 2008, înainte de a semna definitiv în anul următor. El a câştigat trofee succesive în Bundesliga şi Cupa Germaniei.

S-a întors la Bayern în 2016, dar a câştigat din nou Cupa Germaniei după ce s-a întors la Dortmund în 2019.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

Precedentul Donald Trump și cum l-ar putea ajuta fostul președinte pe Hunter Biden

Publicat

in

Hunter Biden urmărit în două dosare separate pentru deţinere ilegală de arme de foc şi fraudă fiscală, a cerut joi renunţarea la urmăririle împotriva sa, invocând o decizie dintr-un caz în care este implicat Donald Trump, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Hunter Buden a fost condamnat în primă instanţă în iunie de un tribunal din Delaware pentru deţinerea ilegală a unei arme de foc, în 2018, iar în septembrie urmează să fie judecat în California pentru fraudă fiscală.

Cum cele două cazuri au fost instruite de un procuror special numit în august 2023, David Weiss, avocaţii lui Hunter Biden invocă o decizie care a anulat o procedură federală împotriva lui Donald Trump.

Judecătoarea Aileen Cannon, care supervizează procesul din Florida împotriva fostului preşedinte republican în care acesta este acuzat că a păstrat documente secrete după ce a plecat de la Casa Albă, a anulat luni respectiva procedură, apreciind că numirea în 2022 a procurorului special Jack Smith a fost ilegală.

Fără a se pronunţa asupra fondului, judecătoarea a afirmat că numirea şi finanţarea procurorului special încalcă prevederile constituţionale privind numirile şi cheltuielile.

Cannon s-a bazat pe opinia similară formulată de judecătorul conservator al Curţii Supreme Clarence Thomas în cadrul deciziei inedite de la 1 iulie a celei mai înalte instanţe a SUA care a recunoscut atunci preşedinţilor americani o largă imunitate privind acţiunile oficiale.

Avocaţii lui Hunter Biden au prezentat joi aceste argumente în faţa tribunalelor din Delaware şi California.

“Odată cu identificarea acestei deficienţe şi utilizarea ei pentru a invalida o procedură instruită de un procuror special împotriva fostului preşedinte Trump, (Hunter) Biden ar trebui să obţină un rezultat echivalent. Acuzaţi diferiţi, dar aceleaşi vicii constituţionale”, se arată în recursul avocaţilor la tribunalul din Delaware.

Citeste mai mult

NATIONAL

Inspectorii DGAF au luat la puricat firmele care fac ITP pentru autovehicule – Nereguli majore descoperite

Publicat

in

Direcția Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) a anunțat identificarea unor nereguli semnificative în sectorul inspecțiilor tehnice periodice (ITP) pentru autovehicule. Acțiunile de control ale inspectorilor DGAF au scos la iveală neconcordanțe importante între numărul prestațiilor ITP efectuate și veniturile impozabile declarate de contribuabili.

În cadrul unei campanii inițiale, desfășurate la nivel național, au fost selectați 600 de contribuabili pentru verificări detaliate. Inspectorii DGAF au descoperit că numeroase prestații ITP nu au fost declarate fiscal în anii anteriori, un exemplu notabil fiind un contribuabil cu peste 19.000 de prestații nedeclarate.

Până în prezent, au fost finalizate 383 de controale antifraudă, rezultând în constatarea unor creanțe fiscale suplimentare de peste 45 milioane lei. Aceste controale au avut și efecte indirecte notabile în ceea ce privește conformarea fiscală. Comparativ cu prima jumătate a anului 2023, în aceeași perioadă a anului 2024 s-a înregistrat o creștere de 18% a numărului de bonuri fiscale emise, ceea ce înseamnă peste 100.000 bonuri suplimentare. Valoarea absolută a sumelor fiscalizate prin intermediul aparatelor de marcat electronice fiscale (AMEF) a crescut cu aproximativ nouă milioane lei, marcând o creștere procentuală de 6%.

Un alt aspect semnificativ al acțiunilor DGAF este reducerea cu 56% a ecartului dintre numărul de prestații declarate la Registrul Auto Român (RAR) și numărul de bonuri fiscale declarate la ANAF prin AMEF.

DGAF anunță că își continuă acțiunile până la diminuarea consistentă a riscului fiscal din acest domeniu, vizând toți contribuabilii cu un comportament fiscal inadecvat, conform analizei de risc efectuate. În acest context, DGAF recomandă tuturor contribuabililor care efectuează ITP să respecte legislația fiscală, să înregistreze sistematic toate veniturile realizate prin emiterea de bonuri fiscale sau facturi, utilizând sistemul RO e-Factura, să respecte disciplina financiară și să angajeze legal forța de muncă.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend