Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac, promovat într-un top mondial al atracţiilor turistice de iarnă- Pregătirile pentru sezonul 2023-2024 au început

Publicat

in

Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac este promovat de jurnalişti britanici într-un top mondial al atracţiilor turistice de iarnă, ca ”piesa de rezistenţă” a unui pachet care include un tur al oraşelor medievale ale României, vizitarea Castelului lui Dracula de la Bran, participarea la curse de sănii trase de câini husky în Munţii Harghitei, vizitarea Capitalei. Pregătirile pentru sezonul 2023-2024 au început la Bâlea Lac, potrivit news.ro

”Recent, prestigioasa publicaţie britanică The Standard a inclus Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac într-un onorant top mondial al locurilor şi experienţelor de iarnă unde se pot trăi cele mai memorabile aventuri (în afara staţiunilor de schi). Începând cu sejururile în zone muntoase extrem de izolate din centrul Islandei (munţii Kerlingarfjöll), perfecte pentru amatorii de drumeţii sălbatice, admirat aurora boreală şi cerul înstelat, aventurile finlandeze cu sănii trase de reni în căutarea lui Moş Crăciun şi cazare în căsuţe din copaci, la croaziere norvegiene unde se vor bucura de viaţa sălbatică nordică, o plimbare cu sania trasă de câinii şi multe alte experienţe polare, la excursia pe continentul alb în Argentina, o adevărată oportunitate pentru observarea pinguinilor, albatroşilor, balenelor sau delfinilor, în mediul natural, vizitarea celui mai sudic oraş al planetei – Ushuaia şi până la o călătorie epică cu trenul prin munţii stâncoşi ai Canadei, sunt experienţe de iarnă ce constituie alegeri deosebite pentru o vacanţă memorabilă”, arată, luni, într-un comunicat de presă, reprezentanţii Hotelului de Gheaţă de la Bâlea Lac.

Ei adaugă că jurnaliştii britanici au considerat că Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac şi experienţa trăită aici de turişti reprezintă ”piesa de rezistenţă a unui pachet ce cuprinde un tur ale celor mai pitoreşti oraşe medievale ale României, vizitarea Castelului lui Dracula de la Bran, participarea la curse de sănii trase de câini husky în Munţii Harghitei, vizitarea capitalei României”.

”Ultima noapte a sejurului în ţinutul lui Dracula va fi petrecută în camerele Hotelului de gheaţă la Bâlea Lac, unde se va putea ajunge doar după un drum cu telecabina. Nu vor lipsi plimbările cu snowmobilul, distracţia pe pista de tubing sau la săniuş, o cină cu patru feluri de mâncare, servită pe o masă de gheaţă”, mai arată aceştia.

Reprezentanţii Hotelului de Gheaţă afirmă că au început pregătirile pentru startul sezonului 2023-2024 al proiectului Hotel of Ice Bâlea Lac.

”Avem încrederea că, atunci când condiţiile meteorologice vor fi potrivite pentru acest demers şi straturile de zăpadă şi gheaţă de la Bâlea Lac vor fi suficient de groase, vom putea începe ridicarea celui de-al şaptesprezecelea Hotel de Gheaţă, construcţie inedită ce a devenit, în ultimele decenii, un adevărat simbol al sezoanelor de iarnă în cea mai cunoscută căldare glaciară a Munţilor Făgăraş. Chiar dacă mai sunt încă de rezolvat destul de multe chestiuni organizatorice şi nu lipsesc nici unele incertitudini independente de planurile şi dorinţele noastre, am reuşit crearea unei strategii pe care ne-o dorim pusă în practică, astfel încât să putem aduce un număr cât mai mare de turişti străini în România, o nouă bucurie celor care ajung în iarna aceasta la Bâlea Lac”, transmit ei.

În sezoanele de iarnă, Hotelul de Gheaţă, Biserica de Gheaţă şi igluurile s-au construit în căldarea glaciară a lacului Bâlea (în imediata apropiere a staţiei de telecabină Bâlea Lac), din ”cărămizi” de gheaţă decupate de pe suprafaţa lacului şi zăpadă, întărită ulterior datorită amestecului cu apa şi temperaturilor scăzute.

Atât Hotelul de Gheaţă, cât şi Biserica de Gheaţă sunt obiective unice în regiunea centrală şi de sud-est a Europei.

Loading

Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

Reacție dură de la Paris, Berlin și Londra: Israelul, sub focul criticilor pentru atacurile din Gaza

Publicat

in

Franţa, Germania şi Regatul Unit au cerut vineri „revenirea imediată la o încetare a focului” în Fâşia Gaza, declarându-se „revoltate” de bilanţul morţilor în rândul civililor de când Israelul a încălcat armistiţiul, notează AFP, citat de AGERPRES.

Într-un comunicat comun, miniştrii de externe Jean-Noël Barrot, Annalena Baerbock şi David Lammy au denunţat „un recul dramatic pentru oamenii din Gaza, ostatici, familiile lor şi întreaga regiune”.

„Suntem revoltaţi de numărul victimelor civile şi solicităm urgent revenirea imediată la o încetare a focului”, au afirmat ei în declaraţia publicată în engleză de Londra şi Berlin.

„Îndemnăm toate părţile să reia negocierile pentru ca încetarea focului să fie implementată în întregime şi să devină permanentă”, au adăugat ei.

Potrivit Apărării civile din Gaza, atacurile israeliene asupra teritoriului au făcut 520 de morţi de când Israelul a rupt armistiţiul marţi.

„Este clar că Hamas nu mai trebuie să conducă Gaza, nici să reprezinte o ameninţare pentru Israel. Totuşi, acest conflict nu poate fi rezolvat prin mijloace militare”, au subliniat miniştrii francez, german şi britanic.

„O nouă vărsare de sânge nu este în interesul nimănui”, au adăugat ei.

Miniştrii au cerut „tuturor celor care au influenţă asupra Hamas să folosească această influenţă pentru a se asigura că nu mai vor exista atacuri împotriva Israelului” şi au chemat Israelul „să respecte pe deplin dreptul internaţional şi să permită imediat livrarea de ajutoare”.

Operaţiunile aeriene şi terestre din Fâşia Gaza au spulberat calmul relativ care domnea de la intrarea în vigoare a încetării focului pe 19 ianuarie în teritoriul devastat de războiul declanşat în urmă cu mai bine de 17 luni de mişcarea islamistă palestiniană.

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

România – Bosnia: ‘O tristeţe generală. Un arbitraj extrem de înţelegător pentru ei’ – Mircea Lucescu

Publicat

in

Mircea Lucescu, selecţionerul echipei naţionale a României, a declarat vineri seară, după meciul de pe Arena Naţională cu Bosnia, scor 0-1, că elevii săi pot învinge la Viena sau în Bosnia, scrie news.ro.

„Nu pot să spun… E o tristeţe generală. Ne doream foarte mult să începem cu o victorie, dar am avut în faţă o echipă care s-a bătut şi care a făcut tot posibilul să nu joace. Au marcat, apoi au întrerupt foarte mult jocul. Am avut un arbitraj extrem de înţelegător pentru ei. Am dominat destul de categoric, ne-am creat şi multe ocazii de gol. Am avut şi două situaţii destul de dubioase, de penalti… toate au contribuit la această nereuşită. Mergem înainte, cum au câştigat ei, putem şi noi să câştigăm la ei.

Am plecat cu stângul în această campanie. Ne-au ipsit nişte jucători importanţi, care ar fi putut să ajute. Nu pot să fiu supărat pe jucători. Ne-a lipsit răbdarea, ne-am precipitat şi am vrut să rezolvăm rapid nişte faze. Vorbim de generaţia de suflet, dar acum suntem obligaţi să găsim soluţii alternative la acel nucleu de jucători. Trebui să ajungem din nou să ne dominăm adversarul, cum am făcut astăzi, dar cu mai multe şanse de reuşită”, a declarat selecţionerul Mircea Lucescu.

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

Misterul din Namibia: o formă de viață necunoscută surprinde lumea științifică

Publicat

in

În stâncile aride ale deșertului Namibian, cercetătorii au identificat structuri numite micro-tuneluri, iar analizele au dezvăluit că acestea nu sunt rezultatul unor procese geologice, ci urmele lăsate de o formă de viață necunoscută, despre care încă nu se știe nimic.

Aceste galerii tubulare, având un diametru de aproximativ jumătate de milimetru și o lungime de până la 3 centimetri, au fost identificate în marmura și calcarul unor regiuni izolate de către profesorul Cees Passchier de la Universitatea Johannes Gutenberg din Mainz, în urmă cu 15 ani, în cursul unor cercetări geologice în Namibia, Africa de Sud.

Structuri similare au fost descoperite ulterior în Arabia Saudită și Oman. În urma unor cercetări detaliate, profesorul și colegii săi au găsit urme de material biologic în aceste micro-tuneluri, indicând o posibilă activitate microbiană responsabilă pentru crearea acestor cavități în rocă.

Aceste organisme, cunoscute drept endoliți, trăiesc în adâncul rocilor și își obțin energia și nutrienții din aceste medii aspre. Exemple de micro-organisme similare au fost găsite și în valea uscată din regiunea Victoria de Sud din Antarctica, dar și în deserturile din Israel și California.

Microorganismele misterioase au săpat în marmură pentru a extrage nutrienți

În cadrul micro-tunelurilor din Namibia a fost detectată o prezență de carbonat de calciu sub formă de pulbere, ceea ce sugerează că aceste microorganisme au săpat în marmură pentru a extrage nutrienți.

Cu toate acestea, natura specifică a organismului care a creat aceste tuneluri rămâne necunoscută, posibilele ipoteze incluzând bacterii, licheni, ciuperci sau chiar forme de viață necunoscute până acum.

Tentativele de identificare a ADN-ului sau proteinelor s-au dovedit inutile, dat fiind că mostrele ar putea avea până la două milioane de ani vechime, scrie incredibilia.ro.

Această descoperire ridică întrebări despre un posibil rol al acestor microorganisme în ciclul global al carbonului, sugerând că ar putea avea un impact necunoscut asupra descompunerii mineralelor de carbonat.

Implicațiile ar putea fi semnificative, fiind necesară o atenție sporită din partea întregii comunități științifice. Studiul a fost publicat în revista Geomicrobiology Journal.

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

Rusia atacă din toate părțile: bombardamentele din ultimele ore au ucis mai multe persoane în Ucraina

Publicat

in

Bombardamentele ruseşti au ucis vineri seară cinci persoane în Ucraina, dintre care două în Zaporojie şi trei în nordul şi estul ţării, au declarat oficialii ucraineni, relatează Reuters, citat de news.ro.

Guvernatorul regiunii Zaporojie, Ivan Fedorov, a declarat pe Telegram că oraşul a fost lovit de mai mult de 10 ori, ucigând două persoane şi rănind opt.

Imagini postate online arătau echipe de salvare care scotoceau printre dărâmături, cu blocuri de apartamente şi case având ferestre şi faţade grav avariate.

În regiunea Sumî, la graniţa de nord a Ucrainei cu Rusia, procurorii au declarat că forţele ruse au lansat cel puţin şase bombe ghidate asupra satului Krasnopillia, omorând două persoane şi rănind cel puţin două.

În estul regiunii Doneţk, punctul central al avansului constant al Rusiei spre vest, procurorii spun că forţele ruse au lansat trei bombe asupra oraşului Kostiantînivka, aproape de linia frontului, omorând o persoană.

Kremlinul a declarat în această săptămână că preşedintele rus Vladimir Putin a convenit, în cadrul unei convorbiri telefonice cu omologul său american Donald Trump, să respecte o încetare a focului de 30 de zile asupra obiectivelor energetice, dar de atunci atacurile ruseşti au continuat în Ucraina şi au lovit zone civile, inclusiv spitale.

Discuţii în privinţa unei încetării a focului sunt programate pentru săptămâna viitoare în Arabia Saudită, partea americană întâlnindu-se, separat, cu oficiali ruşi şi ucraineni.

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

România – Bosnia: ‘Trebuie să fim puternici şi să ducem campania la capăt, pentru că se pot întâmpla multe’ – Denis Drăguş

Publicat

in

Denis Drăguş, atacantul naţionalei României, a declarat că înfrângerea suferită de tricolori în meciul de pe Arena Naţională, scor 0-1 cu Bosnia, este nemeritată, scrie news.ro.

„E un rezultat nemeritat! Am început prost, dar după aceea am controlat jocul. Suntem un pic dezamăgiti, meritam mai mult! Din păcate nu am reuşit să marcăm azi, a fost o zi lipsită de şansă pentru noi.

Pur şi simplu nu am intrat în joc cum ar fi trebuit. Nu stiu de ce… Am inceput mai slab decât ar fi trebuit, jucam acasa… după care am avut un meci mai bun, dar nu am reuşit să întoarcem rezultatul. Sunt trist că nu am reuşit să marchez, am avut câteva ocazii foarte bune. Sunt zile în care pur şi simplu nu intră.

La faza henţului,noi am crezut că este penalti, dar dacă aşa a decis… nu am văzut faza de unde eram noi.

E greu să începi cu o înfrângere, dar şi la campania pentru Euro am avut momente grele, însă am reuşit să o scoatem la capăt. Trebuie să fim puternici şi să ducem campania la capăt, pentru că se pot întâmpla multe”, a declarat Denis Drăguş.

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

LIVE TEXT – Război în Ucraina: Rușii au atacat cu drone o serie de ținte civile din zona Odesa. Magazin românesc distrus

Publicat

in

Rușii au atacat cu drone o serie de ținte civile din zona Odesa, rănind mai multe persoane și provocând pene de curent chiar în timp ce președintele Cehiei se afla în oraș. Un magazin românesc a fost distrus în acest atac.

STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de războiul din Ucraina

UPDATE 22 martie, ora 02.30 Vladimir Putin l-a trimis pe Serghei Şoigu în Coreea de Nord

Serghei Şoigu, principalul consilier pe probleme de securitate al liderului rus Vladimir Putin, a discutat despre Ucraina cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, a relatat vineri agenţia de ştiri TASS, această ultimă vizită la Phenian intervenind pe fondul progreselor înregistrate în relaţiile de securitate dintre cele două ţări, relatează Reuters, potrivit news.ro.

Şoigu, fost ministru al apărării, a declarat că discuţiile sale cu Kim au fost lungi şi au durat mai mult de două ore, potrivit TASS.

Continuarea aici

content-image

Loading

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

În Trend