Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Guvernul a publicat documentul privind interdicţia lui George Simion în Ucraina. Ciolacu: „Vreți să știți adevărul? Faceți solicitare pe 544 și vă dau scrisoarea”

Publicat

in

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat vineri seara că a primit acceptul Ucrainei de a publica documentul prin care liderului AUR, George Simion, i s-a interzis intrarea în această țară. „Vreți să știți adevărul? Faceți solicitare pe 544 si eu va dau scrisoarea din Ucraina in ceea ce-l priveste pe George Simion”, a declarat Ciolacu.

UPDATE (20:20) Guvernul a făcut public documentul.

Liderul PSD a făcut aceste precizări vineri seara, după o vizită făcută în județul Prahova, întrebat de jurnaliști cu privire la solicitările privind publicarea documentelor prin care Ucraina și Republica Moldova au interzis liderului AUR Goerge Simion intrarea pe teritoriul acestor țări.

Ciolacu a reamintit că Republica Moldova doar a prelungit o interdicție mai veche, dar că din partea Ucrainei a existat un document scris pentru care a primit acum acceptul de a-l face public.

  • „Mă bucur să vă anunț că din acest moment, cine va face solicitare pe 544 imediat va primi răspunsul cu documentul in copie primit de la autoritățile din Ucraina”, a spus Ciolacu.

Întrebat de jurnaliști dacă va desecretiza acest document, Ciolacu a spus că nu este vorba de a fi desecretizat.

  • „Nu e nimic secretizat, în acest moment am acceptul părții ucrainene să fac public acest document explicând contextul si presiunea publică”, a spus Ciolacu.

Întrebat de media dacă este adevărat ce susține Nicolae Ciuca legat de faptul că „îl scutură de orice suspiciune pe George Simion”, Ciolacu a răspuns iritat.

  • „Suntem în campanie nu vreau să-i raspund dlui Ciucă la.. Presupun că aici este miezul – să aflăm adevărul, răspunsul din Ucraina.
  • Vreți să știți adevărul? Faceți solicitare pe 544 și eu vă dau scrisoarea din Ucraina în ceea ce-l privește pe George Simion”, a precizat liderul PSD.

HotNews.ro a solicitat Guvernului să transmită documentul prin care Ucraina i-a interzis accesul liderului AUR, George Simion, pe care îl vom publica imediat ce îl vom primi.

Ciolacu: George Simion nu este spion și nu a avut întâlniri cu agenți ruși de spionaj

Premierul Marcel Ciolacu a avut o nouă reacție, joi, în scandalul declanșat după acuzațiile lansate de șeful comisiei parlamentare pentru controlul SRI, care a spus că George Simion a avut întâlniri cu agenți GRU. „Simion nu este spion și nu a avut întâlniri cu agenți ruși de spionaj”, a declarat Marcel Ciolacu.

El a făcut aceste declarații la începutul ședinței de joi a Guvernului, fiind întrebat de jurnaliști de ce nu face publice argumentele Ucrainei și Republicii Moldova pentru interdicția impusă liderului AUR de a intra în aceste țări.

„Statul român nu are astfel de informații pentru că ar fi trebuit să aplice legea dacă este spion”

„Nu am voie să vă spun aceste motive. Sunt informații date de un alt stat. Am început demersurile să ne dea voie statul respectiv. Ce vă pot spune este ce nu este: nu este agent rus și nu a avut întâlniri cu agenți ruși de spionaj”, a declarat Ciolacu.

Premierul a spus că nu a primit direct aceste informații, ci prin intermediul Serviciului de Informații Externe, iar răspuns scris a fost primit doar din partea Ucrainei.

„Republica Moldova nu a transmis ceva scris. Au specificat că au prelungit interdicția”, a spus premierul.

Ciolacu a mai spus că i-a cerut directorului SIE să întrebe pe cale diplomatică serviciul omolog de informații din Ucraina dacă este posibil să fie publicat documentul privind interdicția lui George Simion de a intra în Ucraina.

„Nu e spion. Dacă știe seful Comisiei SRI, care e de control, nu e de spionaj, despre un coleg de-al lui parlamentar candidat la președinție că e spion, să ne pună la dispoziție. Eu nu am și din câte m-am informat nici statul român nu are astfel de informații pentru că ar fi trebuit să aplice legea dacă este spion”, a spus Ciolacu.

Premierul a declarat și miercuri că nu are informații conform cărora liderul AUR s-a întâlnit cu reprezentanți ai serviciilor secrete din alte state, el spunând că aceste date reies din documentele Ucrainei și Republicii Moldova, care i-au impus lui Simion interdicția de a intra în aceste țări: „Nu am primit detaliat că George Simion a avut întâlniri cu vreun spion rus. Ceea ce se întâmplă de fapt îl favorizează pe domnul Simion să meargă în turul II. S-a escaladat o acuză. Din informațiile pe care le am eu, această acuză nu se confirmă și va aduce un avantaj domnului Simion prin această escaladare și această acuză adusă de o echipă de campanie a PNL”.

Cu o zi în urmă, candidatul PNL la prezidențiale, Nicolae Ciucă, i-a cerut lui Marcel Ciolacu să publice „de urgență” documentele care motivează interdicția liderului AUR, George Simion, de a intra în Republica Moldova și Ucraina: „Comunicați public și imediat conținutul documentelor care motivează interzicerea lui George Simion în Ucraina și Republica Moldova. Românii trebuie să știe cu cine se întâlnesc la urne. Dacă le refuzați accesul la informațiile pe care le dețineți, vă faceți complice al „operațiunii speciale” Simion în Turul 2”.

Aceeași solicitare a fost făcută și de candidata USR la alegerile prezidențiale, Elena Lasconi.
Joi, ea a cerut și Parchetului General să se autosesizeze şi să lămurească dacă Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă, preşedintele Klaus Iohannis sau Mircea Geoană au avut sau au informaţii „care arată cât de periculos este preşedintele AUR, George Simion, şi le-au ascuns”. Elena Lasconi i-a cerut şi şefului SIE să clarifice dacă Simion s-a întâlnit cu agenţi ai serviciului secret rusesc.

„Astăzi asistăm la o şaradă făcută în jurul lui George Simion de către coaliţia PSD-PNL şi sateliţii ei. Disperarea este prea mare. Această caracatiţă care de 35 de ani acoperă trădători, care preferă să permită trădătorilor intrarea în Parlamentul României şi eventual chiar la guvernare pentru a-i şantaja ulterior. Prin lipsa unor măsuri luate de toţi aceşti lideri, cu toţii au devenit complici, participanţi penali la acţiunile unui posibil trădător de ţară, a portavocii lui Putin în România, pe care îl doreau în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale. Toţi voiau să utilizeze informaţiile pe care le deţineau împotriva lui prin prisma funcţiilor ocupate”, a declarat Elena Lasconi.

Șeful Comisiei de control al SRI: „Sunt acuzații și dovezi clare că George Simion a avut întâlniri cu ofițeri ai GRU”

Scandalul a pornit după ce preşedintele comisiei parlamentare pentru controlul SRI, senatorul PNL Ioan Chirteş, a declarat, marți, la Antena 3, despre interdicţia intrării liderului AUR, George Simion, în Ucraina şi Republica Moldova, că „acolo sunt acuzaţii şi dovezi clare că George Simion a avut întâlniri cu ofițeri GRU” şi că a încercat să deturneze manifestaţii paşnice, marşuri electorale, conform News.ro.

Preşedintele comisiei pentru controlul SRI a fost întrebat la Parlament despre interdicţia preşedintelui AUR, George Simion, de a intra pe teritoriul Ucrainei şi Republicii Moldova.

„Acolo sunt acuzaţii şi dovezi clare, în care unul din candidaţi, George Simion, s-a întâlnit, a avut întâlniri cu ofiteri ai GRU şi inclusiv a încercat să deturneze manifestaţii paşnice, marşuri de susţinere electorale (…) Încă la noi nu ştim dacă George Simion a încercat să deturneze”, a spus Chirteș.

De asemenea, candidatul Partidului National Conservator Roman (PNCR) la alegerile prezidenţiale, europarlamentarul Cristian Terheş, a susținut, luni că există înregistrări ale serviciilor ucrainiene, de la o serie de întâlniri pe care George Simion le-a avut mai ales în zona Cernăuţi, cu persoane care aparţineau diverselor servicii de informaţii ruseşti.

George Simion a susținut că are un răspuns de la SRI din 2022 legat de interdicția în cele două țări în care susține că nu a făcut acțiuni care să „contravină securității naționale”.

Loading

ACTUAL

Argeșean reținut pentru tentativă de viol, violare de domiciliu și amenințare – POVESTE ȘOCANTĂ

Publicat

in

În ziua de 21 ianuarie a.c. polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Pitești au continuat cercetările într-un dosar penal, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de tentativă de viol, violare de domiciliu și amenințare.

Cercetările au fost demarate la data de 30 decembrie 2024, în urma primirii unei sesizări de la o femeie, de 55 de ani, din municipiul Pitești. Aceasta a reclamat că, în seara zilei de 27 decembrie 2024, un individ necunoscut ar fi intrat în locuința sa sub pretextul oferirii unui pachet cu alimente, moment în care ar fi agresat-o fizic și ar fi încercat să o dezbrace cu scopul întreținerii de raporturi sexuale.

De asemenea, ancheta a fost extinsă și pentru o faptă petrecută pe 18 ianuarie 2024, când același bărbat ar fi pătruns în curtea victimei, încercând să intre în locuință prin forțarea ușii de acces, amenințând-o totodată cu acte de violență.

În urma investigațiilor, autorul a fost identificat ca fiind un bărbat de 43 de ani, din municipiul Pitești.

Polițiștii au pus în aplicare un mandat de aducere, emis pe numele bărbatului, iar în urma probatoriului administrat acesta a fost reținut pentru 24 de ore.

Bărbatul urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor săvârșirii infracțiunilor.

Loading

Citeste mai mult

ACTUAL

VIDEO | Incendiu la o grădiniță pentru copii cu dizabilități din Pitești – 104 persoane evacuate

Publicat

in

Un incendiu s-a produs in aceasta după amiaza la un spațiu din Pitești în care funcționează un complex de servicii pentru copii cu handicap și o grădiniță pentru copii cu dizabilități! Cauza esteefectul termic al curentului electric.

104 persoane – 38 de copii și 66 de adulți- erau în clădire în momentul în care s-a dat alarma. Toți s-au autoevacuat. A fost vorba despre fumegație puternică în spațiul centralelor și specialiștii Inspectoratului pentru Situații de Urgență vor stabili care a fost cauza.

Foarte important este faptul că nu au fost persoane rănite.

„Vreau să transmit public mulțumiri personalului care era în clădire cu cei 38 de copii și a cunoscut în detaliu și urmat toată procedura de evacuare. Astfel, faptul că au respectat regulile a fost, astăzi, esențial. Nu au intrat în panică, au scos copiii și au rămas cu ei până când nu a mai fost niciun pericol. Totodată, acțiunile de prevenție făcute de pompierii argeșeni iată că dau roade și pot salva vieți. Serviciul de Ambulanță Argeș a avut un timp de răspuns rapid și le mulțumesc!” a transmis prefectul județului Argeș.

Loading

Citeste mai mult

ACTUAL

Mâine, prima ședință a Consiliului Local Curtea de Argeș din acest an – Se aprobă 125 de posturi de asistenți personali și se modifică structura DAS

Publicat

in

Consilierii locali din Curtea de Argeș sunt convocați la prima ședință ordinară a legislativului local din noul an. Nu mai puțin de 15 proiecte de hotărâre figurează pe ordinea de zi, printre acestea numarându-se cele privitoare la aprobarea unui număr de 125 de posturi de asistenți personali la nivelul Direcției de Asistență Socială Curtea de Argeș pentru anul 2025 sau cel prin care se doreste reorganizarea Direcției de Asistență Socială

Ordinea de zi a ședinței Consiliului Local de joi, 23 ianuarie

1. PROIECT DE HOTĂRÂRE pentru acordarea unui număr de trei Diplome de recunoștință

– prezinta inițiator – dl. Primar

2.Aprobarea procesului verbal încheiat în ședința ordinară din data de 18.12.2024

3. PROIECT DE HOTĂRÂRE privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal şi a Regulamentului local de urbanism aferent pentru stabilire reglementări urbanistice în vederea realizării investiției ”CONSTRUIRE LOCUINȚĂ UNIFAMILIALĂ Ds+P+M, ÎMPREJMUIRE ȘI BRANȘAMENTE UTILITĂȚI” situat în Județul Argeș, municipiul Curtea de Argeș, Str. Tarnița, Nr. 51E, Nr. Cad./Nr. CF 89893, suprafață imobil 1746,00mp

– prezinta inițiator – dl. Primar

4.PROIECT DE HOTĂRÂRE privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal şi a Regulamentului local de urbanism aferent pentru schimbare destinație (parțial)-uniformizare zonificare funcțională pe parcelă în vederea realizării investiției „MODERNIZARE ȘI EXTINDERE UNITATE PROCESARE LEGUME, HALĂ DEPOZITARE P, PLATFORME BETONATE, GOSPODĂRIE APĂ ȘI ORIGANIZARE ȘANTIER” situată în Județul Argeș, municipiul Curtea de Argeș, Str. Porțelanului, nr.14, Nr. Cad./Nr. CF 88796, suprafață imobil 15859,00mp suprafață masurată, 15545,00mp suprafață din acte

– prezinta inițiator – dl. Primar

5. PROIECT DE HOTĂRÂRE privind desemnarea reprezentantului Consiliului local Curtea de Argeș în Consiliul administrativ al Centrului de Cultură și Arte “George Topîrceanu”

– prezinta inițiator – dl. Primar

6. PROIECT DE HOTĂRÂRE privind desemnarea reprezentanților Consiliului local Curtea de Argeș în comisiile de evaluare și comisiile de soluționare a contestațiilor pentru evaluarea managementului exercitat la Centrul de Cultură și Arte „George Topîrceanu” și la Biblioteca Municipală Curtea de Argeș

– prezinta inițiator – dl. Primar

7. PROIECT DE HOTĂRÂRE privind modificarea structurii organizatorice a Spitalului Municipal Curtea de Argeș prin înființare Cabinetului în specialitatea ortopedie pediatrică în cadrul Ambulatoriului integrat

– prezinta inițiator – dl. Primar

8. PROIECT DE HOTĂRÂRE privind modificarea statului de funcții al Spitalului Municipal Curtea de Argeș

– prezinta inițiator – dl. Primar

9.PROIECT DE HOTĂRÂRE pentru aprobarea unui număr de 125 de posturi de asistenți personali la nivelul Direcției de Asistență Socială Curtea de Argeș, pentru anul 2025

– prezinta inițiator – dl. Primar

10. PROIECT DE HOTĂRÂRE pentru aprobarea Planului anual de acțiune cu privire la serviciile sociale furnizate de către Direcția de Asistență Socială Curtea de Argeș în anul 2025

– prezinta inițiator – dl. Primar

11. PROIECT DE HOTĂRÂRE pentru modificare H.C.L. nr. 135/2024 privind depunerea și implementarea proiectului „Extinderea, modernizarea și dotarea Spitalului Municipal Curtea de Argeș”, cod MySMIS2021/SMIS2021+337851, finanțat în cadrul apelului de proiecte cu titlul Programului național de investiții în infrastructura unităților spitalicești, apel de proiecte PNIIUS/519/PNIIUS_P1/NA/PNIIUS_OS1/PNIIUS_A1 – Programul național de investiții în infrastructura unităților spitalicești

– prezinta inițiator – dl. Primar

12. PROIECT DE HOTĂRÂRE privind aprobarea completării anexei la H.C.L. nr. 52/2013 pentru aprobarea Inventarului bunurilor imobile ce aparţin domeniului privat al municipiului Curtea de Argeş

– prezinta inițiator – dl. Primar

13. PROIECT DE HOTĂRÂRE privind aprobarea utilizării unei sume din excedentul bugetului local al anilor anteriori pentru acoperirea temporară a eventualelor goluri de casă provenite din decalajul între veniturile și cheltuielile secțiunii de dezvoltare a bugetului Municipiului Curtea de Argeș pe anul 2025

– prezinta inițiator – dl. Primar

14. PROIECT DE HOTĂRÂRE pentru modificarea H.C.L. nr. 125/2024 privind desemnarea reprezentanților consiliului local în consiliile de administrație ale unităților de învățământ preuniversitar din Municipiul Curtea de Argeș

– prezinta inițiator – dl. Primar

15. PROIECT DE HOTĂRÂRE privind reorganizarea Direcției de Asistență Socială Curtea de Argeș

– prezinta inițiator – dl. Primar

Loading

Citeste mai mult

ACTUAL

Bani de la stat pentru românii care stau la bloc – Apare lista cu beneficiarii

Publicat

in

Într-un anunț care bucură pe toată lumea, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, condus de Cseke Attila, a anunțat o inițiativă fără precedent: publicarea unei hărți a României care indică nivelul de risc seismic pentru fiecare localitate în parte.

Această hartă va fi un instrument de referință pentru autoritățile locale, care vor putea astfel identifica clădirile publice cu risc ridicat și accesa un program guvernamental de finanțare pentru consolidare.

Potrivit ministrului, autorităţile din zonele cu risc seismic ridicat vor putea accesa un program guvernamental de consolidare a clădirilor publice, finanţat integral de la bugetul de stat.

„În zilele următoare o să dăm, o să facem pentru prima dată în România – lucrăm la acest lucru la Ministerul Dezvoltării – o listă a localităţilor, după gradul de acceleraţie a terenului, care este practic cuantificarea expunerii la risc seismic a localităţilor şi vom da o listă pe fiecare judeţ, cu localităţile care sunt eligibile pentru acest program. Avem programe de investiţii, de finanţare pentru ele şi le-am spus şi primarilor să vină, dacă au expertiză tehnică pe o asemenea clădire – poate fi o clădire mai veche, o şcoală, o grădiniţă, o clădire sediul primăriei, un cămin cultural, orice alt tip de clădire publică – dacă este expertizată în risc seismic I sau II, poate primi finanţare pentru lucrări de consolidare”, a precizat Cseke Attila.

Potrivit ministrului Dezvoltării, programul de consolidare de risc seismic a clădirilor publice este finanţat integral de la bugetul de stat.

Loading

Citeste mai mult

ACTUAL

Cum sprijină agențiile de recrutare afacerile locale din România

Publicat

in

Într-o economie aflată în continuă schimbare, găsirea talentelor potrivite este una dintre cele mai mari provocări pentru afacerile locale din România. Deficitul de forță de muncă calificată, competiția acerbă pentru specialiști și necesitatea adaptării la tendințele globale fac din recrutare un proces complex.

În acest context, agențiile de recrutare joacă un rol crucial, conectând companiile cu candidații potriviți și optimizând procesele de angajare. De asemenea, soluții moderne precum ruby developer outsourcing și chiar aspecte mai relaxate, cum ar fi product manager memes, pot contribui indirect la crearea unui mediu mai eficient și inovator.

Provocările afacerilor locale în recrutare

Piața muncii din România este caracterizată de un deficit semnificativ de talente în domenii-cheie, cum ar fi IT-ul, producția sau serviciile. Companiile se confruntă adesea cu dificultăți în identificarea candidaților calificați și în atragerea acestora.

De asemenea, concurența pentru profesioniști este intensă, mai ales în contextul în care tot mai multe companii internaționale își extind operațiunile în România. În acest peisaj competitiv, agențiile de recrutare devin un partener esențial pentru afacerile locale, ajutându-le să acceseze o bază extinsă de candidați și să reducă timpul necesar pentru ocuparea posturilor vacante.

Rolul agențiilor de recrutare în depășirea acestor provocări

Agențiile de recrutare oferă soluții adaptate fiecărei companii, identificând rapid candidații care corespund cerințelor specifice. Acestea preiau responsabilitățile administrative legate de recrutare, de la redactarea anunțurilor și selecția inițială a CV-urilor, până la organizarea interviurilor.

Un alt avantaj este accesul la talente internaționale prin colaborări cu parteneri globali sau prin utilizarea serviciilor de ruby developer outsourcing. Aceste soluții permit companiilor să atragă specialiști din diverse regiuni și să completeze rapid echipele tehnice.

Importanța tehnologiei în recrutare

Tehnologia modernă a schimbat fundamental modul în care se desfășoară recrutarea. Platformele digitale permit promovarea ofertelor de muncă și gestionarea candidaturilor cu o eficiență sporită.

Un exemplu este utilizarea soluțiilor de tip ruby developer outsourcing, care ajută la dezvoltarea platformelor personalizate pentru identificarea rapidă a talentelor. În plus, utilizarea instrumentelor moderne în recrutare poate include chiar și componente de umor sau motivație, cum ar fi product manager memes. Acestea contribuie la crearea unui mediu de lucru mai relaxat și atragerea generației tinere, care pune accent pe autenticitate și inovație.

Beneficiile colaborării cu agențiile de recrutare

Agențiile de recrutare oferă multiple beneficii pentru afacerile locale:

  • Reducerea costurilor: Externalizarea procesului de recrutare economisește resursele interne ale companiilor.
  • Eficiență crescută: Agențiile se ocupă de toate etapele procesului de recrutare, economisind timp pentru angajatori.
  • Acces la talente globale: Prin colaborări internaționale și utilizarea de soluții tehnologice, companiile pot accesa o gamă mai largă de candidați.
  • Servicii personalizate: Agențiile dezvoltă strategii adaptate nevoilor specifice ale fiecărei afaceri.

Exemple de succes

Afacerile locale din România care au colaborat cu agenții de recrutare au reușit să-și completeze echipele mai rapid și mai eficient. De exemplu, un startup din domeniul IT a utilizat soluțiile de ruby developer outsourcing pentru a atrage specialiști calificați, reușind astfel să își lanseze produsul mai devreme decât era planificat. De asemenea, integrarea tehnologiei în procesul de recrutare a permis companiilor să monitorizeze și să analizeze performanțele echipei într-un mod mai precis.

Concluzie

Agențiile de recrutare sunt un partener strategic pentru afacerile locale din România, ajutându-le să depășească provocările pieței muncii și să atragă talente calificate. Tehnologiile moderne, cum ar fi ruby developer outsourcing, contribuie la eficientizarea procesului de recrutare, iar aspectele creative, cum ar fi product manager memes, pot aduce un plus de motivație și autenticitate în cultura organizațională. Într-o economie dinamică, colaborarea cu agențiile de recrutare rămâne o soluție esențială pentru succesul pe termen lung.

Loading

Citeste mai mult

ACTUAL

VIDEO | Casă în flăcări la Cicănești – Incendiul a distrus gospodăria

Publicat

in

Un puternic incendiu a izbucnit în urmă cu puțin timp la acoperișul unei locuințe din comuna Cicănești, satul Urechești.

Potrivit ISU ARgeș, sunt afectate acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 80 mp și tavanele încăperilor.

Paramedicii SMURD au monitorizat o persoana de sex masculin care prezenta atac de panică. În urma acordării primului ajutor calificat, victima a refuzat transportul la spital.

La fața locului acționează pompierii cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat.

Loading

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

În Trend