Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Guvernul a lansat Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului

Publicat

in

Guvernul a lansat Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură 2024-2027.

Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură 2024-2027 a fost lansată joi, la Palatul Victoria, în cadrul unui eveniment organizat de Cancelaria Prim-Ministrului.

„Documentul reflectă continuarea angajamentului ferm al Guvernului împotriva oricăror manifestări de acest gen, fiind totodată o continuare a exercițiului început prin implementarea strategiei anterioare (2021-2023)”, potrivit Guvernului.

„România, ca stat democratic, este caracterizată prin echilibru, responsabilitate, dialog, solidaritate, respect față de demnitatea umană și față de valori esențiale. Antisemitismul, xenofobia, radicalizarea și discursul instigator la ură sunt amenințări care pot afecta structural societatea, prin erodarea respectului față de drepturile și libertățile fundamentale. Dezvoltarea rezilienței societale față de aceste pericole necesită o abordare complexă și un parteneriat solid între stat, societate civilă și mediul academic. Guvernul României își menține ferm angajamentul de a se opune acțiunilor și manifestărilor antisemite, xenofobe, extremiste și instigatoare la ură și oricărei tentative de a diviza societatea română”, a declarat vicepremierul Marian Neacșu.

La eveniment au participat, de asemenea, președintele Federației Comunității Evreiești din România – Cultul Mozaic, deputatul Silviu Vexler, reprezentanți ai Parlamentului României, consilierul onorific Bogdan Mazuru, reprezentant special al Guvernului României pentru promovarea politicilor memoriei și combaterea antisemitismului și a xenofobiei, secretarul de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului și coordonator al Comitetului interministerial pentru monitorizarea implementării Strategiei naționale pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și a discursului instigator la ură pentru perioada 2024-2027, Dragoș Hotea, alături de alți membri și invitați permanenți ai comitetului, reprezentanți ai mediului guvernamental, ai mediului academic și științific și ai mediului sportiv, precum și reprezentanți ai Corpului Diplomatic acreditat la București.

Silviu Vexler, președintele Federației Comunității Evreiești din România, a apreciat că Strategia lansată joi reprezintă o șansă pentru întreaga societate și un document unic, prin accentul pus pe obiective realiste și măsuri concrete.

„Noua strategie ține seama de rezultatele obținute și de lecțiile învățate în procesul de implementare al cadrului strategic anterior și vine cu un nivel de ambiție ridicat. Vom pune accentul pe identificarea și implementarea de soluții și măsuri cu un grad de concretețe mai mare, care să producă schimbări pozitive în societate”, a subliniat Dragoș Hotea, coordonator al Comitetului interministerial pentru monitorizarea implementării Strategiei naționale pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și a discursului instigator la ură pentru perioada 2024-2027.

Obiectivele generale ale strategiei vizează prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și a discursului instigator la ură, promovarea educației pentru incluziune, sprijinirea cunoașterii culturii evreiești și susținerea acestor eforturi la nivel internațional.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

Airbus va demara un plan de îmbunătăţire a performanţei (Reuters)

Publicat

in

Grupul aeronautic european Airbus a lansat un plan de îmbunătăţire a performanţei, ce include reduceri de costuri şi îngheţarea numărului de angajaţi la divizia care fabrică avioane, după recentele revizuiri în scădere ale obiectivelor privind producţia de avioane, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Având numele de cod “LEAD!”, noua iniţiativă ar urma să rezolve urgent problema creşterii costurilor unitare, care au accelerat comparativ cu veniturile unitare, dar şi problemele legate de productivitate, în condiţiile în care Airbus ar urma probabil să facă faţă redresării rivalei americane Boeing.

Unele poziţii ar putea dispărea, iar numărul total de locuri de muncă va fi plafonat, dar compania nu are în vedere un plan oficial de disponibilizări, ar fi indicat directorul comercial al grupului aeronautic european, Christian Scherer, într-o scrisoare către angajaţi, susţin sursele.

Costurile vor fi analizate “fără tabuuri”, dar nu va fi modificată strategia, a adăugat el.

Un purtător de cuvânt al Airbus nu a dorit să comenteze informaţia, dar a confirmat existenţa planului de îmbunătăţire a performanţei. “În contextul presiunilor continue din lanţul de aprovizionare, precum şi a situaţiei economice complexe, există necesitatea concentrării eforturilor noastre către elementele fundamentale”, a precizat oficialul Airbus.

Citeste mai mult

NATIONAL

Germania a pus ochii pe Viktor Orban: ‘Preşedinţia ungară a Consiliului UE a cauzat deja ‘o mulţime de pagube’

Publicat

in

Ungaria a cauzat ”o mulţime de pagube” în cele 12 zile de când această ţară asigură preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene, a estimat vineri Ministerul de Externe german, informează DPA, potrivit Agerpres.

Un purtător de cuvânt al diplomaţiei germane a calificat vizitele premierului ungar Viktor Orban la Moscova şi Beijing drept ”eforturi ungare solo pe care le observăm cu mare uimire şi scepticism”.

El a adăugat că Orban acţionează în nume personal şi nu ca reprezentant al UE

Referitor la posibile consecinţe ale acestor vizite, purtătorul de cuvânt a menţionat: ”Trebuie să vedem cum continuă preşedinţia ungară a Consiliului UE. Suntem acum în ziua a 12-a şi deja a cauzat o mulţime de pagube”

Wolfgang Buchner, purtător de cuvânt adjunct al guvernului german, a precizat că Viktor Orban poate călători unde doreşte.

”Ceea ce nu e acceptabil este faptul că el călătoreşte prin lume cu impresia că face asta în numele altora. Şi cu siguranţă va exista o discuţie despre cum să tratăm această chestiune”, a adăugat el.

Înaintea Summitului NATO de la Washington din această săptămână, premierul ungar s-a întâlnit cu preşedintele rus Vladimir Putin la Moscova şi cu cel chinez Xi Jinping la Beijing. Ambele vizite au inclus discuţii despre potenţiale propuneri de pace pentru Ucraina, ţară care de peste doi ani se confruntă cu o invazie rusă.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend