Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Grupul MOL a investit peste 20 de milioane de euro în măsuri de combatere a pandemiei, până în prezent

Publicat

in

Grupul MOL a investit, de la debutul pandemiei COVID-19 şi până în prezent, peste 20 de milioane de dolari în măsuri extinse de prevenire şi combatere a infectării cu virusul SARS CoV 2 pentru angajaţii şi clienţii săi, în Europa Centrală şi de Est, potrivit unui comunicat al companiei, transmis joi conform agerpres.

În acest context, MOL a furnizat peste opt milioane de măşti medicale faciale, 14 milioane de mănuşi de unică folosinţă, 170.000 de litri de dezinfectant, aproximativ 300.000 de teste COVID-19 şi a făcut posibilă vaccinarea angajaţilor care şi-au exprimat voluntar dorinţa. În plus faţă de angajamentele şi politicile sale de responsabilitate socială corporativă, Grupul MOL a donat peste 5 milioane de dolari pentru susţinerea sistemului medical, protejarea cadrelor medicale şi a pacienţilor, în contextul crizei sanitare globale fără precedent.
Raportat la ţările în care a direcţionat investiţia de peste 20 de milioane de dolari, în Ungaria, MOL a sprijinit gestionarea şi prevenirea crizei medicale COVID-19 printr-o donaţie în valoare de aproximativ 1,5 milioane de dolari, fondurile fiind alocate pentru achiziţia de aparatură medicală, cât şi alte resurse.

În Croaţia, compania de petrol şi gaze INA, membră a Grupului MOL, a donat aproximativ 500.000 de dolari furnizorilor, instituţiilor şi ONG-urilor locale şi a investit, până în prezent, aproximativ 3,6 milioane de dolari în măsuri extinse de prevenire şi combatere a infectării cu virusul SARS CoV 2 pentru angajaţii şi clienţii săi.

Potrivit sursei citate, în Slovacia, Slovnaft a donat spitalelor 19 ventilatoare mecanice în valoare de peste 540.000 de dolari, iar angajaţii staţiilor de servicii au oferit mai mult de 61.000 de cafele Fresh Corner paramedicilor şi personalului medical din linia întâi. De asemenea, Slovnaft a început producţia autohtonă pentru soluţii de dezinfecţie – „Slovnaft hygi Fluid” – şi a donat peste 33.000 de litri, în valoare de 240.000 de dolari, instituţiilor sociale aflate în nevoie. Compania a investit peste şase milioane de dolari în măsuri extinse de prevenţie şi combatere a noului coronavirus pentru angajaţi şi clienţi: echipamente de protecţie, generatoare de ozon, purificatoare de aer pe bază de plasmă, dezinfectanţi, teste COVID-19, măşti medicale faciale, campanii de vaccinare împotriva gripei şi pneumococului.

În Republica Cehă, MOL a donat trei ventilatoare către spitale şi a oferit gratuit personalului medical 65.000 de cafele Fresh Corner, în valoare de 340.000 de dolari, în timp ce MOL Serbia a donat combustibil şi fonduri pentru achiziţionarea de echipamente medicale de peste 22.000 de dolari.

MOL România a donat 1,3 milioane de dolari pentru echipamente medicale destinate spitalelor, în demersul de susţinere a sistemului medical românesc pentru combaterea pandemiei, iar MOL Pakistan a donat 20.000 de dolari pentru înfiinţarea unui centru de carantină în Islamabad şi a sprijinit comunităţile locale din zonele în care desfăşoară operaţiuni cu echipamente de protecţie personală în valoare de 6.500 de dolari.

„Prin intermediul campaniilor de comunicare internă, Grupul MOL a informat angajaţii despre beneficiile vaccinării împotriva COVID-19. Grupul a lansat şi un serviciul on-line de suport pentru sănătate mintală, Mental Hygi, pentru persoanele care se confruntă cu dificultăţi şi au nevoie de sprijin. În contextul imprevizibil generat de pandemie începând cu luna martie 2020, Grupul MOL a reuşit să menţină aprovizionarea cu energie, cât şi securitatea energetică în regiune, operaţiunile desfăşurându-se la flux normal, fără oprire. Măsurile de prevenţie eficiente şi imediate pentru angajaţi şi clienţi, gestionarea disciplinată a costurilor operaţionale (OPEX) şi de capital (CAPEX), iniţiativele strategice anterioare şi modelul de afaceri integrat şi competitiv al companiei, au avut o contribuţie majoră la performanţa Grupului. MOL a obţinut rezultate foarte bune şi a ajuns la un rezultat operaţional EBITDA de 2 miliarde dolari în 2020 şi, chiar dacă faţă de 2019 câştigurile au fost mai mici, reacţia rapidă, deciziile luate la momentul potrivit au permis companiei să genereze un flux de numerar liber mai puternic decât cel stabilit ca ţintă orientativă în perioada pre COVID-19. Rezultatele bune au continuat să apară şi în 2021, MOL înregistrând un rezultat operaţional EBITDA de peste 660 milioane dolari în primul trimestru al anului”, se menţionează în comunicatul citat.

Grupul MOL este o companie de petrol şi gaze internaţională integrată şi independentă, cu sediul central în Budapesta (Ungaria) şi operaţiuni în peste 30 de ţări. Compania controlează trei rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare în Ungaria, Slovacia şi Croaţia. De asemenea, deţine o reţea de aproape 2.000 de staţii de servicii în zece ţări din Europa Centrală şi de Sud-Est, dintre care 243 în România.

NATIONAL

LIVE Război în Ucraina, ziua 730: Occidentul se mobilizează pentru a ajuta Ucraina și a-i sancționa pe ruși / Vineri dimineața- explozii în Nipro, Herson și suburbii

Publicat

in

Moartea dizidentului ​rus Alexei Navalnîi a întețit sancțiunile occidentale la adresa Rusiei și sprijinul Vestului acordat Ucrainei. Pe front, noaptea de joi spre vineri a adus explozii în Nipro și suburbii, iar Hersonul era sub focul rușilor, populația fiind somată să rămână în adăposturi.

Război în Ucraina. Soldat ucrainean în regiunea DonețkFoto: Muhammed Enes Yildirim / AFP / Profimedia

Președintele Volodimir Zelenski a cerut Congresului SUA să aprobe un ajutor suplimentar pentru Kiev, spunând într-un interviu difuzat joi că nerespectarea acestui lucru ar costa vieți ucrainene . Parlamentarii republicani din Camera Reprezentanților au blocat aprobarea unui nou ajutor de 60 de miliarde de dolari pentru Ucraina, iar Zelenskiy a făcut apel la acțiune în timpul unui interviu acordat Fox News – un canal favorit al conservatorilor americani. „Vor supraviețui ucrainenii fără sprijinul Congresului? Desigur. Dar nu toți”, a spus el. Liderul ucrainean a avertizat, de asemenea, că prețul pentru a ajuta acum Kievul este mult mai mic decât costul potențial al confruntării viitoare cu Putin.

Toate informațiile despre războiul din Ucraina – ziua 729 – LIVE pe HotNews.ro:

06:22Vineri, ministrul de externe Dmytro Kuleba va efectua o vizită de lucru la sediul ONU din New York. unde va participa la dezbaterea Adunării Generale a ONU privind situația din Ucraina și la o reuniune ministerială a Consiliului de Securitate al ONU privind agresiunea Rusiei. Ministrul va vorbi și la un alt eveniment despre deportarea copiilor ucraineni.

06:00De la începutul invadării Ucrainei de către Rusia, peste 164.000 de copii au fost mutați din regiunea Donețk în regiuni mai sigure, scrie Ukrinform, citându-l pe Vadym Filashkin, șeful Administrației Militare Regionale Donețk.

„Autoritățile împreună cu grupurile de voluntari au evacuat cu succes peste 1,3 milioane de civili, inclusiv 164.000 de copii și 42.000 de persoane cu dizabilități”, a spus guvernatorul regional.

01:14Propaganda rusă încearcă să discrediteze unitatea specială ucraineană Kraken

Propagandiștii Kremlinului răspândesc informații false despre o presupusă implicare a unității speciale ucrainene Kraken în uciderea unor localnici din satul Petropavlivka, regiunea Harkiv – transmite Centrul pentru Combaterea Dezinformării din cadrul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei.

Informaţiile false sunt răspândite prin intermediul canalelor ruseşti de Telegram. Propagandiştii încearcă să convingă publicul că persoane din rândul populaţiei civile au fost ucise nu de către militari din armata rusă, ci de luptători ai unitaţii speciale Kraken a Directiei Principale de Informatii (GUR) din cadrul Ministerului Apararii de la Kiev şi că motivul crimei ar fi fost refuzul cetățenilor respectivi de a răspunde la un „salut naționalist”.

Citeste mai mult

NATIONAL

Încă un mesaj de susținere al unui mare opozant al lui Putin, după moartea lui Navalnîi: Le datorăm asta camarazilor noştri căzuţi

Publicat

in

Opozantul încarcerat Vladimir Kara-Murza, cunoscut jurnalist, activist politic şi regizor, a lansat joi un apel către ruşi, îndemnând-i „să nu dispere” şi să continue lupta pentru democraţie, după moartea în închisoare a lui Aleksei Navalnîi, principalul critic al preşedintelui Vladimir Putin, relatează France Presse, potrivit Agerpres.

„Încă nu pot realiza ceea ce s-a întâmplat, nici raţional şi nici emoţional. Dar dacă ne lăsăm pradă tristeţii şi disperării, este exact ceea ce ei îşi doresc. Nu avem dreptul să facem asta, le datorăm asta camarazilor noştri căzuţi”, a declarat Kara-Murza, vorbind la o audiere în faţa unui tribunal prin videoconferinţă.
Vechi prieten al lui Aleksei Navalnîi, Vladimir Kara-Murza a fost unul dintre apropiaţii lui Boris Nemţov, un alt opozant proeminent ucis în apropiere de Kremlin în 2015.

Kara-Murza a putut transmite un mesaj public marţi pe reţelele sociale prin intermediul echipei sale.

„Responsabilitatea pentru moartea lui Aleksei Navalnîi îi revine personal lui Vladimir Putin, căci Aleksei era prizonierul său personal”, a transmis el.

„Un bătrân răzbunător, laş şi lacom îşi menţine strânsoarea mortală, distrugând pe oricine în care vede o ameninţare la adresa puterii sale”, adaugă opozantul, referindu-se la preşedintele Vladimir Putin.

Kara-Murza, cetăţean ruso-britanic, a fost condamnat la 25 de ani de închisoare după ce a fost acuzat de trădare, de răspândirea de „informaţii false” despre armata rusă şi de menţinerea legăturilor cu o „organizaţie indezirabilă”.

Aceasta este cea mai grea pedeapsă impusă unui opozant în istoria recentă a Rusiei. Potrivit susţinătorilor săi, el are, de asemenea, o stare de sănătate foarte precară, ca urmare a faptului că a fost otrăvit de două ori în trecut.

În mesajul său, el a spus că a aflat de moartea lui Aleksei Navalnîi de la radio, în celula sa, pe 16 februarie, în ziua în care administraţia închisorii a emis un scurt comunicat în care anunţa moartea principalului opozant al lui Vladimir Putin.

Din închisoarea sa din Siberia, Kara-Murza şi-a exprimat speranţa de a „face din Rusia o ţară democratică europeană normală şi liberă”. „Aleksei a spus: nu renunţaţi! Este imposibil să renunţăm!”, a declarat el.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend