Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Gheorghe Flutur, după negocierile cu PSD: ‘Sunt lucruri la care nu ne înțelegem. Egalitarismul a fost în comunism și nu a dat rezultate’

Publicat

in

Gheorghe Flutur, reprezentantul PNL la negocierile cu PSD, susține că cele două partide au unele puncte de vedere diferite. Cele mai multe neînțelegeri sunt pe domeniul fiscal-economic, spune Flutur.

Echipele PNL și PSD al lucrat încă de dimineață „la punerea de acord a celor trei programe de guvernare”, a dezvăluit reprezentantul PNL. Până seara au fost parcurse zece domenii, a precizat liberalul.

„Până acum am parcurs zece domenii… Dimineață a fost domeniul fiscal economic… sunt lucruri la care ne înțelegem, sunt lucruri la care nu ne înțelegem”, a spus Gheorghe Flutur.

Neînțelegerile sunt în special în ceea ce privește cota unică pe care liberalii nu doresc să o schimbe. „Vor mai avea loc discuții pentru clarificarea avantajelor”, a mai spus Flutur.

„Dacă ai o valoare mai mare nu e un delict și eu te sancționez că tu ai ajuns să ai acea valoare mai mare dacă tu ai fost mai harnic și ai avut noaptea mai scurtă. Adică noi, liberalii, nu vrem să sancționăm din punctul ăsta de vedere cel care capitalizează. Sigur, aici fiecare poate să spună ce crede, dar eu cred că noi trebuie să fim foarte sinceri cu electoratul – noi trebuie să încurajăm acumularea cinstită de capital”, a explicat Gheorghe Flutur.

El spune că i-a întrebat pe social-democrați care este impactul financiar al impozitării progresive.

„Încă nu au o simulare. Nu cred că trebuie să rămânem înțepeniți la niște proiecte… Egalitarismul a fost în comunism și nu a dat rezultate”, a punctat prim-vicepreședintele PNL.

Tot miercuri, liberalii și social democrații au discutat despre domeniile justiție, interne, apărare și externe.

Pe lista echipelor de negociatori, joi vor fi domeniile muncă, sănătate, cultură, mediul de afaceri și învățământ. PNL și PSD încearcă să-și armonizeze programele astfel încât să poată forma o alianță de guvernare.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

FOTO Cravata purtată de regele Charles la câteva zile după ce Sunak a anulat întâlnirea cu Mitsotakis din cauza unor piese de la Parthenon

Publicat

in

​Regele Charles a purtat o cravată cu steagul Greciei, la doar câteva zile după ce prim-ministrul britanic Rishi Sunak a anulat o întâlnire cu omologul său grec în contextul disputei diplomatice cu privire la Sculpturile Partenonului, cunoscute şi sub numele de Sculpturile Elgin, notează CNN.

Rishi Sunak și regele CharlesFoto: Simon Walker / Avalon / Profimedia Images

Regele a purtat cravata în timp ce s-a întâlnit vineri cu liderii mondiali – inclusiv Sunak – la discuţiile COP28 despre climă din Dubai.

O sursă de la Palatul Buckingham a declarat pentru CNN că cravata este pur şi simplu una din colecţia actuală a regelui şi a avut şi alte apariţii recente purtând-o.

Tatăl regelui Charles, soțul reginei Elisabeta, s-a născut în Corfu ca prințul Philip al Greciei și Danemarcei.

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis urma să se întâlnească marţi cu Sunak la Londra. Cu toate acestea,întâlnirea a fost anulată brusc de Downing Street, după ce Mitsotakis a făcut comentarii în timpul unui interviu televizat despre statutul Sculpturilor Parthenon, care sunt în prezent găzduite la British Museum din Londra.

Duminică, Mitsotakis a declarat pentru BBC într-un interviu că sculpturile au fost „în esenţă, furate” şi că guvernul său va continua să facă lobby pentru un acord şi să facă eforturi pentru un „parteneriat” cu Regatul Unit.

Grecia a cerut în repetate rânduri restituirea sculpturilor, pe care diplomatul britanic Lordul Elgin le-a scos din templul Partenon din Atena la începutul secolului al XIX-lea, când era ambasador în Imperiul Otoman. (News.ro)

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Panorama cu ALP: Românii care vor și slănina în pod, și porcul gras

Publicat

in

Nu știu dacă sunt românii mai altfel decât alții, dar dacă tot e ziua noastră, e un moment bun să ne holbăm în oglindă și să realizăm cât de duplicitari și ipocriți suntem uneori.

Parada de Ziua Națională din Cluj-Napoca, 2022Foto: Inquam Photos / Cristi Vescan

„Și cu slănina în pod, și cu porcul gras în bătătură” e un proverb românesc care ne pune tare bine reflectorul pe dublul standard pe care îl practicăm atât de des. Varianta golănească, de după blocuri, aceea cu „sufletul în rai”, e chiar și mai plastică, dar nu vorbim urât de Ziua Națională.

Românul ține la principii doar când sunt în avantajul său. Ar iubi regulile, dar doar pentru alții. Dacă îl iei un pic la descusut, nu rezistă în fața tentației de a le da încolo, cât timp îi taie accesul la „slănină”.

Vrea o țară ca afară, dar dacă se poate să taie niște curbe, să fenteze niște reguli, să fure un pic la cântar, ar cam face-o.

Citește mai mult pe Panorama.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend