Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Germania va folosi muncitori străini pentru a face față haosului din aeroporturi

Publicat

in

Germania va apela la muncitorii străini pentru a pune capăt haosului din aeroporturile sale, care se confruntă cu lipsa de personal și cu o serie de anulări în perioada premergătoare sărbătorilor, au declarat duminică miniștrii, potrivit AFP.

Aeroportul din FrankfurtFoto: Fraport.com

„Guvernul intenționează să permită personalului străin de care este nevoie urgentă să intre în Germania pentru muncă temporară”, a declarat ministrul Muncii, Hubertus Heil, în ediția de duminică a cotidianului Bild.

„Angajatorii trebuie să plătească un salariu standard și să asigure o cazare decentă pentru perioada temporară”, a continuat ministrul social-democrat, asigurând că nu este vorba de „dumping social”.

Guvernul nu a precizat câți străini vor fi invitați să se alăture forței de muncă de la aeroport, dar, potrivit Bild, numărul ar putea ajunge la „patru cifre”, sau cel puțin o mie.

La fel ca în multe alte aeroporturi europene, reluarea traficului aerian după doi ani de întrerupere din cauza pandemiei de Covid nu a fost încă însoțită de angajarea de personal nou. În plus, există absențe datorate reluării infecțiilor cu coronavirus în Germania.

Potrivit unui studiu realizat de Institutul Economic German, aeroporturile germane au în prezent un deficit de aproximativ 7 200 de profesioniști. Această penurie duce la o serie de anulări de zboruri, în special de către compania aeriană germană Lufthansa, și la cozi lungi la controalele de securitate.

Ministrul de interne, Nancy Faeser, a dat asigurări pentru Bild că nu va exista „nicio concesie” în materie de securitate, precizând că acești „auxiliari veniți din străinătate (vor fi) angajați, de exemplu, pentru manipularea bagajelor”.

Cu toate acestea, Detlef Kayser, membru al consiliului de administrație al Lufthansa, a avertizat în cotidianul Welt că „din păcate, cu greu va fi posibil să se obțină o îmbunătățire pe termen scurt acum, în vară”.

„Ne așteptăm ca situația să revină la normal în 2023”, a declarat oficialul Lufthansa, care a anulat peste 2.000 de zboruri în ultimele săptămâni.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Prinși la furat, trei tineri au sărit să îl bată cu o bâtă pe păgubit de față cu polițiștii chemați să îi prindă pe hoți

Publicat

in

Două persoane care au furat şapte baloţi din paie de pe un teren extravilan din comuna Colceag au fost reţinute, poliţiştii fiind nevoiţi să tragă un foc de avertisment în contextul în care inculpaţii şi cei care îi însoţeau erau agresivi, informează, luni, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova.

Masina de PolitieFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Potrivit sursei citate, duminică după-amiază, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Mizil au fost sesizaţi de către un bărbat despre faptul că persoane necunoscute i-ar fi sustras cu un atelaj hipo mai mulţi baloţi din paie de pe un teren extravilan din comuna Colceag.

„În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat în zona indicată de apelant, aceştia identificând şi depistând apelantul, un bărbat în vârstă de 37 de ani, la scurt timp fiind observat atelajul în cauză care a fost oprit de poliţişti, în care se aflau 7 baloţi de paie. Cei trei tineri aflaţi în atelaj, cu vârstele de 15, 17 şi 20 de ani, din oraşul Mizil, respectiv din judeţul Ilfov au devenit recalcitranţi, intenţionând să îl lovească pe apelant cu o bâtă din lemn. În acelaşi timp, unul dintre tineri ar fi telefonat pe o altă persoană pentru a veni în sprijin, la scurt timp venind un tânăr în vârstă de 28 de ani, continuând împreună comportamentul agresiv faţă de apelant. Întrucât persoanele în cauză nu au ţinut cont de solicitările poliţiştilor de a înceta activităţile violente, unul dintre poliţişti a efectuat un foc de armă în plan vertical, după ce, în prealabil a efectuat somaţiile legale”, arată IJP.

Ulterior, persoanele în cauză au fost imobilizate şi duse la audieri, două dintre ele, în vârstă de 20, respectiv 28 de ani, fiind reţinute, urmând să fie prezentaţi unităţii de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt şi ameninţare. (Agerpres)

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

„Mostrele acestea sunt o comoară” – Când vom afla primele date despre rocile aduse de pe asteroidul Bennu

Publicat

in

​Duminică au ajuns cu bine pe Terra eșantioanele de pietre și praf obținute de misiunea Osiris Rex de pe asteroidul Bennu, după o călătorie de peste doi ani și 1,9 miliarde km. Cei de la NASA sunt mai mult decât încântați și urmează etapa analizei rocilor aduse.

Capsula cu mostre de pe Bennu este dusa la laboratorFoto: KEEGAN BARBER / UPI / Profimedia

Patru elicoptere au sosit duminică la fața locului, capsula a fost găsită rapid și în stare foarte bună, fiindcă au funcționat parașutele care au asigurat o frânare de la 44.000 km/h, la sub 20 km/h, în nici 15 minute.

Capsula a fost împachetată în folie izolatoare și dusă într-o cameră sterilă de la o bază militară americană din statul Utah, iar luni mostrele vor fi duse la centrul spațial al NASA, Lyndon B. Johnson de la Houston (Texas), unde se află divizia care analizează materialele venite din cosmos, cum ar fi eșantioanele de roci selenare.

Este prima dată când americanii aduc mostre de pe un asteroid, doar japonezii reușind până acum asta, în două misiuni, în 2010 și 2020. O mare diferență este că a ajuns pe Terra o cantitate de câteva zeci de ori mai mare decât a adus misiunea niponă Hayabusa2, în 2020. Estimarea ar fi că sunt 250 de grame de roci, față de 5 grame, cât au adus niponii de pe Ryugu.

O analiză sumară va fi făcută marți și mostrele vor fi porționate, pentru că trebuie să ajungă la 60 de laboratoare din diverse locuri ale lumii.

Există un plan amplu de analize științifice ale eșantioanelor în următorii doi ani, mai ales împreună cu cei de la JAXA (Agenția spațială japoneză) și cu cei de la Canadian Space Agency.

Primele concluzii aprofundate vor fi comunicate în luna octombrie, când vom afla mai multe despre compoziția lui Bennu și cum se compară cu mostrele aduse de japonezi de pe cei doi asteroizi spre care au trimis misiuni: Itokawa și Ryugu.

Pentru astronomi, aceste eșantioane sunt foarte valoroase, fiindcă vorbim despre material de peste 4,5 miliarde de ani vechime și asteroizii s-au transformat foarte puțin, așa că ne spun multe despre „cărămizile” de materie din care au luat naștere planetele.

„A fost o zi incredibilă”, a spus Lori Glaze de la NASA. „Aceste mostre sunt cadouri nesfârșite. Sunt o comoară…pentru analiza științifică pentru următorii ani, și pentru copiii noștri, dar și pentru cei care încă nu s-au născut”.

Surse: AFP, New York Times, Guardian

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend