Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Germania se opune interzicerii fabricării de vehicule noi cu ardere internă din 2035

Publicat

in

NATIONAL

Capitală Culturală a mirosului de cauciuc și fecale de porc: Timișoara pute până în ultima zi, Garda de Mediu ridică din umeri

Publicat

in

Concertele de încheiere a anului în care Timișoara a fost Capitală Culturală Europeană țin atenția publicului și a presei locale de zile bune deja. Un lucru despre care presa locală nu scrie și despre care toți politicienii, indiferent de partid politic tac e faptul că Timișoara pute.

Pute zi de zi, oră de oră, de la un capăt la altul. Ba a miros de cauciuc de la compania Continental, premiată de președintele Klaus Iohannis, ba a miros de fecale de porc, de la producătorul Smithfield, care se pare că nu îngroapă fecalele așa cum prevede legea, ci le aruncă în vecinătatea Timișoarei. Garda de Mediu din Timiș, condusă de Luci Mușuroi, unsă în funcție de PSD Timiș, s-a specializat în statul cu mâinile în sân. S-a scurs deja un an de zile de când Mușuroi explica faptul că România nu poate măsura mirosul emis în producția de cauciuc, asta deși toți locuitorii din oraș se plâng că noaptea compania îi sufocă.

Acum, de săptămâni bune, Timișoara pute zilnic a fecale de porc. E un miros care acoperă întregul oraș, iar cazul nu e singular. S-a întâmplat și în Cluj, acolo unde autoritățile locale au luat rapid atitudine. În Timișoara, de la primarul Dominic Fritz, la președintele CJ Timiș Alin Nica, la șefii PSD Timiș Alfred Simonis sau președintele PNL Timiș Alin Nica, nimeni nu suflă o vorbă.

Pe scurt, cam orice reclamație la Garda de Mediu se clasează sub pretextul că inspectorii nu au identificat sursa mirosului. Asta în timp ce Guvernul Ciucă le-a dublat salariile. Rămâne de văzut dacă Guvernul Ciolacu poate mișca lucrurile în Timiș. Dacă Prefectura Timiș în calitate de reprezentant al Guvernului în teritoriu poate cere Gărzii de Mediu să facă niște controale.  Sau dacă președintele Klaus Iohannis care se perindă pe la summit-uri legate de climă înțelege că un oraș nu poate fi sufocat cu mirosuri diverse în numele afacerilor!

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Victor Negrescu explică jocurile de culise: De ce au acceptat, de fapt, austriecii ridicarea controalelor aeriene în Schengen

Publicat

in

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu explică discuțiile de culise care au stat în spatele deciziei neașteptate a Austriei de a accepta eliminarea controalelor Schengen pentru zborurile din România și Bulgaria.

Negrescu spune că la mijloc e vorba de lobby făcut de premierul Marcel Ciolacu:

„România are astăzi toate șansele să intre în spațiul Schengen pe cale aeriană. După aproape 13 ani de așteptare, în sfârșit se produce o schimbare pe care mulți o considerau imposibilă după dezastrul înregistrat acum un an.

Prin discuțiile avute de premierul Marcel Ciolacu cu liderii europeni, la care am avut plăcerea să particip, în mod special cu cancelarul social-democrat german Olaf Scholz, dar și ca urmare a vizitei efectuate recent la Viena, am reușit să convingem partenerii austrieci că argumentele României sunt solide.

Soluția identificată reprezintă o victorie importantă de etapă, în care puțin au crezut, dar care iată este pe cale să se realizeze. În curând, sperăm ca toți românii să călătorească pe calea aeriană ca toți ceilalți cetățeni din spațiul Schengen. România este pregătită.

Cerințele vehiculate de Austria în spațiul public nu sunt o problemă deși nu erau necesare în cazul României. Evident, sperăm să demonstrăm în scurt timp și că partenerii noștri bulgari, cu care suntem în continuare cuplați în acest demers, sunt pregătiți și pentru intrarea pe cale terestră. Sunt convins că România are frontierele terestre sigure și respectă complet standardele Schengen.

După votul care ar urma să aibă loc curând în parlamentul olandez privind ridicarea veto-ului pentru Bulgaria, urmează următoarele etape de negociere și finalizare a textului deciziei.

Doresc să profit de ocazie pentru a le mulțumi tuturor celor care în ultimii ani au sprijinit inițiativele noastre #RomâniaCereSchengen și #RomâniiMerităÎnSchengen, realizate împreună cu colegii mei din PES activists Romania și Partidul Social Democrat, care au crezut în demersurile noastre la Bruxelles și în capitalele europene, care au susținut dreptul României și au sprijinit toate eforturile noastre, inclusiv cu ocazia vizitei de lucru pe care am avut-o la Viena pe 24 noiembrie”, scrie Negrescu pe Facebook.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend