Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ger de crapă pietrele – Temperaturi cum nu s-au mai văzut de ani de zile. Prognoza ANM pentru următoarea săptămână

Publicat

in

Vremea va fi rece în următoarele zile la nivelul întregii ţări, geroasă dimineaţa şi seara, cu posibile ninsori slabe şi intensificări ale vântului în anumite regiuni, temperatura maximă ajungând până la 9 grade Celsius, iar cea minimă la -20 de grade, potrivit prognozei pe şapte zile, publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), notează Agerpres.

Astfel, în ţară, în intervalul 9 februarie, ora 8:00 – 10 februarie, ora 8:00, vremea va fi rece, exceptând regiunile intracarpatice unde valorile termice diurne vor fi uşor mai ridicate decât mediile climatologice specifice datei, iar noaptea va fi ger local în Transilvania şi Moldova şi pe alocuri în zonele subcarpatice din sud. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în regiunile estice şi sud-estice, dar numai izolat vor fi fulguieli. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificări mai ales ziua în sudul Banatului (rafale de 50 -60 km/h), dar trecător şi cu viteze mai reduse şi în Dobrogea şi Bărăgan. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 şi 9 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -20 şi -18 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi -3, respectiv -1 grade pe litoral şi în Dealurile de Vest. Izolat va fi ceaţă asociată cu depunere de chiciură.

La Bucureşti, în intervalul menţionat, vremea se va menţine rece. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 2 – 4 grade Celsius, iar cea minimă de -8 şi -5 grade.

În perioada 10 februarie, ora 8:00 – 11 februarie, ora 8:00, în ţară, valorile termice nu vor avea variaţii semnificative faţă de intervalul precedent şi vor caracteriza în continuare o vreme rece în regiunile estice şi sud-estice, geroasă dimineaţa şi noaptea local în Transilvania şi Moldova şi pe alocuri în zonele subcarpatice din sud. Cerul va fi variabil, mai mult senin în cursul nopţii, exceptând estul ţării unde vor fi înnorări temporare şi izolat posibil fulguieli. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări pe litoral şi în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 şi 9 grade, iar cele minime între -19 şi -17 grade Celsius în depresiunile Carpaţilor Orientali şi -4, respectiv -2 grade pe litoral şi în Dealurile de Vest. Cu totul izolat va fi ceaţă asociată cu depunere de chiciură.

În Capitală, vremea va fi în continuare rece, mai ales dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 3 – 4 grade, iar cea minimă de -8 şi -5 grade Celsius.

În perioada 11 februarie, ora 8:00 – 12 februarie, ora 8:00, vremea se va menţine rece în regiunile estice, geroasă dimineaţa şi noaptea, mai ales în depresiuni. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în extremitatea sud-estică a teritoriului, unde izolat vor fi posibile fulguieli. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări pe litoral. Temperaturile maxime se vor situa între -1 şi 9 grade, iar cele minime între -16 şi -14 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi -3 şi -1 grad pe litoral şi în Dealurile de Vest.

În intervalul menţionat, în Bucureşti, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 3 – 4 grade Celsius, iar cea minimă între -7 şi -5 grade Celsius.

Prognoza meteorologică pentru perioada 12 februarie, ora 8:00 – 13 februarie, ora 8:00, la nivelul întregii ţări, arată valori termice comparabile cu cele din intervalul anterior. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe litoral şi în sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 9 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -15 şi -13 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi -2, respectiv 0 grade pe litoral şi în Dealurile de Vest.

Regimul termic nu se va modifica faţă de intervalul precedent nici în Bucureşti, astfel maxima va fi de 3 – 4 grade Celsius, iar minima între -7 şi -4 grade Celsius. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat.

Pentru perioada 13 februarie, ora 8:00 – 16 februarie, ora 8:00, meteorologii estimează o creştere treptată a temperaturilor la nivelul întregii ţări, astfel că până la sfârşitul intervalului vor fi uşor mai ridicate decât cele normale în toate regiunile. Probabilitatea pentru precipitaţii slabe va fi ridicată în ultimele două zile în vestul, sudul şi centrul ţării.

În Capitală, valorile termice vor creşte treptat în intervalul menţionat, iar probabilitatea pentru precipitaţii slabe va fi în creştere în a doua parte a intervalului.

Loading

NATIONAL

AUR cere modificarea Legii de funcționare a CCR: Drepturile românilor să fie respectate! Nu ne putem juca cu democrația!

Publicat

in

Parlamentarii AUR vor depune un proiect legislativ pentru modificarea Legii nr. 47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale, cu scopul prevenirii unor noi abuzuri ale acestei instituții în privința alegerilor electorale.

„Considerăm că invalidarea fiecărui tur al alegerilor pentru alegerea președintelui României se poate dispune numai în baza unei contestații temeinic motivate sau în baza propunerii de invalidare temeinic motivată a Biroului Electoral Central determinată de fraude grave, nefiind posibilă revenirea asupra unei hotărâri pronunțate ori invalidarea din oficiu a întregului proces electoral după validarea fiecărei etape legale. Totodată vom propune ca toate contestațiile cu privire la înregistrarea sau neînregistrarea candidaturii la funcția de președinte al României însoțite de probele care justifică invalidarea se soluționează de Curtea Constituțională cu votul majorității judecătorilor în termenele prevăzute de lege pentru alegerea președintelui României și pot viza numai existența condițiilor constituționale pentru existența dreptului de a fi ales ori neîndeplinirea condițiilor prevăzute de această lege pentru înregistrarea candidaturii. Aceste probe se depun odată cu o contestație sub sancțiunea decăderii”, a declarat deputatul AUR Gianina Șerban.

Astfel, articolul 37 din Legea privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale se va modifica astfel:

„(1) Curtea Constituțională veghează la respectarea procedurii pentru alegerea Președintelui României și confirmă rezultatele sufragiului, în limitele și cu respectarea dispozițiilor legale și constituționale.”

(2) Rezultatul alegerilor pentru funcția de Președinte al României este validat sau invalidat de Curtea Constituțională, numai în baza probelor și a dispozițiilor legale incidente.

(3) Invalidarea fiecărui tur al alegerilor pentru alegerea Președintelui României se poate dispune numai în baza unei contestații temeinic motivate sau în baza propunerii de invalidare temeinic motivate a Biroului Electoral Central, determinate de fraude grave, nefiind posibilă revenirea asupra hotărârii pronunțate ori invalidarea din oficiu a întregului proces electoral după validarea fiecărei etape legale”, prevede proiectul legislativ depus de AUR în Parlament.

De asemenea, articolul 38 se va modifica, astfel încât contestațiile cu privire la înregistrarea sau neînregistrarea candidaturii la funcția de Președinte al României, însoțite de probele care justifică invalidarea, se vor soluționa de Curtea Constituțională, cu votul majorității judecătorilor, în termenele prevăzute de legea pentru alegerea Președintelui României și vor putea viza numai existența condițiilor constituționale pentru existența dreptului de a fi ales ori neîndeplinirea condițiilor prevăzute de această lege pentru înregistrarea candidaturii.

În exercitarea atribuțiilor care îi revin, Curtea Constituțională este singura în drept să hotărască asupra competenței sale, cu excepția cazului prevăzut la art. 38 al prezentei legi.

„Drepturile românilor nu pot fi anulate de unii judecători, chiar fiind aceștia și judecători la Curtea Constituțională. Ceea ce s-a întâmplat în cazul domnului Călin Georgescu, ceea ce s-a întâmplat în cazul doamnei Diana Șoșoacă, sunt situații cu care România și românii nu trebuie să se mai întâlnească. Toți românii trebuie să aibă dreptul să candideze, așa cum prevede Constituția României. Nu trebuie să ne jucăm cu democrația și cu legile țării. Trebuie să respectăm întocmai acest drept, și anume dreptul de a alege și de a fi ales. Vom lupta până la capăt pentru ca democrația în România să nu fie îngropată”, a conchis Gianina Șerban.

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

România, dependentă de străini: importăm masiv petrol din Azerbaidjan / Bilanțul ultimelor luni

Publicat

in

Azerbaidjanul a exportat 286.500 de tone de țiței și derivate, extrase din roci bituminoase, în valoare de 164 de milioane de dolari în România din ianuarie până în februarie 2025, scrie Trend, relatează Rador Radio România.

Datele obținute de Trend de la Comitetul Vamal de Stat indică faptul că valoarea exportului a crescut cu 71,7 milioane de dolari, sau de 1,8 ori, iar volumul – cu 121.100 de tone, sau de 1,7 ori, comparativ cu aceeași perioadă din 2024.

În perioada menționată, România s-a clasat pe locul 5 ca destinație pentru exporturile de petrol ale Azerbaidjanului.

Azerbaidjanul a exportat în primele două luni ale anului 2025 în valoare de 2,7 miliarde de dolari 4,8 milioane de tone de țiței și derivate, extrase din roci bituminoase, arătând o creștere a valorii exporturilor cu 153,2 milioane de dolari, sau 5,4 la sută, și o creștere a volumului cu 182.900 de tone, sau patru procente, în raport anual.

Între timp, comerțul dintre Azerbaidjan și România a ajuns la 189,2 milioane de dolari în primele două luni ale anului 2025, adică 137,7 milioane de dolari sau de 3,7 ori mai mult decât în aceleași luni din 2024.

Acest volum comercial a reprezentat 2,12% din comerțul exterior total al Azerbaidjanului în această perioadă, plasând România pe locul nouă printre cei mai mari parteneri comerciali ai Azerbaidjanului.

Exporturile Azerbaidjanului către România în lunile ianuarie și februarie ale acestui an au totalizat 188,2 milioane de dolari, o creștere semnificativă de 137,8 milioane de dolari, sau de 3,7 ori, comparativ cu aceeași perioadă din 2024. Aceste exporturi au reprezentat 3,95% din totalul exporturilor Azerbaidjanului.

Pe de altă parte, importurile Azerbaidjanului din România în această perioadă au fost evaluate la 966.000 de dolari, reflectând o scădere de 29.000 de dolari, sau 2,9 la sută, comparativ cu anul precedent.

Volumul comerțului exterior al Azerbaidjanului pentru perioada de raportare s-a ridicat la 8,9 miliarde de dolari. Această cifră este de 1,7 miliarde de dolari, sau cu 23,2% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Din volumul comercial, exporturile au reprezentat 4,8 miliarde de dolari, iar importurile de 4,1 miliarde de dolari, adică cu 13 milioane de dolari (0,3 la sută) mai puțin și cu 1,7 miliarde de dolari (69,2 la sută) mai mult decât în urmă cu un an.

Excedentul de comerț exterior s-a ridicat la 628 de milioane de dolari, adică de 1,7 miliarde de dolari, sau de 3,7 ori mai puțin decât în urmă cu un an.

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

Prognoza meteo pe două săptămâni: ANM anunță surprize uriașe

Publicat

in

Temperaturile din prima parte a celei de-a doua luni de primăvară vor fi unele neașteptate. Vremea se răcește în zilele următoare, se arată în prognoza pentru următoarele două săptămâni, publicată luni de Administrația Națională de Meteorologie.

Banat

Primele două zile indică o vreme deosebit de caldă pentru această perioadă, astfel că media temperaturilor maxime va fi de 20…21 de grade. Ulterior, valorile termice diurne vor scădea până la o valoare medie de 14 grade, în data de 28 martie. După această zi, maximele termice vor crește treptat, iar mediat, vor fi de 16-17 grade până spre sfârșitul intervalului de analiză. Din punct de vedere al temperaturilor minime, media acestora va fi de 9 grade în primele trei zile (24-26 martie), apoi va scădea ușor până în data de 30 martie, când va fi de aproximativ 6 grade; această valoare se va menține până la finalul celei de-a doua săptămâni de referință.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată în ambele săptămâni analizate, iar cantitățile de apă vor fi local însemnate în perioada 24-28 martie.

Crișana

La începutul intervalului, temperaturile maxime se vor situa cu mult peste cele specifice perioadei, astfel că, mediat, vor fi de 18…19 grade, în zilele de 24 și 25 martie. După aceasta, maximele termice vor scădea ușor, până la valori mediate de 15…17 grade și nu vor avea variații semnificative până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de referință. În ceea ce privește temperaturile minime, în primele zile, media acestora se va situa în jurul a 8 grade; ulterior se poate remarca o scădere treptată a temperaturilor din timpul nopților, astfel încât, după data de 28 martie, se vor înregistra 5…6 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată pe tot parcursul celor două săptămâni de analiză, iar în intervalul 24-29 martie local vor fi cantități de apă însemnate.

Transilvania

În prima zi, media maximelor termice va fi de 21 de grade, indicând o vreme deosebit de caldă pentru această perioadă. Ulterior, se poate observa scăderea treptată a temperaturilor din timpul zilei, astfel că, în data de 28 martie, mediat, se vor atinge 14 grade. După aceasta, se remarcă o ușoară încălzire a vremii și se vor înregistra 15…16 grade, valori ce se vor menține până la finalul celei de-a doua săptămâni analizate. Dacă se face raportare la media temperaturilor minime, aceasta va fi de 3 grade, în data de 24 martie, apoi va crește până la aproximativ 6 grade, în perioada 25-28 martie. După acest interval, nu vor fi variații semnificative din punct de vedere al mediei minimelor termice până la sfârșitul perioadei de referință.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată în ambele săptămâni. Local vor fi cantități însemnate de apă, îndeosebi în prima jumătate a perioadei analizate.

Maramureș

Media temperaturilor maxime nu va avea variații semnificative pe parcursul celor două săptămâni, astfel că va fi de 15…18 grade; cea mai mare valoare se va atinge în data de 25 martie, iar cea mai mică în ziua de 27 martie. Dacă se face referire la media minimelor termice, se observă variații ușoare ale acesteia, între 6 și 7 grade. Ulterior, minimele de pe parcursul nopților vor scădea ușor, astfel că, mediat se vor atinge 4…5 grade până spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni analizate.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată pe tot parcursul celor două săptămâni de referință. Local vor fi cantități de apă însemnate, cu precădere în prima săptămână.

Moldova

La începutul intervalului, valorile termice se vor situa cu mult peste cele specifice perioadei, astfel încât se vor înregistra în medie 17…20 de grade. Între 27 și 29 martie, maximele termice vor fi ușor mai scăzute, până la valori în medie de 13…15 grade. Din 30 martie, nu vor fi variații semnificative până la sfârșitul intervalului, înregistrându-se, în medie, în jurul a 16 grade. Temperaturile minime, în primele zile, se vor situa în jurul a 8 grade. Din 27 martie, acestea vor fi în scădere, astfel încât se vor înregistra, în medie, 5…6 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată pe tot parcursul celor două săptămâni de analiză, cu cele mai însemnate cantități de apă în intervalul 27-30 martie.

Dobrogea

În prima zi a intervalului, vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată, înregistrându-se în medie 22 de grade. Din cea de-a doua zi (25 martie), valorile termice vor fi în scădere treptată până în data de 28 martie, astfel încât se vor înregistra în medie 15…18 grade. După această zi și până la finalul intervalului, valorile termice diurne se vor situa în medie în jurul a 16 grade. Temperaturile minime vor fi în medie de 9…10 grade, în primele două zile din interval. Din 27 martie și până în 6 aprilie, se vor înregistra temperaturi minime de 7…8 grade.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi scăzută în primele două zile (24 și 25 martie), urmând ca până la finalul intervalului probabilitatea să fie ridicată.

Muntenia

În prima zi a intervalului, temperaturile maxime vor înregistra o creștere, atingând valori medii de 22…24 de grade, fiind peste media climatologică a perioadei. Ulterior, se estimează o ușoară scădere, astfel încât între 27 și 30 martie, maximele medii se vor situa în jurul valorilor de 16…18 grade. Până spre finalul intervalului, temperaturile vor rămâne relativ constante, cu maxime în jurul a 18 grade. În ceea ce privește temperaturile minime, acestea vor urma un trend similar, cu valori medii de 8…10 grade, între 25 și 28 martie, urmate de o scădere ușoară spre începutul lunii aprilie, iar până spre finalul intervalului temperaturile nocturne se vor stabiliza în jurul valorilor medii de 6…7 grade.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată începând din 26 martie. Local vor fi cantități însemnate de apă, îndeosebi în perioada 27-29 martie.

Oltenia

Temperaturile maxime se vor situa cu mult peste normele specifice perioadei cu precădere în prima zi din interval, atingând valori medii de 22…23 de grade. Apoi se va resimți o scădere ușoară, cu maxime medii oscilând între 14 și 18 grade în intervalul 26-30 martie. Spre finalul intervalului, temperaturile diurne vor rămâne relativ constante, în jurul a 17 grade. Minimele termice vor înregistra o creștere treptată, ajungând la 8…10 grade, în jurul datei de 26 martie, însă ulterior vor coborî ușor, situându-se între 6 și 8 grade, până la începutul lunii aprilie. Spre finalul intervalului analizat, temperaturile minime vor fi în medie în jurul a 6 grade.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată începând din 26 martie, până la finalul intervalului. Local și temporar vor fi cantități de apă însemnate, îndeosebi în intervalul 27-29 martie.

La munte

Vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă în primele două zile, astfel încât media temperaturilor maxime va fi de 11 grade. Ulterior, se remarcă scăderea temperaturilor de pe parcursul zilei până spre aproximativ 5 grade, valoare medie ce se va atinge în 28 martie. Până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni nu vor fi variații semnificative ale maximelor termice, acestea având o medie de 6…7 grade. Din punct de vedere al temperaturilor minime, media acestora va porni de la 1 grad, în data de 24 martie, va crește ușor în următoarele două zile, spre 3 grade, apoi va scădea treptat, până la aproximativ 0 grade; această valoare medie a temperaturilor minime se va menține până spre finalul intervalului de analiză.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată în ambele săptămâni, iar local și temporar vor fi cantități de apă însemnate.

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

Bunavestire: Peștele cu cele mai puține oase

Publicat

in

Nu de puține ori ne-am întrebat ce pește este mai bun atunci când vrem să alegem alimente sănătoase pentru noi și familia noastră. În principiu, carnea de pește este una sănătoasă și este recomandat consumul acestui aliment, având numeroase proprietăți nutritive. conform Libertatea.

Este greu de precizat ce pește este mai bun, pentru că cele mai multe dintre speciile de consum sunt calitative din punct de vedere nutrițional, carnea de pește fiind în general considerată o carne sănătoasă.

Pește fără oase – ce pește are cele mai puține oase

Peștele este un aliment foarte bun și sănătos, însă multă lume îl evită din cauza faptului că uneri oasele fac complicată servirea lui.

Pentru cei care doresc să știe care pește nu are oase sau oase foarte puține, redam  o listă cu pești, în funcție de cât de multe oase au. Cu 100% vor fi indicați peștii care au oase foarte multe, în timp ce cu cât procentul scade, cu atât peștele respectiv are oase mai puține.

Scrumbia – are foarte multe oase  →  procent de 90%

Babușca are carnea albă și gustoasă, dar are destule oase intramusculare → procent de 60%

Crapul are carnea albă și gustoasă, dar are destule oase intramusculare  → procent de 60%

Plătica are carnea albă și gustoasă, dar are destule oase intramusculare  → procent de 60%

Roșioara are carnea albă, bună la gust, însă are destule oase intramusculare  → procent de 60%

Știuca are o carne destul de gustoasă și foarte slabă. Totuși, aceasta este un pește cu destul de multe oase.  → procent de 55%

Calcanul este cunoscut pentru forma sa turtită. Acesta are carnea albă și fină și nu are oase multe  → procent de 35%

Somnul are carnea albă, gustoasă și extrem de grasă. Acesta nu are oase intramusculare, ci doar șira spinării.  → procent de 30%

Somonul are carnea fină, albă sau roz și este extrem gustoasă. Acesta nu are oase intramusculare  → procent de 30%

Șalăul este considerat a fi cel mai gustos pește din apele române. Carnea sa este fragedă, nu este grasă și are puține oase  → procent de 25%
Macroul este un pește cu puține oase și cu o carne potrivit de grasă. Acesta se curăță ușor → procent de 25%

Chefalul este un pește care se găsește și în Marea Neagră. Acesta are o carne alb-rozalie, usor dulceagă și are foarte puține oase → procent de 25%

Bibanul are carnea albă, moale și are oase extrem de puține.  → procent de 20%

Păstrăvul are carnea fină, albă și gustoasă. Acesta nu are oase intramusculare  → procent de 20%

Dorada este considerată a fi unul dintre cei mai gustoși pești de mare. Aceasta are puține oase, ușor se scos → procent de 15%

Sturionul este peștele cu cele mai puține oase.  Sturionul are o carne gustoasă și nu are schelet osos, ci doar cartilagii.  → procent de 10%

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

PresidentialElection2025/ AEP president – meeting with OSCE/ODIHR representatives, conducting Limited Election Observation Mission

Publicat

in

A delegation of the Office for Democratic Institutions and Human Rights (ODIHR), the human rights institution of the Organization for Security and Co-operation in Europe (OSCE) is conducting the Limited Election Observation Mission of the 2025 Romanian presidential elections, from March 24 to May 23, informs the Permanent Electoral Authority (AEP) in a press release sent to AGERPRES on Monday.

The AEP acting president, Zsombor Vajda, had a meeting with the OSCE Office for Democratic Institutions and Human Rights representatives, in which they discussed the steps and activities initiated by AEP in order to organize this year’s presidential elections „with professionalism, transparency and fairness, so that the elections will be held in compliance with European and international standards in the field”.

During the meeting, the OSCE/ODIHR representatives also detailed the calendar of activities of the Limited Election Observation Mission for the 2025 Presidential Elections in Romania. The mission is taking place at the initiative of the Romanian prime minister, Marcel Ciolacu, who approved the reiteration of the invitation for the OSCE/ODIHR to observe the presidential elections in May.

On behalf of OSCE/ODIHR, the meeting was attended by a delegation led by the Head of Mission, Eoghan Murphy.

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO Atac armat în Israel – Mai multe victime după ce o persoană a intrat cu mașina într-o stație de autobuz apoi a deschis focul

Publicat

in

Un bărbat de 75 de ani a fost ucis şi un altul a fost rănit grav în nordul Israelului, după ce un bărbat a intrat cu maşina în oamenii care aşteptau într-o staţie de autobuz, apoi a înjunghiat un bărbat şi a tras focuri de armă asupra şoferilor care treceau, relatează Reuters, potrivit news.ro.

O echipă medicală prezentă la faţa locului a pronunţat decesul unui bărbat în vârstă de 75 de ani care a fost împuşcat, a precizat serviciul israelian de ambulanţă. Un al doilea bărbat, un tânăr de până în 30 de ani, care a fost rănit prin înjunghiere a fost transportat la spital. Acesta se află în stare gravă şi instabilă.

Potrivit site-ului israelian Ynet, atacatorul a dat cu maşina peste tânărul care aştepta autobuzul, apoi a coborât şi l-a înjunghiat, înainte de a deschide focul asupra maşinilor. El a fost apoi „neutralizat”, potrivit poliţiei, de membri ai poliţiei de frontieră care se îndreptau spre o sesiune de antrenament.

Radioul public israelian Kan a declarat că, după ce bărbatul a intrat cu maşina în staţia de autobuz şi a înjunghiat un bărbat aflat acolo, a deschis focul cu o armă automată şoferilor care treceau prin zonă.

„Un terorist a deschis focul asupra civililor şi a fost imediat neutralizat de poliţiştii prezenţi la faţa locului”, a anunţat purtătorul de cuvânt al poliţiei israeliene, explicând că atacul a avut loc la intersecţia Tishbi, lângă Yoqneam, la aproximativ cincisprezece kilometri sud-est de Haifa.

Potrivit The Times of Israel, tânărul care a fost înjunghiat este un soldat de 20 de ani care aştepta în staţie. După ce l-a înjunghiat, atacatorul a luat puşca soldatului şi a deschis focul, omorând un bărbat în vârstă care conducea pe şosea. Soldatul, care serveşte ca şofer de camion de mare tonaj în Corpul Blindat al armatei, a fost dus la spitalul Rambam pentru tratament, unde este în stare gravă.

Identitatea atacatorului nu a fost imediat clară, dar acesta a fost împuşcat mortal de agenţii de poliţie care se aflau în apropiere, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei.

Autorul atacului ar fi un cetăţean israelian în vârstă de 25 de ani din oraşul Wadi Ara (nord), potrivit Haaretz.

Acest atac este primul comis în Israel de la ruperea

Loading

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

În Trend