Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

George Tuță își proclamă victoria la Sectorul 1: S-a votat ‘pentru schimbare’. Hai să facem treabă! / Ce promisiune le face oamenilor

Publicat

in

George Tuță spune că s-a încheiat procesul electoral la Sectorul 1, după 80 de ore, și că rezultatele sunt cele anunțate de PNL încă de luni dimineața, după numărătoarea paralelă: s-a votat „pentru schimbare”. Rezultatul final înregistrat la AEP după finalizarea verificării secțiilor este Tuță 35.910 de voturi, Armand 35.237 de voturi.

„Am încheiat un proces electoral intens, care s-a derulat sub semnul corectitudinii și al atenției pentru integritatea rezultatelor. După aproape 80 de ore de la închiderea urnelor, avem confirmate rezultatele anunțate de noi încă de luni dimineață, după numărătoarea paralelă: cetățenii sectorului au votat pentru schimbare!”, scrie joi, pe pagina sa de Facebook, George Tuță.

Acesta le-a mulțumit zecilor de reprezentanți și observatori, celor care au numărat, predat, apărat sacii cu voturi și care s-au asigurat că voturile sunt respectate, care nu au dormit și au fost ținuți în caniculă și umiliți de o organizare defectuoasă a procesului electoral.

„Voi fi un primar al tuturor, un primar care va pune accent pe comunitate”

„Le mulțumesc votanților mei pentru încrederea acordată, încă o dată le spun că nu voi dezamăgi așteptările investite în mine. Vreau să mulțumesc și votanților care au avut altă opțiune. Ei au contribuit prin votul lor la consolidarea unui climat democratic normal în orice comunitate. Vreau să le transmit că voi fi un primar al tuturor, un primar care va pune accent pe comunitate, indiferent de opțiunile politice individuale”, spune Tuță.

El a transmis un mesaj și pentru contracandidați, dar și pentru cei care au fost alături de el în campanie.

„Vreau să mulțumesc echipei mele de campanie, celei de la PNL și celei de la PSD. Am dovedit împreună că viziunile ideologice diferite nu se anulează, ci se completează atunci când ești unit de crezul comun al unui sector care trebuie să se dezvolte. Vreau să îi felicit pe toți contracandidații mei pentru parcursul din campanie. M-au îndemnat permanent să fiu mai bun, mai la obiect. Începând din acest moment, am ieșit din logica de campanie și începem să lucrăm pentru cetățenii Sectorului 1 (…) În această idee, transmit primarului în funcție solicitarea oficială de a demara procesul de preluare a mandatului, lucru care, după cum știți, din motive de calendar, se va întâmpla în toamnă. Voi solicita crearea unei echipe de tranziție, formată din persoane din primărie și din specialiști din echipa mea, care să asigure preluarea din mers a dosarelor principale, a calendarelor prevăzute, a cheltuielilor angajate, a proiectelor care se finalizează, cu accent pe legalitate și eficiență”, a mai spus Tuță.

El se așteaptă ca lucrurile să se deruleze în baza unei bune înțelegeri, care ține cont numai de interesele locuitorilor din Sectorul 1.

„Echipa de tranziție trebuie să aibă acces la documente fără îngrădiri și să lucreze într-un climat de profesionalism și sinceritate, pentru că viața nici nu se termină cu Clotilde Armand, nici nu începe cu George Tuță. O să solicit și întâlniri în persoană cu primarul în funcție pentru a ne pune de acord asupra aspectelor tehnice și asupra celor mai bune practici în ceea ce privește schimbarea de administrație. (…) Mulțumesc pentru onoarea de a fi ales primar al Sectorului 1. Hai să facem treabă!”, mai spune Tuță.

Mesajul lui George Tuță a venit în timp ce Clotilde Armand susținea declarații de presă, susținută de primarul Timișoarei, Dominic Fritz. Armand spune că alegerile au fost fraudate și cere, în continuare, renumărarea voturilor.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

De la ‘Beach, Please!’ la ‘Help me!’ – Sute de tineri au fost diagnosticați cu Covid după festival

Publicat

in

Apar primele efecte după evenimentul cu sute de mii de tineri de la malul mării. Se înregistrează un val de îmbolnăviri după festivalul “Beach, Please!”, organizat de Sell.

Sute de tinerii se plâng că s-au infectat cu SARS Cov-2 după ce au participat la festivalul “Beach, Please!”, scrie realitatea.net.

Adolescenții susțin că de câteva zile se simt extrem de rău și au fost diagnosticați cu COVID.

Festivalul “Beach, Please!”, organizat de influencerul Selly, a dat naștere unor controverse uriașe după ce pe scenă s-au cântat melodii cu versuri obscene. Mai mult, un trapper a fredonat versuri ce par a promova consumul de droguri, deși chiar Selly anunța o campanie antidrog, în timpul evenimentului.

Citeste mai mult

NATIONAL

Cursă Air India cu destinaţia SUA face o escală neprevăzută în Rusia

Publicat

in

Un avion al Air India care făcea o cursă de la New Delhi la San Francisco a efectuat o escală neprevăzută în Siberia, anunţă compania aeriană indiană, conform Reuters.

Aterizarea în Rusia a avut loc ca măsură de precauţie, după ce echipajul a detectat o posibilă problemă în cală.

Avionul Boeing 777 cu 225 de pasageri şi 19 membri ai echipajului a aterizat în siguranţă pe aeroportul internaţional din Krasnoiarsk, a informat Air India pe platforma socială X, adăugând că face demersuri pentru organizarea unei alte curse aeriene către San Francisco.

Aeroportul a comunicat pe Telegram că aterizarea a fost justificată de activarea unui detector de fum de la bordul aeronavei. În jurul orei locale 16.15 (09.00 GMT) este aşteptat un alt avion Air India de la Delhi, care va aduce şi personal şi îl va înlocui pe cel cu probleme pentru zborul către statul american California. Echipajul primei curse a fost cazat la hoteluri, iar pasagerii se află în zona de plecări internaţionale a aeroportului.

Tot pe Telegram, agenţia rusă de aviaţie civilă Rosaviaţia a anunţat la scurt timp după incident că aeronava aterizată rulase deja către un loc de parcare, iar la bord nu părea să existe un incendiu sau fum.

Compania Boeing şi un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat de la Washington nu au dorit să comenteze, lăsând acest demers pe seama Air India.

A fost al doilea incident de acest gen al unei aeronave Air India: în iunie anul trecut, un avion al aceleiaşi linii aeriene, pe aceeaşi rută, a aterizat neprogramat pe teritoriul rus, reaminteşte agenţia citată. Aparatul, tot Boeing, a rămas atunci în Rusia timp de o zi, după ce raportase o problemă tehnică. Pasagerii, printre care se aflau şi cetăţeni americani, au fost cazaţi în condiţii improvizate pe aeroportul Magadan din Extremul Orient.

Multe avioane civile, inclusiv ale companiilor americane şi europene, evită spaţiul aerian al Rusiei de când forţele acestei ţări au invadat Ucraina, în februarie 2022. Air India foloseşte însă ruta respectivă către SUA, care reduce timpul de zbor şi este mai avantajoasă din punct de vedere al costurilor.

Rusia a interzis survolurile multor companii aeriene străine ca retorsiune la sancţiunile impuse de Occident din cauza războiului din Ucraina, iar multe ţări şi companii nu permit avioanelor lor să treacă prin spaţiul aerian rus, reaminteşte Reuters.

Interdicţiile au impus modificarea rutelor şi au perturbat operaţiunile unor linii aeriene, acestea fiind acum obligate să ocolească ţara cu cel mai mare teritoriu din lume. Printre altele, compania United Airlines şi-a anulat multe curse fără escală între SUA şi India.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend