Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Găzduire partajată vs. VPS hosting vs. servere dedicate

Publicat

in

Ai o afacere în mediul online și nu știi ce pachet de servicii de găzduire web să alegi? Sau poate, ai deja un pachet de găzduire, însă acesta nu mai ține pasul cu noile modificări? Indiferent de scenariul pe care îl ai, un site web necesită resurse puternice pentru a susține un flux mare de utilizatori.

      Articolul de mai jos explică diferența dintre o găzduire partajată, un vps hosting și servere dedicate, astfel încât să poți lua decizia corectă și să înțelegi mai bine ce ți se potrivește pentru a avea rezultate vizibile.

Care reprezintă fiecare pachet de găzduire?

Găzduirea partajată oferă o posibilitatea excelentă de shared hosting pentru oricine, mai ales dacă ești începător și abia îți pui afacerea pe roate. Așadar, acest tip de găzduire îți poate oferi resurse nelimitate și șanse mari de a-ți crește rapid prezența online fără a te îngrijora de întreținerea și gestionarea serverelor.

      Un vps hosting, în schimb, oferă mai multă libertate și control decât găzduirea partajată. Nu va mai fi nevoie să partajezi resurse RAM, puterea de procesare și capacitatea de stocare. În plus, ai și acces root la server, ceea ce îți oferă acces de administrator. Poți crea, de asemenea, mai multe cPanel-uri, controla modul în care lățimea de bandă, CPU-ul și spațiul pe disc sunt alocate între ele și poți efectua restaurări cPanel fără a aștepta asistență specializată pentru a le restaura.

      Ce ține de servere dedicate, acestea oferă cea mai mare flexibilitate, deoarece poți configura întregul server fizic după bunul plac. Un hosting dedicat oferă, așadar,  mai multe resurse și posibilități decât alte pachete de găzduire, care pot avea unele restricții. 

Ce pachet de găzduire web să alegi?

      Nu există un tip de server bun sau rău, deoarece totul depinde de nevoile și obiectivele pe care dorești să le atingi cu site-ul tău web. De exemplu, serverele dedicate sunt adesea folosite de nume mari de pe piață care deservesc un număr mare de clienți în fiecare. Acestea sunt de obicei site-uri web cu trafic ridicat care necesită un număr mare de fișiere și au tranzacții continue ce necesită lățime de bandă constantă. Planurile de găzduire VPS sunt potrivite pentru întreprinderile mici, motivul fiind prețul mai mic. Iar ce ține de găzduirea partajată, este probabil cel mai simplu plan de găzduire, fiind potrivit pentru antreprenorii la început de drum, care nu sunt pregătiți să investească, or eventual nu au încă un trafic mare pe site.

      Așadar, găsirea serverului potrivit pentru un site web este un proces complicat, care necesită timp, mai ales cu atât de multe opțiuni pe piață. Totuși, dacă vrei să faci alegerea corectă și să fii sigur că investești într-un hosting web potrivit pentru afacerea ta, apelează cu încredere la echipa Megahost și uită de orice fel de griji. Compania îți pune la dispoziție înregistrare de domenii web, certificat ssl, tehnic host, backupreseller hosting și securizare site la cel mai înalt nivel!

            Megahost – cu noi succesul îți este garantat!

Citeste mai mult

ACTUAL

Joe Biden a fost testat pozitiv cu Covid și se va autoizola în Delaware

Publicat

in

Președintele american Joe Biden a fost testat pozitiv miercuri de COVID-19 în timp ce vizita Las Vegas și s-a autoizolat după ce a prezentat simptome ușoare, a informat Casa Albă, potrivit Reuters.

Secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a anunțat testul pozitiv pentru democratul în vârstă de 81 de ani după ce Biden și-a anulat un discurs din cauza diagnosticului.

„El este vaccinat și a făcut și rapel și se confruntă cu simptome ușoare, a declarat Jean-Pierre.

În timp ce se urca la bordul Air Force One pentru a pleca din Las Vegas pentru a se recupera în Delaware, Biden a declarat jurnaliștilor: „Bine, mă simt bine”.

Dar a urcat scările încet, ținându-se strâns de balustradă și oprindu-se după câteva trepte și din nou spre capăt.

Boala vine într-un moment crucial pentru Biden, care a pierdut teren în sondaje în statele importante în cursa contra republicanului Donald Trump, care este capul de afiș al unei convenții triumfătoare în această săptămână, după ce a supraviețuit tentativei de asasinat sâmbătă.

Casa Albă a anunțat că Biden intenționează să petreacă un weekend prelungit la casa sa de pe plajă din Delaware. Nu este clar la acest moment cât timp îl va ține boala departe de campania electorală.

Citeste mai mult

ACTUAL

Chinul unei familii din București de a-și înscrie copiii cu nevoi speciale la grădiniță. Cum au fost primiți pe loc?

Publicat

in

Deși îndeplinea condițiile cerute de lege, o familie din București cu doi copii cu nevoi speciale a fost refuzată de cinci grădinițe din apropierea casei înainte de a reuși abia la a șasea încercare să-i înscrie pe cei mici. Și asta abia după ce au eliminat certificatul de handicap al băieților din dosarul de înscriere, scrie site-ul de educație Școala 9.

La final de lună mai, Carmen* împreună au început să caute grădinițele din jurul casei unde ar putea să-și înscrie băieții. Ambii copii au certificate de handicap pentru întârziere cognitivă – au fost născuți prematur – aveau nevoie de un profesor de sprijin sau de shadow – un însoțitor plătit de părinte. Asta adăuga 4.000 de lei peste taxa lunară la grădiniță pentru doi copii, iar părinții nu și-au mai permis să-i țină la grădinițele private la care cei mici fuseseră anterior.

Au căutat online care sunt cele mai apropiate unități de casa lor și așa au aflat că acestea sunt grădinițele nr. 225, „Dumbrava minunată” și nr. 4 și au trecut cele trei opțiuni în cererea de înregistrare, după cum o cere regulamentul.

Șirul de refuzuri

„La «Dumbrava minunată» am fost în audiență la directoare înainte de înscrieri, că voiam să văd grădinița, iar ea mi-a zis că ei nu iau copiii de la adresa mea, că nu sunt cei mai apropiați. Și mi-a recomandat grădinița 225. «Dumbrava minunată» a fost a doua opțiune la noi, adică, practic, dacă ei nu intrau la 225, potrivit apropierii de casă, ar fi trebuit să intre la «Dumbrava Minunată». Când, după afișarea rezultatelor am sunat la 225, mi-au zis că nu ei sunt cea mai apropiată grădiniță, deși conform Google ei sunt, ci e «Dumbrava minunată» și că ei n-ar lua nici ei de pe partea asta a bulevardului”, povestește mama despre acest ping pong.

Nu știe de ce i-a respins nici grădinița nr. 4, aceasta fiind a treia ca distanță de casă și a treia lor opțiune. Criterii legale după care se face selecția pot fi citite aici.

Copiii lui Carmen îndeplineau patru criterii și aveau prioritate pentru locuri.

„Existau tabele cu locuri libere și copiii mei îndeplineau patru condiții din cele șapte – cea mai apropiată grădiniță de casă, ambii părinți să lucreze, să aibă vârsta împlinită, au 4 ani deja, și certificat de handicap. Practic, ar fi obligați să-i bage în sistem, pentru că grupa mijlocie cu grupa mare au devenit obligatorii.” Doar că nu s-a întâmplat asta.

„La prima grădiniță, la 225, când m-am dus eu prima dată să vorbesc și să-i înscriu, doamna directoare mi-a spus că niciodată nu mai avusese copii cu probleme. Mi-e greu să cred că în sectorul 4 nu ai mai avut niciun copil cu autism sau măcar cu o tulburare de spectru”, își amintește ea.

În etapa a doua i s-a spus chiar „vedeți că s-ar putea să vă încurce certificatele astea de handicap”. Așa că după 17 iunie, când a început a doua etapă de înscrieri, au pornit iar cu dosarele sub braț.

Au trecut pe la grădinițele școlilor 190 și 194 până când, deja la a șasea grădiniță – „Ciupercuța”, soțul ei a scos din dosar certificatele de handicap. „Și i-a primit pe loc!”

Citește continuarea pe Școala 9.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend